Dve varianty menu

Profilova fotka
Ahoj holky, mate nektera z vas menicko, kde davate hostum na vyber ze dvou variant jidel? Myslim to tak, ze si hoste vyberou az na hostine, ne tyden pred aby se to nahlasilo kuchari. Nemuzu nic vygooglit v ceskych cateringovych firmach, v anglictine je toho mraky, pac v zahranici je to bezne. Jak se k tomu stavi kuchari v CR? Nedat na vyber by bylo nevhodne vuci nasim zahranicnim hostum, premyslim jak to vyresit, nemuzu jim vsem hodit svickovou pred nos :/
Odpovědět
@mejzy85 Ja myslim, ze se vam to prodrazi, jestli budete davat na vyber ze dvou jidel, protoze si restaurace bude muset naobjednat vic obou jidel.. neumim si to moc predstavit. Co takhle kompromis - nachystat 2 ruzna menu, a poslat hostum menu cca mesic predem, aby vam nejpozdeji 10dni predem nahlasili, ktere jidlo budou chtit, a vy podle toho informujete restauraci a date jim presne pocty?
Odpovědět
Tohle si nedovedu moc představit. Záleží kolik budete mít hostů, když vás bude třeba deset v salónku restaurace, tak to asi nebude problém /nebude problém udělat cokoli/, ale pokud vás bude třeba padesát, tak to bude problém. Takže kolik lidí? Jaká jídla? Byla jsem na oslavě narozenin /30 lidí/, kde podávali buď řízek se salátem nebo guláš a byly s tím strašně zmatky, lidí si říkali, rozmysleli, číšníci nosili na preskáčku, no nic, co bych na svatbě chtěla zažít. Pokud budou dvě menu, dejte vědět předem. My měli jen jedno menu a stačilo to, udělali jsme jen výjimky pro alergiky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebývá to zvykem, protože je to velká komplikace. Být vámi zvolím formu "vyberte si ze dvou jídel a nejpozději týden před svatbou nahlašte jaké". Restaurace bude mít práce nad hlavu, ještě si pak vymýšlet další menu... zbytečné zmatky, možná to nebude včas s ostatními jídlem na stole. Takže pokud jde o zahraniční hosty - rovnou bych se jich zeptala co chtějí, dle toho zvolila menu 2 a nechala rovnou předem odhlasovat všemi hosty, co chtějí a objednala přesný počet porcí.
Odpovědět
Dala bych jim vybrat napr mesic pred, jak uz to bylo napsano. Delame v hotelu mimo jine i svatby a bezne lidem davame na vyber ze 'set lunch/dinner menu' (3 chody, kazdy chod 5 moznosti) a oni nam napisou, kolik ceho se potrebuje objednat
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme u křtu syna v restauraci domluvili dvě různá jídla...víceméně na stejný princip jedno kuřecí, jedno vepřový maso s oblohou a to si každý vybral co chtêl a příloha byla společná a to brambory pečené, vařené a hranolky(donesli to zvlášť na miskách a každej si dal co chce)..v restauraci nám vyhověli..ale podotýkám, že nás bylo cca 20hostů...na svatbě nebudou mít na výběr(35hostů)..
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem byla na svatbě cca 8let nazpět,měli jsme na výběr ze dvou jídel(výběr až u tabule) a to jedno byl losos, takže ano jde to. Obědová hostina byla jenom pro blízké členy rodiny, cca do 20 lidí. A nepamatuji si, že by to nějak vázlo, nebo byl chaos. ;-)
Odpovědět
@mejzy85 nemusíte davat svickovou.....my meli panenku s amerikama... pamatuj si, ze ikdyby jsi dala na vyber z deseti jidel tak se vsem stejne nezavdecis.....kazdy si neco najde.... byt tebou tak na vyber nedavam ale radsi najdete takove jidlo ktere bude proste chutnat vsem.....nehlede na to, ze dve menicka se vam sakra prodrazi a moc si nedovedu predstavit jak by to v te restauraci delali protoze nebudou predem vědět pocty.....
