Květen 2010 Praha a okolí

Profilova fotka
ahoj nevestinky, tema Kveten 2010 nam admin zamknul, tak zakladam nove :-D Okoli je siroky pojem, tak se kvetnovky pridejte :-D 8-)
1
2
34
Profilova fotka
jajinka23 • Dnes ve 12:37 Ahoj všichni, máme termín 14.5.2010 a tak si říkám, jak to asi dopadne s počasím? Letošní jaro přišlo rychle (alespoň v Praze) a také brzy zkončilo. Na 1.máje u nás třešně již odkvetly. Tak jsem moc zvědavá, jak to bude příští rok...kdo se ještě vdáváte v květnu? sluni01 • Dnes ve 12:44 ahojky, ja se hlasim do rad kvetnovek Nas puvodni termin byl 19.6., ale matrika v ten den neoddava, taxme vzali nas nahradni termin a to 22.5. a doufam, ze v te dobe bude krasne a svitit slunicko Kde planujete svatbu? My ji planujeme v Kostelci nad Cernymi lesy v odsveceny kaplicce. jajinka23 • Dnes ve 12:48 Ahojky, my máme rezervaci v Praze na zámku v Tróji... Jak si na tom s přípravami? My máme zatím tu rezervaci data a místa...mám doma korunku a ost.šperky a spodní prádlo. Jinak zatím nemám seznam hostů, rozpočet, atd. Přemýšlím, jeslti mám být nervozní nebo ne. jajinka23 • Dnes ve 13:24 Sluni....ted musím jít, takže už tu nebudu...prosím tě, dej si tu práci a napiš ten dlouhej prispevek jeste jednou. Jsem moc ráda, že jsem našla někoho, kdo plánuje svatbu stejně jako já. zatím pa. sluni01 • Dnes ve 13:40 jajinka: tak tedy znovu doufam, ze te moc neznervoznim Ale my mame domluveny termin na matrice, zarezervovanou restauraci, objednaneho fotografa, DJe, kadernici, vizazistku. Take mam zamluvene saty, ale jeste v listopadu jdu na novou kolekci a uvidim, jestli si saticky ponecham nebo vymenim za novy model. Mam koupeny bily zavoj, ale zamluveny saty jsou slonovinova kost , takze se to krapitek nehodi , pak mam koupenou strasovou celenku, ke ktere shanim nausnice (zatim ty co chci sem videla jen v setu ). Jakmile budu mit vybrany saticky, jdeme (druha pulka listopadu) s pritelem po obleku, abychom zacali jukat po doplnkach a botickach. Take mame vyhlidnuty prstynky, ale uvazujeme, ze se jeste poohledneme po nejakych levnejsich, tyhle vychazi na 20 tis., coz je celkem palka, ale zatim jsou jedinny, ktery nas nadchli a basnime o nich Jinak mam jeste udelany predbezny rozpocet, ze ktereho je mi spatne , Seznam hostu mame, ktery budeme postupne menit, dle toho, jak nam pozvani hoste budou odrikavat pozvani Taky sem si ve volne chvilce udelala rozdeleni do aut Drzim se hesla "s predstihem a v pohode" jen doufam, ze tyden pred svatbou se mi me plany nezhrouti radsi si to nebudu privolavat Kdyztak jukni do meho alba, kde mam napsano, co mame a tak Ikdyz sem myslim na nic nezapomnela Tak doufam, ze te moc mym prispevkem nebudu stresovat..... a uz mate aspon cca pocet, kolik budete mit hostu? My sme u 60 lidi jak na obed tak veceri, ale zatim nejsme rozhodnuty, zda udelame obed i raut pro vsechny, nebo obed jen pro rodinu. Pokud bychom jej delali jen pro rodinu, tak by se po obede musely prestavet stoly... ale na rozhodnuti mame cas do unora, kdy jedeme do restaurace domlouvat podrobnosti
Tak jsem tu :-D ;-) ...sluni...šikovná holka! Děkujem ;-)
Profilova fotka
clerens: supeeeer.... snad se pridaji dalsi kvetnovky ;-)
Snad... :-) Já jsem zatím víc na červnu...asi stejně, jako Ty ;-)
Tak ahoj sluni, no to koukám. Upřímně řečeno mě to teda moc nestresuje, naopak si říkám, co budeš probůh dělat celý půl roku do svatby? :-D máš v podstatě opravdu všechno a je fakt, že bych se trochu bála, že se něco změní, protože 6 měsíců je tedy opravdu hodně dlouhá doba. Budu samozřejmě držet palečky, aby ti všechny plány vyšly... :-) Už jsem také v něčem pokročila, budu si muset založit to albíčko, ale mám fakt moc práce. Já si zkoušela šaty jednou, na jaře, v evanii na Andělu. Zkoušela jsem si dvoje. Chtěla bych ale oběhnout několik salonů, které mám vyhlídlé, a jelikož ještě namjí všude novou kolekci, vyčkám ještě do prosince - ledna a pak se uvidí. Na to se ale těším nejvíc, jen doufám, že nebudu mít velké dilema. :-D My chceme svatbu jen s rodinou a nejlepšími přáteli a jelikož máme každý jen 1 sourozence a přítel jen 1 prarodiče, já už žádného, tak nám vychází 25 lidí. Mám ráda tu rodinou atmosféru a vidina spousty lidí mě v tento den neláká. Nemluvě o náročnosti přípravy a hlavně financování, že? Kolik Vás vlastně vyjde ten obřad?
