Svatba na půjčku, jak to máte vy?

Profilova fotka
My jsme naši svatbu nechali na příští rok, abychom si mohli na vše našetřit. Znam ale manželé, kteří se kvůli svatbě zadližili, mají půl roku po, stále splácejí a to to nebyla ani nikterak velká suma. Jak to máte vy? Já bych si to asi neuměla náležitě užít, kdybych věděla, že to mam za půjčené peníze a to jen proto, že jsem to chtěla hned...
Sama bych na půjčku také nechtěla. ale neodsuzuji to. Skoro vždycky jsou třeba peníze na něco víc jak na svatbu a než to odkládat neustále je lépe svatbu pokud ji partneři opravdu chtějí uskutečnit. Ono i když se s tím dopředu kalkulovat nedá, značnou část svatby pokryjí dary a tak může být půjčka rychle splacena.
Profilova fotka
@ilonkaseda To si právě myslim, že když se dva opravdu chtějí vzít, tak nekalkulují s tím, že rychle rychle, ale dá se rozumně počkat s tim, že koruna ke koruně sedá... V žádném případě to také neodsuzuji, jen by mě zajímal názor ostatních... :-)
Profilova fotka
@pajdalena Ze stejného důvodu máme svatbu až za rok. Půjčku bych si nikdy nevzala na něco, co bych pak nemohla prodat abych mohla dluh umořit - jako někteří že si půjčují na dovolenou, na svatbu... Možná ještě na studium, tam bych o tom uvažovala. Ale je pravda, že člověk míní a život mění a pokud to jinak nejde, svatbu opravdu chtějí ale koruny nemají, tak asi jiná možnost není. No a nebo ji mít skromnou, jen úřad, svědci a malá oslava. Akorá jsme si nedávno psala se známou, co se vdává letos, že nemůže sehnat dobrého fotgrafa - poslala jsem jí odkaz na mou fotografku, která chce za půldenní focení 7 tisíc korun - a odpověď tí holčiny je, že je to moc peněz. na druhou stranu do mě šije, proč se nevezmeme už letos, když o tom pořád tolik sním a má odpově´d? Že chci mít fotografku, co si účtuje 7 tisíc, protože je opravdu dobrá a když na to (a ostatní vysněné) te´d nemám, tak si nejdřív našetřím :-)
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?