Svatební stodola v Dolních Kounicích

Zdravím, měl někdo svatbu ve stodole u Dolních Kounic? Zajímala by mě recenze a inspirace na výzdobu :) Nebo plánujete některá?
Odpovědět
1
2
8
Profilova fotka
V Dolních Kounicích jsou teď hned kousek od sebe stodoly dvě – jedna jen jen stodola uprostřed meruňkového sadu, z červených cihel, druhá je součástí stavení, vedle hned vinice a taktéž meruňkový sad. Kterou myslíš? My budeme v září v té druhé, ale byli jsme se podívat v obou.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme tam byli, tak jsme to rovnou vyfotili, protože se skoro nedá dohledat žádná fotka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@macekma @phneutralni ahoj holky, myslím si, že je to "statek" jak se jede směr z Dolních Kounic na Hlínu nahoru do vinohradů, mám pravdu? Tam měla svatbu kamarádka, ale už je to pěkných pár let zpátky. Obřad měli v tom meruňkovém sadu - nevýhoda byla, že nezajistili nic na sezení, jen asi 5+5 židlí pro babičky od ženicha a nevěsty a to bylo vše. všichni jsme tam stáli a bořili se podpatkama do hlíny a tráva (spíš jetel) nás dost píchal do noh. Ale obřad krásný. Potom měli raut, který si sami připravovali a grilované sele na ohni. Měli velkou smůlu, že jim začalo pršet. Naštěstí né až tolik, protože kdyby jo, tak to můžou rovnou zrušit. Nebylo se kam přemístit dovnitř. Měli pouze altány, pod těmi se dalo schovat, ale jen při mírném deštíčku. Musí to být statek/stodola? V kounicích je pěkný vinný sklep, kdyžbyste nahoře nad sklepem na louce postavili party stan, tak je to taky supr http://www.sklepnavyhlidce.cz/ nebo ještě zámek http://www.zamekkounice.cz/svatby
Odpovědět
Profilova fotka
@martipoky Děkuji za zkušenosti, nemá náhodou kamarádka ještě někdy fotky z obřadu? Zkoušela jsem svoje Google schopnosti, ale na Dolní Kounice jsem i já krátká. Posezení uvnitř už teď možné, je tam právě "stodola" pro cca 100 lidí, co jsme viděli židle a stoly, právě proto jsme to místo vybrali. Hledali jsme něco, kde bude možné ubytovat rodinu (moje od Prahy, Adámkova od Ostravy), udělat raut a obřad na jednom místě a zároveň v případě deště mít kam se schovat. Ten statek to splnil všechno 😊 Akorát mám trochu strach z té výzdoby, protože nevím, jestli to sama zvládnu, zase tak moc kreativní bohužel nejsem.
Odpovědět
Profilova fotka
@phneutralni na mape bych vedela presne kde to je, jestli myslis tohle? Priteluv tatka ma naproti tomu statku 7ha vinohradu. Jdu se ji podivat na fcb profil, snad tam budou.
Odpovědět
Profilova fotka
@phneutralni tak jsem jich par nasla. Napis mi kdyztak do zpravy, v kounicich mam kontakty, tak bych mohla pomoct neco malo zaridit ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@martipoky Myslím fotku, na mapě to najdu taky, navíc jsme tam už byli na prohlídce 😊 Kdybys něco našla, tak by to bylo super!
Odpovědět
Profilova fotka
@martipoky Díky moc!! Byla jsi rychlejší než já 😊 Určitě se ozvu, jsi hodná :)
Odpovědět
@phneutralni Ahoj, myslím tu první, jen stodolu, mělo by to být nové... O druhé totiž ani nevím :D Máme tam rezervaci, ale přijde mi zvláštní, že provozoval zrušil FB stránky a nedá se nic dohledat na internetu... Tak hledám někoho, kdo má zkušenost, anebo tam třeba plánuje svatbu...
