Zkažená svatba v Bruzovicích, restaurace Pod Burkem

Milé nevěsty dovolte mi abych vás upozornila na restauraci Pod Burkem v Bruzovicích u Frýdku-Místku. Domluva s paní vedoucí je naprosto strašná. Che komunikovat pouze mailem, nedá se s ní sejít osobně aby jste se domluvily na detailech. Vysnili jsme si u nich krásnou svatbu u nich v zahradě a k ní přilehlé stodoly. Vysvětlím to asi takhle přístup k obřadu u jezírka katastrofální. Úzká ulička sypaná kameny na kterých se absolutně nedá chodit v lodičkách navíc jsem tam nemohla projít s tatínkem v šatech. Během obřadu nás obtěžovaly vosy, protože paní vedoucí nebyla schopna posbírat shnilé jablka. Chodník okolo restaurace je špatně osvětlený má tam pouze 2 lampičky z nichž svítila pouze jedna. Každý z hostů si svítil mobilem aby vůbec přešel na přední část zahrady k autu. Paní vedoucí mi na to pouze odpověděla, že to zahrne do smlouvy aby si lidé vzali sebou louče, že není osvětlený chodník místo toho aby to nějak napravila. Po celou dobu svatby nebyla paní vedoucí přítomna a když se naskytl jakýkoliv problém museli jsme to řešit s obsluhu což byly 2 17leté brigádnice které absolutně nevedely co mají dělat. Když začalo pršet tak přes střechu stodoly na hosty pršelo bylo to dost nepříjemné a paní vedoucí i na to řekla že asi zrovna praskla taška. Což aby praskla taška minimálně na 5 ti místech se mi nezdá. A její argument zase byl že to zahrne do smlouvy místo toho aby to napravila. Hygienické podmínky ve kterých skladovali naše koláče byly neskutečné. Všude nepořádek, pavučiny, mucholapky atd....No hnus. Když jsem tohle všechno vyčetla paní vedoucí bylo mi řečeno že na nás už před svatbou šlo vidět že nemám peníze a že chceme svatbu zadarmo. Což se mě a mého manžela velice dotklo :-| Takže milé nevěsty jestli chcete mít krásnou svatbu tak ne v Bruzovicích v restauraci Pod Burkem.
Odpovědět
@eliska1992 Nechápu, to jste neviděli místo dopředu? A smlouvu vám dávala až potom? Jako je to škoda, nikdo nechce řešit problémy v den svatby, ale aspoň části se dalo předejít..
Odpovědět
Profilova fotka
Chce komunikovat pouze mailem, nedá se s ní sejít osobně aby jste se domluvily na detailech.... A co jsi tedy čekala? 8-)
Odpovědět
Taky jsem tam původně chtěla svatbu, ale po pár mailech s paní majitelkou, kdy odpovídala na úplně něco jiného než jsem se jí ptala, jsem to zavrhla. Když jsem chtěla přijet osobně, tak mě pořád zvala na cizí svatbu, ať se tam podívám, jak to chodí, ale že na mě nebude mít čas. Když jsem jí napsala, že cizí svatbu nepotřebuji vidět, ale že se stavím jindy, ať má na mě čas, tak mě pozvala na další svatbu za týden :-D Že bych vše řešila takhle složitě, když nebyla schopna odpovědět na 2 dotazy, to jsem raději oželela to jezírko a měla to v Horních Bludovicích U svatého Jána a naprostá spokojenost. :-) Od více lidí jsem slyšela, že jednání je Pod Burkem děsné.. škoda no, prostředí mají fakt krásné...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Dobrý den, ráda bych zareagovala na Váši stížnost na svatbu v restauraci Pod Burkem. S paní majitelkou Vám musím dát za pravdu. Komunikace s ní je velice těžká, někdy až nedosažitelná, ale to jste musela vědět už od začátku. Jestliže jste s komunikací nebyla spokojená už od začátku, nechápu tedy, z jakého důvodu jste se rozhodla mít svatbu zrovna zde a ještě jste zde chtěla tuto, podle Vás, nekomunikativní vedoucí během Vaší svatby? Chápu, že prostředí je zde velmi hezké, sama jste ho musela vidět ještě před svatbou. Proto opět nechápu, proč si stěžujete na kamenitou cestu okolo jezírka, která vede k místu obřadu, na které si také opět stěžujete. Musela jste vidět, že terén není přizpůsoben lodičkám s vysokým podpatkem, ale myslím, že i přesto, každý dokáže tuto krátkou cestu zvládnout a ví do čeho jde. Co se týče osvětlení, mohla jste poprosit obsluhu o svíčky, pokud osvětlení pro Vás nebylo dostačují. Ovšem i na toto, jste se mohla zeptat předem. Vaše stížnost zahrnovala také hygienické podmínky, ve kterých bylo Vaše jídlo skladováno. Neprotiřečíte si trošičku? Myslím, že na mucholapkách není nic špatného, jestli by pro Vás bylo lepší, aby Vám ty mouchy a vosy sedaly na jídlo,tak prosím, ale já bych radši přetrpěla tu mucholapku. Ovšem také na toto jste se mohla zeptat a případně požadovat shlédnutí prostoru, ve kterém jídlo bude skladováno. A poslední věc, kterou bych chtěla zmínit, je obsluha. Obsluha se skládala z osob starších 18 let, což je také v souladu se zákonem, což určitě sama víte, tudíž usuzuji, že vlastně lžete. Že nepoznáte Své skoro vrstevníky, to už není problém restaurace. Obsluha se Vám určitě snažila vyjít co nejvíce vstříc a snažila se Vám poskytnout a splnit všechna Vaše přání. Více méně jste tady shodila nevinné lidi, kteří se Vám snažili jen pomoct a za chod restaurace nezodpovídají. Tímto bych to ukončila a na závěr Vám popřála krásné a klidné manželství, které snad bude lepší, než Vaše svatba.
