Uzavření objektu - za kolik?

Profilova fotka
Nemohu se nikde dopatrat ani orientačně - jaka je běžná cena za uzavření celého objektu (zámek, hrad, restaurace apod) jen pro svatbu?????? Dnes jsme se dočkali nemileho překvapeni - hradem se budou klimbat turisti. A teď mě stále napadají stále nové a nové šílené situace, kt.mi děsně vadí - sezerou candy bar, budou se fotit ve fotobudce (a to budou!), nechápu, jak si ma koupit turista svou klobasu a pak si ji zvykat vedle našich slavnostně prostrenych stolu?? To si mě jako budou fotit při prvním tanci?!? (A to budou!) atakdaleatakdale... My jsme (bohužel)samozřejmě počítali, ze hrad bude cely nás, majitel, ze samozřejmě jako vždycky zůstane veřejnosti otevřen a teď je z toho cely naštorc, ze ja jsem překvapena. Cena za uzavření by pry byla velmi vysoká, ze mi neni ani schopen říct jaká - jaka cena je přiměřená?? Třeba jen na odpoledne! Kolik jste platili vy? Profesionálové, prosim,kolik chcete? Nebo jaka částka vám pripada přijatelná, běžná? Vstupenka stojí 60,- a za odpoledne tam pry projde tak 40lidi. Predem moc dekuji za rychle rady!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@zuzekk Ahoj, památky mají během svateb vždycky normální provoz, uzavřené jsou jen takové ty malé soukromé, které jsou vyhrazené speciálně pro soukromé akce a prohlídky stejně nedělají (Niměřice třeba). Neslyšela jsem, že by kvůli někomu zavřeli celý hrad... A to nebudete zašití někde mimo prohlídkovou trasu? V nějakém zvláštním sále?
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava Je to taková poloruina ("zámek v rekonstrukci"), velký sál pro všechny tam neni, hlavní dění bude na nádvoří. Právě. S tím, ze tam bude oběd, kapela, rautovy stůl a všude jinde (chodby,místnosti, věž) se budeme normálně pohybovat. Na úvodní schůzce několikrát zopakoval, ze cely hrad nám bude plně k dispozici, ze bude cely náš a ze pronájem je 10 000,-. Na onom nádvoří je zároveň stánek s občerstvením, gril, kde si turisté bežně kupuji pívo a steaky... Prohlídka hradu je volna, pohybeješ se tam sama volně s vytistenym průvodcem-papírem. Takže lidi nešoupou ukazněně bačkorama ve štrudlu, ale lezou si kam se jim zachce.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak když tam mají takový "nával", že až 40 lidí, tak to bych jim snad ušlý zisk zaplatila. Zas to není taková závratná částka a za to, že tam budete mít klid a soukromí, to určitě stojí. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
A kolik se platila za uzavření třeba restaurace? Statku? Nebo jiných poloverejnych/veřejných mist?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já jsem exotista, mě by to vůbec nevadilo. :-D :-D Ale víš co, lidi se opravdu nebudou fotit ve vaší fotobudce, když bude jasně dané, že je pro svatebčany a už vůbec nebudou jíst klobásku vedle vašich stolů....Ano, Češi nosí ponožky v sandálích, ale zas tak hrozní myslím nejsme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladysue No právě!!! Kdyby si řekl částku za ušlý zisk (vstupenky) - nemám problem mu ty 3tis. dat. Ušlý zisk na občerstvení nemůže snad myslet vážně, projime a propijem toho jako jedna z největších svateb co tam kdy byla snad dost - a budeme už od pátku. Ale i o tom se můžeme bavit a dojit ke kompromisu. Zatím jsme jen na neznámé astronomické částce...proboha kolik si tak muže říct??
Odpovědět
Profilova fotka
@pypika já jsem stydlín, už z toho našeho davu mám obavy, a k tomu desítky cizích čumilů (kteří jsou v tom úplně nevinně, přijeli prostě na hrad). Na fotobudku mě upozornila rovnou provozní, ať si ji dáme někam "k sobě, jinak se budou fotit a všechny fotky vyfotěj" a na nádvoří není kam - z mého hlediska - dát. A fotograf by asi nejásal... A s klobáskou nemaj na výběr - ono to tam totiž jinak nejde, to by si ji museli jít sníst před bránu :) jediné stoly budou "naše", pípu na pivo a gril a vydávací stánek a okénko budeme mít s turisty společné. Takže mi ani není moc jasné, jak nám zaručí správné účtování, že neplatíme párek tomu pánovi na výletě. Leckteří turisté nepřichází s batohem, ale pěkně vyšňořeni a obsluha mi nepřipadá zase tak bystrá...
