Co vše patří na svatební hostinu?

Profilova fotka
Holky mám problém. Jak jste měli svatební hostinu, nerada bych na něco zapomněla. Co vše tam patří, měli jste i chlebíčky a zákusky kromě svatebního dortu a koláčků? Děkuji.
Odpovědět
Ahoj, my měli pripitek, polévku - hovězí vývar, pak opekane brambory s vepřovými a krutimi medailonky, zeleninou a omáčkou, pak káva, zákusky, vdolecky, svatební dort jsme měli až později odpoledne
Odpovědět
Nikde není řečeno, co musí být. Někdo si nedokáže svatbu představit bez svíčkové s knedlíkem a někdo by to bral jako nudný ohraný oběd. Bývá zvykem - předkrm, polévka, hlavní chod, později dort. Pak raut kde je něco sladkého něco slaného, maso, sýry, zelenina, teplé i studené. Kdo tam co dá je o chuti a financích, můžeš tam mít guláš, kousky hermelínu a rajčata, nebo grilované krevety, tatarák z lososa, chřest v pancete a výběr francouzkých sýrů s ořechy a hrozny. Ze sladkého má někdo doma pečení linecké, někdo čokofontánu někdo makronky.
Odpovědět
Jak píše @subsomi , není nikde dáno, jak by to mělo vypadat. Záleží, jestli chcete mít slavnostní oběd nebo jen raut či grilování. Na oběd většinou patří několikachodové menu, někdo rád klasiku, někdo raději něco modernějšího. Následuje obvykle dort a sladké - třeba koláče, muffiny, makronky... Zase záleží na tom, co máte rádi a co se vám třeba k hlavnímu menu hodí. A s odstupem bývá raut či grilování - různé druhy masa, zeleninových salátů a sýrů. Nedá se říct, co by tam být muselo, záleží, jak si to představujete vy. A samozřejmě by nemělo chybět pití, které vhodně jídlo doplní - druhy vína, pivo, voda...
Odpovědět
máme polévku a hlavní chod a na stole budou svatební koláčky. Následně bude ofiko krájení dortu.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc :) Na žádné svatbě jsem ještě nikdy nebyla, tohle bude moje premiéra a ještě ke všemu moje, takže nervíky pracujou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my nemáme klasický oběd, ale rovnou raut. Budeme mít obřad a budeme mít pro hosty připravené mrkvové a česnekové jednohubky, melouna v prošutu, pak bude připravená hrášková polévka, abychom se mohli se ženichem nakrmit , pak budou plněná rajčátka (jeden druh s křenovou šlehačkou, druhý s kuřecím salátkem), pak bude jeden těstovinový salát a dva zeleninové - jeden s balkánem a druhý s kukuřicí, pak máme v plánu grilovat - kuřecí, vepřové, špízy, grilovaná zelenina, ještě jsou v plánu miniřízečky, soljanky (něco jako gulášek) a samozřejmě nakonec nějaké sýry, také bude jeden druh ovocného salátu a ovoce a zelenina nakrájené samostatně, aby si to každý mohl zkombinovat sám.. Také budou celý den k dispozici medové dortíčky, cookies, svatební koláčky, jableční šnečci, čokoládové košíčky a svatební dort..Máme 40 lidí a zveme jen rodinu. Na další týden pak pořádáme ještě něco podobného v trošku menším měřítku pro kamarády..Když to takhle vidím sepsané, tak mám pocit, že praskneme..
Odpovědět
@monca222 když jim dáš dobře najíst tak budou všichni spokojení:-)
Odpovědět
Profilova fotka
No to máte hojně nabité menu :) my máme celkem 45 lidí, ale rozdělené na dvě části, oběd s rodinou a raut s kamarády :) snad se vše vydaří a máte pravdu, že plný žaludek, spokojeny host :)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně jeden majitel cateringové společnosti kdysi řekl, že v Česku by se nemělo zapomenout na mísu tataráku a řízky, jinak je ten raut dopředu odepsaný a odbornými kritiky odsouzený :-)
Odpovědět
@mafoto Mně se zase z mísy tataráku, která bude na stole x hodin během rautu, dělá trochu těžko... A zvlášť v létě dost hrozná představa. V málokteré restauraci bych si troufla dát si ho i normálně, natož takhle.
Odpovědět
@kacenkakaca tak pokud se posadí do mísy s ledem, tak by neměl být problém :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsem určitě také pro tatarák - ten nesmí chybět. Nenechávala bych dávat celé množství, ale průběžně doplňovala z ledničky :). Chystáme svatbu na příští rok a také uvažujeme pouze o rautu bez oběda.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?