Svatba venku - máte tipy, na co si dát pozor?

Ahoj, máte někdo nějaké tipy na svatbu-obřad venku, na louce?Je mi jasné, že sehnat třeba party stany pro případ deště, někdo mívá koberec, improvizovaný oltářík, židle pro hosty..Přemýšlím spíš, na co si dát bacha ;-) Počasí člověk neovlivní. Díky za případné tipy.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Svatba na louce a obecně obřady venku jsou fajn. U té louky hrozí případné alergie (na pyly, hmyz apod.). A samozřejmě záleží na počasí, ideálně byste měli mít připravenou "suchou" i "mokrou" variantu.
Odpovědět
Profilova fotka
Počítej s větrem. Zdá se to jako blbost, my měli na svatební den nádherné počasí (červen, střídavě oblačno, asi 25 stupňů) ale měla jsem přesně naplánované dekorace a pak jsem šílela, že mi třeba zavěšené fotky neustále obracel větřík, stejně jako zvedal ubrus ze stolu....taková blbost, která mě při přípravách trochu rozčilovala (pak to bylo jedno) a hlavně mě to před tím vůbec nenapadlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jj souhlas s Yumy. My meli vichr, takze spis bych volila jednoduchost, protoze ti muze vyzdoba i odletet:-D Jinak bych se na misto sla podivat predem a skoukla kam bude event. svitit slunce.Krenici se nevesta a zenich nic moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@zerog bacha na vosy a bacha na zvěř (taký kanec dokáže přes noc romantickou louku zrejpat k nepoznání ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zerog Ahoj, ja chtela jednoduchou svatbu venku - nejlepe na louce. Bez kobercu, bez zdobeni. Jen my, oddavajici a svatebcani. A klidne by to mohli vsichni prostat.... Jenze jsem se bala pocasi. Koukala jsem na mista v okoli, kde by bez problemu zajistli v pripade deste prostory uvnitr. Nakonec jsme nasli a byla jsem spokojena. Bylo to jednoduche..v podstate na loucce u zamku, pod stromem a variabilni klidne i 15minut pred obradem. Coz ne kazdy udela. Dala bych si pozor akorat na pocasi a hledala bych dalsi jine alternativy. Venku maji obrady svoje kouzla. Nad nami je treba slyset letadlo..steka tam pes..mne se to moc libi :-) Taky me a moji kytku obtezovala vosa..ale bylo to pekny. Co se tyce vetru, tak je to pravda. My zacinali venkovnim rautem u nas doma a pri chystani stolu nam taky vse litalo a co se tyce ucesu, popr. zavoje tak to je asi taky dost neposedny. . . :-))
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě jedna věc...vyprávěl mi kolega, jak když měli svatbu, tak celý týden pršelo a ted den jako na objednávku bylo 30 stupňů a nádherně...jenže to stejně museli mít uvnitř, protože všechno bylo promáčené...tím chci říct, že pokud bude předtím pršet a pak se udělá hezky, tak na louce může být pěkný bahno, a to asi nechceš....tak bych měla záložní plán typu - dřevěné palety (na ně se může dát koberec) nebo hooooodně hoblin, slámy nebo nečeho takového...nebo gumáky :-D přesunout dovnitř se můžete, ale chápu, že to není ono :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marketajuppova já jsem taky měla svatbu venku a neumím si to ani představit jinak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit svatbu na zamku, obrad venku. Cely zamek je pro jine svatby uzavreny, takze v pripade spatneho pocasi neni problem obrad presunout dovnitr do obradni sine.
