Svatební obřad v Praze, hostina mimo? Kde?

Profilova fotka
Ahoj, nemůžeme v Praze najít vhodnou restauraci aniž bysme tam museli nechat majlant. Přítel navrhl příjemnou restauračku na Vyžlovce, což je od Prahy asi 35 km (my tam teď stavíme baráček), je okolo hezká příroda, pan hostinský je supr chlap a dá se s ním dohodnout. zřejmě by to bylo cenově nejvýhodnější ale nejsem si jistá jestli není naškodu to že je to mimo prahu. Nevím jak zareagují hosté. Je tam výběr ubytování od 100 za noc do 400, takže by si mohl každý vybrat. Navíc oba ty hotely jsou do půl kilometru od restaurace. No nevím. Možná si s tím dělám zbytečně velkou hlavu... Jak byste to řešili vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se vam to tam libi a pokud se tam maji svatebni hoste jak prepravit a nepojedte tam z obradu dve hodiny, tak proc ne? Naopak to muze byt jeste prijemnejsi nez v Praze, kde muzete mit problemy s parkovanim atd :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj escabarajito, my planujeme svatbu v kaplicce v Kostelci n.C.l. a hostinu, raut, ubytovani na Vyzlovce popr. v pivovaru. Puvodne jsme chteli obrad v Kostelci a pak se vracet na hostinu nekam do okoli Pruhonic, ale prijde mi zbytecny cestovat sem a tam. Pokud se vam Vyzlovka libi a neni nutny obrad v Praze, tak se jukni na komunikaci ohledne kaplicky v Kostelci, jsou tam same pozitivni reakce i kolegyne tam byla jednou na svatbe a moc se ji tam libilo.
Odpovědět
Profilova fotka
já taky myslím, že to není špatné, aspoň se tak i líp oddělí, kdo bude jenom na obřad a kdo i na hostinu, a ty ceny za ubytko nejsou vůbec špatné, já bych do toho šla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
díky za reakce. sluni01: my už máme obřadní místo zamluvené jak tam, tak na matrice a zaplacený je i správní poplatek a navíc je tam krásně ale jak psala quanti aspon se hezky oddělí kdo bude i na hostině :-) asi do toho půjdeme. navíc už se mi moc nechce kdo co řekne a co si kdo pomyslí, protože to bych se z toho zbláznila a to ke svatebním přípravám nutné není ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
escabarajito: tak jak dopadlo rozhodovani? Skoncili ste nakonec na hostine ve Vyzlovce? Slysela sem, ze ve Vyzlovce neni moc mista, ale na hostinu to pry staci. My se tam pojedeme podivat nekdy jaro/leto, zatim nas cas netlaci, ale zase cim drive to uvidime a zamluvime, tim lepe a bude o starost mene :-) My zatim premyslime, ze bychom hostinu udelali v pivovaru a raut ve Vyzlovce, kde by se zaridilo i ubytovani. Potrebuji nejak oddelit rodinu na obed a tohle je zatim nejrealnejsi reseni, ale uvidime. A jak resite placeni ubytovani?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my měli obřad a hostinu v Praze, každé na jiném místě a po obědu s rodinou jsme odjeli s 26lidmi za Písek v jižních čechách. Měli jsme z toho trošku strach, jak to všechno vzládneme, ale vše bylo super. Lidi pozvaní občas hudrovali, že je to daleko, někteří nejeli, ale máme názor ten, že si nezasloužili být na naší svatbě.Měli jsme na oslavy celý víkend a bylo to super.v sobotu ráno jsme všichni posnídali a slavilo se dál...a že pekelně :-D :-D :-D Složitosti s přejížděním atd budou, s tím počítejte, ale pokud to chcete vy, tak to udělejte. Kamarád měl obřad v Praze, hned po obřadu jsme naskákali do autobudu, odjeli k Říčanům a po23hod jsme odjeli opět směr Praha a bylo to dobrý.............
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my taky budem mít obřad v Praze a hostinu plánujeme mimo Prahu, jen ted máme trochu problémy s kempem, kde to máme mít. No snad to nějak vyřešíme. Ale jinak si myslím, že v Praze obřad a pak jet za Prahu je super.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro nás to bylo super nejvíc v tom, že jsme s lidmi, které máme rádi mohli být celý víkend, je to hrozně prima pocit :-D :-D :-D :-D
Odpovědět
Ahoj,taky máme naplánovaný obřad v Praze a hostinu kousek za Prahou.Taky máme zrovna problém s restaurací kde to má být,tak uvidíme.Asi je to nejlepší řešení,mít to takhle zvlášt.Myslím z finančního hlediska.Unás je to o to náročnější pač lidičky z mé strany dorazí až z Moravy.
Odpovědět
obřad jsme měli v centru prahy (gröbovka) a hostinu na karlštejně, což je asi 40 km od kraje prahy. a ještě to bylo tak, že ráno se u nás (asi 30 km za prahou) sjeli svatebčané, co jeli z prahy nebo okolí, pak se ženichem jeli na obřad zpět do prahy a po obřadu na hostinu a pak si po obědě odváželi auta domů, aby mohli pít. takže najeli celkem pěknou dálku, ale nikdo neřekl ani slovo. myslím, že trocha popojíždění ke svatbě patří, pokud je všechno na jednom místě, tak je to spíš příjemný bonus.
