Svatba ve Veltrusích. Máte zkušenost?

Profilova fotka
ahoj nevěstinky,nemáte náhodou některá zkušenost se svatbou ve Veltrusích??moc se nám to tam líbí tak sbírám informace,děkuju
Odpovědět
Ahoj, nemám ale jsem z Veltrus a myslím, že se ještě na zámku svatby nedělají - byl zatopen v roce 2002 při povodních. Ale raději se zeptej přímo na úřadě na www.veltrusy.cz najdeš kontakty. Jinka zámek je moc hezký - má úžasnou zahradu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, původně jsme o Veltrusích taky uvažovali, ale svaby se tam opravdu nedělají. Jak píše nella, není po záplavách zprovvozněný. Oddává se jedině v zámku v Nelahozevsi, ale tam chtěli 5000,- za obřad.
Odpovědět
Veltrusy i Nelahozeves moc dobře znám, na obou jsem prováděla ;-) . Ve Veltrusech jsem se chtěla vdávat vždycky, ten zámek je naprosto kouzelný a má úžasný park, ale bohužel, když jsme tam letos na jaře volali, říkali, že se budou ještě tak dva roky vzpamatovávat z povodní ;-( . Tak to zkus příští rok na jaře, třeba bude líp, nám se čekat nechtělo a tak jsme se vzali v Roztokách (což odtud taky není daleko). Nelahozeves se mi nikdy tolik nelíbila, i když Rytířský sál na svatby je úžasný, park je tam mnohem menší, ale každý má jiný vkus, chce to vidět na vlastní oči a osobně se poptat. V Nelahozevsi zase mají přímo zámeckou restauraci, kde můžete mít hostinu.
Odpovědět
Profilova fotka
blizkou jsou i Roztoky a na ty jsou tu na serveru same dobre reference :-) jinak take me Veltrusy moc zajimaly, tak jsem tam napsala a pani matrikarka mi (obratem!) odpovedela, ze zamek je sice uz 3 roky uzavren, ale ze pocitaji se zprovoznenim nekdy v lete 2006, takze at se zeptam v lednu :-) takze mozna se tam budeme moc preci jen vdavat :-) ale holky, ne ze mi nektera vyfouknete termin, kdyz uz bude otevreno!! :-D
Odpovědět
No vida, kdybychom si rok počkali... :-) Jsem moc ráda, že se postupně z těch povodní vzpamatovávají, zámek je to opravdu nádherný. Neboj, Duciku, Veltrusy Ti nevyfouknu, já se nakonec vdávala právě v těch Roztokách ;-) Koneckonců tu bydlím :-D
Odpovědět
Profilova fotka
len a take jsi byla tak spokojena jako ostatni holciny tady? Nasla jsem si v Roztokach i nejaky hotel Alexandra na svatebni noc, kdyz jsi tamodtud, je to dobry vyber? :-)
Odpovědět
Spokojená jsem byla moc, obzvlášť se skvělou paní matrikářkou, která nám přípravy opravdu hodně usnadnila, do půl hoďky odpovídala na všechny mé zvídavé maily. Co se týče hotelu Alexandra, je to asi bohužel jediný roztocký hotel :-( Ale vypadá pěkně, to jo a navíc je jen kousek od zámku. Dělají tam i hostiny, ale my to nechtěli, protože nám řekli, že mají-li tam zájezd německých důchodců, musí se tak od 10-11 večer dodržovat noční klid. I když ceny i prostředí byly moc příjemné, mají i terásku. :-( Ale na ubytování je to velice slušný hotel :-) A hostina se dá v Roztokách udělat na spoustě jiných míst.
