En raut bez servírovaného obědu

Ahoj, měli jste někdo na svatbě jen raut bez servírovaného obědu? Plánujeme i posunout obřad na pozdější hodinu a raut bude tím pádem veřeře s tím, že pak bude jěště nějaké půlnoční pohoštění. Přijde mi to jako dobrý nápad i praktické řešení jak uspokojit vegetariány, bezlepkovou stravu a pod. Jen si nejsem jistá, jestli i sebe lepší raut dostatečně sváteční. Jak se v takovém případě řeší třeba slavnostní proslovy? Díky, K.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít. A to ani nemáme obřad později, prostě jen bude i oběd formou rautu. Taky mi to přijde praktické, navíc mi vadí vyhazování jídla a mnohokrát už jsem na svatbách viděla, že jsou ty společné obědy velké a v hlavním chodu se půlka lidí jen povrtá a vrací ho nedojedený... Takhle si každý vezme přesně co a kolik bude chtít. :-) Sváteční mi to přijde dostatečně, stoly se můžou stejně pěkně nazdobit i tak. Jen je to asi trochu méně formální, lidi se tak samovolně hemží a nesedí organizovaně v lajně u svatebního stolu. Ale to mi nevadí, naopak. ;-) Proslovů moc neplánujeme, takže to jsem ještě neřešila. Asi se nějaký nacpe buď na začátek před přípitek, nebo až před krájení dortu (jestli se nám vůbec podaří tam ty lidi zase zpátky svolat, to se uvidí). Ale my si na ty proslovy zas tolik nepotrpíme, takže to ještě moc promyšlené nemám.
Odpovědět
Tak dejte spolecnou polevku, tim vyresite proslovy, uspokojite starsi generaci slavnostni atmosferou a pak celodenni rauty :)
Odpovědět
@klepnepepka také plánujeme jen raut, přijde mi to tak lepší. Jen tak ze zvědavosti, kdo bude mít u vás proslov? U nás nikdo, jen poděkujeme všem, že s námi slaví.
Odpovědět
Profilova fotka
Také chci jen raut, budu tak na nervy že jíst stejně nebudu takže oběd nechci 😃
Odpovědět
Profilova fotka
My to tak měli a udělali bychom to tak znovu :) Obřad v kostele v 15 hodin, kolem 17. hodiny jsme byli na místě hostiny, měli jsme společnou polévku, před kterou pronesl přípitek můj táta a pak už byl raut, kde bylo jak maso, tak vegetariánská jídla, raut byl průběžně doplňovaný, takže nebyl moment, že by nebylo žádné jídlo k dispozici, o půlnoci byl ještě guláš. Jasně, že se to nebude líbit všem a je třeba s tím počítat, někdo má raději, když před něj určité jídlo přinesou v určitý čas, někdo si zas radši vybere sám a nají se, až se mu chce. My zvolili rautovou formu, protože nám to přišlo sympatičtější a příhodnější k uvolněnému stylu svatby alá zahradní párty a dodnes z toho máme opravdu dobrý pocit :)
Odpovědět
@mohn Diky. Presne takhle si to predstavujeme.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě osobně se varianta polévka + raut nelíbí, ta polívka je tam prostě jaksi navíc a slouží jen k tomu, aby se hosti usadili na jedno místo a dávali pozor :) Jsem zastánkyně rautu. Nic neslavnostního na něm neshledávám:)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?