Svatba 22.7.2011

Profilova fotka
Ahoj holky, snoubenky, nevěsty :) Plánujete někdo svatbu na tohle datum? My ano, ale ještě nemáme potvrzené úřadem tak uvidíme jak to dopadne. Jsem zvědavá jestli už taky trochu plánujete nebo jsem to jenom já kdo skoro rok předem zjištuje věci okolo ;-)
1
2
Profilova fotka
ahoj, tak možná budeme mít také toto datum, protože další 2 víkendy má již plno chata, kde jsme chtěli mít hostinu a 12.8. nevím, jestli již nebude večer zima..
Ahoj, tak já se taky hlásím na tento termín.Alespoň doufám,že nám vyjde.Místo obřadu i hostiny už máme vybrané,ale na matrice ještě nemají termíny.Tak uvidíme.Jinak já jsem trochu perfekcionalista,můj přítel by řekl trochu dost :-D ,tak musím už pomalu začít.... :-)
Ahoj děvčata. Taky se ráda podělim o tu krásnou událost, která čeká na každou z nás. Máme vybraný zatim jen datum naší svatby, jinak zatim nic.. S přítelem jsme se domluvili, že si vytvoříme své vlastní oznámení, aspoň ušetříme nákou kačku na jinné věci.. Mám to štěstí, že mám dlouholetou kamarádku. Která mi pomůže s přípravou těch spousty drobných věcí, na co chlap neni.. Už se moc těším... Holky blíží se nám to a mi nemáme vybrané ještě místečko, které by byla ta perlička na dortu..
Profilova fotka
ahojda, my také ještě nemáme nic potvrzeného, protože termíny na zámku budou až v půlce ledna a na radnici je to vždy půl roku předem, takže kolem ledna. A stejně pořád nevím, jestli jen radnice nebo zámek??? kde to máte vy?
Po dlouhém rozmýšlení a hledání jsme se rozhodli,že chceme mít svatbu pod širým nebem pod tři sta let starým platenem v zámku v CHolticích.Dobré je,že nabízejí i mokrou variantu v místní zámecké bazilice.Hostinu budeme mít také v zámecké restauraci.Jsem ráda,že bude vše v místě a nebudeme muset někam přejíždět.....a také,že celý den to krásné místo bude jen pro nás.
Ahojky, tak se přidávám... 22.7.2011 v Chlumci na zámku bude den D. 8-) Tak a plánování může začít....jen zatím nevím, kde přesně začít. :-D
Profilova fotka
Taky nevím,čím je nejdůležitější začít, když ani nemám potvrzené datum:-)
Chtěla bych mít svatbu trochu jinou než je klasika - moc se mi líbí vintige styl a myslím ,že i místo obřadu k tomu přímo vybízí.....spoustu věcí si tak budu vyrábět sama.Je toho ale kolem svatby tolik na zařizování,že taky nevím s čím pořádně začít a tak zatím sbírám inspiraci na netu.Tyhle stránky mě naprosto nadchly...http://ruffledblog.com/...
Už máte holky fotografa? Nevítě o nějakým dobrým v okolí Hradce Králové?
Přidávám se k partě. Ještě nemáme datum potvrzené, ale chceme kostel, kde se příliš často neoddává, tak to snad nebude problém. Taky musím začít chodit na tu přípravku do kostela. Nejsem totiž křtěná, ale snad na mě budou milý, zatím jsem slyšela, že příiš nebývají. Chci taky něco trochu neobvyklého, proto začínáme s přípravami už teď. Šaty co se mi líbí skoro nikde nemají a šít si je nenechám. Dort typu cup cake v Liberci a okolí k nesehnání a tak. Nic není tak jednoduché jak se zprvu zdálo. Mít klasický dort, šlehačkové šaty a svatbu na radnici, dá se vše zařídit za měsíc.
Profilova fotka
jitka: tak jestli šaty skoro nikde nemají a šít si je nechceš nechat, tak jak je seženeš? já nakonec asi budu mít svatbu na radnici, abychom nikde moc nepřejížděli.
Mallinna: Konečně jsem našla jedny dokonalý. Hrozně mě zaujaly už na panně a nakonec to nejsou ani ty co se mi původně tak líbily. Jsou přesto originální a hlavně mi slušely. Teď pro změnu hledám zase kytku do vlasů a nechci aby to byla růže. Co u tebe? Jak jsi daleko?
Článek se načítá
Profilova fotka
jitka:a máš fotečku? já si nechávám šaty šít od kamarádky, už dorazila látka, tak se do toho brzy pustí. Včera mi známá donesla organzy a byli jsme se podívat na chatě, kde chceme mít jídlo a zábavu. Možná je volný i termín, který jsme chtěli, tak musím čekat do příštího týdne..
mallinna: Mám jí někde v mobilu. Možná se k tomu dostanu příští týden. A kde chcete mít jídlo a zábavu? To teď taky dost řešíme. Uvažovali jsme o Pytloun designe, ale vaří jen sushi, to by asi u hostů neprošlo a jídlo z jejich hotelu na Hodkovický není poživatelné, byli jsme tam na večeři a opravdu nám nechutnalo. Takže vybíráme dál. V záloze je ještě Prezidentská, ale ta se nám nejdříve líbila na zimní svatbu, tu jsme pak změnili na letní a tak se nám už tolik na letní nezamlouvá, tak hledáme dál.
