Hodne muziky za malo penez-da se to zvladnout? rady,tipy..

Ahoj vsem, myslite,ze se da zvladnout svatba pro 50 lidi za cca 30 000 Kc? Vse samozrejme svepomoci,ne v restauraci,nic honosneho,pivo,limo,gulas,kyty.. Popr.mate nejake zkusenosti,rady? Diky vsem!
Odpovědět
Pokud bude opravdu vše svépomocí,tak se to zvládnout dá.Myslím,že občas se tu podobný rozpočet v diskuzích objevil.
Odpovědět
Profilova fotka
Zalezi zda je to rozpocet na vse nebo jen na hostinu... U nas jen prstynky a moje saty skoro 20 tis. A to nejsme nijak extremne narocni....
Odpovědět
@pet2901 Pokud je těch 30 tis. jen na oběd a raut, tak by to mělo stačit. My dostali nabídku na 30 tis z vesnické resaturace na stejný počet hostů a to mají v ceně úplně všechno i s pitmím a výzdobou s květinami. Pokud to máte ale na celou svatbu i z oblečením a prstýnky , tak to bude velký kumšt se do toho vejít.
Odpovědět
Zvládnout se dá všechno, ale musíš si to hodně promyslet. - Nebudeš mít fotografa ani video - Nebudeš mít svatební šaty, spíš šaty z konfekce nebo z bazaru, tzn. nebudeš si moct vybírat - To samé oblek - Kytky si natrháš na zahrádce - Dort si upečeš sama nebo někdo z rodiny - Prstýnky po někom z rodiny nebo ocelové I když na těchto položkách ušetříš maximum, stejně ti to z rozpočtu na hostinu ukrojí. - Hostina bude opravdu náročná - nebude nádobí, nebude obsluha, případně necháš rodiče obsluhovat a nic si neužijí - Určitě budete muset sáhnout po levnějších potravinách, což se může odrazit na kvalitě - Musíte mít vlastní prostor Takže možné je všechno, ale je otázka, jak si to představuješ. Já bych za takovou částku udělala krásnou svatbu s pár hosty, ne s padesáti. Nebo bych počkala, až bude peněz víc.
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně tak.. naprosto souhlasím.... ono je třeba počítat s "vícenáklady" květiny, líčení, účes, drobnosti jako cukroví, výslužky... samozřejmě pokud uděláš 99% svépomocí, asi se vejdeš, ale zas jde o to, jak moc Ti to za to stojí... My máme svatbu o třiceti lidech a 50 jsme už v rozpočtu dávno překročili... jen rozumné prstýnky jsou kolem deseti, pokud chceš zlato...
Odpovědět
Ahojky, pokud je to svatba se vším, tak pro tolik lidí to bude boj. Já měla skromnou svatbu a do tvé částky jsem se vešla - prstýnky ocelové, šaty bazarové, ale nádherné mimochodem :-), hostinu jsem měla pro 20 lidí a pak pro ostatní jen grilovačka, dort jsem měla jen pro lidi na hostině, pro ostatní jen koláčky doma dělané. A měla jsem i svatební fotografku a kytky, ne jak tu píše kacenkakaca. Oblek jsme pořídili nový ale se slevou za 1500,-, takže ten taky byl. Na výslužky jsem prděla, přijde mi to staromódní a zbytečné.
Odpovědět
@macice Otázka je, jakého fotografa. Můžeš mít známého, co ti udělá cenu, ale většina kvalitních fotografů začíná minimálně na 3 tis. za třeba 2 hodiny focení, tzn. jen obřad + manželské fotky. Celodenní focení vychází tak od 8 tis. a to je s tak napnutým rozpočtem podle mě nereálné.