Odpovědět
Protože půjčujeme svatební stany a svatební altány, mohu napsat několik poznatků. V případě , že pozemek není Váš je vhodné si opatřit souhlas majitele !!!! Podívat se jaký je pozemek po dešti (zda není přirozeným korytem z okolí). Stavíme svatební stany i několik dní předem. V případě deště tak nedojde k promáčení , ale když je stan postaven v přirozeném korytě - vodu nezastavíte. Určitě doporučuji i mokrou variantu s párty stany nebo nějakým přístřeškem . Nejde jenom o déšť, ale také vítr a slunce. Není dobré když se na jídlo práší nebo přímo svítí slunce. U obřadů počítejte, že u komerčně využívaných zámků je nádherné prostředí, ale budete mít maximálně hodinu na obřad a už se bude tlačit další svatba. Pokud máte možnost a místo je určitě nádherné mít obřad pod širým nebem bez časového limitu.
Odpovědět
díky moc za rady a tipy. to je pravda to bahno, sprchne, to je hned, měla bych asi pořešit ta prkna každopádně..nechce se mi úplně mít holinky k bílým šatům a říkat to i ostatním :-) se souhlasem majitele pozemku počítám, začnu samo tím, že zjistím, komu pozemky patří. buď mám v plánu louku u hradu, kde je to pěkné na focení, možnost parkovat..snad louka patří i k hradu, ale to zjistím..kdyby to bylo v lese, to by šlo o lesy čr a nevím jak se budou tvářit, bude muset docela dost lidí někde zaparkovat a pak jít kus pěšky. no a pak nazpět k autům..jsem zvědavá, jak to vymyslím. Ty alergie, to se pár lidí třeba také bude týkat..Nebo ten vítr, to každopádně může být problém..Asi dekorace zminimalizuju a žádný oltářík možná dělat nebudu. Ráda bych nějakou hudbu, ale cokoliv většího než kazeťák na baterky může být problém s napájením a se vším..aparaturu má kamarád, ale to moc na ven není.. :-D
Odpovědět
Taky bych si dávala pozor na šaty, protože takový bodlák dokáže šifon roztrhat jako nic a asi bych taky volila nižší podpatky nebo přímo boty bez podpatku, aby se nezarývaly do hlíny, protože nic nemůže zkazit nevěstě náladu víc, než když se jí zaboří podpatek do hlíny a ona spadne přímo na cestě k ženochovi a oddávajícímu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kayh to je pravda, já jsem šla k oltáři jak chromá kobyla, protože na tý trávě to byl samej hrbol :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
já už počítám s bezpodpatkovými botami. o ty šaty se taky bojím, navíc chci přijet na koni, i v sedle se šatům může něco stát, ale kamarádka to taky tak měla, bude to chtít opatrnost. no, lehké to není ale asi se toho nevzdám :-D kvůli šatům, podpatkům, ostatním hostům, se asi nevyhnu koberci na té trávě nebo prkna a na ně koberec.
Odpovědět
Profilova fotka
Da se to i s podpatkama...ja to mela i s kopeckem dolu,myslim ze v albu je to na nejake fotce videt,ale musi Vas drzet tatka a pak uz si me hlidal manzel:-) Taky jsou pry i nejake navleky na podpatky aby se neborili,jooo ale to jsem zjistila az po svatbe...takze boticky moc nedopadli.Jinak i kdyz se to nezda tak saty i zavoj toho dokazou vydrzet hodne ja jsem vlecku protahla na hrade kamenim,chrostim...a prezilo vse.Jen na dvou mistech se zavoj malinko zatrhl.Takze bych se tolik nebala.
