Co se vám líbilo na svatbě?

Když už se tu řeší, co se vám na svatbách nelíbí, tak co se navzájem inspirovat tím, co se vám naopak na svatbách líbilo? nějaké zajímavosti, netradiční pojetí, originální výslužky, nebo cokoliv, co jste si řekly, že to by se vám na vlastní svatbě líbilo taky :-)
Odpovědět
1
2
Dík za téma :-) Taky mě při čtení druhého tématu "co se nám nelíbilo" napadlo, že by mě víc zajímalo "co se nám líbilo" :-D Jak už někdo psal ve druhém vlákně, taky se mi líbilo krátké představní hostů na menší svatbě. Ono to sice může znít jako skautský tábor.. ale odpadlo šuškání kdo je kdo a měli jsme pocit, že se už trochu známe. Částečně odpadly bariéry. A lidi taky řikali "a všichni mi hlavně tykejte", což bylo taky fajn. Všechno se tak nějak vyřešilo najednou a bylo. :-) Bratránek měl perfektní první tanec..s družičkou, se svědky, fakt pr**l :-D Líbilo se mi, když nebyla večerka. Pokud to jde a odpadne závislost na vzdálenosti místa ubytování, restauraci/obsluze, odvozu apod., je to super. A hodně se mi líbilo rozhodnutí mít 2 svědky. Jen ženich. Takže dohromady 3 i se svědkyní nevěsty. Netradiční řešení - není pro každého, ale bylo to perfektní rozhodnutí 8-) Vůbec se mi líbí, když se někdo vykašle na nějaká pravidla nebo konvence a udělá to tak, jak to cítí. A na nic si potom nehraje. Pokud tím někomu neublíží.
Odpovědět
Profilova fotka
@wettu A jak to představení hostů probíhalo? Taky už jsem četla něco myslím u novin, že měl někdo nápad dát tam fotky a krátce popsat, ale bála jsem se, že už to pak nikoho nedonutí se s ostatními seznámit..Ale když nad tím tak uvažuju.. =-)
Odpovědět
@wettu @jednaznevest Taky myslím, že je fajn, když se svatebčani představí. Sami nebo je představí svědkové, to už je jedno. Mám pocit, že kdysi se tohle dělalo běžně, myslím tak 15-20 let zpátky. Teď jsem byla jen na dvou svatbách a tam se to teda nedělalo. A pak jsem byla na jedné svatbě, kde když se vyšlo z kostela, čekaly kamáradky nevěsty z vesnice, které měly v rukou krabice s koláčky a nabízeli hladovcům, aby vydrželi, než se přesunou na hostinu. To mi přišlo super! A myslím,že se to někde takhle dělá běžně. A k tomu tedy si říkám, že v případě veder by bylo dobré, kdyby se nabízely třeba i malé flašky z vodou na osvěžení...Určitě by to každý uvítal. A pokud se nejdříve fotí portéty a až pak je přesun na hostinu, tak dvojnásob :-)
Odpovědět
@kikwita jo, na Slovensku takhle dostal kazdy kolacek a panaka :-) (to je teda trochu narocny na hladovej zaludek :-D )
Odpovědět
@barter jo, to jsem chtela udelat ja, ale vzhledem k tomu, ze se na me vsichni (fakt vsichni!), ktere jsem o fotku prosila, vykaslali - a to jsem to nekomu nepsala, ale rikala osobne - tak se na to vykaslu taky. Stve me to, ale nez se kazdemu trikrat pripominat... :-S
Odpovědět
@izzybickerstaff Na Moravě se to dělá taky, ale u kostela před obřadem. Naše mamky jsou ze Slovácka a tenhle zvyk se mi líbí. Hosté se budou scházet až před kostelem. Tam na ně budou čekat dva naši kamarádi (dohromady znají všechny hosty), kteří budou nalévat štamprlu, drůžičky které připíchnou voňku a někdo z kamarádů nebo rodiny, kdo bude mít krabici s něčím malým na zakousnutí (koláčky, slané šneky z listového těsta). Myslím, že se hosté budou cítit příjemně, když je kluci přivítají a prohodí s nimi pár slov. Plus tam bude asi ženich, já bych chtěla být utajená nevěsta, takže se s většinou hostů uvidím až při gratulacích.
