Svatba v den smutku pro Polsko - 17.4.

Ahoj, zaslechla jsem ve zprávách, že v sobotu by měl být den smutku na uctění památky zemřelých při pádu letadla v Polsku, nebude to tedy státní den smutku, což by znamenalo omezení kulturních akcí apod., ale den smutku - což je dle všeho "menší stupeň" . Proč to píšu - v televizi zmínili i případ svateb, samozřejmě jsou bez omezení, ale prý je na oddávajícím, zda bude chtít např. toto zmínit v řeči či zařadit minutu ticha apod. Chci na to tedy upozornit Vás, kterých se to týká. Já osobně s tím vůbec nesouhlasím, polských obětí je mi z lidského hlediska líto, ale toto mi přijde přehnané, spíš mi to přijde nafouklé z důvodu, že zahynuli vládní představitelé, tragédie obyčejných lidí ve válkách apod. se dějí denodenně. Přijde mi u radostné události jako je svatba nevhodné toto zatahovat, navíc se tato tragédie stala přeci jen v jiném státě. Pokud to vidíte stejně jako já a v daný den se vdáváte, možná by bylo lepší se předem domluvit s oddávajícím, abyste neměly na svatebním obřadu stín ohledně zmínek tragédie. A navíc, :-) pověrčiví lidé, např. maminky, by mohli i na tom třeba něco najít ( já tedy ne, ale o svatbách pověry apod. lidé někdy dost či přehnaně prožívají) a zbytečně by si kazili třeba náladu, nevím.. Nejsem zaujatá, minutu ticha budu klidně držet a zemřelé lituji, ale ve spojení se svatbou mi to přijde dost blbý a chtěla jsem předem varovat.
Ps. ten smajlík měl být až na konci:-)
Já s tebou plně souhlasím. Vždyť kolik lidí už zahynulo. Stačí vzpomenou na prázdniny, kolik letadel spadlo.. a bylo tam daleko více lidí. Humbuk je kvůli tomu, že poláci pustili na palubu mrtě pohlavárů najednou .... svatba je tvoje, máš být veselá - a ačkoliv je to fakt smutná událost, s tvou svatbou nemá fakticky nic společného... takže souhlasím, nezatahovala bych to do svatebního dne - kamarádka se mi taky vdává a byla z toh omírně v rozpacích, kdyby jí tam měl pan oddávající začít mluvit o polské tragedii..
taky souhlas, me nekdo neco takoveho rikat na svatbe tak ho skrabnu :-D neni to neucta, ale denne umre nebo zaheny hromady lidi a to bychom se pak nemohli nikdy brat
No přesně, holky, co se vdávají, by se fakt měly zkusit raději předem domluvit, i když myslím, že čeští oddávající se do toho snad taky moc nepohrnou. :-) Když jsem to slyšela ve zprávách, tak jsem nevěřila uším. Právě že jde o VIP, je to smutné, ale pro mě je to "jen" nešťastná smrt několika konkrétních lidí, a to se děje bohužel pořád někde, to je život :-( . Poláci jsou navíc patetický národ, tak se to sešlo jedno s druhým. Držím palce všem sobotním nevěstám, aby to proběhlo vše pěkně a bez smutných zmínek. :-) Mějte se všechny krásně :-)
Profilova fotka
...známá se v sobotu vdává, na matrice jí řekli že prý v pohodě, žádné omezení nebo něco, spíš mám obavu, že jak bude ve 12.00 ta minuta ticha takže budou houkat sirény což teda bude zajímavé spestření svatebního obřadu :-|
No, snad by tedy sirény být neměly, co jsem zaslechla, ale nevím, zda to bylo ohledně Prahy nebo celé ČR, že nebudou houkat:-)
Profilova fotka
holky v sobotu jdu na svatbu svoji sestrence.. a teda jsem zvedava jestli oddavajici neco v tom smyslu pronese, kazdopadne me by to teda jako nevestu hodne nastvalo, v den slavnosti a svatby, v den radosti uctivat a drzet smutek:-/.. jeste ze to aspon ohlasili "jen" jako den smutku a ne státní smutek, to by bylo po tech svatbách...
Ty jo, myslíš, že by ve státní smutek fakt rušili i svatby? Tak to by bylo fakt o nervy, když si představím, jak jsem se týden před svatbou stresovala a ještě tohle. Mluvili o rušení kulturních akcí, když je státní smutek, nevím, zda by šli až do soukromých oslav..Tak státní smutek to naštěśtí není:-), aspoň tak.
Profilova fotka
ladulav no jeden moderator v radiu neco takovyho mlel.. nez to stihl objasnit tak me docela braly mdloby..:-( No svatba neni moc soukromá, mas tam státní zástup:-) no kazdopadne tohle mam jen od toho moderatora, a buh vi jestli on to taky nema pomotaný, kazdopadne se ted budu modlit aby mi týden pred svatbou neudelali atentat na nejakyho papalase...:-D
Já myslím, že to snad by nedělali, i když je to úřední úkon, vezmi si, kolik toho máš nasmlouvanýho a tak, to je v menším podobný, jako by chtěli rušit otevíračku třeba v obchodech, když to hodně přeženu. Spíš myslím, že to měl pomotaný, snad:-) je tedy pravda, že nějaké ty dny smutku už byly, ale já si nevybavuju, zda to někdy vyšlo na sobotu. No, budeme držet palce. Koukám, že jsi z ČB jako já, kde to budete mít, jestli se můžu zeptat:-) :-)
Profilova fotka
ladulav jéé toho jsem si vubec nevsimla:-) a proc nejdes k nám do jiznich cech?(tema):-) no jinak mi to máme v nových hradech:-) a vy? jinak taky jsem si nikdy pri státním smutku nevsimala svatebnich omezeni..vlastne si ani moc nepamatuju kdy naposled nejaky státní smutek byl...
My už to máme za sebou, měli jsme to loni v Třeboni na zámku, mám tam k tomu hodně citový vztah. :-) Nové Hrady jsou krásné, byla jsem tam poté, co to opravili a je to krásné klidné prostředí:-) Já Vám skoro závidím, že to teprve máte před sebou, já bych si to dala znovu (se stejným chlapem:-)). Ale bez těch příprav :-) Smutek podle mě byl třeba u 11. září tehdy nebo možná jak zahynuli ty děti ve škole v Beslanu, ale taky si to podrobně nepamatuju, vím jen, že někdy sirény houkaly, ale nemyslím první středu v měsíci:-) Hele, já myslím, že v srpnu nebude mít nikdo čas vymýšlet takové věci, protože ti naši nahoře budou sami na dovolených :-D :-)To by musela být hoooodně velká okurková sezóna, takže se rozhodně neboj:-) :-)
Článek se načítá
oprava gramatiky :-)- děti zahynulY
Profilova fotka
:-D:-D jj ja jsem v klidu:-) jé tak to ti verim, ja to jeste nemam za sebou, ale je mi jasny ze uz ted bych do toho sla zas:-))
No, je to hezký :-) , hlavně nepropadat stresu, leccos bych udělala jinak, ale maličkosti se asi troch pos..ou na každý svatbě, hlavně si to užít:-) Budu držet palce. . :-) Já musím končit, mějte se tu všichni krásně, holky, dobrou noc:-)
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?