Odpovědět
@klarka90 Vy jste paní majitelka? Pokud ano, nestálo by za to se podepsat? Pokud ne, jak víte, jak některé skutečnosti probíhaly? Arguemnt s komunikací, že si za to vlastně může zakladatelka sama, to je fakt sranda. A že si měla předem shlédnout skladovací prostory, to už si děláte srandu. Vy když jdete do restaurace, tak jdete anhlédnout do kuchyně a do skladu. Ne, je normální očekávat, že stravovací provoz má vše v pořádku. V daném místě jsem v životě nebyla, nikdy o něm neslyšela a samozřejmě nevím, co a jak se odehrálo, ale Vaše argumenatce je fakt neuvěřitelně divná.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Opět někdo, kdo si záhadně založil profil teprve dnes a pouze s jedním příspěvkem.. Jaká to náhoda ;-)
Odpovědět
@tanulinkaaa @zorro4 Majitelka rozhodně nejsem. Až dnes jsem toto našla a chtěla jsem na to zareagovat, protože mě to opravdu velice nemile překvapilo. A nepsala jsem o žádných skutečnostech, které tam probíhaly, pouze jsem reagovala na to, co psala paní Eliška a psala svůj názor. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@klarka90 a jak tedy víte, že bylo brigádnicím 18 let? Na brigádu může chodit každý od 15 let a ne až od 18, co si dobře vzpomínám. Protože jinak bych si na střední nevydělala ani korunu. Často si restaurace berou na brigády své učně a těm je od 15-19 let. Většinou jen nesmí operovat s penězi. Navíc je slečna neshazovala, je normální, pokud je obsluha brigádně, že se tolik neorientuje. Myslím,že tím konstatovala pouze fakt. Dále, prosit obsluhu o svíčky, mno: tak jako když mám někde nějakou akci a jsem tam hostem a platím za to peníze, tak očekávám, zvlášť u restaurace, že si nebudu muset svítit mobilem. Pochopím vypadlý proud, ale to je snad základ mít zařízení v pořádku. Neumím si představit u nás v práci, že by byl meeting a my jim řekli sorry, ale je tu tma, zahrneme to pak do smlouvy... Toto je povinnost restaurace a ne, aby si museli hosté říkat o svíčky, probůh. V další části vyzdvihujete mucholapky: myslím, že to byl pouze zahrnutí výčtu toho, že tam byl nepořádek a pavučiny, ATD, jak píše paní. Což u stravovacího zařízení snad nesmí existovat. Pravděpodobně tím nepořádkem paní myslí i třeba nějakou tu špínu na poličkách, plíseň nebo co já vím, co se za ATD může skrývat. Na toto jsou hygienické předpisy. Já fakta neznám, ale ty argumenty, které zde dáváte na obhajobu restaurace nemají absolutní logiku, pardon, ale je to tak.
Odpovědět
Ano, máte samozřejmě pravdu, že na brigády může chodit každý od 15 let, ale ne na brigády, kde se manipuluje s penězi. A vzhledem k tomu, že je to brigáda v restauraci, kde slečny pracují jako servírky, musí pracovat s penězi denně nebo kdykoli, kdy tam jsou. S těmi svíčkami jste mne špatně pochopila nebo jsem to tam já nesrozumitelně napsala, Paní Eliška, která si stěžuje na málo osvětlený chodník okolo jezírka, je osvětlen, jak píše, zahradními lampami, tudíž usuzuji, že to budou klasické solární lampy, které s proudem nemají nic společného. A samozřejmě je chybou, že jedna z nich nesvítila, mohla se pokazit ten den, mohla se samozřejmě pokazit jíž dříve, ale když tedy hosté viděli, že to svítí málo, byli nespokojeni s osvětlením, protože měli potíže se dostat k autu, jak také paní Eliška píše, mohli si tedy zažádat o pomoc obsluhu, která by nebyla schopna ji na místě opravit, ale mohla by alespoň pomoct zapálením svíček. Lepší svíčky, než nic. A samozřejmě máte pravdu, že když někdo provozuje restauraci, musí být hygienické normy v pořádku a musí se dodržovat řádná čistota, je to standart, ale pochybuji, že by se pavučiny, nepořádek nebo plíseň, jak jste psala, vytvořily ze dne na den, zrovna na jejich svatbu. Pokud tam opravdu něco bylo, museli to vidět už předtím, když si tam svatbu teprve zařizovali, dívali se na prostředí a domlouvali se na podmínkách. Z mé strany asi vše...
