Hostina - jen raut

Zdravím, potřebuji tipy na to, jak by měla probíhat hostina. Nejradši bychom chtěli jen raut. Budeme mít tak 80 lidí. Nechceme dělit lidi na oběd a pak na večer. Chceme, aby s námi byli všichni. Nevím, zda dát třeba jen společnou polévku. Nebo prostě jen přijít, dát přípitek a nechat lidi "plout" k rautu? Jaké máte tipy? Jak už jste to někdo měl? Obřad budu schválně odpoledne. Třeba v 13:00
Odpovědět
Profilova fotka
13:00 je ještě relativně obedovy čas, navíc se hosté budou chystat a dopravovat, takže naobedvany bude málokdo. Udělala bych to buď později nebo dříve a raut by byl v čase oběda. Jinak když se 80 lidi nahrne k rautovemu stolu, je to masakr, něco jiného je, pokud je jídlo delší dobu k dispozici a lidé si chodí postupně a něco jiného je, když se zaveli jdeme jist a všichni si jdou nabrat. Já bych to řešila společnou polévkou a na stole aby bylo nějaké jídlo, např. Různé mísy a pak vedle rautovy stůl s větším výběrem, po polévce si lidé budou nabírat, co je na stole a k rautovemu stolu se budou trousit postupně. Byla jsem na svatbě, která byla odpoledne (ve 2 hodiny), pak polévka a možnost rautů, novomanželé se jeli fotit a my jsme mohli jist, pít, kreslit do knihy hostů, bylo to takové volné, kdo byl po obědě jen si uzobaval, někdo se fakt najedl, někdo až v průběhu odpoledne. Nebylo to vůbec špatné řešení :)
Odpovědět
Ahoj, my máme obřad ve 14:00 a pak rovnou raut (vše na jednom místě) Oběd jsme vyloženě nechtěli, obřad dopoledne bych nezvládla s chystáním sebe... Brala bych to tak: 13:00 obřad, potom focení a hned máte po 14. hodině, hosté mezitím cosi popijí a pojí. Společnou polévku bych nedávala. Raut má mnoho výhod, každý si vezme to, co chce a co má rád. Mně na společném jídle vadí, že než přinesou poslední jídlo, první to má skoro studený...
Odpovědět
My jsme měli společnou polévku a pak raut. Původně jsme nechtěli, ale nechali se přemluvit a nakonec jsme nelitovali. Přece jen ta společná polévka měla nádech té slavnostní události, jsou z ní krásné fotky (koneckonců je polévka dobrý základ na pozdější alkohol) a zatímco ostatní se pak přesunuli k rautu, my mohli odejít na párové focení - přitom jsme neměli hlad a hosté na nás nemuseli čekat. ;-)
Odpovědět
Vyhodou nejakeho spolecneho jidla je, ze se nevesta s zenichem naji. Jinak jim chteji vsichni blahoprat, nemaji cas si neco dat a nevesta muze snadno zkolabovat... Nevyhodou rautu muze byt, ze starsi generace na to neni uplne zvykla a muzou se ostychat si neco poradne dat. Zalezi na vekove skladbe Vasi svatby :-).
Odpovědět
Jestli jste rozhodnutí mít hostinu formou rautu, tak bych byla určitě pro společnou polévku. Přece jen, všichni se usadí ke stolům, může být přípitek, jezení z jednoho talíře a je to takové formálnější, než se jen nahrnout k rautu.
Odpovědět
Profilova fotka
My měli obřad ve 14 hodin, aby byla jasné, že mají hosté přijít naobědvaní. Potom bylo flying bufet, což jsou číšníci, kteří chodí mezi hosty a z podnosu nabízejí jídlo, které lze jíst i bez talířků. Hostina i raut jsou podle mě ztráta času, kdy lidé jen jedí a nemají čas si ani popovídat,natož se bavit. Když se ženil brácha, měl jenom polévku, takže mají i fotky z "hostiny", potom byl raut a ještě později odpoledne bohatý candy bar. Hostina je zhruba hodina času minimálně, kdy lidé jenom sedí a baví se max. s pár lidmi v bezprostřední blízkosti, nevěsta s ženichem si pak mohou povídat tak nanejvýš spolu, s rodiči a se svědky. Pro mě ztráta času a, vzhledem k tomu, že jsme nechtěli část hostů posílat pryč, i nesmyslná investice. O to, abych jedla i já, se všichni hosté starali svědomitě a instrukci měli zjevně i číšníci. Ochutnala jsem úplně vše.
Odpovědět
obřad ve 13: 00 my přijde skoro jako strop. Mam obavu, že i tak to strašně rychle utečně. Jakou jste volili polévku, když už jste ji měli nebo co jste zažili?
Odpovědět
My máme obřad ve 12hod, potom focení a raut bude až od 15hod...kdo bude chtít si můžou zajít na oběd a potom přijet až na odpolední party....oběd jsme kvůli financím vypustili :-)
Odpovědět
Ahoj. My jsme měli obřad až ve 3. A podle mně to bylo super. Každý se naobjedval a ještě se mohl v klidu načančat, aniž by si něčím ušpinil šaty. Společnou polévku jsme zavrhli a udělali jsme netradiční společné jídlo - guláš (ten byl teda luxusní). Hlavní jídlo na které se všichni těšili bylo prase. Z toho nám skoro nic nezbylo. :D Všichni byly spokojení - každej si dal na co měl chuť a navíc je to vyřešené i třeba pro vegetariány - protože jsem měli zeleninové mísy a níkdo nebyl nucen jíst něco co nemá rád, nebo na to nemá chuť. :D
Odpovědět
Profilova fotka
my meli obrad az pozde odpoledne, v 16:30. Hoste se sjizdeli na 15h a raut uz byl v tu dobu tak nejak otevren. Meli jsme to venku u rybnika, nejak jsme zbytecne neresili to, co jsme resit nechteli.....
