Výběr místa na svatbu - tipy

Ahoj holky, jen mě zajímá, jestli to máte některá taky tak. S přítelem v podstatě neděláme 3 měsíce nic jiného, než že vybíráme místo na svatbu. Projela jsem snad všechny možnosti od Brna po Polsko (přítel je z Brna, já z Ostravy) - ale pořád ty stejné odpovědi. Buď nám neuzavřou areál (a abychom při venkovním obřadu měli diváky, či aby v restauraci byli cizí lidi - ne díky), nebo mají plno, nebo mají nereálné požadavky (podmínka pro svatbu jsou např. 2 noci pro 15 pokojů - cena za jeden je 3000 Kč - jako fakt dát 90.000 za ubytko, to si tam někdo uspořádá svatbu?)... Takže teď už mám v podstatě jen možnosti vybrat něco, co se mi fakt nelíbí. Za 3 měsíce jsme se vůbec neposunuli, takže jsem z toho akorát znechucená a ani nemám náladu se brát po tom všem, a to jsem se tak těšila... :-( Tak mě zajímá, jestli to některá máte podobně, nebo jste měly více štěstí na místo?
Odpovědět
1
2
A kde jste poptávali, třeba pomůžeme. Uzavřou ti to na hodně místech, ale jak píšeš, může být problém s termínem. Ostrava a okolí: zámek Chalupki, Grunt Těrlicko, Jaškovská krčma, U holubů, Slezský dvůr, Vila Kopřivnice, Setina,..Je toho hodně
Odpovědět
@cigaro Děkuji moc za odpověď :-) Zapomněla jsem zmínit, že nás bude okolo 55, takže Slezský dvůr a Vila Kopřivnice jsou moc malé. U Holubů a v Gruntu je plno (navíc u Holubů je majitel fakt děsný, a cokoli s ním řešit je nereálné). Setina jsem taky koukala, ale zase si říkám, že party stan si můžu postavit kdekoli a bála bych se počasí. Jaškovská krčma se mi strašně nelíbí :-( Co je pro mě však nové, je ten zámek Chalupki, zkusím tam napsat :-) Moc díky!
Odpovědět
Ahoj, a co třeba Mendelův rodný dům ve Vražných Hynčicích? Si Ce by jste si museli zařídit catering, ale my jsme to tak měli a plně nám to vyhovovalo, že jsme si mohli udělat vše podle sebe. A hlavně jsou tam moc hodní a ve všem vyhoví :)
Odpovědět
@andaaa123 Jak já s Tebou soucítím :-D My už měli vybráno (a dokonce rezervovaný termín) - a pak jsme tam vzali rodiče... od té doby je na nás veden frontální útok, jak je to tam hrozné a ušmudlané a jaká to bude ostuda :-D Tak hledáme dál. My holt nechceme nic škrobeného, žádný zámek apod. Mělo by nás tedy být až kolem 130(!), a to už se nevejde vůbec nikam (asi to ještě budeme muset seškrtat) a 300 000 za svatbu vážně dát nechceme. Ale pocity podobné, taky jsem se na začátku hrozně těšila, a teď jsem z toho akorát nešťastná a otrávená :( Tak hodně sil!!! Když je nejhůř, říkám si, že jde "jenom" o jeden oběd a jednu večeři :-D
Odpovědět
Ještě mě napadl Palfrig, tam se vlezete taky a je to tam moc hezké.
Odpovědět
buďte v klidu, měla jsem to podobně... po zásnubách jsem přijela nadšená z dovolené a měla jsem přesnou představu, kde to chci. přijela jsem na místo a pan farář mi sdělil, že má plno až do října 2019!! já jsem koukala jak vyoraná myš, ani ve snu by mě to nenapadlo!! takže přesně jako u vás začalo "období intenzivního hledání", pořád jsem googlila, obvolávala, jezdila a řešila s koordinátorkami... pak už jsem byla tak otrávená, že jsem byla ochotná slevit z požadavků a řekla jsem, že to uděláme třeba někde v kulturáku... to snoubenec kategoricky odmítl s tím, že to bude jak v klipu od michala davida a že to teda fakt nechce. :D takže jsem hledala dál, byla jsem nasraná jak alík a furt se nic nerýsovalo... :D nakonec vyšlo to, co jsem ze začátku odmítla, jelikož si tam musíme zajistit vše svépomocí včetně stolů a židlí (je to prázdná stodola). nicméně všechno se dá udělat... 100% taky něco najdete!! nenechte se otrávit!!