Odpovědět
napsala jsem to špatně - ne že to ke svatbě přímo patří, spíš s tím tak nějak většina lidí počítá ;-)
Odpovědět
No tak to jste teda najeli pěkných kilometrů :-) Máš pravdu tohle k tomu asi fakt patří a nikdo to asi ani řešit nebude.A i kdyby,tak je to fuk,stejně se nikdy nezavděčíš všem :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No tak u nás zas celá přítelovic rodina pojede z Ostravy, takže jsme chtěli na celý víkend zamluvit kemp, kde by pro ně bylo rovnou zajištěno ubytko v chatičkách.
Odpovědět
Profilova fotka
tak nakonec jsem přijala tu vyžlovku. pojedeme se tam domluvit na podrobnostech a už se těším. není to nijak velké ale dá se být vevnitř, na terase i venku, je tam kousek les, kousek rybník a letos koncem roku tam už budeme doma, tak aspoň naši blízcí uvidí kde budeme žít. kdo bude hudrat, tak tam být nemusí. stalo se pár věcí, které rozhodly o tom že už nebudu řešit co kdo řekne nebo co si kdo bude myslet. je to náš den a ten kdo s námi bude chtít slavit, být s námi v tuhle chvíli, tak se přizpůsobí. takže to bude vyžlovka. sluni: ubytování si každý bude platit sám. společně s oznámeními a kartičkami ke stolu budeme posílat takové ty kartičky ohledně svatebních darů a přidáme k tomu i informace o ubytování v místě hostiny, jsou tam dva hotely - levnější a středně drahý, bude tam kontakr a ať si to zamluví předem. pár přátel asi bude spát u nás v baráku. předpokládáme že to už bude v takovém stavu, že se tam bude dát přespat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
escabarajito: a pro kolik lidi to nakonec mate? my mame v planu hostinu pro cca 20 lidi a vecerni raut nam vychazi tak kolem 60 lidi. Ale pokud bude tepla noc, tak se lidi rozprostrou venku i ve vnitr a snad to pujde :-) To je dobry napad s poslanim kontaktu na ubytovani a at si to kazdy zaridi sam. Ja sem mela spise v planu, ze ubytovani zamluvime a dodatecne potvrdim na zaklade infa hostu, kdo bude mit o ubytovani zajem. Ale je to zas o starost navic... ale my mame jeste dos casu, abychom to naplanovali. S tim, ze nebudes resit co kdo rika je lepsi... jinak by ses z toho asi za chvili zblaznila a svatbu si neuzila. Vzdycky bude nekdo, komu urcite veci nebudou pochuti, ale to neresh a ten den si poradne uzi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sluni: plánujeme to pro cca 26 lidí na hostinu a večer zhruba 40, ale ještě jsme nerozesílali pozvánky takže nemám potvrzenou účast ale předběžně je to takto. myslím že s tím ubytováním je to fajn. všichni jsou dospělí, rozhodnou se sami a zvednout telefon není zas takový problém, kór v dnešní době, že? zařizování mám víc než dost a ještě se starat o zamluvení pokojů, potvrzovat a pak případně rušit, to se mi teda nechce..
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, já jsem z Prahy a hostinu i večerní raut budeme mít v Jižních Čechách kousek od Písku (Sedlice u Blatné). Pořád přemýšlím, jak to vyřešit s obřadem - jestli v Praze nebo někde tam. Komplikuje nám to i fakt, že část přítelovy rodiny pojede z Polska. Navíc z Prahy mají jet svatebčané soukromým autobusem, který bude pronajat jako svatební dárek. Jenže někdo bude chtít jet třeba v noci dom, tak tím busem nebude moct jet. Taky nevím, jak to vyřešit s placením ubytování - jedna noc stojí cca 400,- na osobu :-(, to by nás asi zruinovalo... Další otazník visií nad kamarády - pozvat je na obřad, aby mohli jet taky tím autobusem? Nebo jim říct, ať se dopravý až večer do hospody sami? Asi se jim nebude chtít večer cestovat takovou dálku...ale v tom případě jim na tom tolik nezáleží a v tom případě je tam nepotřebuji. Ach jo, už mě z toho věčného řešení a přemýšlení třeští hlava. Přítel pracuje ve Skotsku, tak to nemůžu výrazně probírat ani s ním :-(((
Odpovědět
Profilova fotka
azeret: vím jak je složité a i nepříjemné řešit to jestli ti tam ty lidi pojedou... překonej se a neřeš to, protože se z toho jinak zblázníš a vůbec si to neužiješ. Když ty lidi s vámi budou chtít být tak se přizpůsobí. nepořádáte to přece na měsíci ani na druhým konci světa, jen nějakých 200 km od prahy? co se týče ubytování..my budeme dávat kontakty na hotely v blízkosti i s cenou za ubytování a kdo tam bude chtít přespat tak si to zajistí sám a taky si to sám zaplatí, protože my platíme svatbu, ale nejsme chodící sponzoři a ani banka. takže tak. budeme to rozesílat společně s oznámeními, kartičkami ke stolu či na hostinu a kartičkama o darech nedarech :-)
Odpovědět
Profilova fotka
escabarajito: děkuji...asi máš pravdu, že bych se z toho zbláznila, mám k tomu blízko už teď a to jsem teprve na začátku :-) Počítám, že příjdou ještě větší komplikace. Obřad bude asi nakonec v zámku na Blatné, což je kousek od té hospody (hotýlku). Kamarády pozvu až na večer, kdo bude chtít přijede, kdo ne, tak ne. A je to :-D
Odpovědět
Profilova fotka
myslím že ses rozhodla správně, hlavně kvůli tobě samé. tak si to hezky užij :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?