Změna obřadního místa téměř na poslední chvíli?

Meli jsme se brat v kostele. Vse jsme zarizovali, saty koupili a svatebni oznameni nechali vytisknout. Jenze pan farar nam oznamil,ze nas ´´nemuze ´´ oddat. Nasli jsme nahradni plan. jak dat vsem znovu vedet zmenu? Stalo se to uz nekomu?
Odpovědět
@sarule2012 Já bych udělala karty v podobném designu jako svatební oznámení a tam bych napsala o změně místa obřadu. Hodila bych to do obálek a poslala. Stačí jen A6 "pohlednice" s textem. Na A4 se vejdou čtyři a v každé slušné kopírce by ti to měli rozřezat. Takže investice bude minimální - ne jako při dělání svatebních oznámení. Pokud je svatba ve stejný den, tak je to vlastně jedno, kde to bude. Lidé už si udělali čas. A jiný farář vás oddat nemůže? A nebo je to z nějakých náboženských důvodů, který jeden z vás nesplňuje?
Odpovědět
a muzu se zeptat,proc vas nemuze oddat? Taky mame mit svatbu v kostele,tak jen pro predstavu co se muze po...:-) diky
Odpovědět
Ahoj, nám se to stalo taky. Ještě před třema týdnama jsme žili v tom, že máme svatbu 15.6.2013 tam a tam, v 13.00 a najednou nám farář zavolal, že se objevil problém, že ti co mají svatbu před náma, že to chtějí ve 12.00, s něma se samozřejmě domluvit nedalo, chtěli po nás, abysme to měli až v 15.00. V 11.00 nám to taky pustit nechtěli, protože ONI mají PRIVILEGIUM. To se píše rok 2013 a oni použijí slovo PRIVILEGIUM. A to podotýkám, že ONI potřebují 3 hodiny rozestup mezi svatbama, nikdo nechápe proč a k čemu. Hádat jsme se nechtěli, svatbu zařídili v jiném kostele, s jiným farářem, v jinou hodinu, ale měli jsme štěstí, oznamko sice bylo v tisku, ale nebylo hotové, výrobu jsme stopli a údaje poupravili. Pokud již oznamka máte, tak bych to vyřešila tak, jak píše parajan. Kdy máte svatbu? Přeju hodně štěstí, určitě to zvládnete :)
Odpovědět
ifci to je snad v dnesni dobe vtip ne?..Mate domluvenou svatbu na 13:00 a nekdo pred vama ji mel domluvenou tak,abyste ji tak mohli mit vy,a ted to budou menit?..nejak nechapu,co to muze byt za kostel,ze jim dovoli zmenit cas svatby,kdyz vedi,ze se tam pak nevejdete vy a kdyz vam to nevyhovuje..to je divny jednani teda...kde to mate? me se tohle jednani fakt nezda...chapala bych,ze jim to dovoli zmenit,kdyz vy budete souhlasit,ale kdyz je to takhle tak si to meli rozmyslet driv ne? a üpokud jim to nevyhovuje,meli by jit oni o kostel dal a ne vy!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nám se to stalo :-) Museli jsme 3 dny před svatbou změnit místo obřadu kvůli nepříznivému počasí. Hodina zůstala stejná. Něco vyrábět, na to nebyl čas - prostě jsem všem rozeslala SMS s oznámením, že to bude holt jinde. 99% lidí to pochopilo, odepsalo a ještě povzbudilo :-) To jedno % by nepřišlo ani na původní místo, ale to je jiná věc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
holky a jak je to potom s matrikou? Když máte nahlášené místo a změníte ho?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?