Odpovědět
Profilova fotka
Pozor na počasí :-D :-D :-D :-D Ale já jsem optimista a říkám si, že to prostě vyjde, že jsem přeci tomu nahoře neudělala nic hrozného aby na mě musel sesílat déšť či vítr :-D :-D :-D No a pokud se tak stane (máme také vše venku) hupnu z kramfleků do poho tenisek a je mi to fuk ;-) ;-) Hlavně ať se všichni baví a dlooouho vzpomínají...to je pro mě to nejdůležitější a zbytek může vzít třeba čert ;-) :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ke kolegyním profesionálkám i k nevěstám se ještě přidávám s několika tipy (nejen pro obřad, ale také pro hostinu venku, nevím, jak to máte Vy): 1. Jak už tu bylo řečeno, hlavně mějte suchou variantu (stačí stany postavené předem, aby se místo nepromáčelo), není nic horšího než mít svatbu na blátě. 2. V případě venkovní hostiny doporučuju nakoupit do zásoby deky - v IKEA prodávají takové ty bledě modré deky, když jsou v akci, vycházejí okolo 20 - 30,- Kč, když zainvestuju 500,- Kč, máte okolo 20 dek a to už se svatebčané nějak podělí. 3. Už tu také bylo řečeno: počítejte s větrem, především v souvislosti s dekoracemi. Například dekorace z hedvábného papíru ve větru šustí a dělají rachot. Pokud použijete třeba papírové ubrusy na stoly, je třeba je zatížit (nestačí těžké svíčky veprostřed stolu, budou se obracet po stranách, je třeba vše přichytit ze všech stran). 4. Nakupte pár repelentů: nikdy nevíte, zda Vás "nenapadnou" vosy nebo komáři. My vozíme repelenty vždy s sebou a nevěřili byste, kolikrát byly potřeba. 5. Pokud budete mít svatbu venku po celý den a bude například někde na venkově, je dobré pořídit pár baterek, na večerní procházky se mohou hodit. Hodně štěstí! ;-)
Odpovědět
díky, člověk si to uvědomí až potom, že na to a to ještě nepomyslel..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Co se tyce svatebni hostiny venku zajimalo by me jak jste resili zabavu eventuelne tanceni zarizovali jste tanecni parket? Nebo jste tancili v trave? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@zerog co se hudby týče, tak moje sestřenice se vdávala na louce a kazeťák není absolutně slyše - bacha na to, abys nebyla zklamaná. Věř mi, že to je na prd. Co takhle nějaký sbor, co ti zazpívá nebo nějaké smyčcové trio, zpěvák s kytarou.... ti aparaturu nebudou potřebovat ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@veronikavy Když vyjde počasí, je svatba venku nejlepší zážitek. Pokud řešíte večerní oslavu, tak na tanec určitě lepší je jakýkoliv pevný podklad, než tráva. Navíc pokud sprchne třeba odpoledne, k večeru, v trávě zůstává vlhko docela dlouho. Každá kapela bude vyžadovat zřejmě přístřešek kvůli večerní rose, případné přeháňce a navíc i pevno, sucho pod nohama, kabely. Ozvučení - co stačí na větší místnost, či menší sál, je venku nedostačující a kapela by měla mít odpovídající výkon aparátu. Na sále se zvuk odráží různě od stěn a je slyšet v poměrně širokém pásmu, nejen přímo před reprobednami. Venku zvuk letí takřka rovně od beden pryč. A s tím souvisí místo, kde bude svatba probíhat. Pokud je to v zástavbě, nebo nasměrováno někam mezi domy, je třeba zařídit povolení pro hudební produkci kvůli rušení nočního klidu po 22h. Dual Music
Odpovědět