Profilova fotka
jajinka: ty hlavni veci mame, ale zbyva toho jeste dost, abychom meli co do svatby delat :-D albicko by bylo super, at tam pak muzes sypat foto ze zkouseni satu ;-) Jestli muzu radit k tem salonum, tak si holky hodne chvalej salon Venesis (venesis tecka cz) na Seifertove ul., je to novy salon a pujcovny je 5 - 8 tis. s tim, ze jedna holka si tam saty kupuje za 7 tis. a pak jeste salon Nevesta (nevesta tecka cz), tam se chystame na pansky oblek. Ja mam saty z Andelskyho za 6 tis., ale bylo to v akci do konce zari, jinak pujcovny je tam spise od 8 tis. a novou kolekci budou mit od listopadu. u nas je to tak, ze pritel ma celkem rozrostlou rodinu, ale ja moc ne... a taky mame par blizkych pratel, ktere bychom tam radi meli a radi to s nimi zapili. Ale ze se to vysplha na 60 lidi, me celkem prekvapilo, ale ono je mozny, ze jeste par lidi odmitne pozvani a zredukujeme to na 40 :-D obrad nas bude stat 2500 Kc.
Ahojky sluni, no to je jasný, že se to třeba ještě zredukuje. :-) Děkuju za rady salonu, nevestu uz mám poznamenanou a přidám si ještě ten druhý...zkoušení šatů není nikdy dost. :-D Tak to máte krásnou cenu. Já vím, že na hluboké chtějí v pátek 2000 a v jiné dny 4000. To v Tróji chtějí 20000,-, takže mazec, ale jak říkám, hrozně se mi líbí a za to soukromí to stojí... Jo a koukla jsem se do tvého alba a byla jsem úplně překvapená, že jsme si vybrali stejnou barvu...rozhodně mile překvapená...je to zvláštní, že máme stejnou barvu, stejný měsíc... :-)
Profilova fotka
jajinka: ted jedna holcina psala, ze volala do salonu, kdy ma prijit zkouset saty s tim, ze svatbu ma v cervnu a rekli ji, ze by mela prijit co nejdriv... ale cerven je hodne nadupanej, to my kvetnovky mame pohodicku... doufam :-D ty jo, to je palka... ale zase usetrite jinde... my mit jeste obrat za 20 tis., tak jdu do kolen :-D uz ted je rozpocet 140 tis. :-( fakt? to je super, ze mame stejnou barvu ;-) a uz si premyslela o kytce a jak barevne zkombinujes zenicha? :-) ja bych rada bordo bile ruze, jak mam v albu a u zenicha vaham. Bud cerny oblek, bila kosile a bordo regata s vestickou nebo cerny oblek, bila kosile a regata s vestickou bila nebo slonovinova kost (dle mych satu) a bordo kyti do klopy... Ale to si rikam, ze nam poradi v salonu, co bude lepsi :-D Obcas premyslim, co jak barevne, kdyz nemam o cem uvazovat :-D :-D
Jj, já taky přemýšlím a ještě neví. Na maturitáku jsem měla champagne saty, takže chci rozhodně bílé, ale s nějakou zajímavostí...třeba výšivkou a tak. Rozhodně bohatou sukni. No a ženich mi odmítl jít v bílé, že prej je pro "buzny", :-D, takže to bude černý oblek, ale ještě nevíme, jestli bude mít bílou košili a berevnou kravatu, nebo co se jim to obléká, vlastně přesně nevím, nebo jestli bude mít barevnou košili a bílou kravatu, celý býlý, nebo nějak úplně jinak. To nechám na něm. Obvolám si tedy ty salonky a zjistím kdy kam jít a uvidíme... :-) přítel na to má názor, že se vše dá zařídit za 14 dní a vůbec nechápe to, že se to musí zamlouvat předem. Je to na prd. Uvidíme jak to dopadne, ale zase nabídka je fakt široká. Věřím že klidně 20 šatů odzkouším. :-) Kytky jsem řešila předevčírem a ještě nevím. Rozhodně kombinace bílá s bordó s tím že bordó budou růže a bílé bud kaly, cambidium, které se mi hrozně moc líbí, a nebo něco jiného...ještě si to nechávám otevřené. Určitě ale nepůjdu do typicky jarních kytek, jako pomněnky, snženky, narcisy apod.