Odpovědět
@azrrael jako ze budou vsichni veseli uz na obrade :-) :-) ale jo, to je hezky zvyk, takove uvitani. U nas v Cechach se holt z techhle tradic nedela vubec nic, jesteze pritelova rodina je z Ostravska, treba se nam to jeste nejak vyvrbi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff No tak to já postahuju fotky z facebooku, zvu fakt jen blízké takže by to neměl být problém, když už má facebook i babička s dědou :-D Jen jako nevím co tam k tomu psát :-S Jen babička ženicha, teta nevěsty, nebo i teta nevěsty- sestra otce nevěsty nebo jaak :D
Odpovědět
@izzybickerstaff no nevim, na svatbě v Táboře do nás lili panáky pod tlakem při několika příležitostech ještě před kostelem :-D Já s kocovinou.. dalo mi to zabrat se z toho vyvlíkávat.. Například se rozjíždí kolona aut směr kostel, každý auto se samostatně zastaví pomocí nějakého šátku nebo co to bylo, a dokud se všichni nenapijou, nikam se nejede.. :-D
Odpovědět
Skvělé téma holky! Mne by se líbilo mít na svatbě menší stoly (třeba po 6, 8 lidech) se zasedacím pořádkem - myslím, že je to spíš "donutí" se seznámit než u dlouhé tabule. A až se začne tancovat a různě korzovat, stejně si lidé různě popřesedají podle toho, s kým zrovna chtějí mluvit. Dál by se mi líbilo mít novomanželský tanec co nejdříve, aby se rozjela zábava. Taky bych chtěla poprosit snoubencovu sestru, zda by občas zašla ke stolu staroušků, jestli něco nepotřebujou (něco donést, píseň na přání a tak). Na toalety bych chtěla připravit krabičku záchrany (náplasti, brufen, lak na vlasy, zubní nit, antiperspirant ve spreji, vlhčené ubrousky, balíček vložek a tak podobně), kdyby se stala nějaká nehoda, aby bylo kam sáhnout. A moc by se mi líbilo vytvořit uvolněnou atmosféru, kde se spolu lidé baví, nestydí si jít vzít něco na zub nebo k pití a užívají si s námi.
Odpovědět
@izzybickerstaff Ono se to většinou hlídá - že se dá uvítací panáček, max dva a dost :) A navíc to bývají jen takové půlečky :) A kdo nechce, ten nepije (on se někdo obětuje :) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@barter Predstavovani jsem zazila na svatbe kamaradu, provadeli ho primo novomanzele pred obedem, kdyz vsechny hosty privitali a pak v rychlosti rekli kdo je kdo, meli asi 50 hostu, vetsinou slo o pary nebo rodinky, takze v podstate slo o to predstavit nejaky 25 "subjektu", u kazdeho tak 2 vety (napr. to je XY pro vetsinu z vas znamy z vypraveni pod prezdivkou XY, zname se uz 10 let od vysoke, naproti sedi jeho manzelka XX), takze to bylo i rychle a urcite uzitecne :-) pak dalsi kamaradi meli predstavovani formou hry, na kazde jmenovce na stole byly nejake symboly, kazdy mel tak 2-3 symboly a novomanzele vzdy zahlasili, at se zvednou vsichni se symbolem XY a zkuste prijit na to co mate spolecneho.. bud k te spolecne veci navadel primo symbol (napr. psi tlapka pro majitele psu, paragraf pro vsechny pravniky, noty pro naruzive tanecniky atd.) a pripadne hostum samozrejme pomohli nejakou napovedou, vzhledem k tomu ze meli 100 hostu z ruznych koutu sveta a jen malo se jich navzajem znalo, tak to byl i dobry zpusob, jak lidem navrhnout nejake spolecne tema k zahajeni hovoru nebo naznacit kde urcite uspeji, kdyz budou chtit nekoho pozvat na parket nebo na bar :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@wettu 2 svědci? To jde? a jak to fungovalo? Jen mě to hrozně zajímá :) Jinak super téma. Myslím, že je dobré si říct negativa i pozitiva a já moc děkuji za inspiraci @azrrael ta tu KPZ na záchodě :) to je super.
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Tak to je supeeeer :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff :-D No tak to je veselé...A jak píše @azrrael je to asi spíš zvyk z východnějších krajů...my jsme taky z ostravska..Tak to vás jistě tato přítelova větev rozproudí ;-) To představování je podle mě super věc..teď nedávno jsem slyšela zvěsti z jedné svatby, že to byla celkem nuda, že každá rodina seděla u jednoho ramene stolu, nikdo se s nikým pořádně nebavil. Přitom kdyby je někdo popředstavoval, tak by se asi rozhoupali...