Ahojky holky,dnes večer jsme se rozhodli pro datum 23.07.2011. Vy budete mít svatby v pátek?? :-o Jinak přidám se k Vám.... Já mám pár míst vyhlédnutých,uvidíme až to projdeme s přítelem.
loli88: Proč ti přijde tak divné mít svatbu v pátek? Od zaměstnavatele máš nárok na volno, vaše rodiče taky a navíc ve všední den seženeš lépe kadeřníka, manikérku, vizážistku a nemusíš jim platit příplatek za víkend. A hezky si stihneš všechno uklidit, odpočinout si a v pondělí jít zase do práce.
mallina: tak jsem nahodila fotky. Jsou to ty poslední bílé, i ty fialové se mi moc zamlouvaly. Netrvám na tradici, ale skoro manžel mi řekl, že fialový jsme celoročně, že bych mohla být konečně bílá a má pravdu. Skoro všechno mám fialové, tu barvu miluju a on taky. Hrozně mu sluší, pořád nosí fialové polo, košili nebo svetr-vše ve fialové.
Jitka: DO jaký práce? Na svatební cestu,ne?
loli88: nejsme američani, abychom po svatbě jeli hned na svatební cestu. Po svatbě si všechno uklidíme a v pondělí jdem zase do práce. A při tom každodenním životě po práci si v klidu rozmyslíme kdy a kam pojedeme na svatební cestu a propočítáme finance. To před svatbou vážně řešit nebudem. Je toho až moc a tolik nás to zařizování nebaví. Rádi si pak v práci utřídíme myšlenky a doma se pak domluvíme jak dál. Chápu, že každý to má jinak, ale pro nás je tohle nejpřirozenější.
Profilova fotka
jitka:ty šaty vypadají moc hezky! já už se taky těším na svoje..my zase budeme mít do fialova výzdobu. Jinak my si pronajmeme na celý víkend chatu v Lužických horách, v pátek tam budeme mít večeři pro rodinu, kterou navaří můj bratranec a v sobotu přijedou kámoši, takže guláš, nějaké ty mísy, grilování atd. prostě všechno si děláme sami...
malinna: to je paráda. My nad hostinou pořád váháme. Oslnilo nás jedno místo v Josefově dole, ale teď nefungují, tak jsme zvědaví, zda otevřou alespoň na sezónu abychom to omrkli i zevnitř. Pořád taky diskutujeme o tom jak to zařídit. Zda všichni na svatbu, pak pro všechny oběd a pak raut. Nebo oběd vynechat mít svatbu odpoledne a pak raut. Nebo vzít rodiče na oběd, pak svatba a pak raut se všemi. Už se v tom všem ztrácím. Nějaká šikovná rada?
Profilova fotka
No my jsme právě taky docela dlouho váhali. a kolik byste měli lidí na oběd? mě právě přijde nejideálnější mít raut se všemi až další den a v den svatby opravdu jen oběd (večeři)pro rodinu. a na svatbu aspoň budou moct přijet všichni. a kde vy chcete obřad?
Obřad budeme mít v kostele a pak raut či oběd někde v restauraci či zahradě podle počasí s tanečkem. Celkem to bude 30 lidí. Z toho z rodiny (úzké rodiny) dohromady od obou tak 8. Tak pořád nevím jak to udělat. Nechci aby na nás všichni svatebčani někde čekali nebo přicházeli až o 3 hodiny později abychom stihli oběd s rodinou. Přijde mi to divné, ale zase nevím co čekají rodiče.
Profilova fotka
jitka:v tom kostelíku v Loučné?myslím si, že pokud vás bude celkem jen 30, tak by se to mohlo spojit a rovnou udělat raut nebo mít třeba jen tradiční polévku a dort. A nebo pokud by bylo hezké okolí, tak by se tam mohli projít a vy byste se tak za hodinu mohli stihnout najíst sami a pak by hned přišli ostatní..
Profilova fotka
Jinak nám dnes potvrdili chatu na 29.7.-31.7., takže již nepatřím časově nepatřím do této diskuze:-) ale obřad ještě potvrzený není, tak čekám..
malinna? Jak jsi přišla na Loučnou? My chceme kostel Panny Marie "U obrázku" v Ruprechticích, zítra jdeme na faru, tak snad nás neukousnou. Nemám z toho dobrý pocit, trochu se bojím. Hostinu bychom rádi v Perle Jizery v Josefově dole, je tam krásné okolí, ale penzion je teď zavřený, tak uvidíme co bude. Byla bych pro oběd úplně vynechat. Mohli by se všichni najíst doma, pak přijít na odpolední svatbu a pak se všemi na raut a tanec. Alespoň to hned nebude jen o žrádle. ;-)
Profilova fotka
jitka: to jsem tady někde četla, tak jsem si to asi spojila s tebou. Kostel U obrázku je moc hezký, to bude pěkné! Perlu Jizery neznám, ale okolí je nádherné. určitě oběd vynechejte a dejte jen raut.
malinna: mají i stránky se stejným názvem, tak kdyžtak mrkni.
Profilova fotka
Tak jsem koukala na stránky a vypadá to moc hezky!
Začíná to nabírat zajímavý rozměr. Včera jsme s mužem u večeře konzultovali svatbu a rozpočet. Je zděšen. Nedokáže si představit co by na hostině pro 30 lidí mělo stát 30 000. Podle něj 300 na hlavu musí stačit i s nápoji. Jsem zvědavá jak to chce udělat. Rozhodl se všechno zařídit mnohem levněji. Chce si pronajmout kuchaře, nikoliv celou hospodu, sehnat prostor, koupit prase a pár kuřecích řízků. Fotit nás má kluk co dělá super snowboardový videa, hrát budou známí co si teď založili kapelu a vydali 3 album, květiny mu udělá chlápek pro kterého pracoval a jídlo nakoupí v makru. Jsem na to tedy opravdu zvědavá. Podle mého rozpočtu bychom se dostali tak na 45-50 tisíc. To je prý hrozně moc. Za to je půlka auta. Takže do svatby to nedáme. Jsem zvědavá co se nám tedy podaří vykoumat.
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?