Profilova fotka
jajinka: bilou schvaluju, ja sem ani do sampan satu nelezla, bo sem vedela, ze to neni barva pro me... ale ta slonovinova kost taky neni spatna... a pry se lepe foti nez bila.... ale jeste se na to chci zeptat fotografa, jestli mi pani v salonu nekecala, abych si pujdila prave tyhle saty :-D ale myslim, ze mluvila z vlastni zkusenosti a chtela poradit.... ale duveru, ale proveruj :-D puvodne sem chtela taky bily oblek, ale pak sem videla par fotek a uz se mi chlap v bilem prestal libit a hlavne memu priteli jde vice cerny oblek nez bily... ale kombinaci nechame dle mych satu a co nam poradej v salonu... joo, s tim, ze zarizujes veci moc brzo, nejsi jedinna, kdo to doma slysel... ale reknu ti, ze stacila jedna spolecna schuzka s fotografem a pritel uznal, ze vubec neni brzo... taky nechtel pochopit, proc chci zakazat hostum foceni pri obradu, ze bude fotit pouze profik, ale kdyz mu to fotograf vysvetlil, tak souhlasil s mym napadem, ze pri vstupu do kaple se od lidi vyberou fotaky a vrati se az po :-D :-D :-D kombinace ruze/kaly se mi taky libila... ale mam slabost na ruze, tak u nich asi zustanu, pokud me v kvetinarstvi nepresvedci na jinou kombinaci :-D ale bojim se, ze ta kytka bude tezka :-( Puvodne sem planovala previslou, ale pak se mi zacala vic zamlouvat kulata... Sem vahy, takze rozhodovani je fakt super.... :-D :-D :-D jo, pry ve Venesis maji uz novou kolekci ;-)
:-D tak to jo, s tím rozhodováním. Já jsem zase Střelec, takže když se pro něco rozhodnu, stojím si za tím. Problém je, že je těch věcí většinou víc. :-D já půjdu asi do převislé a do těch rudých růží s orchideí...nejspíš. Uvidím, co uvidím v květinářství za nabídky. S tím focením nevím, je fakt že na slunci ta bílá víc září,to je jasný, ale mají jí všichni a ty fotky jsou hezký. Musí si s tím fotograf poradit. Hele a co vám teda řekl ten fotograf? Aby neházeli blesky? Nebo aby nebyly na fotkách lidi s fotáky? Dneska obvolám své vybrané salony a zeptám se když tak půjdu klidně příští týden, když by to bylo nutné. Jsem z toho ale trochu nervozní, tak to asi nechci uspěchat. Občas si i řikám, jak jsem nervozní z té svatby. Tak dlouho jsem si to přála a ted když to je mám trochu strach. Ne že bych měla pochybnosti nebo to nechtěla, ale vnitřně se prostě trochu bojím...
Článek se načítá
Profilova fotka
jajinka: tak to chce pak ty veci nejak zkombinovat :-D s tim focenim jde spise o to, ze se fotografove amateri motaji profikovy do zaberu.... a to ja nechci mit na fotkach neci ruku nebo zada, jen proto, ze si zrovna chtel udelat fotecku.... Taky sme se byli divat k kaplicce, kde bude svatba a dela se tam ulicka z hostu a kdyz prochazela nevesta, tak snad vsichni zacali mackat spuste u fotaku, takze misto toho, aby se kochali nevestou, fotili .... to nechci :-D s tema satama mas casu dost... puvodne sem mela v planu projit tak 6 salonu a vyselektovat to na jeden ci dva, kde bych si pak sla vybrat saticky... ale v tom andelskym me nalakala ta akcni cena, a vlastne pro me vahy, to zase na druhou stranu bylo lepsi, nez abych si doma zoufala, ze v kazdym salonu maj nejaky saty, ktery se mi libej a nebudu vedet ktery :-D :-D :-D
Ahojky holky, jsem tak rada za tohle tema, ani nevite:) Existuje tu tema Maj/kveten 2010, jenze tam debatuji holky Slovenky a ja proste netusim o cem se bavi...cetba prispevku je pro me cetba v japonštině...To ale nemyslim nijak spatne, to strevo jsem tady ja.. Takze jeste jednou dekuji a pridavam se k vam ;-) Termin 1. kvetna.
