Co se zbylým jídlem ze svatebního rautu v restauraci?

Ahoj, chtěla bych poradit, jestli Vám přijde hloupé zeptat se v restauraci, kde budeme mít raut, zda je možné nám pak zabalit nesnězené jídlo? Přeci jen, co bude jednou naservírované budeme platit a myslím, že nám toho zbyde docela dost na to, aby to zůstalo jen tak restauraci. Nemáte s tím někdo zkušenost, jak se to běžně praktikuje? dík moc za názory!
Odpovědět
Profilova fotka
@kaca89 to je běžné, že se to balí domu ne? Teda alespoň žiju v tom domnění :D
Odpovědět
@kaca89 My jsme měli objednaný raut pro 40 osob a bylo nás trošku víc. Z rautu zbylo jen malinko, takže jsme vůbec neřešili, že by nám to měli nějak dát. Jediné, co nám vrátili bylo sladké, protože to bylo donesené od cukrářky, takže opravdu naše vlastní. Ale můžete se s nima zkusit domluvit, nebo spíš zeptat, co je běžná praxe u nich v restauraci. ;-) třeba vám budou počítat jen skutečně spotřebované suroviny.
Odpovědět
Profilova fotka
Vše nám zabalili sebou. Ale určitě se zeptej, hloupé to rozhodně není!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@kaca89 Pokud to už zaplatíte, je hloupost to tam nechat..rozhodně vzít domu, i kdyby se to pak doma nesnedlo,radsi to dam nasim slepicim, nez aby to vyhodili v restauraci a nebo huř, to snedli sami na nas ucet. A rozhodne není blbý jim říct, zbytky si berem..je to vase!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Nám zbytek automaticky zabalili a to dokonce na jejich tácech a talířech!! jen jsme je museli druhý den dopoledne vrátit.
Odpovědět
Bohužel není automatické, že vám zbylé jídlo v restauraci zabali. Dokonce v některých restauracích Vám jídlo nezabalí, ani když se budete chtít předem domluvit - "výmluvy" jsou různé - hygiena, ... . My jsme po hostině poprosili o zabalení. Ale až doma jsme přišli na to, že zabalili jen asi 1/3 - vesměs sýry, šunky, sýrová roláda, ovoce a guláš. Zbytek si prostě nechali :-). Jídla nám zabalili dost, ale ty nejlepší kousky si nechali pro sebe ... A bohužel všechny mé kamarádky na tom byly ještě hůř, protože jim jídlo odmítli zabalit úplně ... dokonce i té, která měla na druhý den zaplacený brunch. Rozčilovala se, že jim tam servírovali jídlo ze svatby a chtěli ho znovu zaplatit ... A to podotýkám, že každá z nás měla svatbu na jiném místě! Bohužel pro většinu lidí (nejen restaurací) je svatba jen jeden velký business :-(
Odpovědět
@janictourek tak to moc nesouhlasím. Pracuji v gastronomii 20 let a nikdy by mne nenapadlo to o čem píšete. Automaticky se domluvím s novomanželi co komu chtějí zabalit a tak to i je. Na své svatbě jsem si vyžádala thermoboxy a sama balila co jsem komu uznala za vhodné, popř. se hostů ptala co jim chutnalo a chtěli by domů.
Odpovědět
@samek Asi tady platí jiný kraj, jiný mrav :-). My jsme si jídlo z rautu sami nebalili, obsluha se nabídla že to zabalí (po domluvě, když jsme viděli že toho 3/4 zbyla) a tak mě nenapadlo, že by mohlo být něco špatně. Koláčky, cukroví a dort nám vrátili automaticky a nepředpokládám že si z toho nehcali něco pro sebe - navíc jsme pro ně měli jako poděkování krabici sladkého do kuchyně připravenou a dostali ji hned ráno. Ale s tím jídlem z rautu se to potom pokazilo. Ale tak co, není to nic, co by nám zkazilo svatbu, jen že to člověka překvapí, výhledem k tomu, že to má vše zaplacené :-). A kamarádky (6) o kterých jsme mluvila měly svatbu taky v okolí Ostravy a nezabalili to ani jedné. Jedna se teda vůbec neptala a tohle neřešila, ale zbytek se ptal a předem věděl, že jim to nenechají zabalit ...
Odpovědět
Profilova fotka
automaticky jsme to dostali domu a hlavne pred odchodem poslednich jsme jim uz davali i jidlo z rautu do boxu, co nam dali v restauraci, takze pohodicka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme zbytky dostali zabalené domů a měli jsme na pár dní docela zásoby :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaca89 Hloupé to rozhodně není. My jsme se ptali hned při první schůzce, jestli si máme na případné zbytky přinést vlastní krabice, ale zavakuovali nám to do sáčků a teď o víkendu, rok po svatbě, jsme na oslavě manželových narozenin dojedli poslední žebírka (byla vynikající!) a zavzpomínali na svatbu :-)
Odpovědět
Vše nám zabalili s sebou, do takových těch krabiček co do nich dávají jídlo třeba v čínských restauracích....bylo jich přes 30 a za každou si naúčtovali 10,- :-S
Odpovědět
Článek se načítá
dostali jsme v krabici domu... ale moc toho nezbylo, jen sladke a kyta...
Odpovědět
Profilova fotka
my se na to neptali, ale pak po hostině nám to paní domácí začla všechno balit :-) nicméně to byl najednou průser pro nás, protože jsme druhý den jeli na líbánky, mražák byl plnej svatebního dortu, ale nakonec jsem to nějak rozdala rodičům atd...ale blbé to není, jen se zeptej. Jednou si to zaplatila, tak at ti to laskavě dají :-)
Odpovědět
moc díky za zkušenosti i rady:). dám na Vás a zeptám se...ale třeba nakonec nic nezbyde a bude to vyřešené:).
Odpovědět
Vše, co jsme si objednali, a že nám toho zbylo, jsem si sama rozdělila a vzala po rautu. Ale je pravda, že to není ve všech podnicích zvykem - známá nedostala z rautu nic, i když se ptala - prý nic nezbylo. Je to opravdu o domluvě.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Když za to platíš, tak ať Vám to hezky dají!
Odpovědět
Není to hloupé, dělá se to tak. My jsme část dojedli na snídani a zbytek s sebou, i hafani si pochutnali! ;-)
Odpovědět
@kaca89 U nás funguje, že pokud zbývá z rautu a k tomu koláče, zákusky...... Tak se to dává hostům jako proviant a berou si to domů v krabicích a dělá se to často.
Odpovědět
Profilova fotka
@jennyexx U nas to taky tak bylo. Nedostavali vysluzky jako takove, ale personale v restauraci se postaral o to, aby se vse co zustalo rozdelilo mezi zucastnene. :-)
Odpovědět
@marketajuppova jj to je nejlepší. Já mám nazdobené krabičky už na svatbu a do těch se pak rozdělí to co zbyde. :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, u nás je samozřejmostí, že to co zbyde patří novomanželům a to si odnášejí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?