Odpovědět
@mejzy85 Co jsme obíhali restaurace, tak ve většině nám sami od sebe nabídli, že si můžeme udělat menu ze 2jídel třeba svíčková vs. vepřo, knedlo zelo - Ale chtěli to vědět dopředu. Když jsem dávali oznámení, tak jsme se všech ptali, jestli nemají problém se svíčkou, takže u nás bude jen svíčková. Takže vše je jen na domluvě. Je pravda, že restaurace chtěli, aby to byla jídla, která můžou udělat dopředu, než nějaké minutky... Na druhou stranu, já bych jim tu svíčkou zrovna dala, pro cizince to bude exotika :-D
Odpovědět
@mejzy85 My měli mezinárodní svatbu a i v zahraničí bývá zvykem, že si hosté předem vyberou menu. My jsme měli i zahraniční svatební stránky a tam na to byla přímo aplikace, kde hosté odklikli, jaké menu chtějí. Jinak se ti to prodraží, jak už tu zaznělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 My jsme měli na výběr ze svou jídel, ale hosté si vybírali předem, a pak jsme měli na jmenovkách značky, aby obsluha věděla, komu co dát a nemusela se ptát. Bylo to super, všichni byli spokojení, proběhlo to krásně hladce a cenově to bylo úplně stejně. Nedokážu si teda představit, že by se vybíralo až tam. To by bylo pro kuchaře při 60 lidech náročné a podle mě nereálné. Na tohle se musíš zeptat přímo tam, kde budeme mít hostinu, my Ti tu můžeme napsat kde co, ale stejně záleží na tom, co Ti budou ochotní udělat oni.
Odpovědět
Jinak bych dodala, ze jsem jednou taky byla na zahranicni (britske) svatbe znamych, a menu nam poslali 14 dni predem, abychom si vybrali a oznamili jim nas vyber.. jak psala simone5. Nikdy jsem nebyla na svatbe, kde by se vybiralo menu az v ten den.. Jo a jeste - my jsme meli na nasi svatbe dost zahranicnich hostu, a ze svickove byli naprosto nadseni... rikali nam, jak jsou radi, ze ochutnali konecne neco typicky ceskeho... Takze to je fakt invidiualni :)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nakonec navrhneme dve menu a vsichni si vyberou predem. Sice to je trapny, ale jinak to nejde. Dodatky ke komentarum: Byla jsem letos na 12ti svatbach a vsude si hoste opravdu vybirali az na hostine. Proste se uvari pro kazdeho dve varianty, hoste si vyberou jednu, zbytky (nemyslim z taliru :), ale nevyuzite jidlo) se vecer zaveze charitam a rozda lidem bez domova. // Na svickove jsme uz byli s pritelovou rodinu, za me nekecam, byla fakt skvela...no a nikomu z nich nechutnala :D Takze musim mit zalohu-druhe menu. Diky vam vsem za komentare. Hezke Vanoce preji xx
Odpovědět
Článek se načítá
@mejzy85 A proč je to trapné? Mně o trapné nepřijde. :) Jinak pokud vám to přijde nevhodné, tak si to udělejte jak chcete, jen počítejte s tím, že to bude dražší. Pokud je to ale pro vás důležité, tak to za to stojí. Je to vaše svatba a to, že my ostatní jsme to měli jinak, přeci neznamená, že vy musíte taky. ;-)
Odpovědět
@mejzy85 a keby si pripravila iba slávnostný raut? nerieši to?
Odpovědět
Profilova fotka
Prvně, díky že jsem se zas cosi dověděla a mám nad čím přemýšlet, svíčkovou asi nedám,jelikož předpokládám že když na to pánové budou pít slivovicu tak by to nebyla dobrá kombinace asi, nebo jaké máte zkušenosti?A co třeba místo křenové rolky, co vy jste měly za předkrm?
Odpovědět
@stephansbride my sme mali jako předkrm kachní paštiku a vegetariáni tortilu
Odpovědět
Ahoj holky, toto taky zrovna řeším. Ale bojím se, aby se to neobrátilo proti mě. Když jim dám na výběr ze dvou jídel, tak úplně vidím - "a co bude zbytek menu?" - "a tohle nejím a tohle taky ne a musím tohle jíst...?". Vidím to tak, že doufáme, že nám v restauraci nabídnou nějaké univerzální jídlo a bude tam několik druhů mas a každý tam to svoje najde. Já na svatbách byla a nikde se mě nikdo neptal, jestli něco jím nebo nejím. Dali to přede mě a hotovo. Ani bych si nedovolila ohrnout nos, i když třeba knedlíčkovou polévku nemám ráda a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Z osobní zkušenosti s pořádáním svateb, jsme 2 menu měli pouze na jedné svatbě. Samozřejmě pro kuchaře není problém udělat 2 menu nebo 2 hlavní chody, ale určitě musí znát počty minimálně týden dopředu vzhledem k nákupu surovin a k přípravě (např. kvalitní svíčková se dělá několik hodin :) ). Je lepší, když všichni ví, co a jak bude, protože pokud si bude někdo něco vybírat, může se stát, že tomuhle nechutnají brambory, tenhle nechce knedlík,.. čím více dáte prostoru, tím větší budou komplikace :)
Odpovědět
@mejzy85 Trapné to určitě není, já bych to řešila úplně stejně, kdybychom měli oběd... Ale máme jen raut protože máme obřad až v 15h a každý si vybere sám podle chuti a je to :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?