Budete mít na svatební hostině víc příbuzných nebo kamarádů?

Ahoj nevěsty, zajímalo by mě, zda pojímáte svatbu spíše jako rodinnou záležitost, tzn. že budete mít na svatbě (resp. hostině) více příbuzenstva, nebo spíše jako "svoji oslavu" a budete tam mít více kamarádů a známých. A jaký bude tak zhruba věkový průměr svatebčanů? Jinak všem přeji hladký průběh sestavování seznamu hostů! ;-)
Odpovědět
ahojky, tak my budeme mít rodinu, přátelé budu mít jen já, a to kamarádku - svědkyni s manželem (berou se o 3 týdny před námi :-D ) jinak opravdu jen nejbližší rodinka, tj. bude nás do 20 :-)
Odpovědět
a na večer ještě někdo přijde?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zalezi na tom jestli myslis primo svatebni obed, nebo i tu oslavu po ;-) Na obed zveme predevsim nejblizsi rodinu, pratele ne (nedoplatili bychom se). Ale pokud to vezmu obecne co s etyce obradu a oslavy po obede, rozhodne prevazuji pratele nad rodinou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak dle mého názoru je svatba spíše rodinná záležitost, takže na hostině bude jistě rodina převládat, odpoledne pak samozřejmě nějací kamarádi přijdou, to už je věc druhá ;-)
Odpovědět
jo jo nuuna, myslela jsem to tak nějak celkově. :-) on to má každý jinak, tak to může napsat každý tak, jak je to v jeho případě ;-) Já právě váhám nad tím "poměrem". My budeme mít na hostinu taky jen příbuzné a na večer přijdou další hosté. A právě nevím, jestli mám pozvat na večer jen kamarády, nebo ještě i nějaké příbuzné (tety, strejdy), které nevidím tak často, ale přesto je mám ráda ;-) . Na druhou stranu zase nechci, aby tam byl věkový průměr 55. Bude tam živá kapela, tak ať je to taky trochu "pařba" ;-)
Odpovědět
kajsav: a když sečteš lidi na oběd i na večer? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
rewq: dle meho - pozvi si na vecer vsechny, ktere chces mit u sebe a se kterymi chces oslavit svatbu. Ja na vecer zvu vsechny, co je mam rada, a chci to s nimi sdilet - tzn. budou tam rodinni prislusnici co byli na obede a pridaji se i pratele.
Odpovědět
My budeme mít mnohem víc kamarádů. Příbuzných cca jen 8-10, kamarádů skoro 30. Ale na oběd jdeme jen s rodinou.
Odpovědět
My měli pozvaných cca 50 lidí (na hostinu i raut, nerozdělovali jsem to) - z toho 4 příbuzné od M., 8 ode mě, a zbytek kamarádi ;-) Prostě jsme radši pozvali blízké kamarády, než tetičky, které jsme X let neviděli. ;-) Samo nás některé pomluvily (nevadily jim ti kamarádi, ale prostě že jsme nezvali tu hromadu příbuzných), ale prostě jsou to typy, které by si i tak našly jinou záminku k pomluvě. Prostě bych pozvala, koho bych tam chtěla mít a basta!
Odpovědět
Profilova fotka
rewq: tak já mám několik nejbližších kamarádů pozváno i na oběd, takže na hostině nás bude celkově tak cca 42 a pak ještě nějací příjdou večer ale třeba tak cca 6 lidí, nic mega velkého. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my to máme skoro půl na půl
Odpovědět
Profilova fotka
...my se jako rodina hodně scházíme, takže nemůžu říct, že pozývám někoho s kým se úplně nestýkám a věkový průměr není nijak vysoký, bratranci, sestřenice atd. max do 25ti let, tety a strejdové tak max do 50 a všichni rádi tančí a prostě paří, takže že by zábava vázla to se nebojím :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, ja a pritel mame co do poctu hodne nevyrovnane rodiny, takze zatimco pritel zve hlavne pribuzne (teta, strejda, sestrenice s partnery), ja budu mit na svatbe sve rodice, 2 prarodice a pocet dorovnam nejlepsimi kamarady :-) Pritelovi to takhle nevadi, ma s rodinou super vztah, spis kamaradsky, takze pribuzne rozhodne nezve z povinnosti. Vetsina hostu bude v nasem veku, pribuzni nepribuzni :-)
Odpovědět
Čau holky! Taky bych nerada, aby se věkový průměr přibližoval přes hranici padesátky,ale nějaký ty babičky přece jenom mám... Chci mít svatbu až ve čtyři hodiny odpoledne a potom už jenom raut až do rána :-D takže si i myslím, že spoustu těch dřívějších ročníků odpadne dobrovolně a postupem hodin se to ustálí na našem věku :-D S počtem bych se chtěla vejít do 25 lidí. Plánujete některá nějaký program na večer, nebo jen "volnou zábavu"? Trochu se bojím aby to nebylo takový křečovitý, rodiny ani přátelé se navzájem neznají...
