Svatební cesta na Bali. Podělíte se o zkušenosti?

Hoky, chtěli bychom na Bali na svatební cestu.. Slyšela jsem , ze je to opravdová exotika. Má některá z vás zkusenosti? Díky za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/forum/show.php... tady je odkaz
Odpovědět
Profilova fotka
ilab: my se taky chystame na bali, mame zamluvene letenky na cca 20 dni v cervenci. meli jsme jet ve 4, ale s tema dalsima to vypada vselijak, takze ted zvazujeme, jestli se do toho pustit sami. chteli bysme projet cely bali a kouknout i na lombok. murynka: diky za odkaz, ale bohuzel tam moc informaci neni takze porad hledame nekoho, kdo muze dat nejake reference. co urcite videt? kde bydlet? ...??? predem diky!!!
Odpovědět
Profilova fotka
aha tak se omlouvám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jedeme na Bali v zari na tyden, tak jsem taky zvedava :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my letíme na Bali 17.6 :) Budeme bydlet v Nikko Bali resortu :)
Odpovědět
Profilova fotka
mysa.k: radši se mrkněte na Javu, Lombok za moc nestojí a lidi jsou takoví fakt divní... teda stojí za to vylézt na druhou nejvyšší indonéskou sopku Rinjani, to jo. Pak si lidi pochvalují ostrůvky Gili Islands, ale nevím... Bali je asi 10000x hezčí! A jestli chcete poznat Indonesii, tak doporučuju směr Java!
Odpovědět
Profilova fotka
pattie: diky a tipy, tys tam byla? sama nebo s cestovkou? lucosek: to my se resortum chceme obloukem vyhnout:)))
Odpovědět
Profilova fotka
My většinou taky, ale tentokrát se chceme nechat jen hýčkat a jezdit po výletech, už jsem nám zařídila průvodce - Balijce, který umí česky :)
Odpovědět
Profilova fotka
lucosek: kde jsi na nej narazila? to je docela prakticky!!!
Odpovědět
Profilova fotka
bratranci od skoro manžela tam byli na dovolené a nějak ho tam potkali. Kdy se tam chcete vydat?
Odpovědět
Profilova fotka
letenky mame na 4.7.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky už se asi nemůžeš dočkat co ? :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
no ja spis jeste porad nevim, jestli se mam na co tesit, porad nemame nikoho dalsiho a cestovat ve dvou se nam moc nechce, takze porad jeste zvazujeme ruzne varianty. ale ja se toho nechci vzdat :-S Doufala jsem, ze tady nacerpam nejake rady??????
Odpovědět
Profilova fotka
mysa to asi spíš na nějakých cestovatelských serverech, kamarádka tam byla a moc doporučuje, prý hezké, hodně levné, neváhejte a jedte, co počásko, jak tam má být? musím se mrknout jak tam je v září, taky jsme to zvažovali, ale ted jsme jeli na mauriitius a reunion...od koho máte letenky a za kolik?
Odpovědět
Profilova fotka
přes léto a podzim je tam sezona, takže počasí v pohodě. No jo, ve více se to lépe táhne. Ale až budete odlítat, tak my už budeme 2 dny doma :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Kveti, my tam letime v zari na tyden a ma byt sezona, tak se uz moc tesim :-) Ja nejradeji chodim na tripadvisor, tam jsou podle me dobre nazory i hodnoceni hotelu. Zalezi, co Vam vice vyhovuje je tam nekolik lokalit, s ruznymi moznostmi. Zalezi asi i taky na rozpoctu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli chcete menší hotel tak nám v cestove hodně doporučovali tento - VILLA BINTANG. Shodou okolností v něm byl i bratránek a líbilo se mu tam, je to menší rodinný hotel, který minulý rok prošel rekonstrukcí. Jen si dejte pozor, aby Vám dali manželkou postel :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mysa.k: Byli jsme v Indonesii 2 měsíce, projeli jsme jí od Sumatry na Flores, právě přes Bali. Sami, s batohem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem se vcera definitivne rozhodli, ze pojedeme. pattie: jeee huraaa, konecne nejaka spriznena duse!!! 8-) V jakym roce jste tam byli?
Odpovědět
Profilova fotka
mysa.k: v r. 2002... ježiš, to to letí.... ale tři měsíce cestování (Singaporu, Malaysie a Indonesie) a spaní po "hotýlcích" za 1-2 USD, to už dva lidi docela prověří a stmelí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pattie to je super!! kde se ti líbilo nejvíc?