Odpovědět
Super téma! :) Mně se nejvíc na svatbě líbilo, když byla dobře zorganizovaná (když tam byl někdo, kdo nás navedl, řekl, co máme udělat apod.), když jsem věděla, co se bude dít (nějaký harmonogram), když jsem neměla hlad a žízeň (ne, nejdu se na svatbu jen najíst, ale čekat tři hodiny o hladu a žízni, až se novomanželé vyfotí, je někdy o život ;-) ), ocenila jsem taky, když jsem si mohla během obřadu sednout (nejsem stará, ale podpatky umí dělat své, no, však to znáte), když na mě nepařilo, ani nepršelo (to ale chápu, že ne vždy jde zařídit)...jo a potěšily mě i maličkosti ve smyslu, že jsem věděla, co chtějí svatebčané za dar. Vím, že to mnohým přijde trapné si říkat o dary, ale já mám radši, když vím, že to, co pořídím, neskončí v koši nebo jako další svatební dar. :-D A když byla svatba někde daleko, byla jsem ráda, když v okolí bylo nějaké jiné ubytování než karimatka a stan (s tím, že jsme si to samozřejmě zaplatili sami) a nejlépe, když se nepřejíždělo. A ocenila jsem i nějaký program - ne nic křečovitého, ale když svatba tak hezky plyne. Chvíle si člověk jen povídá, pak se něco děje apod.
Odpovědět
@barter no jo, u nas se FB rozsiril jenom do mladsi generace :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff No nic, tak přítel to zavrhl, prý každý pozná kdo je babička, tetička a když to není z mojí strany tak je to z té druhé =-) :-D
Odpovědět
Takhle nám kazit nenávistné téma.... :-D (dělám si legraci). Když mně se na většině svateb líbilo skoro všechno, mnou založené téma mělo spíš pomoci, co zlepšit, než vyvolávat nějaké třenice... Pokud bych měla zmínit něco neobvyklého (ne skvělá nálada, skvělé jídlo, skvělé počasí), tak se nám na naší svatbě osvědčil kvíz. Byly tam otázky o nás, spíš zábavné ("kde ženich málem umřel na kousnutí mouchou", "kolik má nevěsta v pokoji popůlnočních šatů"), ale hlavně o hostech, které měly sloužit právě k tomu, aby se hosté nějak poznali... byla tam třeba otázka, kolik mají hosté celkem nezletilých dětí, takže se třeba identifikovali dětní a bezdětní a tak. Obdobně se mi líbila na cizí svatbě hra, kdy byly v krabici šroubky a matice všech možných velikostí a holky měly matice a kluci šrouby a měli si najít, ke komu pasují (a pak snad i zatančit, to už nevím). Akorátže to teda většina hostů dost sabotovala :-D
Odpovědět
mě se třeba na svatbě líbilo organizování skupinkových fotek. Nevěsta měla předem připravený seznam skupinek (skupinka rodina, skupinka kolegové z práce, atd..), jedna z organizačních kamarádek jen vyvolávala lidi a krásně to odsýpalo a mohlo se jet brzy na oběd:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádi měli svatbu na statku v jižních Čechách,taková usedlost na samotě,obřad venku pod staletou lípou za doprovodu kytary,oslava venku,celé to bylo uvolněné a přitom přirozené a strašně pěkné a myslím,že si to všichni zúčastnění užili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na té poslední svatbě mě zaujalo to představování hostů - já tam třeba kromě mého snoubence a novomanželů neznala ani kliku od dveří, takže mi to udělalo radost a na naší svatbě to hodlám praktikovat taky. Požádám svědky, aby se toho nějak zhostili. Na jiné svatbě jsme zase čekali docela dlouho, než se vyfotí manželé v zámecké zahradě a najednou něčí babička/tetička (kdoví :-D ) přijel s velkým kombíkem a tam pití, kelímky, něco k zakousnutí...no byla to parádička...když takhle člověk stojí s párkem, hned se mu líp seznamuje :-D :-D Ze zdejších "užitečností" určitě použiju KPZ na záchod a ten seznam na skupinkový fotky, co vyvolává někdo ze svatebčanů...to se mi jeví jako super nápad.
