Celou dobu svatby svatební šaty?

Profilova fotka
Ahojky, chtěla bych se zeptat zda mít celou dobu na svatbě saty, i o pul noci.. az do rána? jestli se muže nevěsta převlest nebo jak? prijde mi strašně blbě byt navlečená až do rána ve svatební šatech.. ve kterých se sotva pohnu.. diky za odpovědi... Ještě se chci zeptat jak je to s proslovem kdo by ho měl říkat? otec nevěsty , nebo svědek apod. diky
Odpovědět
všechno je jen na tobě :-) já si chci třeba užít to, že budu nevěsta a ve svatebních šatech chci být celou dobu, proto jsem tomu přizpůsobila i výběr šatů :-) a u nás proslov bude mít můj tatínek, ale myslím, že dnes už se to moc neřeší, viděla jsem na svatbách proslovy svědků, sourozenců, dokonce i maminky...prostě ten, kdo na to měl náturu :-)
Odpovědět
Tyhle naivní otázky jsou roztomilé. :-) Na svatbě se musí jen jedno: přijít i se svědky s OP, říci ano a podepsat papíry, vše ostatní je absolutně nepovinné. Hodně nevěst si šaty převléká, já to tak taky udělala. Měla jsem stejně honosné, ale pohodlnější a převlékla jsem se po prvním tanci, když začala party. Pařilo se o sto šest a s mými svatebními šaty by to nešlo. Proslov: většinou jsou to otcové, ale naši tátové třeba proslov nechtěli, jsou oba introverti a nechtěli jsme je stresovat, takže proslov měl ženich a pak svědkové.
Odpovědět
Profilova fotka
Proslov měl u nás tatínek (před každým chodem měl proslov :-D a když se už po čtvrté zvedl, tak mu mamka řekla: "Už zase proslov?" A on: "Ne, musím si odskočit." :-D) šaty jsem měla celou dobu, ale já měla noční svatbu a taky pohodlné šaty. Záleží jen na tobě :-).
Odpovědět
Profilova fotka
U nás má proslov ženichův svědek,ale já myslím,že na tom nezáleží:-)A já plánuju šaty mít od rána až do konce,chci si je užít,protože víckrát už je na sobě mít nebudu:-)
Odpovědět
Můžeš si to zařídit podle svého ;) U nás asi necháme proslov na svědkovi ženicha, je to takový společenský typ. A šaty budu mít od začátku až do konce, je to jednou za život a chci si je užít. (I když v poslední době přemýšlím, že si s sebou vezmu šaty na převléknutí, kdyby se nedejbože s těmi svatebními stalo něco, kvůli čemu by byly nenositelné, ale to se-ťukťuk-snad nestane).
Odpovědět
Profilova fotka
Já chci určitě svatební šaty až do rána, předpokládám, že je budu mít na sobě jednou za život, tak si to chci užít ;-) Nad proslovem jsme ještě jaksi nepřemýšleli :-) myslím ale, že dnes už se to zas tak moc neřeší, je to každého věc, jak si co zařídí..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Měla jsem šaty na převlečení, ale v tu chvíli bylo tak přirozené zůstat ve svatebních a zároveň zbytečné se převlékat, že jsem si je nechala do rána...a zničené nebyly ani trochu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Budu mit saty celou dobu,je to jednou za zivot,tak si chci uzit saty,ale nebudem parit az do rana.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda, já budu mít šaty dokud mi to bude pohodlné ale myslím že kolem 10 večer se převléknu uvidíme chceme i fotky v noci tak uvidíme:)
Odpovědět
Profilova fotka
Pořiď si šaty, ve kterých se můžeš hybat a mej je az do rana nebo se prevlec...to je na tobe. Ja si nechala usit vlastni, byly lehoucky a mela jsem je do 5 hodiny ranni a nelituju :-) Parila jsem v nich a v nicem mi nevadili. Pocitam, ze vickrat je neoblecu :-D. U nas mel proslov muj tata.
Odpovědět
u nás měl proslov ženichův tatínek a moje svědkyně (můj taťka na to moc není :-) ). Šaty jsem si převklékla někdy kolem 21hod. - utrhlo se mi zapínání na šatech, které drželo zvednutou vlečku. Musela jsem ji pak tedy držet v ruce a to by bylo dost nepohodlné..nehledě na tanec až do rána :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla šaty na sobě uplně celou dobu a v pohodě :) jinak proslov měl můj tatínek :)
Odpovědět
Článek se načítá
Měla jsem pohodlné šaty a dalo se v nich vydržet až do konce - dokonce se s tou velkou sukní i skvěle tancovalo. Takže já jsem šaty sundavala až o půl třetí, když jsem šla spát. A neměnila bych, bylo super si je tak užít :-) Proslov u nás měla moje svědkyně :-)
Odpovědět
Vydržela jsem až do konce a jsem za to ráda, podruhé už je (doufám) neobleču :-) - a taky manžel nechtěl mít převlečenou nevěstu. Zvládla jsem to ale díky tomu, že jsem mohla odepnout sukni s vlečkou a taky se přezout do balerín, s vlečkou a podpatky bych až do noci určitě nevydržela (šaty jsem si "odlehčila" večer po příchodu z focení). Proslov měli oba tatínkové, nechtěli a mysleli jsme, že nic nebude, ale překvapili oba dva :-)
Odpovědět
Já jsem se na svatbě převlékla už večer, i když jsem měla docela lehké a pohodlné šaty (stoupla jsem si na sukni nohou od židle a pak mě ten odtrhnutý´cár strašně iritoval :-)).. Prý se má převlékat až po půlnoci, ale dle mého názoru je to fuk, až Ti bude nepohodlno, prostě se převleč :-) A proslov u přípitku by měli mít svědkové...
Odpovědět
Profilova fotka
Já se třeba převlékla už na první tanec (cca kolem 21h), protože jsem měla velmi bohaté šaty s vlečkou a velkou spodnici (prostě mé pohádkové šaty), s manželem jsme ale měli nacvičený krásný tanec se zvedačkou atd., což v těch šatech nešlo odtančit, tak jsem se na něk převlékla :) A kdybych tušila, jaký velký budou mít ty "popůlnočky" (u mě teda spíš "předpůlnočky") úspěch, možná jsem se převlékla ještě dřív :D
Odpovědět
Profilova fotka
Šaty jsem si nechala ušít tak, abych je mohla mít celou dobu. Byly krásné, lehké, vzdušné, "vílí" a nebylo mi v nich horko (i když bylo asi 35°C) a pařila jsem v nich do třech do rána :-D Ale šaty byly moje, takže jsem se absolutně neohlížela na to, co se s nima stane - a nestalo vůbec nic, což mě překvapilo, protože dostávaly fakt sodu (celá svatba venku na louce, focení na zemědělských strojích, na pískovnách ve vodě atd.). Každopádně jsem s sebou měla na převlečení bílou tylovou "baletní" sukni (co mi ušila tchýně) a tílko, ale ne z důvodu účelového převlečení, ale kdybych si ty šaty nějak poškodila, tak abych tam nepobíhala pak s obřím flekem od červenýho vína třeba :-D Takže jsem si svoje převlečení vzala až druhý den na snídani a rozloučení se svatebními hosty. Proslov měla moje svědkyně jako první a pak ženichův svědek. Jinak si všechno udělejte tak, jak sami uznáte za vhodné. Kromě úředních aktů (platné OP, dva svědci a "ano" s podpisy) totiž na svatbě nic není, co "se musí" nebo "by se mělo" a záleží jen na vás, co chcete ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?