Odpovědět
Jako zvladnout se da vsechno, jak psaly holky, ale uprimne, pro 50 lidi za 30.000 mi prijde uz opravdu celkem nerealne.. kdyz si vezmes, ze pokud budete chtit fotografa, kvetiny, par dekoraci, tvoje saty, i kdyby zenich uz oblek mel, tak treba boty nebo kravatu,prstynky.. to mas hned minimalne 10.000pryc.. a pokud jenom 10., tak s tim, ze uplne na vsem setris a odrazi se to na kvalite.. a pak kdyz vezmes 20.000 a vydelis to 50ti lidma na hostine, tak to mas 400Kc za osobu za veskere jidlo a piti.. to se moc nenaji .. a samozrejme v tom neni pripadny pronajem prostor, ubytovani, doprava.. no nevim :).
Odpovědět
pro predstavu, my mame rozpocet pro 80 hostu 130.000 se vsim vsudy..
Odpovědět
s prispevky vyse vicemene souhlasim.. ale z dotazu mam spise pocit, ze se @pet2901 pta spise na naklady na hostinu.. a to si myslim, ze je realne!!! tak nejak mam za to, ze saty do toho nepocitala.. ale mozna se pletu :)
Odpovědět
Tak pokud je to jenom hostina a svepomoci, pak ano, realne to je :)
Odpovědět
My měli 50 lidí, 30 lidí oběd v restauraci (8000 tisíc) + večerní raut pro 50 lidí v naší restauraci. A i přesto, že jsem vše měli díky "naší restauraci" za nákupky, nechali jsme tam - guláš, pivo, víno limo (žádný tvrdý alkohol) + obložené mísy, něco sladkého - něco kolem 10 tisíc. + svatba není jen o hostině. připočti si - poplatek -matrika - prstýnky - šaty pro oba - fotograf - dort - květina nevěstě - hudba ikdyž budeš šikovná a seženeš si kamaráda fotografa, dort upečeš, květiny natrháš, hudbu nebudeš rešit...pořád tě to nějaké náklady stát bude. A to jsi zatím jen bez ozdob do restaurace apod. Trochu se obávám, že se do 30 tisíc s tolika lidmi nevejdeš :/ :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No, reálné to nejspíš je, ale souhlasím se vším, co se psalo výše...trochu bych se bála, aby se to neodrazilo na kvalitě. My plánujeme jako jednu z variant také svatbu svépomocí a shodou okolností též pro cca 50 lidí a rozpočet máme 60-70 tisíc. A to mi bude snoubencova maminka šít šaty, máme známého profi fotografa, flóristku, dorty budou péct maminky, protože je to pro obě hobby apod...kdybychom měli vše tohle ještě kupovat, tak bysme to museli zvýšit alespoň na 80 si myslím.
Odpovědět
Ahojky, my také máme svatbu zhruba pro 50 lidí a myslím, že do 30 000 není možné se vejít...pokud teda nechceš, aby ta svatba ve výsledku vypadala jen jako nějaká běžná oslava...Na tvém místě bych asi udělala svatbu s menším počtem hostů...
Odpovědět
Je to už sice delší dobu a přesné částky si nepamatuju, tak jsem pro jistotu trošku nadsazovala :-) Půjčení šatů vč. doplňků + košile a kravata po ženicha (oblek už měl) - 7 000 Kč Prstýnky z chirurgické oceli - 2 000 Kč Kytky od kamarádky floristky - 3 000 Kč Dorty a koláčky - 3 500 Kč Oběd (jen s rodinami) - 4 500 Kč Večerní grilování (asi 60 lidí) - 17 000 Kč - v tom jsou kýty, několik studených mís a pití + blbosti jako brambůrky, oříšky... Neměli jsme profi fotografa, hudba vlastní - směs našich oblíbených písniček v noťasu, grilování probíhalo víceméně formou samoobsluhy, ale i tak jsem poprosila dvě tři kamarádky, aby občas dohlídly, jestli hlavně babičky a tetičky mají vše a případně uvařily kafe apod., dva lidi jsme měli ke grilování. Nějaké dorty a cukroví pekly ještě z vlastní iniciativy obě maminky a babička, ale nakonec hodně sladkého zbylo. Neměli jsme žádnou extra výzdobu ani výslužky - kromě těch, co se ve čtyři ráno podíleli na likvidaci rautu :-D Neřekla bych, že se naše svatba dá považovat za "hodně muziky", byla to spíš podobná párty, jako pořádáme třeba při kulatých narozeninách, akorát s více lidmi :-) Prostě žádný velký luxus za tyhle peníze pro tolik hostů nepořídíš, ale my jsme si to užili a skoro všechny výdaje se nám zaplatily ze svatebních darů - tzn. bez většího šetření nebo půjček (většině dodavatelů jsem platila až po svatbě).