Alkohol na svatbě

Profilova fotka
Holky prosím o radu. Svatbu máme o 80 hostech tak +-. Prosím poraďte kolik tvrdého alkoholu. Hlavně se bude pís slivovice, ale ještě budem kupovat myslivce a ferneta. Kolik toho všeho? A kolik vína (bílého, červeného)? Prosím poraďte, díky moc..:)
Odpovědět
Ahoj, já už dělám svatby nějakou dobu a vždycky mi přijde, že to s tím alkoholem všichni přehánějí se slovy, že raději více, než méně. Upřímně, kdo z hostů vypije celou flašku tvrdého sám? Za předpokladu, že dámy raději víno a pánové tvrdé, řídila bych se podle složení dam a pánů a taky podle věku. Starším většinou stačí méně a mladým nezkušeným též, pokud nechlastají doma denně. Většinou lidi pijí bílé než červené, nevím proč. Pokud máte na svatbě více mladých lidí, bude se více pít. Já bych pro 80 lidí koupila max 1/3l na osobu tvrdého (nebo spíše méně), tzn 25l, 40l vína (cca 55lahví). Někdo nebude pít vůbec, protože nebude moct, nebo nebude chtít. Těch, co se zlámou úplně bude max. 1/4 z přítomných. 1-3 to nezvládnou vůbec a ty někdo odnese stejně ještě před půlnocí :D I při tomhle množství, vám pořád zbude až do Vánoc. Představ si těch 90 lahví (0,7l) na baru :D A koneckonců, když se stane zázrak a všechno se vypije... protože z mých zkušeností se pije všechno, co je k dispozici, když něco dojde (a nikomu to nevadí a nikdo si nestěžuje)... určitě to máte někde v restauraci a tam mají taky nějaký sklad s alkoholem...
Odpovědět
My měli svatbu teď v červnu.60 dospělých- 14l jagera,5l slivovice,200 piv a 25x0,7 vína..
Odpovědět
My budeme ted o víkendu jezdit s oznámením a při té příležitosti se každého optáme, jaké má rád pití, no mám na to tabulku kde si budu značit a pak to spočítáme a nakoupíme. Máme štěstí, že si můžeme donést vlastní pití... takže tak. Jinak budeme asi počítat 1l vína na osobu a 0,5-0,8l slivovice na osobu (počítat budeme jen ty co si dají-hlavně chlapi)- ale ta bude domácí. Plus se nakoupí nějaké flašky, kdyby náhodou pití došlo- asi fernety nebo bechery, to pak vydrží i když se to nevypije třeba k jiné příležitosti. Pivo zajistí restaurace ;-)
Odpovědět
Alenka00 To bych nedělala ptát se každého, co pije :-D Ať nemusíte kupovat 20 druhů alkoholu. Myslím, že tři druhy tvrdého, víno a pivo je dost a každý si vybere.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?