Odpovědět
Ještě k tématu představování jsem si vzpomněla, že kamarádka měla za tímhle účelem na svatbě mazurku (páry udělají kolo na parketu, partnerky se vyměňují a nový pár se vždycky při "okýnku" navzájem představí). Musím říct, že to bylo super, ale taky to bylo tím, že ženich byl majitel taneční školy, takže si to sám i krásně odmoderoval :-) Jinak jak byste představování zorganizovaly u většího počtu hostů? (70-90). Aby to nebylo zbytečně nudné a zdlouhavé...
Odpovědět
Mne se libil napad, ktery se hodi pro dvoujazycnou svatbu a ktery pouziju na svou svatbu :-). Z druhe strany napojoveho listku budeme mit fraze v cestine a anglictine... Doufam, ze se u toho lidi trochu pobavi... Zacina to "Ahoj, ja jsem Milan", pres "das si drink", "zatancujes si" az po "mne je spatne", "jsem opily" atd :-D. Take jsem se na jedne lonske svatbe poprve setkala s fotokoutkem a mel fakt uspech. S pritelem jsme to neznali a myslim, ze se tam vsichni vyblbli :-). Musi teda byt opravdove bryle, paruky atd, rekvizity na spejli se mne osobne nelibi.. Na brachove svatbe se mi libilo, jak lidi darovali penize (nic jineho nechteli) - nikdo to neprinesl pouze v obalce, ale vsichni si dali zalezet a vymysleli neco vtipneho.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Ono zase když to vezmeš, že lidi jsou většinou v párech. Tak to není zase tak dlouhý. "Já jsem Michal, všichni mi říkají Áda. S Tomášem jsme chodili na vysokou a nejvíc srandy jsme si užili na parkovišti (oba jsou blázni do aut). Tohle je moje snoubenka Míša." To máš na pár vteřin (a některý to mají ještě kratší - "Já jsem Jana a jsem maminka ženicha.")...takže pokud to je svatba do těch cca 80ti lidí...ještě by se to dalo... Nebo aspoň si myslím, že já bych zvládla udržet pozornost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
To predstavovani me fakt zaujalo :) to zkusim nejak nadhodit :) a jinak se mi obecne libi kdyz to vsechno plyne tak nejak prirozene: ze za tim clovek neciti nejakej tlak nebo ze se neco dela protoze "se to ma" :) a pokud je dost jidla a piti, kdyz hraje hudba a lidi se bavi mezi seboutak se svatba obejde i bez přehnaneno programu a spousty her :)
Odpovědět
Profilova fotka
@azrrael Tak kpz se mi taky líbí, asi to taky zrealizuji;)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já nevím, ale mně to představování přijde jako hloupost. Nechci se nikoho dotknout, pokud se vám to osvědčilo, tak super. Ale neumím si představit, že se nějak "řízeně" bude všem představovat třeba 60 nebo i víc lidí, to bych se asi nudou ukousala. Jasně, někteří to zvládnou jednou větou, ale opravdu si myslíte, že si to někdo bude pamatovat? Pochybuju. Rodiče snoubenců beztak všichni poznají (tatínek vede nevěstu, maminka ženicha, maminky navíc většinou mívají kytičky, gratulují jako první...) a ti ostatní - s kým chci, s tím prohodím pár slov a hned vím kdo to je. Aspoň mám první téma k rozhovoru, které může prolomit ledy :-) Než nějaké organizované představování, to už mi přijde lepší dát před restauraci a třeba i do novin nebo na stoly (pokud jsou velké a nebude to překážet) zasedací pořádek ve stylu "Jirka, bratr ženicha", "Markéta, kamarádka nevěsty"...
Odpovědět
Profilova fotka
Me se líbilo, kdyz nevesta býka hodne na tanečním parketu s skvěle si to užívala- udělalo to super atmosféru a více lidi tancilo :)
Odpovědět
@krobinka úředně to nešlo - hodili si korunou a kdo vyhrál, podepsal jim to. Ale nebyl to ženich, kdo to určoval, ale náhoda :-) Ale za ženichem stáli oba spolu. Když matrikářka oznamovala jména svědků, tak představila i toho druhého myslím jako "zvláštního hosta" nebo tak něco. Na oslavě potom měli oba tričko s nápisem "svěděk" a prostě dělali všechno společně. Vtipný na tom bylo, že to jsou bráchové, který jsou od sebe k nerozeznání (znám je odmalička a stejně je nerozeznám). Takže nikdo stejně nevědel, kterej je ten "pravej" a bylo to fakt uplně dva v jednom - double power :-D Navíc mají skvělý komediální a organizační talent a v podstatě to celý odmoderovali a tak - a všechno takhle v tandemu. Bylo to super :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?