Co píšete na jmenovky na svatební hostinu?

Profilova fotka
Ahoj vsechy, copak si davate napsat na jmenovky ke svatebni hostine?? maminka (tatinek) nevesty..nebo maminka a jmeno? prijmeni?? nebo vubec to mate poresene jinak? Díky!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Tak k tomu jsem se jeste vubec nedostala. Zatim cekame na to, az prijdou oznameni a podle barvy budeme vybirat material a barvu na jmenovky. Rada se take dozvim napady ostatnich.
Odpovědět
Nad tímhle jsem taky uvažovala...styl jmenovek je jasný - přesně podle oznámení. Budou k tomu i meníčka a ve velkém zasedací pořádek a program dne ( tipuju to tak na formát A3). Ale jak budu hosty na jmenovkách nazývat, to netuším. Hlavně bude docela velká část kamarádů z netu, ale na nicky se asi vykašlem a pojmeme to křestníma jménama. Ale rodiče fakt netuším...nakonec to asi bude maminka Zuzanka a maminka Jarka, ale jak s tatínkama, to netuším, páč se jmenují stejně.
Odpovědět
Rybushko, tatínky popiš i prvním písmenem z příjmení...pokud ho taky nemají stejné :-D Já bych chtěla něco originálního....ty klasické jmenovky mi přijdou nudné. Nemáte tip?
Odpovědět
No, asi nám nic jiného zezbude ;) a budou-li hosté se stejnjma křestníma jménama, vyřešíme to hlavně na tý tabuli u vchodu ;).... no, někde na svatbách.cz je svatba, kde maj jmenovky na tyčkách zapíchaných do zelených jablek ;) vypadá to dost zajímavě. Kamarádi zase loni dělali židličky z papíru
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, tak přesně tohle taky řeším. Máme dva tatínky Jirky, dva dědečky Jirky... asi tam budu muset napsat orpavdu to písmenko z příjmení. A nebo jsem přemýšlela nadepsat to jako tatínek nevěsty a maminka nevěsty... Ale nevím, jestli to není neosobní. :-| I když na druhou stranu asi lepší než Jirka P. ;-)
Odpovědět
Taky to řeším a pořádně nevím. Už jsem měla několik variant a nakonec to vypadá tak, že budu mí na kartičkách celé jméno a příjmení a pod tím bude napsáno svatební host. Pro nejbližší příbuzné nechám kartičky asi bez jména a napíši jen maminka nevěsty/ ženicha, tatínek nevěsty/ženicha, svědek nevěsty/ženicha. Možná všechno nakonec dopadne jinak, nevím. Zatím je ve hře tato varianta.
Odpovědět
ahojky my jsme meli jmenovky:maminka nevesty,tatinek zenicha,sestra zenicha,svedek nevesty,... a ty co jsou uz dal z rodiny,tka ot bylo napr. jana novakova st.,pepa z depa:),...
Odpovědět
Profilova fotka
Takhle nějak jak to píše Raskynka bych to asi taky viděla. Připadá mi to jako nejlepší řešení, takže si to asi vezmu pro inspiraci. Jen jsem zvědavá na reakci nastávajícího! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Mě se líbí: maminka nevěsty, babička nevěsty (ženicha), svěděk nevěsty (ženicha) a ostaní budou napsaná křestní jména např. : Vašek, Venda, Honza, Jarka, Kačka, Míša, ... určitě ne tak, jak to mají v rodném listě, prostě tak, jak jim každý říká
Odpovědět
tak to mně se líbí: Dáša - maminka nevěsty, Irča - svědkyně nevěsty atd.
