Svatba vzdálená 100km od domova, je to daleko?

Ahoj holky, budeme mit svatbu ala vse na jednom miste, obrad, hostinu i ubytovani. Vicemene vsichni to maji cca kolem 100 km, pro starsi ci ty, co nebudou mit odvoz, jim ho zaridime, ale uz ted se nekteri tvari, ze to je daleko.. Opravdu se vam to zda daleko taky?? :-) Diky moc
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka s manzelem bydlime v Praze, svatbu jsme meli na Bouzove - pres 200km daleko - a s tou vzdalenosti nemela problem ani jeho maminka, ktera cestuje maximalne par kilometru na chatu a dal jet nechce... takze za me je 100km relativne blizko, zvlast kdyz budete mit zarizeny odvoz, ubytovani a svatba se bude odehravat na jednom miste. Znas to, vsem se nezavdecis, vzdycky se najde nekdo, kdo bude proti... pokud se vam to misto libi, tak na tom nic nemente a udelejte to podle sebe :-)
Odpovědět
@palomitacheca Diky za podporu, je to tak, svatebcani akorat sednou do auta na zadek nebo prijedou svyma a hnou se az dalsi den, takhl ejsem byla na svatbe a bylo to super, ale jeli jsme teda na jine misto obradu, tady to bude vse all in. :-) Vsem se nezavdecime, jenze kdo to ma furt poslouchat a stale si to obhajovat.
Odpovědět
tayk to mame 100km a komu se to nelíbí at nechodí..ubytovani je zajisteno..staci jen dojet vlastnim autem
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka to verim, ze to obhajovani je narocny. Ja bych se asi nastvala a rekla jim, jestli se jim to nelibi, at si klidne zustanou doma. A ze se o tom dal odmitam bavit... nebo to holt snaset, jednim uchem poustet dovnitr, druhym ven a snazit se nic si z toho nedelat. Preju pevny nervy a krasnou svatbu takovou, jakou ji chcete mit vy, ne nekdo jiny! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hosté to u nás budou mít 100-200 km. Pokud pro ně znamenáme tolik, kolik oni pro nás, tak si myslím, že je ani nenapadne remcat. Nemluvě o tom, kolik za každého hosta v ten den zaplatíme... Původně jsme to chtěli mít v cizině a objednat autobus, ale nakonec z toho sešlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Svatební den je velkým dnem pouze nevěsty a ženicha a ostatní se musí přizpůsobit pokud u jejich velkého dne chtějí být. 100 km je vzdálenost naprosto v normě.
Odpovědět
Profilova fotka
Přeji příjemný den, 100 km mi připadá naprosto v pořádku :-) Pokud Vás mají rádi, určitě dorazí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
naši hostia to budú mať 28 až 961 km (niektorí pôjdu do SR z Phy a iní z Nemecka) a svadba nie je v trvalom bydlisku žiadneho z nás, podľa mňa je 100 km ťažká pohoda, čo sa vzdialenosti týka, ... len tak na margo naši prarodičia to majú 170km a napriek veku (86r-96r) žiaden z nich nepovedal, že nepríde a nemali ani reči, že je to ďaleko ...súhlasím, ľuďom sa niekedy nezavďačíš, ani ak by si stála na hlave a kývala nohami...jednoducho, ak im na vás záleží tak si čas aj spôsob nájdu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, no, je to docela daleko, ale svatba je jednou za život holt... mně osobně stačila svatba, kdy jsme se museli dopravit cca 60 km a to mě inspirovalo, že máme svatbu pro většinu hostů vzdálenou 1-15 km od domova, bude to tak jednodušší... Ale jako nikdo neremcal, to by si nikdo neměl dovolit, je to jen a jen vaše věc. Komu se nechce, ať nejezdí.