Profilova fotka
gemny: vitej ;-) sem rada, ze sem udelala radost vice nevestam vc. sebe :-D Se slovenstinou bych rekla, ze nas ma vic problem ji cist ;-) a kde planujete svatbu a co mate uz zarizeny? :-)
sluni01_ svatbu planujeme v Nymburku a zarizeny nemame nic:)zatim mame predstavy, rozpocet, pocet hostu a kontakty na dodavatele. Matrika nam potvrdi termin az 1. prosince a do te doby muzeme sedet a cekat:) pak uz to pojede jak na bezicim pase, protoze s terminem uz muzeme vsechno zajednat napevno:)
Ahojky a vítej, přesně proto jsem založila vlastní téma. Protože mi bylo náročný, louskat ty slovenské příspěvky. jenže to pak adminka zablokovala a sluni to vyřešila rychle a dobře pro nás všechny. :-D takže už nás je víc, super. Máte hezké datum... :-) Právě jsem si jela pro svatební bryndáček. Je krásnej, koupila jsem ho od jedné uživatelky a našla jsem ho v bazárku. Sešly jsme se a mám ho doma. A příští pátek jdu s kámoškou zkoušet ty šatičky, tak jsem zvědavá, kolik se mi jich bude líbit a jestli mě jen jedny nadchnou a padnou tak perfektně že se pro ně rovnou rozhodnu.
Profilova fotka
gemny: a mas predbezne zjisteno, jestli toho 1.5. budou oddavat? je to uzasny datum... tak drzim palce, aby vam vyslo.... A pro kolik hostu planujete hostinu a jaky mate rozpocet? My uz rozpocet mame, tak me zajima, jak jsou na tom ostatni :-D jajinka: hele, ted mi prislo info ze salonu Venesis ohledne panskych obleku a na tu cenu teda cucim... takze tam drahou polovicku urco vemu. Psala sem jeste do Nevesty, ale zatim zadna odpoved. pujcení obleku ( sako + kalhoty ) je 1700,- na 4 dny ( v cene je také pr. úprava kalhot ci rukávu ) a to ve velikostech od 48 - 58. Pro pány máme také v nabídce brokáktové vesty s askotou a s kapesníckem v ruzných barvách - pujcení 700,- nebo také kosile, bavlnené v barve bílé a sampanské za 200,- Kc. Obleky si je také mozné objednat a to v cene od 5000-6000,- Kc. V prípade, ze se objednáte máte prednost pred ostatními, kdyby se náhodou seslo zákazníku více.
jajinka23_ datum pekne, nicmene vysvetluj to matrice...nemame jeste stopro potvrzeny termin..je to statni svatek, takze si taky chteji uzit volnicko..mame to telefonicky prislibene, na papir nam to nikdo nedal, takze pokud 1. prosince reknou, ze nas neznaji a o nicem nevi, tak bye bye 1. maj :-(
sluni01_ obed 25 lidicek a vecer jeste par kamaradu, pocitame tak deset navic s tim, ze urcite dost lidi (babicky, pak mamci s miminama) to zapichnou driv , takze vecer mozna nakonec taky tech 25..rozpocet myslim, ze jsme ted asi na 80 tis. ale nejsem si jista, tohle ma v rukou muj nastavajici..vyziva se v tech excelovych tabulkach :-D Ja spis sjizdim beremko, sbiram recenze a kontakty a cenove nabidky, abych byla pripravena:) prubezne to spolu konzultujeme, opravdu cim vic postupujeme ke dni D, tak se nam meni nazory a taky uz se do toho zacinaji zapojovat treba rodice a kamaradi se svymi postrehy, pak to probereme a prehodnotime puvodni nazor a jedeme dal. Nevim o nicem, kde bychom se neshodli, tak to asi zatim zaklepu ;-)
Profilova fotka
gemny: tak to ja mam pod palcem vsechno, na jednu stranu vyhoda na druhou nevyhoda... takze ja hledam a planuju a pak chodim za pritelek s navrhama ke schvaleni :-D u nas sme na 60 lidech s rozpoctem 140 tis. Silenost... :-N ale jestli je to jednou za zivot, tak proc to poradne neoslavit :-D
sluni01_nevim, jestli je silenost ten rozpocet, ale kazdopadne je silenost 60 lidi:) teda aspon ja to tak vidim..mne se jezi srst uz pri tom poctu, co mame mit my :-|
Profilova fotka
gemny: jojo, mne to taky prijde silenost mit tolik lidi a to sme to dost selektovali... ale verim, ze jeste par lidi odpadne az je budeme zvat a skoncime tak u 40 ci 50 :-D Uz ted prisel pritel, ze jeho kamarad ma ten den zapas, ale pry neni tak dulezity a uleje se z nej, nebo dorazi pozdeji. Dalsi zas maji termin porodu, jine pary se zas rozesli.... a buh vi, co jeste prijde :-D :-D ale radeji pocitame s vyssim poctem, abysme na to byli pripraveny 8-)
sluni01_schvaleno:) kde planujete svatbu? primo v praze?
