Catering

Máte s ním někdo zkušenosti? Původně jsme chtěli všechny hosty po obřadu pozvat do restaurace na oběd, dort, kávu.. žádné velké slavení... i tak jsem byla překvapená na kolik tis. to vyjde a vlastně skoro nic z toho... Pak jsem někde narazila na slovo catering.. nikdy jsem o tom neslyšela, nemám žádné zkušenosti, vůbec nevím co od toho očekávat.. A najednou mě napadlo, jestli by nebylo lepší než restaurace uspořádat hostinu třeba u rodičů na zahradě.. Už jenom ta možnost vlastního pití a zábavy, která může pokračovat bez toho aby se to po kávě muselo utnout a všichni jeli domů... Někomu to může stačit, někdo třeba ještě rád zůstane a večer můžem něco ogrilovat a tak... Jenže vůbec nevím co od toho očekávat, je mi jasné že asi každá firma nabízí něco jiného a nejlepší je zeptat přímo, ale ráda bych alespoň věděla o co jde, než budu s někým komunikovat... Jsou tedy tyto firmy schopny zajistit třeba oběd a naservírovat ho na námi vybraném místě? Mám takovou představu, že bychom si od nich objednali oběd + třeba nějaký studný mísy na odpoledne... Jenže.. to tam budou celou dobu postávat a jakoby nás obsluhovat? To by mi právě asi nebylo moc příjemný... Tak nějak si to v reálu nedokážu moc představit, je tu někdo kdo by mi to mohl přiblížit? Kdo se s něčím takovým setkal? Hostina bude pro asi 35 našich nejbližších lidí..
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme hostinu zajišťovat formou cateringu, protože ji máme v podstatě v galerii, kde není žádná restaurace ani kuchyně. Catering ti jídlo doveze v podstatě kamkoliv, má na to speciální auta, ve kterých se jídlo uchová "tip ťop" a v podstatě žádné extra zázemí nepotřebují. Pokud chceš klasický oběd, tak ten by vám určitě naservírovali - tedy s obsluhou (zase nemusíš shánět 70 talířů a příborů a máš to pohodlné :-) ), klidně ti to přivezou a naservírují někam na louku. Pro představu o ceně (samozřejmě je to dražší než v restauraci právě kvůli složitějším podmínkám) - my máme servírovaný oběd (předkrm, polévka, hlavní chod) naceněný v rozmezí 320,- (paštika, vývar, svíčková) až 410,- (foi gras, hráškové capuccino, vepřová panenka) za osobu. Studené mísy od nich také určitě nejsou problém., přivezou je v chladícím voze, takže dokud je nevyndají z auta, tak je teplo neovlivní. A ty by ti tam asi mohli nechat když skončí oběd, ty už není třeba servírovat. My máme tedy i teplý raut (což vy byste řešili asi vlastním masem na gril a podobně), studený raut nás vychází (pro 50 osob) na 9 000,- (je v tom 4 kg masa - roastbeef, tatarák, carpaccio, 2 kg paštik, 4 kg sýra). Jsou to ceny brněnské cateringové firmy, záleží i na regionu :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?