Odpovědět
Z pohledu hosta mi to přijde daleko, nicméně pokud je odvoz i ubytování zajištěn, tak podle mého by nikdo remcat neměl ;-) Nemám ale ráda takové ty řeči typu "komu se to nelíbí, ať nechodí" nebo "my za ně platíme jídlo a oni mají ještě řeči" - zavání to arogancí. Ve vašem případě to ale vypadá, že o vaše hosty bude postaráno, takže podle mého je nejlepší remcaly prostě a jednoduše ignorovat - člověk se stejně nezavděčí každému.
Odpovědět
Teda tolij arogance pohromadě v jedné diskuzi. Kdybych chtěla svatbu pro sebe, nezvu na ně hosty. Jestli chci, aby mí nejmilejší na mé svatbě byli, budu se jim maximálně snažit vyhovět. A už vůbec nebudu jejich názor nazývat remcáním. To je, jako kdybyste pozvali kamarádku vegetariánku a na její připomínku ohledně masu v menu (podle vás remcání) jste jí řekli, že to je vaše svatba a ať se přizpůsobí. Jestli ji na svatbě chci mít, tak se já přizpůsobím jí.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko, toto nie je útok na teba, ani to nemyslím zle, niekedy je problém v tom, že vzdialenosti medzi bydliskami hostí sú aj 1100 km ( to je náš prípad, a to ani nehovorím o medzikontinetálnych svadbách) a prispôsobiť sa každému, aby to mal blízko (ak má byť svadba 1 a nie 5- napr. ja sa nemôžem vydávať v Prahe, Bratislave, v Žiline, Ľubovni a Michalovciach, aby to každý mal do 50km), jednoducho to neide :( ... na margo vegetariánstva, mám bezlepkovú diétu a bola som na svadbe, kde nevesta vedela, že nejem lepok, napriek tomu som mala jedlo, ako ostatní (polievka s rezancami a sviečková, takže som bola hladná, kým neskončila večera a potom som si po niečo bežala do auta) a nemyslím si, že mi to spravila naschvál, jednoducho mala toho mala na pleciach dosť...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@roozenka přesně to samé jsme řešili taky, do Blažejovic to máme 130 kilometrů a všichni jsme z Brna. Nejdřív sme si říkali, že je to daleko, na druhou stranu je to všechno v jednom, nemusí se pak už nikam jezdit, přijedou v sobotu dopoledne (u nás teda každý ve své režii, maximálně pořešíme to aby byla efektivně využita obsazenost aut) a odjíždět se bude v neděli. V tomhle, a podstatě ve všem, jsme si řekli, že si to uděláme podle sebe. Ano je to sobecké, ale je to NÁŠ den. Pokud bysme to měli dělat podle všech 70 hostů, tak se stejně nedohodneme a nezavděčíme všem. Nějakej rejpal se vždycky najde. A představa, že se podřídím ostatním a pak budu sama nešťastná z toho, že stejně někdo není spokojen a my dva vlastně taky ne, tak by mi to den hodně zkazilo. První reakce rodičů byla, vy ste se zbláznili :-D ale postupně jsme došli k tomu, že je to výborná varianta. Ostatní zatím buď neví kde to bude, nebo jsou s tím v pohodě. Kdo bude chtít za námi přijet, přijede, kdo ne nepřijel by asi těch 10 kilometrů. Navíc my si řekli, že jinde to fakt nechceme a to jsme hledali hodně dlouho a hodně intenzivně. Takže za mě, udělejte si to tak, jak chcete vy ;-) @aurinko vegetariánská varianta by pro mé kamarády vegetariány byla samozřejmostí. Podle mě musí člověk trochu rozlišovat, v čem se přizpůsobí a v čem ne. Variabilita jídla, možnost odpočinku, odvozu apod je samozřejmostí, ale výběr místa teda rozhodně ne. A já osobně teda beru svůj svatební den jako svůj a podle toho si ho udělám.