Odpovědět
Profilova fotka
Jen chci podotknout, že na brigádě v restauraci nemusí pracovat s penězi. Mohou jen objednávat a roznášet jídlo, kasírovat pak může někdo povolaný (starší). Také tam mohly být jen kvůli té svatbě, že ano. Takže jim klidně mohlo být 17 a upřímně... Kdo dnes bezpečně pozná sedmnáctiletou od pětadvacítky? ;) Každopádně by jeden neřekl, na co vše by si měl dávat pozor a na co vše myslet...
Odpovědět
Profilova fotka
@klarka90 A vy běžně lezete v restauraci do skladu, abyste zkontrolovala, zda nemají plíseň? To je snad samozřejmostí, že tam nebude plno much a pavouků.
Odpovědět
@eliska1992 Snad jen jedno jedine...Nejste ani prvni a verim,ze ani posledni...V kazdem pripade je argumentem " že na nás už před svatbou šlo vidět že nemám peníze a že chceme svatbu zadarmo."... Takze dekujeme...rusime to ve vyse zminovane restauraci..
Odpovědět
Článek se načítá
@klarka90 neneee, pokud s touto restauraci máte cokoli společného, měla by jste se stydět. Jsem z oboru a upřímně, restaurace či hotel je tu od toho aby se staral aby vše probíhalo jak má, měli by udělat maximum. Nevěsta má dost starostí před svatbou než aby řešila nedostatky za které zodpovídá zjevně provozovatel !!! Případně na ne upozornit dopředu a říct nevěstě že je vám to fuk a ať si to zařídí jak chce. Nota bene jsou i tyto služby v 99% zahrnuty v ceně. Opravdu pokud s tímto zařízením máte cokoli společného stydte se. Slečna se provinila pouze jedním: naivne doufala v lidskou slušnost.
Odpovědět
Profilova fotka
Tyjo...tak podle popisu, navzdory tomu že je to stížnost, to zní jako perfektní místo! Nekomunikativní provozovatel teda může být problém, ale jinak to zní nádherně. Skutečný statek, ne jako většina těch načančaných růžových pseudostatků, kde vám za příplatek budou i utírat zadek hedvábným kapesníčkem. Jako už mám svatbu jinde, ale jinak o místě, kde jsou spadaná jablka a rybníček a stodola s pavučinami kam zatéká, pravá venkovská tma kde bych si mohla rozestavět svíčky a pochodně a mít tu pravou romantiku, přitom bez toho aby se mi provozní furt motala pod nohy... Nechápu proč je to stížnost, zní to prostě luxusně! :) Byly by ještě fotky?
Odpovědět
Romantiku ano,ale do urcitych mezi! Nechapu kdo touzi po tom,aby mu do talire s jidlem kapala voda ze strechy. Krom toho,mit takove prostory,kde jsou mozne jen svatby v lete (kdyz je teplo) tak snad musim mit vetsi moznosti uskladneni potravin.prece nenecham svatebni dort cely den na slunci. Ale tak asi nejsem ten spravny romantik :o
Odpovědět
Ty vosy jsou asi taky romantika :-D. Ale ne pro mě, jako alergika :-D jedno stipnuti a bylo by po všem :-D
Odpovědět
Já se určitě zastanu autorky příspěvku. Na Burku jsem se byla podívat týden před svatbou klientky, které jsem fotila svatbu. Už během této návštěvy do mne několikrát paní majitelka vlítla a snažila se zahájit hádku. To jsem se jenom zmínila o tom, že ten rybník se mi osobně nelíbí a hodnotila jsem to z fotografického hlediska. No byla jsem trošku v šoku z jejích reakcí na určité věci, nicméně jsem to hodila za hlavu. Byla jsem tam i v den svatby, p. majitelka se tam za celou dobu neukázala a brigádnici šikovně pracovali. Asi to tak mají nastavené. Jako negativum tam hodnotím přítomnost jednoho wc. S klientkou byly dohodnuti, že jim vysekaji trávu v dolním úseku zahrady, nestalo se tak.....Bylo by dost věcí, ale nechci tady nikoho věřejně zhazovat. Na závěr bych jen řekla, že my s partnerem jsme taky uvažovali o plánování svatby na tomto místě, ale po několika "rozhovorech" s majitelkou a zkušenostech lidí, jsme schopni tak hezké místo oželet.
Odpovědět
Profilova fotka
@klarka90 buďto něco před námi tajíte nebo nevíte jak to chodí v této branži ... Věříte tomu, že všude jsou pracovníci od 18 let až? Potom jste naivní, dělám za barem od 16 let a mívala jsem obden v ruce kasírku a ještě přede mými 18 lety tam byla sama bez přítomného dospělého a nebylo tomu tak v jednom komplexu, ale ve více, vím jak to chodí a také vím, jak se to dodržuje nebo spíše nedodržuje... :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?