Víkendová svatba 130 km od bydliště, co myslíte?

Profilova fotka
Ahojte, mám takové dilema, stále sme hledali vhodné místo, které by odpovídalo našim představám a bylo kousek od Brna, abysme nemuseli řešit, ubytováním a dopravu, ale dneska sem objevila naprosto luxusní místo, které odpovídá přesně tomu, co chceme. Jenže je to 130 km daleko. Je tam možnost ubytování všech svatebčanů, z toho většina ubytování je přímo v ceně pronájmu místa. Co řeším a nad čím přemýšlím je to, že máme babičky a některé tety, které nikdy nikde nechtějí přespat, netuším jestli budou ochotní do toho jít, a nerada bych, aby tam kvůli tomu nebyli. Na jednu stranu se mi myšlenka víkendové svatby s příjezdem v pátek a odjezdem v sobotu začíná vážně líbit, na druhou stranu mám obavu, co na to řekne rodina. Přecejen, je to dost daleko... Co myslíte? Díky moc :-)
Odpovědět
Není nad to se někoho zkusit zeptat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj myslím si, že pokud se vám to libí tak proč ne .... pokud chcete mít víkendovou svatbu, tak by babičky měli pochopit, že to tak chcete vy a jednou to snad vydrží ne ;-) Pokud je to to co chcete neměli byste se ohližet na druhé .... protože to pak muže dopadnout tak, že vlastně ta svatba vubec nebude podle vašich představ. A navíc pokud mate výhodnou nabídku i na ubytovaní tak to je přece plus ;-)
Odpovědět
@bondyzab Mas v podstate dve moznosti... bud si svatbu udelejte podle sveho jak vy si prejete ... nebo pozadej tety a babicky aby vam ji pripravily tak jak se libi jim... samotne ti asi dojde jaka svatba ti bude prijemnejsi. A osobne... pokud by mi nekdo odmitl prijet protoze tam nechce prespat (ackoliv k tomu nema zadny racionalni duvod) tak by me to v tu chvilku asi zamrzelo ale mozna tak na 5 minut nez by mi doslo ze za to ten clovek asi nestoji a ja mu za to evidentne nestojim vubec. PS: muzu se zeptat co jste nasli za misto?
Odpovědět
Profilova fotka
@broookes @24_simona Já vím, řekli jsme si, že budeme sobci a uděláme si to tak, jak budeme chtít my dva. Zrovna včera jsme řešili, že místa co se nám taky líbí, jsou 50 km daleko, že už je to dost, že by se musel zajistit odvoz. A dneska najdu variantu ještě mnohem dál :-D je to statek Blažejovice, ale tady můžeme být už od pátku a užít si to v klidu a v pohodě i s ubytováním. Začíná se mi to vážně líbit, čím dál víc tahle varianta...
Odpovědět
Jaj to je u benesova aha :D ja doufal ze si nasla neco smerem na ostravu 130km a ne do prahy :-D hledame neco podobneho totiz tak jeste furt pokukuju jestli se neobjevi neco dalsiho :-) Ale nedelej si z toho vrasky... pokud te maji opravdu radi tak prijedou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
právě, že se mi nedařilo nic takového najít a teď si říkám, že hodina a kousek cesty není tak hrozná, když to bude na víkend ;-)
Odpovědět
my jsme sice měli svatbu 20 km od místa našeho bydliště, ale všichni naši příbuzní za náma přijeli od 400km až po 50km. Všichni spali v místě hostniny a nikdo s tím neměl problém. Je pravda že 1 babička se neúčastnila a to spíše ze zdravotních důvodů. Nejstarší babička jela 200km a ta druhá nějakých 400km. Pro nikoho to nebyl problém. Ubytování teda od nás měli zaplacené, protože jsme brali ohledy na to že měli větší výdaje s cestou a taky jsme chtěli jako svatební dar peníze. Náhodou všichni si to pochvalovali a i pro nás to bylo lepší. Ty co přijeli z největší dálky dokonce dorazili už v pátek a všichni potom odjížděli v neděli. Nikdo se nemusel omezovat kvůli tomu, že by někdo řídil a nebo dělal řidiče. Všichni se bavili už od začátku. Každý měl svoje ubytování. Měli si dát kam svoje věci a nemuseli to vozit po autech. Měli se kde v klidu večeř převlíct. Každý si šel spát kdy chtěl a nemusel čekat na nějaký odvoz. Za mě je to super nápad. Ale všem jsme to hlásili hodně dopředu, protože někteří pracují třeba na směny, tak aby s tím počítali a stihli si vzít volno.
