Po obřadu raut pro všechny, večerní hostina pro svatebčany

Na požádání jsem založila diskuzi, a to i vzhledem k tomu, aby se dalo reagovat na příspěvky. Důvod této volby je: že se snoubencem, který je ze SK máme plno známých, kteří se chtějí podívat na svadbu a jsou zdaleka, ale my nejsme schopní je pozvat všechny a tak přemýšlíme nad touto formou našeho společného dne: Obřad v 11h, poté bohatý raut pro všechny příchozí a to až do 17h, a od 17-21h trávit čas s rodinkou a s pár přáteli při večerní hostině (teplá večeře se třemi chody). více info najdete v otázce: raut pro všechny a večerní hostina pro svatebčany? Díky za reakce
1
2
Profilova fotka
@jarkoveronka Takze ti znami zdaleka by pak vecer meli tedy jet domu? z pohledu hosta by mi to prislo dost zvlastni, ale pokud bych na svatbu opravdu jet chtela, tak bych se podridila pozadavkum novomanzelu a prijela jen na onen predem vyhraneny (dle meho nazoru kratky) casovy usek a pravdepodobne bych si nekde v okoli nasla nejake ubytovani a zajimave misto a udelala si z toho aspon vikendovy vylet, kdyz uz bych se trmacela tak daleko.. a stihnou vam vubec na ten obrad v 11 vsichni dorazit? aby treba nemuseli vstavat kvuli tomu v 5 rano... mozna jsem natvrdla, ale stejne mi porad unika ten duvod, proc nechcete vecerni raut? hostinu jen pro rodinu a raut pro vsechny to chapu, ale proc v tom obracenem poradi?
@martaveg na prosbu mého budoucího muže... ;)
Profilova fotka
@jarkoveronka a ten k tomu ma jaky duvod? (vim jsem hrozne zvedava :-D) ja se s touhle variantou vazne jeste nikdy nesetkala, tak mi to vrta hlavou, jedine co mne zatim napadalo, ze treba pro nedelni svatbu by to bylo super, kazdy by vedel predem, ze se nebude slavit do rana a nemusel by si brat na pondeli volno :-) kazdopadne tento harmonogram (i bez poznamky ohledne nekonzumace alkoholu) uz rovnou nabada k domnence, ze se bude jednat spise o klidnou svatbu, zadna divocina, proste klidek a pohoda a tak to nejspis presne chcete pravda je takova, ze kdyz nekomu chci prijet na svatbu, tak se vzdy nejak prizpusobim, at si nevesta s zenichem vymysli cokoliv :-D takze jestli to takhle chcete, tak to tak udelejte a nazory uplne cizich lidi vubec nereste ;-)
@martaveg Vidím, že jste to vystihla přesně, chceme mít poklidnou svatbu. Zároveň nám velmi záleží na tom, abychom i s každým mohli trávit alespoň zlomek času. Tak proto ten raut, ať tady z daleka nejezdí jen na obřad. ALe ještě uvidíme či se spousta věcí nezmění, přece jenom máme na to ještě pár měsíců. A jsem velmi vděčná za naše starosty (né městské starosty :-) jsou to lidé, kteří nám připravují svatební program) a za svého svědka, který se vrhl na další potřebné věci. Měsíc před svatbou mám státnice a jsem ráda že se mohu na pár lidí spolehnout... je to opravdu pomoc.
@jarkoveronka podle mě blbý nápad, mysli si co chceš, ale pak v 17 ty hosty vytřídíte pošlete domů a zasednete s rodinou? Já kdybych byla host a věděla to dopředu tak už vidím jak se mi chce zrovna před určenou hodinou odcházet pokud se dobře bavím, a z toho bohatého rautu bych byla tak plná, že už mě nějaká tříchodová večeře byla šumafuk .A ti co budou na obřadu a na rautu vlastně nejsou svatebčané? Někdy mi připadá, že lidi chtějí na svatbě mnoho kamarádů či svatebčanů jenom kvúli daru, ale aby tam byl chvilku nic nevypil a nesnědl a tím pádem mě málo stál.
@majanax ne ti co by byli na rautu nejsou svatebčané a nic od nich neočekáváme, kromě jejich příchodů a času věnovaný s námi, jsou to přátelé, kteří se příjdou podívat na naší svatbu a my pro ně zajistíme raut. Ale dík za tvůj postřeh
@jarkoveronka nezlob se na mě, ale taky mě to přijde divné. Když už to chcete s přáteli oslavit, tak proč je tam chcete mít jenom pár hodin?
@svetlovlaska protože se nám to zdá nejlepší způsob a vystihuje to "nás" - jednoduché ;)
@jarkoveronka Řekla bych, že Vaše řešení je spíš složité. Nejjednodušší by bylo, kdyby tam rodina i kamarádi byli celou dobu:-) Nejsou svatebčané ti, co jsou prostě na svatbě?