Odpovědět
Profilova fotka
petkoub: sakryš, jako bych to psala já:))) Já budu mít jen rodiče a bráchu a pak jednu tetu, která je jen o pár let starší než já, jinak samí kamarádi. A přítel naopak, většina příbuzných, ale u nich to je taky tak- rodina- povětšinou kamarádi. A věkově jsme s přáteli do 30 a pak rodiče a tetičky od 40 výš... Celkově nás bude kolem 45, všichni zvaní rovnou na raut, žádné rozdělování typu- ty jsi rodina, jdeš na oběd, ty nejsi, počkej na večer. Bereme se odpoledne, takže všichni pojedeme rovnou na chatu na oslavu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak se k vám přidám. My máme svatbu od rána až do rána :-). Hosté jdou ráno k nám na snídani a po obřadě je oběd a 2 večeře. Převažuje rodina moje 80lidi, od L. 50. Od rána zveme asi 10 kamarádu a dalších 8 přijde až večer. Pro kamarády a kolegy z práce bude týden před rozlučka se svobodou
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, ráda bych vám předala svou zkušenost - my měli na svatbě z příbuzných pouze rodiče a sourozence, žádné babičky ani tetičky z pátého kolene, zbytek byli jen a pouze kamarádi a nemělo to chybu! celkově nás bylo lehce přes 30 a byl to velikánskej mejdan, nikdo se s nikým nepohádal (jak to u rodinných svateb bývá), nikdo se nenudil, už to bude rok a dodnes všichni na naši svatbu každou chvíil vzpomínají ... samozřejmě to bylo všechno dáno tím, že nemáme nejideálnější rodinné vztahy se svými příbuznými a zároveň i tím, že je jich jednoduše moc .. tak jsme to vyřešili po svém a pozvali pouze ty nejbližší z nejbližších a aby to nebylo smutné, doplnili jsme to kamarády - a rozhodně nelitujeme, kdybych se měla znovu rozhodovat, udělala bych to stejně .. byla to svatba jak má být a vždycky na ten den budu vzpomínat jako na nejhezčí v mém životě! :-)
Odpovědět
Ahoj holky jelikož já i přítel už máme jednu svatbu za sebou jsme oba rozvedeni rozhodli jsme se že si tentokrát pozvem jen ty nejbližší z rodiny tzn.rodiče sourozence a jinak chceme také pozvat naši nejbližší přátelé neboť po zkušenosti z mé první svatby nechci znovu opakovat rodinou sešlost kde bychom se jako kompletní rodina sešla po pěti letech nehledě na to že svatba není laciná záležitost a pochybuji o tom že mě mý bratranci a sestřenice vůbec někdy pozvou.
Odpovědět
My plánujeme přibližně 30-35 lidí na celý den, nebudeme dělit hosty na obědové a rautové. Příbuzní a kamarádi jsou zhruba půl na půl. Jinak mám asi štěstí, ale nikoho z příbuzných nezveme z donucení, se všemi se vídám a na všechny se těším.
Odpovědět
Ahoj, my na hostině měli jen ty opravdu nejbližší - rodiče, babičku, sourozence + jejich partnery a svědky s partnery. A pak jsme měli raut s kamarády (to nás bylo cca 75). Kdybych se měla rozhodovat znovu , rozhodla bych se stejně :-).