Odpovědět
@aurinko strava je trochu o necem jinem, budeme mit raut, kde si na chut urcite prijde kazdy. Kdyz bych mela dat na menu jen to, co mam rada, nenaji se z toho polovina lidi, ja maso taky moc nemusim, ale to neznamena, ze zakazu rizky, ktery teda nesnasim. Misto svatby, ktere jsme vybrali, je nadherne, vse bude na jednom miste, pripomina mi to detstvi a budu moc rada, kdyz pro nekoho nebude ta vzdalenost problem, kazdy ma pravo odmitnout, to mu neberu. @simone5 Ano, budu rada, kdyz proste to nebude pro nikoho problem, ale samozrejme nikoho nutit nebudu. Spis jde jen o par jedincu, kteri maji problem se vsim. :-) @bondyzab U nas v rezii budou takovi jedinci, kteri se nemaji jak dostat, mame transportera, takze nektere lidi vezmeme, ostatni prijedou a uz se o nic nebudou muset starat. Pro nas jsou Blazejovice jasny vitez a tech, co s necim budou mit problem, bohuzel bude urcite vic, jenze jak to udelat, aby byli spokojeni vsichni, ze.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka přesně tak, všem se nezavděčíš, proto si to uděljete podle sebe. A Blažejovice jsou prostě bezkonkurenční, to pak všem spadne brada a budou jen a jen chválit :-D
Odpovědět
@bondyzab A nebo si trhat vlasy, ze doma sedeli na zadku. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka to už bude jejich boj :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nás budou mít někteří vzdálenost 85 km a ten zbytek "jen" cca 30, mame misto po ceste mezi obema mesty, kde mame rodice a nejblizsi. Vše, obřad, hostina i ubytování bude na jednom místě. Myslím, že kdo chce, ten si dojede. V dnešní době, kdy je málokdy celá rodina z jednoho okresu nebo města je prostě nereálné, aby to měl opravdu každý co by kamenem dohodil... A pokud je pro někoho problém (auto, atd) ale rád by dojel, tak od toho má pusu, aby řekl, a my už nějak vymyslíme, aby byli spokojený všichni. Ale opravdu není reálné, když někdo řekne "tam nepojedu, to je daleko" přesouvat všechno, co je domluvené jinam, pak by akorát řekl někdo jiný, kdo to měl původně blíž, že tam nepojede zase on... to není o aroganci, ale o tom mít rozumný kompromis. A s některýma lidma se prostě najít nedá.
Odpovědět
@mawenzi Presne, mas pravdu. :-)
Odpovědět
@bondyzab A ted koukam, ze v Blazejovicich byla i US - CZ svatba, takze pres ocean to maji preci jenom dal nez my ted ,,usmudlanych,, nekolik detisek km. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka je udivujici, kolik zahranicnich hostu dorazi nekterym lidem bez mrknuti oka a kolik "prespolnich" remca, ze to maji daleko, protoze se jim zda hodina autem jako extrem...
Odpovědět
Profilova fotka
Můj názor je, že pokud někdo chce být s námi v NÁŠ velký den, tak si to zařídí. Nám přiletí i příbuzenstvo z LA, jedinou podmínkou, kterou řekli, že chtějí vědět termín co nejdřív, aby si sehnali nejlepší letenky... :-)
Odpovědět
@hlakat Souhlasím s tebou. Ten kdo opravdu chce přijít, tak příjde.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky :) Naše rodina je převážně na Moravě a u Prahy a ze Žiliny (SK), Pro ně je to 262km na hostinu na Moravu a nevidím v tom problém aby nemohly dorazit. Nebudu zvát všechny ale i tak půlka,kterou budu zvát, určitě odjede :-) Dálka není problém, ubytování platím já. Já už tam byla s našima na dvou svatbách a táta když měl svatbu,tak tam táhl zase svou celou rodinu i s dětmi od sestry.....nikdo si nestěžoval a dojeli všichni. Takže si myslím,že to záleží na lidech. Pro mě 100km není dálka vůbec....v budoucnu nás čeká další svatba u Galanty a tam pojedeme celá ČR + kamarádi. Hlavu nevěsit, určitě to dopadne dobře.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?