Odpovědět
@bondyzab To je uplne nic. Vem si ze kdyby to melo byt 50km po vesnickejch cestickach tak to klidne pojedes taky hodinu kdyz to tam nebudes znat a nechces riskovat... u nas to vypada zatim z jedny strany na temer tri hodiny a z druhy sest hodin a ani tak neverim ze by se nekdo vymlouval
Odpovědět
@leeniik vidim to uplne stejne a uplne stejne to i planujem. podle me je to mnohem lepsi nez udelat svatbu kousek za rohem a pak resit ty veci jako odvoz v urcity cas a prevleceni apod. ktere jsou z meho pohledu mnohem vetsim diskomfortem nez par minut/hodin na ceste :-)
Odpovědět
Za náma přijeli z Čech na Moravu - nějakých 400 km. A dokonce jeli ještě ten den zpátky... Na svatbě o oslavě byli, chtěli spát ve vlastní posteli, tak jeli k večeru domů. Spokojené byly obě strany.
Odpovědět
Vůbec to neřeš, Blažejovice jsou krásné a těch 130 km z Brna se jede pořád po dálnici, takže za necelé dvě hodinky jste tam. Jinak myšlenka víkendové svatby je výborná, zažila jsem. Za námi jeli kamarádi z Brna 90 km a rodiny každá z jiného koutu republiky 150 km, a nejen po dálnici. Měla jsem strach, jestli to není brutálně daleko, ale vůbec nebyl problém, všichni se poskládali do aut a dopravili se, ani si moc nestěžovali a místo chválili, jak nás to napadlo :)
Odpovědět
Profilova fotka
My meli svatbu 70km od bydliste me rodiny, 100km od bydliste zenichovo rodiny a 300km od naseho bydliste (tj. i vetsiny kamaradu) a nikdo nemel problem s tim, ze musi jet tak daleko a ze se tam bude i spat.. vlastne s manzelovo prarodici byl problem a nebyli na svatbe, ale u nich by byli komplikace i kdyby svatba byla ve meste kde bydli protoze tak ci onak by se o ne musel nekdo nonstop starat jestli se vam misto libi tak ho berte, ostatni at se prizbusobi vam ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Měli jsme to podobně, bydlíme v Praze a svatba byla v Krkonoších - 2 hodiny cesty, rodina v Hradci (hodina cesty), v Praze a na jižní Moravě (4 hodiny - ti přijeli už v pátek). Dělali jsme to takto mimo jiné právě, abychom neplatili hotel v Praze pro převažující mimopražskou část rodiny. Je pravda, že jedna babička tam nechtěla spát, takže ji můj otec vezl večer (kolem sedmé) domů. Babička je už hodně stará, takže se to dá pochopit. Ostatní si místo pochvalovali, bylo to na samotě a nemuseli mít strach, že jim děti přejede auto. Taky se svatba mimo trošku déle zařizuje - byli jsme tam celkem třikrát a někdy na nás zrovna neměli moc čas, takže spousta věcí nebyla úplně dořešených a díky tomu pak vznikly na svatbě některé "zmatky", které mě dost mrzí. Suma sumárum bych do toho ve vašem případě asi šla :)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás sme všichni z Brna, nebo max 10 km od Brna, takže v okolí by nebyly tak velké přesunu. Ale na druhou stranu, když se pojede na víkend tak je asi jedno jestli se jede 30 nebo 130 kilometrů. Začíná se mi to líbit, čím dál víc...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, také s přítelem plánujeme svatbu na příští rok. Na Blažejovice jsme narazili náhodou, úplně nás okouzlili a byla to téměř jasná volba. :) Máme to tedy asi jen cca 40 km domu, ale myslím si, že ani těch tvých 130 km není moc daleko a kdo vás má rád, tak to určitě absolvuje :)
Odpovědět
Ahoj, tak jsem se po zdejší diskusi také podívala na stránky statku, nezveřejňuje tam ceny za ubytování, ani žádné fotky z něj jsem neviděla, jen jakési vyfocené stany :). Že je možnost přespat i více dní, to se najde určitě na řadě míst, jak to tam vypadá s ubytkem, přejíždět jinam se mi moc nechce? Na webu se chválí hodně kuchyně, je to společně s přátelským přístupem, který se také často, zmiňuje hlavní devizou?