Odpovědět
@veronika96 Děkuji, na ten jsem koukala, a právě to, že si vše musíme zařídit sami, mě trošku děsí. Už tak toho máme až nad hlavu :-D Každopádně moc děkuji za tip :-)
Odpovědět
@cigaro Díky, na něj jsem se už dívala, nelíbí se mi tam zahrada na obřad, ale asi tam taky napíšu, protože je to lepší než nic :-)
Odpovědět
@mija_91 Děkuji moc za dodání sil :-)
Odpovědět
@andaaa123 ještěže se tady "máme"! :)) taky mi to pomáhá, když tady čtu, že v tom nejsem sama. :)
Odpovědět
@andaaa123 A jakou máš představu? Jsou pro vás Orlické hory moc mimo? Teď jsme to tam měli na jedné chalupě, krásný okolní areál a vše super a to včetně cen. Byly tam tedy s náma nějaké baby co cvičily aerobic, ale to sem věděla předem, měly to zamluvené dřív. Potkaly jsme je ale jen u snídaně a odpoledního focení. Areál je pro cca 160 ubytovaných, takže se to fakt ztratilo :) Obřad venku, hostina v roubené chalupě v jídelně, ubytování pro všechny. Ale fakt záleží, není to nic nóbl ale stará horská chalupa. Je do chata Horalka ve Sněžném v Orlických horách. Dalo nám práci to objevit, ale když člověk vidí ceny poblíž větších měst tak tohle bylo super. A my rádi přírodu, stanování a tak, tak sme to chtěli v normální hospodě a ne v nějakém nóbl hotelu. Byla to ta nejlepší volba, všem se tam moc líbilo a už se tam chystají na soustředění, firemní teambulding a tak :D
Odpovědět
@smajiska Děkuji moc za tip, ale není to tak nějak můj styl... Líbí se mi spíše trošku modernější věci - třeba U Hlubů, Čeladenka... Ale určitě ta v těch Orlických horách má zase své kouzlo :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@andaaa123 Chápu, taky sem měla původně jinou představu, ale život je holt o kompromisech :) Každopádně přeju hodně štěstí s hledáním vysněného místa :)
Odpovědět
Nev, jestli to pro vás není daleko, ale zkus hotel Fridrich na Ostravici, případně hotel Zlatý Orel. Nebo v Ostravě Trebovický mlýn, dělají tam hodně svatby. Ještě pěkná je Hospoda pod Borovou v Malenovicích, ale paní provozní nám byla nesympatická (což nemusí nic znamenat)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, @andaaa123 koukli jste například na Novou Polanu v Dolní Lomné? Dělají už jen svatby a uzavřou celý areál pro vás, možnost venkovního obřadu a ubytování. Dále mě napadly Rekovice, Penzion Mlýn Ropice, areál Roubenek při hotelu KAM Malenovice, Hospoda pod Borovou je taky krásná.
Odpovědět
Co Tančírna v Račích horách?
Odpovědět
@andaaa123 Taky jsem se toho bála, ale nakonec jsem byla radši, že jsem si všechno takhle zařídila. Ale chápu, že je to více v klidu, když bude všechno na jednom místě. Tak hodně štěstí při hledání, jsem přesvědčena, že vysněné místo někde bude 😉
Odpovědět
Profilova fotka
no ono taky, co cekate. Je skoro listopad. Misto je holt potreba zamlouvat i vic jak rok dopredu. Tak to posunte o rok. Bracha zamlouvali misto na 2019 v lednu 2018 a nabidli jim prvni volny termin v roce 2019 az v zari. A my taky budeme uz ted zamlouvat misto na cervenec 2020.
Odpovědět
@saidy Děkuji za tipy, vše jsem zkoušela a vše s negativním výsledkem. Jediné, kde jsem nenapsala, je ta Hospoda pod Borovou, ale když čtu ty šílené recenze, tak tam ani raději nepíšu... @momentum Děkuji za tip, Nová Polana jsem psala - bohužel neuzavírají ani místo hostiny, ani místo na venkovní obřad. A mají navíc plno. Hotel Kam úplně to stejné a Pod Borovu ani nezkouším po přečtení víceméně jen špatných recenzí... @iviiiii Zamlouváme od července na květen 2019. Je to skoro rok, věděla jsem, že nebude všude volno, ale že skoro nikde... Svatby jsou asi fakt super byznys, asi si koupím někde mlýn a bude ze mě milionář :-D
Odpovědět
@andaaa123 pak je ještě možnost v Polsku, od Ostravy je to kousek a Poláci prý umí. Nevím, jestli chcete tančit, ale kolem 50 lidí se pohodlně usadí v Třebovické Roli. Jsou tam sice koberce, ale na diskotéku v pohodě a výborně tam vaří a nejsou drazí. Nebo mě napadá U Svatého Jána v Havířově, tam se vdávala kamarádka, případně Panský mlýn u Opavy.
