Svatebni dilema

Ahoj holky, resime s pritelem svatebni dilema. Puvodne mame naplanovanou svatbu asi pro 70 lidi (skoro vse rodina), uz ted nas to stoji dost nervu a zarizovani, nemluvim ani o penezich, kdyz porad neco navysuje rozpocet a uz ted vime, ze budeme tak na 150 tis. :-( Coz se nam ani jednomu moc davat nechce. Proto jsme ted zacli uvazovat o variante svatby v zahranici. Nejspis by se jednalo o Recko, svatba by tam byla jen o nas dvou, na male plazi, pri zapadu slunce,... byla by neoficialni, vse by bylo domluveno v hotelu a rovnou by to bylo spojene se svatebni cestou. Doma bychom to potom stvrdili pouze s nejblizsi rodinou, nejspis na urade. :-) Jelikoz jsem byla zvykla od vsech z rodiny na velke klasicke veselky, nevim zda by mi to taky nechybelo, to veseli, prvni tanec atd.. Jak to mate holky vy? Meli , nebo chystate svatbu v zahranici, nebo jste pro klasickou ceskou svatbu? :)
Odpovědět
Profilova fotka
Hele, je to vaše svatba. Udělala bych to prostě tak, jak to nejvíce vyhovuje vám dvěma. O nikom jiném to přece není. Pokud máte pocit, že by vám chyběla tradiční veselka, udělejte si ji, však co, s trochou štěstí je to akce jednou za život, na kterou budete vzpomínat, dokud vám paměť bude sloužit. Pokud vás láká exotika a intimnější atmosféra, jděte do toho a kašlete na to, že to není klasika. :) Na naší svatbě nebude klasické vůbec nic a správně bychom tomu ani neměly říkat svatba. Ale my si to hodláme udělat tak, jak to chceme my dvě a tečka. Je to váš den! ;)
Odpovědět
@morrighan to je prave ono :-) na jednu stranu bych chtela vypadnout a udelat to nekde v klidu bez stresu, uzit si jen jeden druheho a tak :-) nadruhou, nevim zda by mi nebylo lito ze neproziju ty tradice, prvni tanec, krajeni dortu, atd. :-D nooo je to na palici
Odpovědět
Jsem zastancem toho, ze svatba je tradicni oslava toho, ze svuj dvazek stvdzujeme pred rodinou. Takze si myslim, ze svatba by mela byt velika se vsemi koho mam rada. Navic by mi bylo strasne lito kdybych na svatbe svych deti nebo snad vnoucat?:):) nebyla. Penize evidentne mate. Penize ktere investujete do svatby se vam vrati. Nemydlim jen na darech, ale na rodinnych svazcich, pozvani od ostatnich na svatbu. A vzpominky? Udelat si romanticky vecer u more ve dvou muzete kdykoliv, na svatebni ceste nebo u vyroci. Vzpominky na veselku ktere bude mit cela rodina jsou jedinecne. Mozna to zni pateticky, ale chtela jsi nazor. Zkus se vzit do pozice rodice....
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s alyss2. Udělala bych normální svatbu a pak třeba na tu svatební cestu. Zkus se vžít i do svých rodičů. Tebe by taky mrzelo, kdyby se tvoje děti chtěli vzít někde jinde a ty nebudeš na jejich svatbě.
Odpovědět
@alyss2 no 70 lidí už by třeba na mě i na partnera bylo asi dost. My jsme na cca 40, ještě nemáme potvrzenou účast všech, ale i kdyby to bylo na 30, tak je to podle mě ideální. Jinak autorce - kdybych se rozhodla pro svatbu v zahraničí, tak bych to tam udělala oficiálně a pro rodinu pak uspořádala oslavu, kde byste si třeba jen zopakovali sliby. Na druhou stranu, pokud nemáte v rodině nějaké rozbroje nebo tam zvete opravdu ty lidi, které máte rádi, pak bych svatbu udělala tady i za tu cenu že to bude dražší. Je to přece 1x za život.
Odpovědět
Profilova fotka
My s přítelem bychom velkou svatbu nechtěli (ale jinak se nám líbí a rádi se jich jako hosté účastníme, takže nic proti velkým svatbám). Chceme si to užít hlavně my dva spolu a jen s těmi nejbližšími. Takže budeme mít svatbu v zahraničí asi ve dvaceti lidech. A za měsíc a týden na to budeme mít českou svatbu s kamarády, neoficiální, už bez rodiny.
Odpovědět
Z autorky příspěvku cítím, že je spíš pro tu variantu v zahraničí. Ale myslí i na rodinu. proto navrhuje ten soukromý obřad na pláži, což je pravděpodobně její sen, ale pak i oslavu s nejbližší rodinou na/a po oficiálním sňatku na radnici. Mi osobně se to líbí. Krájení dortu, první tanec, a třeba i tanec s otcem/tchánem si užije. A že se na její svatbě neopijou strýčkové/bratranci/tety/sestřenice/jejich děti/další domácí havěť z x-tého kolena, to jim líto být nemusí. Mi se návrh autorky příspěvku naopak moc líbí. Je to velmi příjemný kompromis. A za mě ... my bychom radši dali peníze na cestování než 150tis za svatbu.
Odpovědět
V nasem okoli je par, ktery bude mit svatbu v zahranici. Vyjde je to za 10 dni (spojuji to i se svatebni cestou) na cca 170 000. Oni jsou z toho nadseni, protoze se nemusi o nic starat, nic zarizovat, o vse se postara agentura. Mene nadseni uz jsou ale jejich rodiny, protoze je velmi mrzi, ze nebudou na svatbe svych deti, babickam je to lito o to vic, ze neuvidi sve vnuky a vnucky ve svatebni den. Takze nez se takto rozhodnete, zkuste si napred predstavit, jak se asi budou citi vasi blizci, kdyz jim tu udalost vezmete. My se bereme na podzim a take jsme uvazovali o mini svatbe, ale pak jsem si predstavila, jak by mi bylo lito, ze tam nemam lidi, ktere mam rada, ze by me nevidela babi, ze bych nemela svoji nejlepsi kamaradku za druzicku a dalsi...proste jsme si s partnerem uvedomili, ze svatba ve vysledku neni o nas a pro nas, ale je to o tom, ze svuj nejvetsi zivotni krok oslavime se vsemi, kteri jsou nam bllizci a podelime se s nimi o tu radost a stesti. Proste nechceme svym maminkam a tatum brat tu radost ze svatby vlastnich deti. Oni tim uz ted ziji. K mori muzeme jet sami dva vzdycky.
Odpovědět
Ahoj holky, vsechny mate urcite svoji pravdu, kazdy to bere jinak :) ja bych o to rodinu rozhodne ochudit nechtela, jak jsem psala, v Cr by byl pak obrad s rodinou, a tou nejblizsi, kterou tam opravdu chceme, ne celou jen z povinnosti :) ale uvidime, dnes jsme se byli podivat na pekny sal, takze varianta velke svatby v Cr je aktualni. Jeste mam kamaradku na Krete, takze jsme si rekli, zr bychom tam mohli na svatebni cestu a pri tom zapadu slunce si tam jen pronest nejake svatebni slibi a pekne tam stvrdit jeste neoficialne jen spolu :-)
Odpovědět
Mě by to nemrzelo ani u mých dětí, kdyby se chtěli vzít u moře, ať tak učiní. Je to jen formalita, když jsou dva spolu a budou spolu, tak je jedno, kdy to zformalizovali a jakým způsobem. Já mám variantu - malá svatba 4 lidi + oddávající a pak oslava pro rodinu v místě bydliště a neřešit nic, ideál :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?