Odpovědět
přidávám se.. Zatím u nás vede varianta, že budeme mít rodiče, babičky, dědečky, sourozence s partnery a svědky s partnery (celkem cca 20 lidí). Druhá varianta u nás je, že by šli i strýčkové s tetičkama a bratranci a sestřenice (cca 35 lidí). Kamarády krom svědků neplánujeme, možná že svědčit bude taky někdo z rodiny, ale to se ještě uvidí, zatím to vypadá na jednoho spolužáka z vysoké :) Slečna ještě nemá ponětí koho si vezme za svědka :(
Odpovědět
tak mi tam budeme mít.. babičky tetičky, brantrance... a kamarády... jak na obřadu tak na hostině... :-D bude nás celkem 65... to je moje druhá svatba a přítele první... takže si to konečně chci užííít....
Odpovědět
My jsme pozvali hlavně kamarády a příbuzenstvo jsme nezvali. Může to znít divně, ale je to tak. Pozvali jsme šest kamarádů-opravdu nejbližší, asi bližší než tety a sestřenice, tak proto, byli tam samozřejmě i rodiče, jedna babička a dva vzdálení příbuzní večer. Bylo nás max. 15 večer, na hostinu (oběd) 13 i s námi. Bylo to fajn, když na to koukám zpětně, neměnila bych.
Odpovědět
plánujeme oběd pozdní s přímým přechodem do pařby, na oběd nás je 50, z toho 20 přátel, na večer přijdou kolegové, sousedi... bude nás cca 80. Počítala jsem to, a to jídlo je poslední, kde se dá ušetřit, rozpočet na jídlo pro 40 osob a pro 60 osob se lišil jen o 5tis. Nestojí mi za to, tam nenít přátelé a mít neveslou veselku, kdy 50 leté tety nebudou tancovat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme nepoměrně víc příbuzných než kamarádů, přátel dorazí jen pár. A většinou z ženichovy strany. Vtip je však asi v tom, že své příbuzné beru jako ty nejlepší kámoše, ne někoho, koho zvu "povinně"... a věřím, že se perfektně pobavíme, i když to holt nebude úplně obvyklá klasická "pařba"... :-) Nikdo z xtého kolena tam nebude, jen ti nejbližší a nejmilovanější příbuzní, no prostě, jak říkám... rodina a přátelé v jednom. ;-)
Odpovědět
manogue: tak to budeme mít podobně ;-) My jsem taky velká rodina a všechny, které tam pozvu mám ráda a neumím si bez nich svatbu představit. Já mám čtyři sourozence, přítel dva, k tomu jejich protějšky s dětma ... to je hned 15 lidí ;-). Nebude tam nikdo "z povinnosti". Celkem nás na oběd bude asi 25 a večer přijde ještě 14 kamarádů. A i když bude rodina převažovat, tak si myslím, že se budeme všichni skvěle bavit.
Odpovědět
my tam taky nebudeme mít nikoho z povinosti... můj názor je že by to bylo dost hloupí... nač se zbytečně přetvařovat v tak hezký den... :-D :-D rodinu bereme jako kamarády a kamarádi jsou jako naše rodina... takže super kombinace :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít čistě rodinný oběd a odpoledne dorazí naši kamararádi a ty potom budou v převaze nad příbuznými... :-) A myslím, že někteří starší příbuzní se s pozdní večerní hodinou vytratí, takže asi tak... I z toho důvodu jsme se domluvili s Dj, pže večer tam bude převaha mladších! :-D Ale obecně si myslím, že na tom vůbec nezáleží, koho bude víc... Hlavně, aby to byli lidi, které vy s ženichem máte rádi a kteří mají rádi vás! 8-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 letech
pribuzých :D
Odpovědět
Profilova fotka
Rodiče, sourozenci a každý jednoho nejbližšího kamaráda jako svědka, ti jsou bez partneru. Dohromady 13 lidi, na celý den a noc :) babičky jsme vynechali, protože ty moje bydlí přes 200 km a nebylo by snadne pro ně sem dojet(jedna po operaci kyčle, druha kolene, sezeni v autě jim nedělá dobře) , z toho důvodu nezveme ani ty pritelovy, což u jeho mamky vyvolalo vlnu nevole. Budeme to mít maličké, organizacne jednoduché :) všude půjdeme pěšky a nemusíme nikoho odnikud selektovat. Jo a taky naše čuba :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?