Hostina v restauraci - provozní chce účtovat ušlý zisk

Ahoj, máme v plánu uspořádat hostinu v restauraci, kde nám pronajímatel a zároveň provozní chce naúčtovat ušlý zisk. Myslíme si, že to že si restauraci celou objednáme a za svatební hostinu tam utratíme co bude hrdlo ráčit, tak by neměl nějaký ušlý zisk řešit. Vždyť je to pro něj výdělek jak hrom. Jedná se o vinárničku, která má otevřeno jen v pátek a v sobotu, je pravda že lidi tam rádi chodí, ale že by přišel o nějaký zisk se říct podle nás nedá. Naopak na svatební hostině vydělá.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď záleží, kolik si tam vydělá když tam není svatba..:)
Odpovědět
@emilyann haj..ík, svatbou bude mít zisk jistý a jistě takový jako za několik pátků dohromady
Odpovědět
Je to vinárna pro cca 25 lidí, tak aby si sedli. Svatbu plánuji kolem 30 lidí. Nevím kolik si vydělá, ale myslím že svatbou neprodělá:-)
Odpovědět
@emilyann Není to nic neobvyklého. ;-) Měli jsme také zájem o jednu restauraci, jenže o víkendech v červnu mají obrat cca 50-70 tis za večer a tak nám rovnou sdělili, že restauraci zavírat nebudou, leda, že bychom se předem domluvili na útratě za 50 tis, že nám klidně doloží jejich denní obraty. ;-) Měli pro nás několik variant, jak vše uspořádat tak, aby nás případně nerušili ostatní hosté apod. Což jsme odmítli, jelikož chceme prostor sami pro sebe a útrata byla počítána 20 tis + skutečná spotřeba nápojů. a chápeme, že zisky pro restauraci jsou velmi důležité. ;-) A to musím říci, že bych neřekla, že mají takový denní obrat, jelikož to tak opravdu nepůsobí. :-) Takže bych doporučila toto: zkusit předem propočítat Vaši útratu a jak velký bude ušlý zisk, zda opravdu nebudou tratit tím, že Vám poskytnou prostory. ;-) Ale určitě bych je požádala o doložení denního obratu, jelikož mohou tvrdit něco a realita je jiná. :-) Držím palce!
Odpovědět
Moc děkuji za reakci michaela. Večer při dnešním jednání se tedy pobavíme o denním obratu. Představu kolik se utratí máme.
Odpovědět
Profilova fotka
@emilyann Pokud má restaurace kapacitu 25 lidí a vy budete mít stejný počet hostů, přijde mi účtování ušlého zisku nemravné... Něco jiného samozřejmě je, kdybyste chtěli restauraci třeba o kapacitě 100 osob jen pro vás 25, to chápu, že by chtěli náhradu, aby netratili.
Odpovědět
šmejdi fakt..pokud vam ten usly zisk nenauctuji, tak vas stejne natahnou na necem jinem..:(
Odpovědět
Na tohle bych nepřistoupila, tak nějak z principu. Pokud mají pocit, že se jim svatba nevyplatí, tak nemají své prostory k tomu účelu poskytovat vůbec. Pardon, ale abych v restauraci utratila x tisíc a oni mi naúčtovali y dalších, tak to mi opravdu nepřipadá normální. Ještě bych pochopila, kdyby si účtovali nějaký paušální poplatek za pronájem, ale i to mi přijde trochu zvláštní.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky,v tomhle oboru už dělám pár let a za sebou mám i hodně svateb a nikde jsem se podobným jednáním nesetkala. U podobného jednání bych se bála toho co píše majisska. Zkuste ještě probrat ten obrat, ale přijde mi to fakt nevkusný...
Odpovědět
naúčtovat ušlý zisk mi přijde hodně zvláštní. Normální mi přijde to, že má restaurace takovou a takovou kapacitu a řekne vám, že pokud si chcete pronajmout celou restauraci, tak že je minimální útrata např. 40 000. Protože rozumím tomu, že když je kapacita restaurace 60 lidí a vy jich tam budete mít např.20 a chtěli byste celou restauraci pro sebe, tak že se domluvíte na nějaké minimální útratě. Ale je to pořád o tom, že v podstatě platíte to, co zkonzumujete a je to o dohodě. Nazývat to ovšem ušlým ziskem a chtít po vás nějaký poplatek za pronájem mi ovšem přijde sprosté, tak v tom případě bych šla jinam.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?