Odpovědět
@martipoky Ahoj, neznáš prosím v kounicích nějakého oddávajícího? Neplánujeme mít kněze...díky
Odpovědět
Profilova fotka
@macekma ja prave myslela, ze ten statek ma majitel jen pro sebe na rekreacni ucely, ne aby ho pronajimal. Co jsem tak pochopila, kdyz ho pronajme, tak jen svym znamym. Ani nwm ze meli fcb stranky. Je to takove samostatne staveni za kounicemi :) tak uvidite holky. Drzim palce ;) spis se budete muset hodne soustredit na vyznaceni cesty, aby tam hosti trefili :)))
Odpovědět
Profilova fotka
@macekma poptam se a napisu ti jmeno/kontakt, ale vim, ze oddava starostka. . Kdo dalsi, tak to nwm z hlavy. Pritel bude treba vedet, tchyne urcite. Pracuje na urade.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@macekma Je to úplně nové, když jsme se tam byli podívat, tak jsem se ptala majitele, proč zrušil FB stránky a řekl nám, že je to kvůli tomu, že má špatné vztahy s lidmi z Kounic a že se jim nelíbí, aby tam pořádal svatby ve velkém. Prý původně tu stodolu postavil hlavně na marmelády a svatbami si chce přivydělat. Za sebe můžu říct, že na mě moc sympaticky nepůsobil. Sice říkal, že nic nebude problém, že občerstvení zařídí a všechno bude, ale vzhledem k tomu, jaké má vztahy s městem, bych se dost bála, že mu to někdo ještě zakáže nebo bude dělat naschvály... Ale nevím, můžu se mýlit ;-) Chtěla jsem po majiteli nějaké fotky a poslal mi promo fotky, které fotili s nějakou agenturou, tak třeba tě tam něco zaujme – https://www.facebook.com/pg/weddingba...
Odpovědět
Profilova fotka
@macekma jaky mate termin?
Odpovědět
Profilova fotka
@phneutralni co ja vim, tak byl problem s mestem, aby mu tam tu stavbu vubec povolili. . .plus dotazeni elektriky, vody a tak . .stalo ho to hafo penez. Vsak jidlo muze zaridit kdyztak i cateringova spolecnost ne? :) vypada to tam mooc pekne!
Odpovědět
Profilova fotka
@martipoky Právě že ne, on řekl, že jídlo musí zajistit on. Že pronájem dává "za hubičku", rozuměj 15 000 Kč a že by se mu to bez jídla nevyplatilo, tak nám nabídl jídlo za 1 000 Kč na osobu.
Odpovědět
@martipoky Ahoj, moc díky :)
Odpovědět
@martipoky termín máme 12.08.2017 a obřad bychom měli mít právě u té stodoly v sadu, takže potřebujeme někoho, kdo bude ochotný tam za námi dojet :) Ještě jednou díky, my bydlíme u PRahy, takže všechno zařizuji z dálky, pan majitel nám má někoho dohodit, ale jestli má špatné vztahy s městem, jak tu píšete, tak musíme mít zálohu :D
Odpovědět
Profilova fotka
@macekma ahoj, kontaktuj paní Bc. Alenu Šustovou, je matrikářka a pomáhá starostce oddávat. Oddávající paní starostka Ing. Radka Formánková.
Odpovědět
@martipoky Ahoj, díky moc, znamená to, že když měl problémy s městem a svatební stodolu postavil kvůli marmeládám, tak to má zakázaný od města? :-x
Odpovědět
Profilova fotka
Holky zeptejte se uživatelky @anickaslepicka, zařizovala tam nedávno svatbu kamarádce.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak jsem se zeragistrovala jen kvuli tady te diskuzi. Do svatebni stodoly jsem se podle fotek uplne zamilovala, a mame tam domluvenou schuzku a prohlidku v unoru. Je teda pravda, ze me taky dost prekvapilo, ze FB stranka byla zrusena - pan mi to vysvetlil tim, ze meli prilis mnoho rezervaci, tak ze to zrusil. A trosku mam obavy z toho, ze nemuzu nikde dohledat zadne recenze. Ty z vas ktere tam byly se podivat, muzu se zeptat na par otazek? V tom najmu 15 000,- co je v tom zahrnute? Vyzdoba? Stoly? Ubrusy? Obsluha? Maji tam bar? A ohledne jidla- pokud to jidlo bude zarizovat on, je to pres nejakou cateringovou spolecnost? Protoze ja rozhodne chci mluvit s kucharem atd.... Jsem z toho trosku rozpacita, misto je to nadherne, presne podle mych predstav, ale ten nedostatek informaci me trosku zarazi. Navic vse zarizuju ze zahranici, takze je to jeste o to slozitejsi.
Odpovědět
@alaw Ahoj, co nam pan majitel rikal, tak nejemne chtel od noveho roku zvysovat. Uz si ale nejsem jista zda na 20tisíc nebo 25tisíc.. V cene jstou stoly, zidle, ubrusy, nadobi,atd.. Obsluha se plati zvlast. A jestli myslis klasickej bar, jako v hodpode, tak takovy tam neni..