Odpovědět
@saidy Polsku jsem se chtěla vyhnout, ale napíšu na zámek Chalupki a uvidím. Na Třebovickou Roli taky napíšu, zdá se mi to sice malinké, ale fotky mohou klamat.U SV. Jána je moc hezké místo na venkovní obřad, akorát na hostinu je to malinké, to je tak pro 20-30 osob :-( Na Panský mlýn jsem psala, tam je úplně plno, ale překvapila mě odpověď :,, Areál se v době svatby veřejnosti neuzavírá a to žádná jeho část." - to jako fakt novomanželům nevadí, že v salónku či v restauraci jsou úplně cizí lidi :-o Možná jsem náročná, ale rozhodně bych nechtěla mít X cizích lidí na mé svatbě...
Odpovědět
Mám krásné místo kousek od Prahy, pokud byste chtěla. Můžete mít vše na jednou místě. Obřad , hostinu,ubytování i přespání :-).Je to tam jako v pohádce....
Odpovědět
@andaaa123 oni na panském mlýnu to neuzavřou, ale sál je v patře a je oddělený, takže to je jedno. V roli mají 2 sály, ten v patře je celkem velký, dole v restauraci je to tak do 30 lidí max.
Odpovědět
@lenka2806 Děkuji, ale Praha je dost z ruky :-D @saidy Aha, ale paní to napsala dost divně, že neuzavřou žádnou jeho část... Každopádně mají úplně plno :-|
Odpovědět
@andaaa123 zkus tu roli, byla jsem tam na svatbě a vaří dobře a mají lidové ceny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusím přihodit svá oblíbená místa na svatbu ( kromě Holubů, kde je to na svatby top, protože je to luxusní místo za přijatelnou cenu :-) ) Penzion Jurášek Kunčice, Beltine forest hotel, Zlatý orel Ostravice, hotel Lanterna, Troyer.... je tam vychytané všechno, ale obávám se, že na léto 2019 je už pozdě a taky cena bude vysoká. Plafrig a Grunt jsou super uvnitř, super jídlo, bohužel špatně vyřešená místa obřadu nic moc pěkného kolem, zase přijatelná cena :-) A ještě je nová Vila na Landeku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A ještě jsem zapomněla na Mlýn vodníka Slámy v Háji ve Slezsku, ten by mohl splňovat Vaše představy. Areál sice neuzavírají celý, ale je velmi rozlehlý a svatební část je odkloněna od veřejné restaurace, takže soukromí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@momentum Rekovice jsou krásné a stylové místo, výtečná kuchyně, ale zase problém s obřadem - je to veřejné místo, kudy projíždí na kolech cyklisté ve fosforových vestách a helmách, zastaví se a koukají na obřad. Minule tam natáčela televize, všude kabely, překáželi... a jednou tam probíhal před obřadem běžecký závod, přímo na cestě, kudy se jde ke zvoničce :-D Modlili jsme se, aby i ten poslední stihl doběhnout :-D Jinak jako problém to nebyl. Místo úžasné, prosklené restaurace skvělé, i když pro 50 a více hostů už podle mě menší.. a zatím jen 6 pokojů pro přespání. Ale určitě jedno z top míst v MS kraji na svatbu :-)
Odpovědět
@kamini Mlýn vodníka Slámy vidím na červenec 2019 velmi bledě, na červenec 2020 je volná, vidím-li dobře, poslední sobota. @andaaa123 Soucitím, nám dělalo veliké problémy, najít lokalitu podle našich představ, takže jsme udělali kompromis s venkovním obřadem, ač jsme jej původně nechtěli. Najít něco stoprocentního je takřka nemožné a červenec je ještě k tomu top sezóna :-|
Odpovědět
V Rekovicích měli už letos v květnu plno na celou svatební sezónu roku 2019 (od dubna až do října) a nabízeli mi termíny pouze mimo víkend. Navíc, i přes to, že se mi to tam zdá docela malé, mi paní řekla, že pokud plánujeme kolem 50 lidí, tak nám to tam celé neuzavřou. Pokud bychom tedy nezaplatili 100 tis. za pronájem (buď se částka "projí" ve formě hostiny, nebo se doplácí rozdíl), což mi teda přijde jako nehorázná pálka. Chápu, že někdo si to dovolit může, ale já kvůli pěkným fotkám na instagram nehodlám zadlužit ještě svá vnoučata :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?