Ubytování hostů ??????

Profilova fotka
Ahoj, prosím vás o pomoc, zpracovávám projekt a řeším ubytování hostů na svatbě: 1. Je pro vás, nevěsty, lepší, když je u hostiny také možnost ubytování pro většinu svatebčanů? Pro kolik??? nebo 2. stačí, když bude u hostiny krásné APARTMÁ pro nevěstu a ženicha a 2 pokoje (třeba pro rodiče) a ostatní svatebčané se rozvezou jinam (popř. domů). Děkuij. ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my máme jednu stranu svatebčanů z okolí, takže se rozvezou a z druhé část je 700km daleko, takže pro ty máme rezervace v penzionu vedle ve vsi...
Odpovědět
Profilova fotka
@sppring Tak to taky zalezi jak daleko to maji hoste domu. U nas by to bylo 600km i vic takze za me urcite 1.varianta :)
Odpovědět
Hosté z mé strany jsou místní, po svatbě je rozvezeme domů, hosté od ženicha to mají cca 80 km, pro ty máme ubytování v penzionu nad restaurací kde budeme mít oslavu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak záleží jestli máte většinu hostů z daleka, nebo jsou místní v oblasti, kde chcete svatbu mít. U nás jsou skoro všichni z Brna, takže svatba je v Brně a protože to bude přímo v centru, tak vůbec auta, dopravu ani ubytování neřešíme (což byl jeden z důvodů, proč jsme toto místo zvolili, aby to bylo pro všechny jednodušší) ;-) Pokud máte hosty z různých koutů ČR, tak bych volila míst, kde bude dostatečná kapacita pro ubytování ;-)
Odpovědět
My hledali od začátku místo s ubytováním pro úplně všechny hosty, protože rodinu a přátelé máme z různých částí republiky. Chtěli jsme mít všechny pohromadě, aby nemusely přespávat rodiny a přátelé různě u sebe nebo v různých hotelech. Taky proto, abychom vytáhli všechny hosty na "výlet", a naše maminky neměly s ničím práci a užily si to bezstarostně se vším komfortem jako ostatní hosté (i my dva). Je to sice nákladnější varianta a asi ta méně běžná, ale plánovali jsme to takto dlouho a měli čas našetřit. Víme, že nebudeme litovat jediné koruny, protože nám za to ti lidé stojí. Takže odpověď na tvou otázku: 1. Hledali jsme ubytování pro 90 lidí, s podmínkou, aby to bylo v místě hostiny (i obřadu) - jeden areál, bez přejíždění auty, pár kroků k ubytování. Byl to docela oříšek, protože když byla vyhovující kapacita ubytování, nebyl dostatečně velký sál a naopak. 2. Nám by to nestačilo, i kdybychom měli hostů 20. Krásný novomanželský apartmán by nám dvěma byl k ničemu, protože budeme rádi, když si zdřímneme aspoň na chvilku před snídaní :-) Sobota s blízkými je pro nás krátká a chceme se se všemi potkat i na druhý den na stejném místě a chceme aby všichni měli ten "dovolenkový" pocit, že jsou jinde než doma :-)
Odpovědět
Hodně záleží na financích. Když je dost peněz, tak klidně můžou být ubytovaní všichni. Když na to není, tak se ubytovávají jen ti, kteří to mají domů daleko. Krásný apartmán by byl na prd, když by třeba ostatní neměli kam hlavu složit. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Přikláním se k tomu, že záleží na vzdálenosti a pak samozřejmě i nafinančních možnostech. U nás to má host průměrně 200km na hostinu, takže ubytování zajišťujeme pro všechny. Pro blízkou rodinu a ty, kteří přijedou s dětmi apartmány, pro zbytek hostů máme spartakiádní ubytování ve společenské místnosti (Vlastní karimatky a spacáky). Pokud to někomu nevyhovuje, tak má samozřejmě možnost si zaplatit ubytování po penzionech v okolí.
Odpovědět
Asi těžko tu dostaneš univerzální odpověď, protože možností jak zorganizovat svatbu je fůra a každý si vybere takovou, jaká mu bude vyhovovat ať už z organizačního hlediska, finančního hlediska, lidského hlediska....... Takže tu "překvapivě" budou nevěsty, které preferují variantu 1, nevěsty preferující variantu 2 i nevěsty, které nepotřebují ani apartmán pro novomanžele a rodiče, ale vyspí se doma. troufnu si říct, že takto obecně to bude rozložené poměrně rovnoměrně. Pokud chcete nějaké konkrétní informace, je dobré více nastínit situaci například: "pokud byste měli mít svatbu na odlehlém místě/ve městě/ v dosahu běžné dopravy s hosty bydlícími stovky kilometrů daleko/desítky kilometrů daleko/bydlícími poblíž a měli jste neomezený/omezený budget, jakou variantu byste si vybrali? " ale odpovědi, které byste dostali by byli překvapivě opět lehce odhadnutelné... Je celkem logické, že pokud budu mít objekt na samotě, tak je asi lepší nabízet větší ubytovací kapacity. Pokud budu mít objekt ve městě/v dobrém dosahu dopravy, je možné mít ubytovací kapacity méně.....
Odpovědět
u nas to mala cast hosti cca. 25km a väcsina priblizne 150km (z mojej strany a cast hosti z muzovej strany). v hoteli sme rezervovali ubytovanie pre hosti (platil si kazdy zvlast) . kedze hostia z mojej strany v hoteli nechceli nocovat a na svadbu ich doviezol autobus, cestovali po hostine naspät autobusom
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?