Zkušenosti se svatbou doma na zahradě?

Máte zkušenosti se svatbou doma na zahradě? Svatbu bych chtěla ve stylu boho, takže nic okázalého, uvolněná atmosféra, udělat místa na posezení ve formě pikniku a nějakých pár stolů a židlí pro lidi, co by nechtěli sedět na dekách a polštářích. Máte někdo s takovou svatbou zkušenost?
Odpovědět
Meli jsme nedavno, doporucuji! Meli jsme zidle a stoly, par houpacich siti, na trave deky a polstare, a pak na terase u domu dve velke pohovky. K tomu party stan, ve kterem byla lednice (aby se mely kam schovat piti na pripitek, zmrzlina a dorty) a stoly s jidlem (aby na nej nesvitilo slunce). Zaplatili jsme si dve zname na takovou tu zakladni obsluhu (odnaseni spinaveho nadobi, vareni kavy, roznaseni pripitku hostum atd.) a na obsluhu grilu. Nemeli jsme zadne "tradicni" hry ani oficialni program. Nachystali jsme venku par her (kroket, kubb, petanque, yatzy, velka jenga vez, mölkky). Nenudil se nikdo, naopak byla uvolnena atmosfera, lide se spolu bavili a zpivali az do brzkych rannich hodin, i kdyz nemeli mnohdy ani spolecny jazyk :-D
Odpovědět
Měli jsme to hodně podobné jako píše nade mnou lulu_84: jeden velký party stan, aby se lidi měli kam schovat i pro případ deště, jinak stolky a křesílka různě rozmístěná venku na trávě. Taky zcela bez klasického svatebního programu, velký úspěch měl stolní fotbálek :-D k zapůjčení byly i jiné hry. Chce to hodně promyslet takové ty praktické věci - aby si lidi měli kam dojít na záchod, opláchnout ruce, odhodit odpadky, osvětlení po setmění...není toho málo, určitě je potřeba pomoc ve formě neformální obsluhy na nalévání pití, doplňování občerstvení z lednice, odnos špinavého nádobí a odpadků. Dneska s odstupem vidím, že to byl dost záhul na přípravu (měli jsme asi sto lidí :-D ) ale šla bych do toho znovu, všichni včetně nás si chválili uvolněnou atmosféru a pohodu, mám pár fotek v albu, kdyžtak mrkni.
Odpovědět
Resili jste nejak kdyby prselo? Kolik lidi jste meli na svatbe? Obrad jste meli take na zahrade nebo nekde jinde? Jinak to zni moc dobre. To by se mi asi take libilo ;-)
Odpovědět
@pahru dest jsme neresili, riskli jsme to a vyslo to. Nicmene rodice manzela maji ve sklepe jeste dva velke party stany, takze by se proste jen propojily s tim nasim a slavili bysme venku i za destiveho pocasi. Mela jsem taky na vecer nakoupeno spousty dek, kdyby byla nekomu z hostu zima, a po te pulnoci je hoste dost vyuzili. Obrad jsme meli den predem jinde, ale myslim, ze udelat ho primo zahrade muze byt urcite pekne. Na nasi oslave bylo nejakych 30 dospelych, ctyri deti a dva psi. Osvetleni se neresilo (bile noci), zachody byly dva (a stacilo to). Hlavne tu obsluhu doporucuju, asi dvakrat se me holky-obsluha prisly na neco zeptat, ale 99,9 % casu jsem stravila s hosty a nemusela absolutne nic resit.
Odpovědět
Ahoj, my budeme mít svatbu na zahradě příští týden. Postavíme několik party stanů, i kvůli stínu, kdyby bylo horko. Máme připravené ještě dva fakt obrovské, kdyby pršelo. Lidí budeme mít moc (počítám do 150). Máme tam vyklizenou i stodolu, kde bude bar, je tam sklep. S tím skladováním jídla je to takhle venku trochu horší, jsem fakt ráda za ten sklep, ale museli jsme dovézt ještě další lednice.
Odpovědět
Prave me se nelibi umele party stany. Kdyz uz nejaky stan, tak bych brala z celty nebo proste z nejake latky. Nevite o nejake pujcovne nejlepe v Pardubickem kraji? Lednici mame nastesti dost i velky mrazak, tak s tim by nebyl problem. A budete mit i parket na tancovani nebo proste se bude tancovat na trave?
Odpovědět
Určitě navrhuji mít v záloze mokrou variantu. Psala jsem to už do podobné diskuze, my jsme před pár lety byli na svatbě začátkem července. Novomanželé neměli připravenou mokrou variantu a nakonec pršelo a bylo fakt chladno. Tísnili jsme se v jednom party stanu, všem byla zima a nudili jsme se. My jsme nakonec odcházeli už v 9 večer, protože nás to tam ani trochu nebavilo. A nevěsta to nakonec obrečela, svatbu připravovala více než rok dopředu a fakt měla všechny ty serepetičky a kravinky a lidé byli na oslavě "zmrzlí", unudění a otrávení, tato svatba se prostě nevyvedla. Další perličku přidám z oslavy narozenin, konala se u známých doma na krásné zahradě, cca 50 lidí, grilované selátko, čepované pivečko a v celém domě jeden jediný záchod. Ve večerních hodinách jsem díky požitému moku strávila většinu času ve frontě na záchod a fakt mě to nebavilo. Ale toto je spíš poznámka technická :-D.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?