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk My to budeme mít na zámku, platíme za pronájem 4 místností 6.000,- a ty budeme mít jen pro sebe a uzavřené. Ale zámek, muzeum a park budou taky veřejnosti přístupné, navíc kolem zámku je golfový areál, kde my nemáme rušit hráče :-D ale já bych je mohla ohrát, svatbu si kazit nenechám, takže to neřeším. Hlavně klid, vše dobře dopadne. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladysue to je pěkný kompromis za pěknou cenu! bohužel, u nás to nejde.. prázdné nádvoří by mi asi stačilo, ale tomu se prostě nemůže žádný návštěvník vyhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
achich, napadají mě další - chtěla jsem rozmístit do různých zajímavých zákoutí hradu "kravinky": kamarádka mi namaluje strom na otisky hostů - a budu tam mít natiskanou turistickou výpravu. Podobně mám malování. Nechci být hamižná, ale výtvarný i sladký koutek pro děti jsem chystala a nadimenzovala pro naše děti v klidném koutku, a dost dobře nemůžu u stolečku stát vyhánět cizí děti. Chystám fotky "kdo je kdo" - soukromá záležitost, ne pro davy! Budeme si muset hlídat své věci - žádné pohodlné povalování mobilů, foťáků po stole! Parkování na malém parkovišti. Chci se bavit, a ne cokoliv byť kouskem oka hlídat... ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Tak to je blbý... Platíte pronájem, tak byste měli mít soukromí. Opravdu nejde se s majitelem dohodnout? A kde to vlastně máte?
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava nebyl neústupný, jen stále říkal, že to tak nikdy žádná svatba neměla, že všechny proběhly v pohodě za provozu atd atd. a že částka, kterou by si za uzavření řekl, je pro něj nyní těžko představitelná, ale že by byla mnohem mnohem vyšší, než těch 10t za pronájem - což bere asi prostě jakože nám dává možnost prostory hradu využít. Takže na prachy by asi slyšel :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Můžu vědět o jaký hrad se jedná??? To je takový pidi??
Odpovědět
A víte určitě, že tam měly i jiné svatby hostinu a ne jenom obřad, protože to není snad ani možné, že by to jiným nevěstám nevadilo, že jim turisti koukaj do talíře. Nemají tam běžně jen obřady? No já už bych asi začla hledat něco jiného, pokud má majitel představu horentni sumy, tak asi jen tak nepřistoupí na nějakou normální.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja jj, zrovna včera jsem tam byla (a zjistila) a u stánku ještě snídali zbylí svatebčané... není to pro ně každotýdenní rutina, to ne, častěji jen obřad, ale třeba 5-6 hostin ročně mají. Ano, častěji menší než ta naše, ale už měli i dvě větší. "to není snad ani možné, že by to jiným nevěstám nevadilo, že jim turisti koukaj do talíře." - viď?!? jsem normální, žejo? :-) No, je to za 12 dní - sehnat něco, co by nám vyhovovalo (vzdálenost, ubytování, množství hostů, přijatelná cena) bylo dost náročné i půl roku-rok předem, takže teď něco měnit je zcela nereálné. :-( ale i na to už jsem myslela.
Odpovědět
my jsme si pronajímali takový areál se zahradou a stálo nás to 15.000Kč na celý den (8-22) a nikdo tam nechodil. k dispozici nám byl velký sál, malý sál, venkovní zastřešená terasa a celá velká zahrada. Stejně jsme byli jen venku :)
Odpovědět
Profilova fotka
@pypika tak pidi moc není, jde spíš o uspořádání prostoru, kde je vše soustředěno na hlavní nádvoří - jak prostorově, tak zařízením (občerstvení, wc..) - což nám moc nenahrává, ale bez turistů by to nijak nevadilo.
Odpovědět
@zuzekk když máte svatbu za 12 dní, tak to už musíte mít podepsanou nějakou smlouvu ne? z té musí jasně vyplývat jestli je hrad pro veřejnost ten den uzavřen.