Odpovědět
Profilova fotka
Na Sri Lance ;-) Ale jestli myslíš Indonesii, tak Sumatra a Bali.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
pattie...a kdybys teda měla volit mezi Srí Lankou a Bali? :-) jak dlouho jste byli na Srí Lance, cestovali jste? ale asi je to v jinem tematu, vid? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kveti: těžko srovnávat, zvláště v odstupu 5 let. Krom toho jsme měli víc peněz než v Indonesie, to se to pak cestuje trochu pohodlněji :-)) Sri Lanka je krásná tím, že je hrozně moc rozmanitá. Žijí tam hinduisté, buddhisté, muslimové, křesťané. Kultury se tam hodně mísí, vedle mešity stojí hindu temple a i křesťanku potkáš v sárí, protože je to pohodlné. Je tam neuvěřitelné množství různých památek, od starobylých měst, přes portugalskou pevnost, po "moderní" chrámy. Ale taky nádherná příroda, národní parky, safari... nám se právě líbila ta ohromná rozmanitost na tak maličkém území. Jeden den jedeš na safari na slony, druhý den se koupeš u teploučkého moře a třetí jsi v horách, kde se v noci klepeš zimou :-D Bali je oproti tomu téměř výhradně hinduistické. Všude se povalují košíčky s obětinami, vonné tyčinky. Ale pořád to má příchuť té vzdálené a neobjevené Indonesie (když člověk ovšem netráví dovolenou v Kutě). Je tam krásné moře (na SL není až tak pěkné, hodně to tam poničila tsunami a korálový útes je jen na jednom mistě), je to tam skvělé na potápění i objevování vnitrozemí ostrova. Těžko říct, strašně špatně se to srovnává. Záleží, co od toho člověk očekává. Hlavně je tolik nádhernejch míst... Karibik je taky naprosto úžasnej, nepřekonatelnej, ale tohle se prostě nedá srovnávat. Hodně lidí se mě ptá, co je lepší jestli Jižní Amerika nebo Asie. Ale to prostě nejde srovnat. Moje srdeční záležitost je Asie, ale.... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pattie: já vím, že je to těžké...mě se taky každý ptal, kde se mi nejvíc líbilo ze všech kontinentů..ano všude je to zajímavé....ale ráda slyším druhé co se jim líbí....no SL není až tak maličké území..cestovali jste tam z jednoho místa nebo průběžně a kdy jste tam tedy byli? takže zajímavé na poznávačku. No to musela být stejně paráda, jet na několik měsíců do Indonésie, skvělý....my jsme se právě koukali na Bali, Lombok...ale vše je tzv."kousek" tak se asi vyplatí tam zůstat dýl...no jo ale my můžem tak 14-20 dní :-( kde jsi byla v Jižní Americe - nebo jste procestovali celou? ;-) já byla v Brazilii, ale láká mě Peru...
Odpovědět
Profilova fotka
kveti: na SL jsme cestovali, objeli jsme celý ostrov, no, kromě těch částí, které jsou kvůli bojům uzavřené. Akorát se tam teď trochu zhoršila bezpečnostní situace. Byli jsme tam na 3 týdny teď přes vánoce. A tři týdny byly tak akorát. Jestli máš 14-20 dnů, tak i to Bali bude super, i s výletem na Jávu nebo Lombok, to se krásně stíhá. Brazílie musí být nádherná, akorá je šíleně obrovská... My jsem byli v JA v Ekvádoru (+ Galapágy) a Peru (ale jen na severu), na cca 6 týdnů. Super! Akorát proti Asii dost velká kriminalita, ale to znáš zřejmě z Brazílie velmi dobře...
Odpovědět
Profilova fotka
pattie: to je uzasny, tomuhle rikam cestovani a poznavani cizich zemi. My mame celkem 20 dni, takze cistyho casu 16. planujeme bali a lombok, myslis, ze ma cenu poustet se i na javu, alespon nekam na vychodni cip???
Odpovědět
Profilova fotka
mysa.k: uvidíš, jak tam bude fungovat doprava. Když jsme tam byli my, tak to moc slavný nebylo, zvláště na Bali vpodstatě nefungovala veřejná doprava jen turistické autobusy jezdící z jednoho letoviska do druhýho... Třeba už se něco změnilo... jen počítej, cesta na Lombok z Padangbai byla cca 4 hodiny, možná i dýl... Na Javu je to blíž a dá se jet super klimatizovaným busem...
Odpovědět
Profilova fotka
letíme na Bali 29.6. :) na 15nocí, do vlastní vilky s bazénkem, mooooc se těšíme:) jen tá cesta... autem do Frankfurtu, pak Kulea Lumpur, pak Bali, cesta na víc jak 30hodin:(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Holky, budete se pred odjezdem ockovat ? Nejsem si jista, jestli je treba ci ne nejake ockovani?? Pritel tvrdi, ze vse by melo byt OK, ale clovek nikdy nevi... Dik za radu.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?