Odpovědět
Profilova fotka
My zvažujeme obřad ve 14:30 nebo v 15:00, jde nám o dopolední čas a hlavně klid a spánek :) (i když pochybuji, že se dobře vyspím), hostinu nechceme. Po obřadu by bylo hned společné focení. A teď opravdu váhám - přípitek a raut (který bude už do příjezdu volně k dispozici) nebo přípitek a krájení dortu (raut stále k dispozici):) ono v 16:30 je tak akorát čas na dort a kávu, ale fakt nevím... Připadá mi ta společná polévka jako nedokončené jídlo a já se hlavně vyhnu společnému krmení u polévky, což fakt nechci :)
Odpovědět
Profilova fotka
my měli obřad ve 14:00. Hosté byli informováni, že mohou začít přijíždět už před polednem. Byl pro ně přichystaný teplý bufet, každý se v klidu seznámil, najedl, pak proběhl obřad, nějaké ty věci okolo, asi ve čtyři se krájel a jedl dort a i nadále byl k dispozici menší bufet, kýta a dobroty z rožně. Lidí 100 + 20 dětí
Odpovědět
Článek se načítá
Já tedy napíšu k té polévce, přijde mi to jako takový nedokončený hlavní chod. Za mne určitě žádné společné jídlo, jen raut, ať si každý vezme nač má chuť a nají se kolik chce. Mně třeba u hromadných jídel ne vždy sedí velikost porce a ne každému chutná stejné jídlo. Raut je lepší, tady si naplánujete skladbu jídla podle toho, jestli je někdo vegetarián, bezlepkovej atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@jancabr Měli jste přípitek?
Odpovědět
Náš gastrostan.
Odpovědět
Profilova fotka
@fktichac myslim že jo, ..... jo měli, ale spíš takový jako kdo měl co nalito na stole, toho se chopil a pozvedl číši / sklenku / pulitr, ... Bylo to tak, že proběhl obřad, gratulace, pak jsme přešli pár kroků k pergole kde bylo posezení. Tam nás jako uvítali rozbitým talířem a pak proběhl přípitek. Pak jsem se nechala přemalovat (celá ubulená z obřadu), trochu jsme si oddechli, prohodili pár slov s hosty a začalo to krájení dortu a další zábava. Nějaké společné jedení jsme vůbec neřešili a ani zasedací pořádek. Já se najedla dopoledne při přípravách a pak si večer dala polévku a pár drobností. Jinak jsem ani hlad neměla. Ale ostatní papali co se jim dalo :-D
Odpovědět
My měli svatbu v 15-pred obřadem jsme nabízeli kanapky a myslím že tam byly i koláčky... Poté spolecny přípitek a pak už jen raut a všichni hosté max spokojeni. Na rautu byla i teplá jidla-svickova,hranolky,masová směs,špízy..vecer guláš,kýta..
Odpovědět
My jsme taky měli jenom raut bez hostiny a i starším generacím se to líbilo. Bylo to takový uvolněný a nikdo se nenacpal a neodpadnul jak to bývá při 3 chodovém obědě. Původně jsem taky chtěla začínat kávou a dortem, ale v penzionu mě paní majitelka přesvědčila, že přece jenom ty lidi budou hladoví a budou chtít něco k jídlu a měla pravdu, i pro nás to bylo lepší, přišlo mi, že hosti se stihli najíst doma nebo cestou na obřad, ale my se ženichem a drůžičkama moc ne. Záleží taky jestli někam přejíždíte a jak daleko nebo to máte na jednom místě.
Odpovědět
My jsme se na téma společný oběd vs. raut dost hádali s mou maminkou, která nepovažovala svatbu bez hromadně servírované svíčkové za svatbu. Obřad jsme měli v 1, oběd (kvůli cestování) ve 3. Kolem obřadu se nabízely chlebíčky, koláčky, cupcaky. Nakonec jsme se rozhodli pro společnou polévku a pak raut a myslím, že to bylo dobře, po polévce nemusí nastat hromadný úprk k rautovým stolům, ale víc se to rozloží, každý jí jinak dlouho. A hlavně pro děti je fajn, že si mohou sami vybrat, svíčkovou jich moc asi nejí. A na rautu nakonec mnohem víc než svíčková frčely řízky. Ale maminka pořád říká, že ta svíčková pro všechny měla být :-)
Odpovědět
Tak my jsme meli obrad ve 12 hod, po obradu se chvilku fotilo, ve 14 hod jsme dojeli na hostinu, bylo zametani talire, pak pripitek, spolecna polevka a hned nasledoval raut. Vsichni byli spokojeni, pochvalovali si, ze si dali na co meli chut. Nic bych na tom nemenila, udelala bych to znovu stejne. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?