Ahoj, doporucila bych jeste pro svatbu venku par zamysleni: : dostatek zidli na obrad - ono i kdyz je krasne, tak obrad trva min.30min. a nejenom starsi svatebcane budou mit problem stat na slunicku, ono i sedet na miste, kde ti prazi slunicko neni nic prijemneho....Takze se nejak zamyslet nad tim, jak lidem nabidnout stin a posezeni? : kde budou lide parkovat, jak se na vysnenou louku dostanou? Je tam pristupova cesta i pro mene mobilni svatebcany? : toalety?? : voda - omyti rukou atd.?? : hluk - jak zarucis, ze pri obradu ti hnedle za rohem neprojede houkajici vlak a lide nic neuslysi? Jak bude obrad ozvuceny, aby slyseli uplne vsichni? : cumilove....nechtene se ti muze primotat na fotky z obradu na louce nejaky mistni holinkar :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My vse pozarizovane snad mame jen resime ten parket, koberecek k prichodu nevesty k slavobrane a elektriku... To pro ostatni taky zasadni informace se zamyslet zda budete mit dostatecny privod elektriky na osvetleni, kapelu, chlazeny bar, cokoladovou fontanu a dalsi nezbytne veci :)
Odpovědět
@krobinka ahoj,no,slyset to bylo,ale zase to nebylo nijak extra,to je fakt.docela to ohulili,aby to bylo slyset.ja nechtela nikoho kdo zazpiva,s nastroji apod.ja proste chtela ty sve oblibene pisnicky v eng,ani ne instrumentalne jak nekteri meli.mohli by je sice hudebnici interpretovat,ale to zalezi..zname takto hrali a zpivali Cechomor a ujizdelo jim to.tak jsem to chtela radsi takto.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj baby, chcela by som svadbu v lete a vonku . Napadlo ma niečo v štýle v horách medzi stromami . Máte s tým niektorá skúsenosti ? Nebudú šaty moc špinavé ? A bolo náročné to usporiadať ?
Odpovědět
Ahoj, taky se přidávám k dotazu milotinky3. Můj nastávající je ze Slovenska a strašně si přeje mít svatbu v Tatrách... :-) Díky!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Pro svatbu venku jsme si zajistili stan, parket - pro cca 36 lidí velikost 5x10m - půlka na sezení, půlka na tančení, k tomu ale altán pro občerstvení a DJ, zajistili jsme catering ze stejné vesnice, který nám dovezl stoly, židle, veškeré nádobí, pípu, automat na vodu, měli jsme i růžovou splachovací toi-toi. Objednali jsme celkem 3 halogenová světla, plynové hořáky, které jsme nakonec nevyužili, přestože bylo večer už docela chladno - chlapi dali na stan plachty a všichni si dali nějaký svetřík/sako, měli jsme také zajištěn takový pólo fotbálek pro zábavu. Všichni si pochvalovali svatbu i právě z důvodu, že byla na zahradě, měli jsme venku lavičku - jednu další jsme dostali, a pak klasické posezení... Boty bez podpatků jsou samozřejmostí - nemohla jsem si své krásné sandálky vynachválit :) A co je zvláštní - nikde žádný hmyz nelétal ani nelezl ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@simca_t Svatba v tatrach znie velmi romanticko, ale neviem ci je to aj prakticke. Pokial by ste to chceli vonku, musite dat pozor aby ste sa nenachadzali v Tatranskom Narodnom Parku TANAP, idealne aby to bol sukromny pozemok a uplne najlepsie pod tatrami iba s vyhladom na ne, skuste skorej prilahle dediny a mesta. Priamo v hore alebo vo vyssej nadmorskej vyske to moze byt vskutku problem. V takom pripade jedine vyssie polozena chata, ale myslite aj na starsych ludi, kt. vyssia poloha a prip. vyslap nemusi urobit dobre. Niesom z daneho regiounu ale co takto Poprad? Tatranska Lomnica a pod. by Vas asi vysla extremne draho. Skuste mozno este lyziarske strediska v lete ;)
Odpovědět
Ahoj holky, vyhrala jsem poukaz na obrad pod sirym nebem v roce 2016 v hodnote 5900Kc, prodam jej za 4000Kc. Zahrnuje obradni stan 3x3m, stul s ubrusem, 18 zidli s potahem a 10m koberec. Pokud mate zajem o vic info, poslu fotku poukazky. :-) Obrad mame vevnitr, tak bohuzel nevyuziji.
Odpovědět
@j_m Ahoj, mohla bych poprosit o víc informací na mail nebo do zpráv? Zní to hodně zajímavě, budu vděčná za odpověď! Předem mockrát díky!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?