Odpovědět
Profilova fotka
@petraberkova Fotky jsou ve fotogalerii, ubytování je možné jak ve stanech co jsou vidět, tak v pokojích přímo tam, celkově se dá ubytovat 30 lidí na postel a 20 do stanů plus další do vlastních stanů. Právě, že by to všecko bylo tam, nikam by se nepřejíždělo, to bych nechtěla. A jinak mě to celkově zaujalo místem, jakobych najednou viděla na živo to, co sem měla v hlavě jako představu :-D a taky koncepcí celého dne - víkendu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli svatbu 170 km od domova, manželovi rodiče teda v místě bydlí, ale další jeho příbuzní a vlastně všichni z mojí strany v pohodě přijeli, i 88letá babička ženicha :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na našem statku děláme víkendové svatby a hosté jezdí z ještě větších dálek. Jsme u Českého Krumlova a tak třeba když přijedou až z východního Slovenska, tak to spojí i s výletem. Určitě se toho nebojte. Mít areál celý víkend pro sebe je výhodné. Ať se Vám svatba vydaří.
Odpovědět
Profilova fotka
@bondyzab A kdybyste chtěla ještě dál..... :-) , tak je tu náš statek.
Odpovědět
Můžu se zeptat na ty Blažejovice? Jak je to cenově s pronájmem a ubytováním? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@cervenych stačí napsat ze stránek dotaz a pan Rožen pošle kompletní informace ;-)
Odpovědět
@bondyzab To zvládnete, včetně babiček a známých. My to měli podobně - s manželem bydlíme na Kladně, já mám celou rodinu v Českých Budějovicích a celkově naše rodina pochází z Moravy. Takže jsme se rozhodli uspořádat všechno na půl cesty mezi Kladnem a ČB - vyhrál Liškův Mlýn (kousek od přehrady Orlík) a nikdo neměl problém přijet (ani Moraváci)... Je tedy fakt, že jsme to měli v užším rodinném kruhu + pár výborných přátel (cca 31 svatebčanů), ale všem jsme uhradili nocleh, sami jsme tam byli už noc předem a opravdu bych neměnila. Hlavně to soukromí, to bylo nejvíc! Držím pěsti :)
Odpovědět
U nás je to bohužel podobné. Prarodiče by určitě nikde mimo domov spát nechtěli a já je na svatbě mít chci. Takže budeme muset najít místo, které bude pro ně na dosah.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se taky vdávala daleko od domova a příbuzný se museli sjet, ale u mě to bylo tak, že jsme neměli moc na výběr, protože moje rodina je z Krkonoš a manželova z jihu Moravy. A nakonec přijeli všichni až na mou babičku, která je na tom zdravotně špatně a nemohla by jet ani 20km. A ti co nepřijeli (kamarádi), ti nepřijeli z jiných důvodů nežli vzdálenost. Většina svatebčanů to pojala jako víkendový výlet. My jsme platili ubytování, takže všichni byli spokojení. Jen bylo trošku problém s výzdobou místa, protože tu jsem si dělala celou sama, a tak to balení se bylo o nervy. A nakonec samozřejmě, že něco chybělo :-). Takže za mě, určitě jděte do toho - lidi se navíc uvolní, nebudou se stresovat tím, že musí jet domů za tmy a že ráno musí spěchat domů.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ach ano, neboj, to dame !!!! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?