Odpovědět
@phneutralni @alaw Fotky co máš v odkaze jsem fotila já, s majitelem jsem se seznámila, zprvu mi nebyl úplně sympatický, ale nakonec byl v pohodě, vše zařídil, byl opravdu ochotný, cokoliv jsme potřebovaly zajistil... Samotné jídlo na svatbě bylo skvělé a stylově nachystané, pan majitel se opravdu snažil aby se i hosté cítili dobře a navrhoval různá zajímavá řešení. Byla jsem tam osobně asi čtyřikrát, myslím že na letní svatbu je to super volba, samozřejmě ale ještě není vše doladěné (okolí, přívod vody atp..) V ceně pronájmu jsou stoly i židle. Jakmile bude stodola dostavěna se vším všudy, předpokládám že se cena bude zvedat.. Takhle se to majiteli skoro vůbec nevyplácí totiž.
Odpovědět
Profilova fotka
@anickaslepicka Aha, to jsem ani nevěděla, děkuju za doplnění :-) Já jsem s panem majitelem mluvila jen během prohlídky, takže to byl jen první dojem a možná jsem neměla ventilovat takto veřejně. Jsem ráda za Tvoje doplnění a vlastní zkušenosti. :-) My jsme tu stodolu vyřadili kvůli místu na spaní, protože já pochozím od Prahy, Adam od Ostravy a potřebujeme rodiny někde propojit. A bylo by složité zařizovat ubytování ještě někde mimo. Ale jinak to bylo opravdu hezké místo.
Odpovědět
@phneutralni chapu,to tam bohužel není. Ale zas v Dolních kounicích pár minut od stodoly je toho dost..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme byli v sobotu na prohlidce. Me se stodola moc libi, pan majitel vypadal sympaticky a hlavne, tak ze se s nim pujde domluvit. Na 99% jsme rozhodnuti si to zarezervovat, ale jeste zvazujeme moznosti. Trosku proti pro me hraje to, ze tam neni zadne hezke ubytovani v Dolnich Kounicich (ten jeden 4 hvezdickovy hotel se mi strasne nelibi). A druha vec je, ze nas pan majitel informoval, ze tam nemuzeme mit civilni obrad. Ze pouze cirkveni, coz moc nevim, co s tim... Protoze ja jsem rozhodne chtela mit obrad i hostinu na jednom miste, ale ani jeden z nas neni verici, takze cirkevni obrad jaksi nepripada v uvahu... takze moc nevim jak to vyresit. Jinak najem je 20 000,- a catering cca 1 000,- na osobu, coz mi prijde takove naprosto normalni. Chceme se tam jeste jet podivat na jare/v lete, protoze ted to tam vypadalo velmi studene, ale to bylo vylozene tim pocasim :) Verim, ze v lete tam musi byt opravdu krasne.
Odpovědět
@alaw Ahoj, my taky nejsme věřící a musíme mít u něj evangelickej obřad...Bohužel nám na začátku sliboval, že se to nějak vyřeší, ale nevyřešilo...Pro nás je to dost velikej ústupek a dost nad tím uvažujeme, ale máme to už půl roku zaplacené a svatbu teď už rušit nechceme...Už bysme žádné hezké místo nenašli... jinak civilni obrad tam nejde udelat, protoze to dela na cerno a urad to neschvaluje...
Odpovědět
Profilova fotka
@macekma Ahoj, pro me je to prave taky dost velky problem. Dost me to zaskocilo. Ja totiz vazne cirkevni obrad nechci. Takze ted hodne zvazujeme jak to udelat. Premyslime nad variantou toho, se vzit pred odletem tady v Anglii jen ve dvou na urade a pak mit 'obrad' tam pro vsechny...ze nebudou vedet, ze uz jsme vlastne manzele, ale nevim zda tim trosku neprijdeme o tu krasu z toho obradu.
Odpovědět
No ja to musim zatim jeste rozchodit :D pan majitel je dost suvereni a nic neni problem, ale jak dojde na vec, tak skutek utek... Nejdriv ze nebude problem civilni obrad...potom ze teda musime mit cikevni, s tim ze sem mu rikala, ze nemuzeme a ani nechceme dojizdet na nejake predmanzelske pripravy...taky se nechceme upisovat k nejake "sekte" :D on ze to neni problem ze samozrejme na pripravu nemusime, ze tam bude jen jedna schuzka a to by bylo i na urade....A tak jsem oddavajicim volala a na pripravu musime, takze zase kecal...a musi byt evangelicky, nebo neco podobneho...katolici te mimo kostel neoddaji a z uradu z kounic te tam taky neoddaji, zkousela jsem strostu z brna, ale oni nemuzou oddavat mimo svoji oblast...Takze jedine asi udelat obrad v kounicich na radnici...Ale my jsme chteli mit vse na jednou miste, zadny prejizdeni prave...Taky na radnici me nikdo nedostane :D takze se smiruju s tim evangelickym obradem uz asi mesic :D zatim se mi to nepovedlo prekousnout ale
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?