Svatební obřad i hostina na statku, venkovském penzionu/stavení apod. - Jižní Čechy

Profilova fotka
Nakonec jsme se rozhodli pro Jižní Čechy. Různě brouzdám na internetu a v diskuzích, ale i tady bych vás ráda poprosila o vaše tipy a rady. Naše představa je mít vše na jednom místě - obřad, hostinu, večerní raut i přespání, případně obřad někde poblíž. Ideálním místem by byl statek, stavení, venkovský penzion s vlastní zahradou, venkovním prostorem, s možností grilování případně i sportovního vyžití a pokud bude poblíž rybník nebo řeka je to úplně ideální místo. Předpokládám, že nejsem jediná a podobnou představu má i spousta jiných párů, kteří se chtějí vyhnout shonu města a užít si pohodový svatební den v přírodě, na čerstvém vzduchu. S cestováním jsme docela flexibilní, naším svatebním regionem jsou prostě Jižní Čechy :-) Předem moc děkuji a už se těším na vaše tipy :-)
Odpovědět
@mosquito Tak ja mela uplne stejnou predstavu jako ty....a vybrali jsme statek Vletice,asi pul hodinky od Pribrami. Zkus mrknout na webovky,statek s moznosti prespani,krasne misto u lesa,bazen,stodola na party a skveli majitele ! :-) Presne za mesic tam mame svatbu,tak ti pak muzu sdelit dojmy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mosquito Já doporučuju Statek Újezd, mrkni na jejich stránky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@urbidlo To vypadá super :-) Jen už je to opravdu hodně z ruky...
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska děkuji. Líbí se mi a dojezd je taky fajn. Můžu poprosit o bližší info ohledně cen? Bude nás celkem asi 40 a všichni budou přespávat. Není problém tak třetinu lidí nechat přespat ve společné místnosti (viděla jsem, že některé statky mají takto uzpůsobenou půdu). Chtěli bychom mít na místě servírovaný oběd i večerní raut. Jak to máte vy? Moc děkuji :-)
Odpovědět
Houpaci kun
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska a koukám, že i vkus máme podobný. Svůj svatební styl jsme "prozatím" (no, kdo ví, co se za rok ještě změní) ustálili na přírodních materiálech a jednoduchosti. Béžová, bílá.... těším se na vaše svatební fotky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Samota u houpacího koně je moc fajn. Nebo pak zmíněný Statek Újezd (to je už tedy kousek za hranicí JČ kraje), v sootu tam zrovna fotíme /už podruhé/ svatbu :-) Jinak uživatelka @zoe_se_vdava ma fajn album s inspirací: http://www.beremese.cz/blog/zoe_se_vd...
Odpovědět
Profilova fotka
@mosquito Moc dobré recenze jsem četla třeba na penzion U Zámku v Pluhově Žďáru u JH. @svatbaspribehem Díky, že mi děláte reklamu! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava už jse se dívala do tvého alba. Super zpracování :-) Ten Pluhův Žďár se nám taky moc líbí a i Penzion Kamínek. Škoda, že jich je spousta na okraji jižních Čech. Po uvážení s cestováním jsou to často 2 hod cesty a přeci jen je škoda strávit tolik času z našeho svatebního dne cestováním. Ale uvidíme...
Odpovědět
Profilova fotka
@mosquito Platí se za pronájem statku jako celek, už je pak jedno, kolik lidí tam bude spát. Od pátku do neděle je to asi 25 000. Pak se ještě platí svatební balíček, který zahrnuje možnost využít židle, stoly, ubrusy a prostě všechny svatební věci. To je myslím tak 15 000. Kapacita statku na spaní je cca 20 lidí, pak je ještě možnost pronajmout si vedlejší domek ve vsi, kam se vejde 9 lidí. Co se týče jídla, je možnost využít jejich catering nebo si zařídit vlastní. A to pak už záleží, co si s nimi domluvíš :) My máme pozdní svatební raut a pak večer grilování.
Odpovědět
Profilova fotka
Krásný je Penzion U Černého čápa http://www.penzion-ucernehocapa.cz/. Ale znám to jen z pohledu návštěvníka, je tam krásně a svatby tam také dělají :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska tyjo, stejně je to docela drsné za 15000 mít pronajaté stoly, židle atd. No, nás bude celkem do 40. Rozhodli jsme se, že nebudeme rozdělovat kamarády od rodiny a uděláme všechno pro všechny. 40k jen za pronájem ubytování a prostoru mi přijde fakt moc. Vidím, že absolutně nevím, v jakých částkách se pohybovat :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@majjjdam Děkuji za typ. Zajímavá informace na stránkách penzionu je, že si neúčtují pronájem prostor a penzion je to opravdu hezký. No, bude to ještě běh na dlouhou trať vybrat vůbec kam se jen "naživo" podívat :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Hezký den, nevím, jestli je ještě shánění svatebního místa aktuální. Jestli ano, mohu doporučit svatbu na barokním statku v Benicích. Opravdu krásný statek na odlehlé samotě, ale ne zase tak daleko, asi 5 km od krásného zámku Konopiště, na kterém jsme měli obřad a protože na Konopišti není kde uspořádat hostinu, udělali jsme si ji na tomto statku. Ale kamarádka měla v červenci obřad i hostinu na statku v Benicích, asi 80 lidí a opravdu se jim moc povedla. Obřad měla na nádvoří s krásnou květinovou výzdobou a rautovými stoly a hostinu potom ve špejcharu, kde končili až ve 4 ráno. Navíc přímo k obřadu ji přivezl kočár tažený párem běloušů a po obřadu ji i s ženichem zase odvezl. Jestli chceš mít svatbu jako z pohádky, doporučuju přesně toto místo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?