Dotaz k zasedacímu pořádku " rozvedení "

Profilova fotka
Ahojky nevěsty, měla bych na Vás dotaz ohledně zasedacího pořádku. Od přítele rodiče jsou rozvedeni už několik let a maminka má stálého partnera a otčín od přítele má partnerku, jak je posadit u stolu??? Na rovinu řeknu, že bych chtěla mít vedle nám maminku s jejím přítelem, ale zase nechci urazit tatínka. Co byste dělaly na mém " našem " místě :-) :-) :-)
Odpovědět
My z podobnych duvodu meli v cele svedky. Rodice pak prisazene kazdeho se svym partnerem hned na zacatku tech U ramen. U nas je problem na me i manzelove strane, takze to bylo takove nejlepsi reseni.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca aha, to mě nenapadlo, super, děkují... jen si říkám, že když dáme vedle sebe svědky, tak sestra má přítele a malé " 3 leté " dítě a svědek má manželku... Takže to bych asi musela být i s něma, že? :-)
Odpovědět
@lefik02 my meli jako svedky bezdetny par, takze to bylo jednoduche.
Odpovědět
@lefik02 Ja jsem vedle sebe mela svedkyni s partnerem, manzel svedka s partnerkou.. a potom jsme meli rodice s partnery :) prave kvuli stejnemu problemu.. Asi bych to udelala nejak takhle, aby se nikdo z rodicu neurazil, ze je uprednostnovany..
Odpovědět
@lefik02 moji rodiče jsou taky rozvedení mnoho let, mamka má manžela a otec nemá žádnou partnerku. Měli jsme stůl do T v čele s námi seděli manželovi rodiče a moje mamča s manželem, v ,,noze T,, hned nejblíže čelu seděl otec z bezpečnostních důvodů blíže teda manželovým rodičům naproti seděl manželův svědek s manželkou a vše bylo v pohodě :-)
Odpovědět
Moji rodiče jsou rozvedeni a každý ma nove partnery, ale na obed sedeli tak jak se ma (vedle me mamka a vedle ni tatka) a po obede si presedali jak chteli.....
Odpovědět
Profilova fotka
Přítelovi rodiče jsou rozvedení od jeho sedmi let. Nevlastnímu tátovi říká taky táto. Takže na místě pro otce ženicha bude sedět nevlastní táta. Nakonec teda vlastního otce s partnerkou nebudeme zvát, protože přítel nechce. Už se skoro vůbec nestýkají. Ale i kdyby tam byli tak by to bylo stejně. Záleží na tom jaké mají mezi sebou vztahy. Rozhodně bych nenutila bývalé manžele sedět vedle sebe jenom protože se to tak dělá. To je blbost. Udělej si to jak chcete vy. Rozumný člověk to nebude řešit a debilovi se nezavděčíš nikdy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsme se viděli s rodinou z mé strany, kvůli jiné záležitosti. No a náhodou jsem tam nakousla i tohle.. Byla jsem překvapená, jak přítel bych rychle hotov. Je to o tom, že jeho tatínek je jeho " nevlastní ", ale říká mu taťko, nezná " vlastního " . No a jak jsme se včera o tom bavili, že nevím jak to uspořádat, tak přítel hlásí " vedle mě bude sedět mamka s přítelem, to je jasný, taťka si sedne někam jinam " tohle mě dámy teda fakt zaskočilo, jak byl rychle hotov. I když je pravda, že on je maminčin :-) nemyslím to špatně, nemít jeho maminku, tak je všechno jinak :-) takže super, záhada asi vyřešena :-) ale počítám, že se to bude ještě řešit. Jinak Vám samože děkují za názory :-) ;-) a klidně piště dál :-) ;-)
Odpovědět
etiketa velí takto: vedle nevěsty otec ženicha, vedle ženicha matka nevěsty, pak střídání žena muž... přičemž není správné, aby se dělili partneři tudíž vedle vás jako nevěsty by měl sedět otec ženicha, jeho partnerka, tchýnin přítel, tchýně... jenže etiketa a naše chtění a city rodičů se docela rozcházejí... já jsem proto nedržela "prohozené strany" a rodiče si posadila na svou a ženichovy na jeho stranu. tedy u mě seděl můj otec, u ženicha jeho matka, pak už to šlo muž/žena... a docela jsem se bála, jak to vezme má maminka, která by tím pádem měla být až na kraji, ale naštěstí tátova partnerka nebyla, takže byla hned druhá a to akceptovala...
Odpovědět
mí rodiče jsou rozvedení, taťka má přítelkyni, mamka už ne..a posazovat je budu na svou stranu, dohodli jsme se s přítelem, že mě nenechá trpět vedle tchána, jak velí etiketa :-D takže budu sedět já, mamka, taťka a pak jeho přítelkyně...dala bych klidně i přítelkyni mezi mamku a taťku, ale zas je to můj rodič, tak by mi měl být blíž si myslím...jako kdybych měla dodržovat všechny tradice, tak se z toho potentím, takže na to fakt kašlu a posadím je tak, jak mi to přijde nejlepší a nejpříjemnější...my máme ještě dceru, takže na nějaké spojování rodin apod. už je pozdě, už jsme to vyřešili dítětem :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?