Odpovědět
Profilova fotka
My zatím uvažujeme o: maminka (tatínek) ženicha-nevěsty, svědkyně Jana, svědek Láďa, babička Jana, dědeček Lumír, u nás je fajn, že se každý jmenuje jinak, takže žádné zmatky. Teď spíš řešíme jak se sourozencema, jestli sestra ženicha, bratr nevěsty, nebo jen jménama -Petra, Tomáš. Akorát přítel má 3 sourozence (2 bráchy a ségru) , takže asi zvolím jen jména. :-)
Odpovědět
Na jedné svatbě si s jmenovkami pěkně vyhráli a udělali z toho trochu hru, takže tam bylo třeba přítelkyně svědka ženicha, dcera maminky ženicha (musi to byt jednoznačné !) a podobně ;-) A bylo pak i hned o čem povídat.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Gabrielar: To je pěkný nápad, ale trochu moc složité...u nás se jmenovky moc nevedou, ale já udělám výjimku. Už mám vymyšlené jak budou vypadat, ale neprozradím :-) A jména...třeba "Ájin taťka" "Jirkova mamka" apod. To se mi zdá pěkné. 8-)
Odpovědět
Tak my budeme mít něco takového jak píše Gabrielar ;-) Protože jsou přítelovi rodiče rozvedení, budou tam babičky, tetičky.... Navíc budeme mít i trošku neobvyklý zasedací pořádek :-D Už se těšíme, jak se nasmějeme :-D Jedině my dva budeme mít jisto, kde sedíme, ostatní budou muset luštit :-p Pro příklad: otec bratra nevěsty, syn maminky ženicha, syn dcery bratra maminky nevěsty.... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, poraďte. Když vidím vaše alba, tak jsem začala přemýšlet nad jmenovkama a asi bych všechno věděla nebo aspoň měla nějakou představu. Ale v jedné věci tápu. Mám "dva" táty. Jeden je pochopitelně otčím, ale říkám mu taky tati a teď něvím, jak je od sebe odlišit. Taťka nevěsty I a taťka nevěsty II? Já FAKT nevím. Please, poraďte! Díky.
Odpovědět
my psali krestni jmena
Odpovědět
Profilova fotka
Myslíš Taťka Jarda, taťka Pepa apod?
Odpovědět
ne, jenom Jaroslav a Josef (mimochodem, nasi tatinkove se opravdu tak jmenuji :-D
Odpovědět
pokud se dva lidi jmenovali stejne (u nas se tri lidi jmenovali stejne) u jednoho jsme dali zdrobnelinu. nebo take inicial prijmeni
Odpovědět
Profilova fotka
A co kdybych měla mamku a babičku stejného jména? nebo strejda a tchán stejného jména. To mi přijde divné nerozlišit jejich "postavení" v rodině. Navíc když jim normálně křestním neříkáme, tak by je to mohlo urazit, ne? Ale každopádně dík. ;-)
Odpovědět
jasne, tak to bych tam opravdu dala treba babicka Ruzenka apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Fim, já bych normálně napsala Taťka Jarda, taťka Pepa, maminka Lenka, babička Zdena apod... Nikoho to neurazí, postavení v rodině tam je a každý vidí rád napsané své jméno. Představ si, kdyby jsi někde viděla napsáno, třeba že jsi jenom sestřenice a pak sestřenice Jana. Bude se Ti víc líbit ta druhá možnost, ne? :-)
Odpovědět
Já bych asi napsala "Otec nevesty Josef", "Svedek zenicha Oldrich", atd., aby bylo hned na první pohled videt kdo je koho co a jak se jmenuje.
Odpovědět
to je dobry napad!
Odpovědět
Dekuji, doufám jen, ze to bude i dobre fungovat - aby pak nenastaly problémy pri kamarádech - ale tam bych dala asi jen krestní jména a kamarádkám druzickám bych tam asi dala "nevestina druzicka Pepinka" ;-)
Odpovědět
ja bych kamaradum dala jen jmena (pripadne inicial prijmeni) a jen babickam a rodicum bych tam dala otec zenicha Josef apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky taky jsem nad tím dlouho dumala,ale nakonec mě kámošky řekly,ať si nad tím nelámu hlavu a napíšu normálně maminka nevěsty, maminka ženicha, bratr Pavel, teta Lída, strejda Tonda, sestřenka Jana atd., že to taky tak měli a bylo to přehledný.Taže to budu mít tak
Odpovědět
Já bych tam asi dala jména jak normálně těm lidem říkáme. S oznámením a pozvánkou by měli dostat program i s nakresleným plánkem kde kdo bude sedět - jestli se do toho dokopu. Tak ať se dopředu podívají, kde sedí. ;-) Chci totiž zabít dvě mouchy jednou ranou (dárečkem bude hrnek a tam napíšu iniciály a datum svatby a z druhé strany to použiju jako jmenovku). Doufám, že mě tim hrnkem nikdo nepraští - když se jim nebude líbit tak ať ho klidně vyhodí...
Odpovědět
Jé, to je dobrý nápad - s tím hrnkem! To ti moc gratuluji!
Odpovědět
díky za podporu. Stále o tom přemýšlím, jestli to nebude blbý...... , ještě jsem to tam nenapsala (ono se to má napsat, pak dát zapéct do trouby, aby to písmo vydrželo i myčku). Ten hrnek je za 9,- z Ikea.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?