Profilova fotka
svatbu planujeme v odsveceny kaplicce v Kostelci nad Cernymi lesy, hostina bude hned pod zamkem v Pivovaru a ubytko se nam snad taky v Kostelci povede sehnat, nebo bude v dalsi vesnici. Kamarad by si mel porizovat 8 mistny auto, tak by to za beno a jidlo odjezdil, ale preferujeme spise variantu vse v jednom ... :-D
sluni01_vse v jednom, to je taky nase heslo:) obrad, obed, vecerni neco neco a prespani:) ja vse v jednom chci upgradeovat i na kadernici v hotelu a tak:) proste rano se vzbudit (na miste byt den predem) a vsechno v klidu za asistence svedkyne zmaknout...jsem nervak, takze si asi rano lupnu nejaky sedativa a absolvuju to jak ve zpomalenym filmu :-D
Ahojda, chci se jenom zeptat, zda ste neměli problém s termínem...nás odmítli 1.5. oddat, protože je to státní svátek....
Profilova fotka
gemny: to mas dobry napad s tim hotelem. U nas to je zatim v planu, ze budeme vyjizdet od nas z domova a kadrenice s vizazistkou dorazi ke mne a pokusi se ze me udelat cloveka a mezi tim pritel odjede pro kytky, abychom na to mely klid... tos vitej do klubu nervaku :-D ja mam v planu do sebe rano soupnout panacka na uklidnenou... jen me svedkyne musi hlidat, aby tech panacku nebylo prilis :-D :-D :-D Mame totiz v planu, ze vetsina hostu pojede od nas, to bude celkem masakr 8-) 8-) holt v bytecku se sejde jen rodina a zbytek hostu prijede tak, abychom auta nazdobili a vyjeli... nastesti pred barakem mame velky parkoviste :-D :-D taxi rikam, ze to asi pekne zkomplikovavam sama a dobrovolne :-D :-D :-D a jak mate v planu noc pred svatbou? kazdy zvlast nebo budete pospolu? My budete urcite pospolu a rano se rozdelime, kdy pritel pojede pro kytky a az prijede da se do gala, preda mi kyti a uz od ty doby budeme spolu vitat hosty a hostit a popijet... jestli vyjde cas :-D
janik101_zalezi na tom, kde...termin taky jeste nemame jisty..treba na zamku Loucen u Nymburka nam rekli, ze mame smulu, ze nas neoddaji. Doporucili nam reverenda s Unitarske cirkve, ty by byli ochotni oddat v jakykoli den kdekoli, pokud se s nimi domluvis:) Kdyztak zadej do vyhledavace Unitaria tady na beremku a neco se o nich doctes. pak jsme zmenili misto na Nymburk a nymburska matrika nam telefonicky ten termin prislibila s tim, ze si mame zavolat 1. prosince a potvrdime to a vyridime ty veci okolo...jenze mame to ustne a pokud tam prvniho zavolame, tak neni jasne, jestli se k nam budou znat::) ale verime, ze ano:D pak jsme jeste volali na jednu matriku ve vych. cechach a tam nam pani rekla, ze je sance 50:50, ze to potvrdi..takze doporucuju obvolavat, obvolavat..lisi se to matrika od matriky:) hodne stesti!
No a tak to plánuješ tak, jako bys ten termín měla jistej?! Přijde mi, že pokud nemáš termín, nemůžeš řešit nic dalšího... objednat restauraci, hudbu, fotografa...když první, na co se ptaj, je termín....
1
2
34

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?