Odpovědět
Profilova fotka
@marketuskas díky! mohla bych se někde (pro zajímavost) podívat?
Odpovědět
Profilova fotka
@marketuskas tak znáš to - on je milý, my jsme milí, všichni jsem slušní milí lidé, takže smlouvy se nekonaj (hele nemám na celou svatbu ani jedinou!). rozhovor jsem na ni zavedla, on prý zase riskuje že mu nezaplatíme (zničíme, nedorazíme), takže raději budeme jednat ve smyslu fair play... což tedy samozřejmě má svá úskalí.
Odpovědět
@zuzekk to bych neriskla teda bez smlouvy. měli jsme smlouvu na pronájem objektu, DJ, fotografy, catering, pouze dort a make-up byl na mailové domluvě a osobní schůzce.
Odpovědět
Profilova fotka
tak astronomická částka není tak dechberoucí, i když je to nepočítaný vícenáklad - 10 000,- za uzavření hradu od 15h.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk A do kolika hodin má hrad normálně návštěvníkům otevřeno? A v kolik máte obřad? My měli taky svatbu na hradě, obřad ve 14 hod., do 17 hod. se hodovalo v sále nepřístupném návštěvníkům a pak už jsme měli hrad stejně sami pro sebe, protože hrad v tu dobu zavírá. Běžný provoz nevadil, a pokud tam je tak malá návštěvnost - stojí vám to za ty peníze?
Odpovědět
Profilova fotka
@pevrk do 19h. časy máme stejné, obřad je v oddělené kapličce (platíme zvlášť), to ok, a oběd se právěže odehrává v největším odpoledním šrumci na centrálním nádvoří, kudy musí všichni projít a kde je občerstvení pro turisty. Návštěvníků dneska vyčíslil spíš 50 na tuto dobu, a když jsem včera v poledne viděla to narvaný parkoviště - to bylo spíš tak 50 aut! Tak teď zvažuji...- jestli to za to stojí. Ale upřímně - čekala jsem víc (a taky chtěl víc, ale drahý je neskutečný smlouval :-D)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Hm, obědvat za dohledu nahodilých návštěvníků hradu bych taky nechtěla. Ještě mě napadlo - nešlo by prostor nádvoří při hostině od návštěvníků oddělit alespoň nějakou"ohradou", napnutím provázku atp. aby tam nemohli volně procházet k vašim stolům? Prostě vymezit jim jen průchod? A ještě drzý dotaz - máte záložní plán pro hostinu v případě deště? Přeji krásnou svatbu a ještě hezčí manželství!
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Reknete panu vedoucimu at na vas hodi nejakou castu (on musi mit nejakou predstavu!) a pak uvidite, pak to muzete usmlouvat trochu dolu. Nechapu, ze vam rikal, ze hrad bude vas a najednou to zmenil, nebo jste to spatne pochopili? Nebo vam normalne lhal? Mate to nekde napsane, ze hrd bude cely vas?
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk ahoj, my jsme dali 33 tisic za uzavreni objektu, kde byla hostina - od dvou odpoledne do dvou do rana. Upozornuji, ze v tom nebylo nic jineho (vyzdoba atd.) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@sasaalexandra špatně jsme větu "hrad bude celý váš" pochopili, bohužel to myslel tak, že ho budeme mít k dispozici, ne, že tam nebude nikdo z venčí. Už hodil 15000, usmlouváno na 10. Tak ještě přemýšlím nad variantou omezeného provozu - že by třeba nebylo občerstvení pro návštěvníky, tam, kde my obědváme, takže by prostě turisti neměli nic, ale zase by mohli do hradu (když už dojeli) a omezení pohybu návštěvníků po hradě (což by šlo blbě, ale když se chce.... a není to úplně uspokojivé řešení ani pro mě, ale na těch pár hodin zase...) nebo drahý vymyslel prohlídku s průvodcem, což se tam normálně nedělá (lezou všude). - že bychom mu vyšli vstříc, že lidi dovnitř můžou a on nám vyjde vstříc s Kč. Jdu volat.
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 na jednu stranu - fíííííha, na druhou - je to asi normální, záleží na objektu. U nás taky nic, jen zajištění, že tam nikdo nepoleze.
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 33 tisíc?!?!?!?!?! to se uzavírala Lednice, Konopiště, nebo co?!?!?! :-o
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?