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky mám v plánu srazit rozpočet na co nejmenší částku i za cenu toho, že budu muset slevit ze stylového místa a pronajmout si třeba jen hájenku. Co se týče hostiny, tam ještě nejsem plně rozhodnutá. Jedna alternativa je hostina pro rodinu a svědky, to dělá 18 osob s tím, že dalších cca 30 lidí dojde na večerní párty a tam chci 100% raut. Druhá možnost závisí na tom, jestli budeme mít odpolední obřad, to by pak nebyla hostina, ale jen raut a rovnou pro všechny. Jo a super věc je tzv. korýtko. Je to plné masa a za 3.500,- se nají přibližně 40 osob. Takže i toto může být alternativa k ušetření. Co se týče fotografa, tak my máme kamaráda, který nás nafotí zadarmo. Ale líbí se mi i nápad jednorázových foťáků, rozdaných mezi hosty, které odevzdají při odchodu a navíc se tím otevírá další možnost zobrazení svatebního veselí. No a pak se taky ušetří na všem, co si člověk udělá sám. Svatební oznámení, jmenovky, stužky, dekorace. Netřeba to dělat sama samotinká, zavolej kámošce, otevřete si lahvinku vína navažte si stužky, vyrobte pozvánky atd... V první řadě, jak už tady v mnoha diskuzích bylo zmíněno, čerpej z vlastních zdrojů. Máš kámoše, který dělá grafiku, fotí, šije, maluje, pracuje ve velkoobchodě a může mít ještě zaměstnaneckou slevu? Máš kámoše, který má kontakty? Využij je. A teď malý příklad. Můj kamarád se ženil na radnici, nedělali žádnou hostinu, ale velkou grilovací párty na zahradě, u bazénu a celé je to přišlo cca na 20.000-25.000 se vším. Ale záleží na tom, jaká je tvoje představa a co ti sedí.
Odpovědět
Abych vse uvedla na pravou miru,ta castka je jen na jidlo a piti,navic zrejme dva sudy piva dostaneme svatebnim darem.
Odpovědět
Jinak vsem diky za reakce!
Odpovědět
Profilova fotka
@pet2901 my měli 50 lidí plus mínus pořád....-a za jídlo, pití jsme dali 40tis - a to jsme měli tatarák, kýtu, a dalších milion věcí...... jenže tam, kde jsme to měli my, mají ceny uplně jinde, panák 20 Kč, pivo 18 Kč, limo 5 Kč - mají ceny jak za komunistů :-D takže jinde bychom za to dali o 15 tis minimálně víc
Odpovědět
My máme svatbu o 20 hostech a řekli nám že jídlo,pití i raut by jsme se měli vejít do 20tisíc
Odpovědět
pokud tím myslíš jen zaplacení hostiny, tak si myslim, že je to určitě reálný.. ono se to taky dá pořešit tak, že nebudete mít klasickou hostinu, ale jen večerní raut atd. a třeba s dekorací si vůbec není nutný lámat hlavu. fakt to jde téměř zadarmo.
Odpovědět
Profilova fotka
@pet2901 Na jídlo a pití ti to je 600 Kč na hlavu, takže myslím, že by to mělo vyjít v pohodě. Půjde asi o raut, na nějakém "vlastním" místě předpokládám? To bych možná obětovala ještě třeba 2.000,- k zajištění nějaké obsluhy (melouch pro nějakého známého "pingla" apod.), aby jsi se nemusela nervovat, zda mají všichni všechno.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?