Bojím se, že to bude nuda

Plánuju svatbu a s jednou věcí se pořád nemůžu nějak srovnat. Já i budoucí manžel jsme velmi introvertní lidé, navíc dost konzervativní a já mám sociální fobii. Na hostině bude asi 15 lidí, většina z rodiny, a já se pořád hrozně bojím, že to bude nudné. Neumím se bavit, neumím být spontánní ani to nemám ráda, ale chci, aby se bavili hosté a bojím se, že se nebudou bavit jen tak sami od sebe. Ale já vlastně vůbec nevím, jak to na podobných hostinách a zábavách chodí. Stalo se někomu, že se zábava podobně pokazila? Nemáte nějaké rady, jak tomu předejít?
Odpovědět
Profilova fotka
@ytre Já sama mám taky strach, že to bude nuda a to nejsme introverti, ale je těžké zajistit program, který by bavil všechny. Asi bych si na tvém místě sehnala někoho z rodiny, kdo by se o zábavu postaral, vymyslel nějaký program... :-) Nebo to berte jako klidné posezení s rodinou a blízkými, každý chceme aby se hosté bavili, ale hlavně, aby se s Vámi cítili dobře a aby to nebyla taková ta "nucená zábava". :-)
Odpovědět
@ytre Ahoj, jsme s manželem stejného temperamentového ražení a stejně tak 90% našich přátel. I to byl jeden z důvodů, proč jsme - kromě hudby - nechystali žádný speciální program ala hry, tombola apod. - tušili jsme, že většinu našich hostů by to nejen nenadchlo, ale někteří by se mohli dát i na úprk (včetně nás samotných) :-). Ano, úkolem hostitelů je pohostit tj fakt, na druhou stranu - nejste zodpovědní za to, aby byli všichni neustále veselí a šťastní. To, zda se budou hosté doopravdy bavit, záleží z velké části na nich samotných. Zkusila bych se zbavit toho pocitu absolutní zodpovědnosti za pocity všech hostů, soustředit se víc na sebe a na partnera a prostě si ten den - alespoň v rámci svých možností - užít (i když jako stydlivý introvert a člověk, který byl den po akci šťastný jak blecha, že už to má za sebou, naprosto chápu, jak je to náročné).
Odpovědět
15 lidi je malinka oslava a proto si myslim, ze kdyz budete Ty a Tvuj mily spokojeni a uvolneni, tak to prejde i na hosty. Neorganizovala bych zadne "hry" ani nic podobneho, dulezite je dobre jidlo a piti, zlehka hudba (zadne nuceni do tance) a spokojeni novomanzele, co si najdou cas povykladat si s kazdym hostem.
Odpovědět
@ytre Já jsem úplně stejného ražení jako vy. ;-) Neměla bych na to, něco organizovat-hry, tombola apod. Měli jsme 48 lidí, ale opravdu není v silách dvou lidí, aby se všichni bavili. Měli jsme DJje, který zábavu částečně organizoval, ale myslím si, že je to hodně o lidech a na lidech. Pokud chtějí, tak se budou bavit, a pokud ne,tak bude nuda i kdyby jste tam měla profi baviče. :-) To je můj názor. Ale při tak málo lidech si myslím, že ta komunikace a samozábava není zase takový problém. :-)
Odpovědět
Taky se toho hrozně bojím.... :-( jsme na tom stejně jako vy, zveme vlastně jen rodinu a pár kamarádů (kteří se navíc většinou ani vzájemně neznají...) - vůbec nevíme, co tam budeme celý den a večer dělat - zvažujeme, jestli nějakou hudbu, ale mám pocit, že by stejně nikdo netančil. Trochu lituju, že nemáme svatbu jen ve čtyřech.
Odpovědět
Tez se toho bojim a jsme taky takovy a ja kdyz mluvim, tak se zasekavam a nevim vo rikat, takze u me je to katastrofa nejvetsiho kalibru :-D nejradsi bych mela svatbu ve 3 (my dva a dcera), svedkove kdokoliv z ulice treba na plazi, pak jen pro vsechny usporadat spolecny raut... Bohzel to nemuzeme udelat a tak se budu mset doppvat lehce alkoholem
Odpovědět
@pajita Alkohol nedoporučuju :-) je to ještě horší ;-)
Odpovědět
@aechmea vim, ja nepiju, takze se ho ani nedotknu :-
Odpovědět
Též se obávám nudy... Introverti nejsme, ale o zábavu se tak nějak nemá kdo postarat... Já udělala co se dalo, vyrobila jsem pexeso a puzzle z našich foto pro děti, pak budou všichni hostí skládat puzzle jedno velké - nám na památku, udělala jsem svatební noviny a fotoalbum s našimi fotkami, plus jsem poprosila o záznam do svat.knihy hostů... Nic jiného, jako je kvíz, tombola, poznávání partnera podle kde čeho, nic takového nemáme... Uklidňuju se tím, že hostina je až od 4, my se pak budem fotit a bude hrát kapela, tak snad tak úplná nuda nebude no :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My mame hostinu pro 18 lidi a zadne hudebniky mit nebudem, chcem si vzit jen prehravac a pustit hudbu z nej, ale jeste musime neco postahovat, nebo vzit nejaka CD z domova a nevim co...tatka by tam nejradsi mel dechovky :D Jinak spis tak od vseho neco...tak jeste musime neco vymyslet. A my taky nejsme nejak extra pro zabavu...ja ani nemusim pit a uz vidim brachu a svagra, jak to tam rozjedou, pripoji pritele a bude po ptakach :D :D :D No uvidime. Ja bych brala jit se spolecne najist, rozkrojit dort a jit domu :D Zadne buraje oslavy do rana...
Odpovědět
Profilova fotka
Vaši hosté vás znají, určitě nečekají nějakou organizovanou zábavu :-) Ber to jako oslavu narozenin, ty jsi asi v rámci rodiny už někdy slavila. Lidé se budou bavit spolu, zvlášť když se znají, nelámala bych si s tím hlavu. Pustit nějakou hudbu (jako zvukovou kulisu) nemusí být špatné, tancovat ani nic dalšího nemusíte :-)
Odpovědět
@sonisek Teda, mluvíš mi úplně z duše :-) Věřím tomu, že babičky a dědečci budou toužit po dechovkách, aby si mohli zazpívat a zatrdlovat, já zase dechovky nesnáším. Tancovat taky zrovna nechci (já se aspoň budu moct vymlouvat na to že jsem těhotná :-D ) a takové ty tradice jako rozbíjení talířů, oblékání panenek, poznávání ženicha/nevěsty mi přijdou neskutečně trapné a pokud by na mě někdo něco takového nachystal, asi bych se urazila. :-S Za mě by bylo nejlepší udělat obřad, hostinu, popovídat si, vypít kafe a sníst zákusek, kolem 6 pojíst nějakou večeři a v 8 hurá domů :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky jsem se toho trochu bála.. zvlášť když se pak pojedeme odpoledne sami fotit. Naše rodiny se ani zatím neznají. Ale máme skvělého dj, který se o zábavu bude starat a trochu i organizovat Navíc všichni rádi tancujeme, tak snad to bude fajn. Určitě bych se ale chtěla obejít bez nějakých nucených her a podobných věcí. Pro inspiraci.. jsou teď hodně oblíbené fotokoutky, kde se hosté zabaví, a jako špatný nápad nevidí ani mikromagii (člověk bude chodit nenápadně mezi hosty a bude bavit skupinky hostů kouzly se sirkami a kartami,.. :-)), popřípadě svatební noviny.. Je toho spousty, co vymyslet :-).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?