@majkll ano, však oni tam budou celou dobu, ale jsou i lidé, kteří se jdou podívat na svatbu (obřad) a tak i pro ně zajišťujeme raut ;)
Profilova fotka
taky bych to takhle obráceně nedělala - když už tak hostinu pro rodinu po obřadu a raut potom, nebo oběd pro rodinu před obřadem a ten posunout na odpolední dobu a po něm raut pro všechny. Nedokážu si představit, že bych se jako host bavila celé odpoledne a v 17 se řeklo, že novomanželé děkují za účast, ale ať všichni odejdeme a že má zůstat jen rodina.. to si koledujete o pořádný trapas
@jarkoveronka Pořád nerozumím tomu, proč by měl někdo odcházet dřív. Proč neudělat oběd po obřadu pro všechny?
Článek se načítá
@majkll nemáme na to rozpočet. Jsem studentkou, zároveň máme spostu přátel, kteří nás mají rádi a obřad chtějí vidět a my s nimi chceme trávit čas.
děkuji vám moc za vaše názory, promyslím to ještě...mějte se pěkně.
ve Francii se to tak dělá celkem běžně - po obřadu vin d'honneur třeba pro 100-200 lidí tak na dvě hodiny a potom večeře a další zábava už jen v užším kruhu
@la_lilloise díky, díky!!! za podporu, zrovna si poslouchám fransouzské chansony a budou hrát i na svatbě :-) trošku k tomu tíhneme :-)
@jarkoveronka a ti co jsou zdaleka se chtějí fakt podívat na obřad nebo prostě na tu svatbu jít? Jestli ty jsi je špatně nepochopila.Já si teda vůbec nedokážu představit jak daleko bych byla ochotna jet se dívat na obřad, asi max. 30 km
@majanax pocházíme z křesťanských kruhu a pro naše okolí je tento akt - myslím svatba a manželství velmi důležité :-)
@jarkoveronka tak vidíš, není co řešit ;-) jen bych se asi připravila na to, že to možná nebudou někteří svatebčani chápat, už podle reakcí tady...
@jarkoveronka a myslíš, že pro ostatní ne? ať jsou z jakýchkoliv kruhů.
@la_lilloise oni ti svatebčané mohou také čekat na to až přátelé odejdou a dojde na menu
@majanax myslím že jo, ale my nemáme kapacitu na to a chceme trávit čas osamotě v rodině a je blbé po břadu vyhodit všechny kteří přišli, být s rodinou a pak je zavolat ať jdou oslavovat s námi, proto to uděláme tak, jak jsem psala ;)
@majanax oni nebudou nikde čekat, oni tam budou celou dobu ;) o co se ještě jedná? debata je už uzavřená, rozloučila jsem se s vámi a popřála vám hezký den všem :-)
ps: asi jsem se špatně vyjádřila, svatebčané tam budou od samého začátku do samého konce. Takže se omlouvám za nedorozumění ;)
jak uz jsem i napsala,ve finale je to vec tva a tveho pritele a jake to chcete tak si to udelejte a nikdo vam do toho stejne mluvit nejak nema co ;-)
nechapu proc ses na to ptala kdyz je to uzavrena hotova vec. tak bud chci poradit a dozvedela ses ze je to fakt divny napad (nicmene s ohledem na okolnosti ktere se tak z tech naznaku dali dost vytusit) to asi zase tak moc lidi neprekvapi takze by to nemusela byt takova ostuda jako u bezne svatby zvlast pokud jim to date dopredu vedet ze je cas do 17h a pak svatebni hostina konci a budete uz jen v rodinnem kruhu... ale furt nechapu proc si to sem vubec napsala
Profilova fotka
Ja uz to asi zacinam konecne chapat, heureka :-D ten raut vlastne nema byt pro zvane hosty ale pro lidi, kteri vam chteji prijit jen na obrad a nepocitaji s pozvanim na neco dalsiho, akorat vy je nechcete hned po gratulacich poslat pryc a delate pro ne aspon raut a vynahradite si na ne pred hostinou aspon chvilku... tak v tomhle pripade mi to prijde od vas hezke :-)
@martaveg ano, ano, ano :) jsem ráda, že jsme si to mohly vyjasnit :-)
totiž ještě pro upřesnění: svatbu máme na místě, kde jsme se poznali - bude venku, ale na tom samém místě budeme mít i raut a večeři :-) vůbec nebudeme nikam pojíždět, všechno se uděje na jednom místě :-))
Profilova fotka
@jarkoveronka To je naprosto idealni, kdyz je to bez prejizdeni :-) musim uznat, ze ted mi ta vase varianta vazne prijde zajimava, my sice meli svatbu uplne jinak a na ni by to praktikovat neslo, ale je pravda, ze vetsinou se u nas na lidi, kteri chteji prijit jen na obrad tak trochu zapomina a pokud vy uz predem vite, ze vam na obrad dorazi krome pozvanych hostu i dost dalsich lidi, tak je skvele, ze na ne myslite :-)
1
2

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?