Odpovědět
Profilova fotka
len na hostinu uz mame vicemene vybrano :-) Kousek od Roztok, v Odolene Vode, je to takovy polootevreny srub, nebo jak to nazvat, da se tam v prizni i neprizni pocasi. Neni to restaurace, nevari tam, neobsluhuji, bude to asi trochu netypicke ;-) Plati se vlastne jen pronajem a pak si vsechno ostatni zaridime.. maji tam vycep a gril, vymyslela jsem, ze misto nejake recepce udelame takovy jako raut, jeden vystavni stul s dortem a vselijakyma misama oblozenyma nejruznejsima dobrutkama.. no a hlavnim chodem bud selatko na grilu nebo jine grilovane masite specialitky. Nechcem dat velke penize za hostinu, kde kazdy bude uzdibovat lzicku z predkrmu, dve lzice polevky a necha polovinu hlavniho chodu, aby mel jeste misto na kus dortu... to se mi zda jako vyhozene penize ale to mozna patri do jine diskuse :-)
Odpovědět
Tak to budete mít určitě fajn :-) My to měli v Kolibě u rybníka. Vodolka... já jsem rozená Kralupačka, takže tyhle končiny znám, odkuď jsi ty?
Odpovědět
já jsem sice taky kralupačka, ale jsme měli tady na západě Čech. Nedalo se jinak. Ale kdybych měla vybrat kde v okolí tak asi spíš ty Veltrusy. myslím, že na focení jsou mnohem lepší než Nelahozeves. Tam není skoro žádný park. Budu se zas muset vydat na procházku po okolí až někdy přijedu.
Odpovědět
U Nelahozevsi je takový malý parčík dole (z nádvoří brankou doprava), ale taky si myslím, že ten veltruský park je bezkonkurenční. I když byl povodněmi hodně poničený. Zámek má francouzskou zahradu s jezírkem a v anglickém parku kolem je všechno - jezírka, lávky přes vodu, pavilonky, alej, sfinga... A hlavně Nelahozeves je vlastně obrazová galerie Lobkowiczů. I když Nelahozeves má zas na svatby rytířský sál, zatímco ve Veltrusích se oddává v takové celkem nenápadné místnosti v přízemí.
Odpovědět
ono asia každé má svoje. já jsem si spíš vybírala místo podle parku či zeleně kolem, kvůli fotkám. v obřadní séni se toho moc nefotí ( někdy i kvůli nevhodnému osvětlení ). Z nádvoří brankou doprava? to je někde dolů do příkopu? nějak si nevybavuju. Zámek za zády, vlevo je vstup do restaurace že, a vpravo je vchod/východ na lávku přes příkop. Kde je tam ta branka??
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám pocit, že ta branka vede přímo z nádvoří - přejdeš mostek a po pravé ruce. Nebo se tam jde hned za mostkem? Zámek má půdorys hranatého U - tři křídla, tak místo 4. křídla, které by z půdorysu dělalo čtverec, je zídka, a za ní park. Ach jo, rok jsem tam prováděla, ale jsem si TÉMĚŘ jistá, že ta branka je přímo z nádvoří. Jo, kvůli fotkám a zeleni kolem jsme vybrali Roztoky. No, když už tam bydlíme... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
len, ja jsem z Prahy. Primo v Praze jsem ale nenasla misto, kde by se mi to libilo a hlavne, kde by byla blizko moznost udelat hostinu a nestalo to 50.000 mam rada historickou romantiku zamku, tak jsem nejaky hledala a do te Vasi oblasti jsem se nasmerovala diky tomu mistu v Odolene Vode, svara tam mel nejakou oslavu a strasne se mi to zalibilo :-) princezno, Veltrusy bych taky brala asi nejvice, ale nevim, jestli uz v tom cervnu budou. Kdyztak vezmu zavdek Roztokama :-)
Odpovědět
Princezno, mně se to včera nějak rozleželo v hlavě, že tys studovala DG? Podle fotek jsi mi byla povědomá, ale když jsem viděla místo svatby, mávla jsem nad tím rukou, že tě znát nemůžu. Jenomže včeras napsala, že jsi Kralupačka :-) Já maturovala v septimě 98.
Odpovědět
Len no jasně že DG. ( jinej ústav nemáme že) Taky jsem pátrala jestli tě znám, ale neznám :-( nebo o tom nějak nevím počkej ale když jsi maturovala v septimě tak tos musela být v tom úplně prvním ročníku víceletky, která v Kralupech vůbec kdy byla. je to tak? jestli ano tak to musíš znát mýho bráchu.
Odpovědět
Kdepak, Princezno, až ve druhým. Nicméně jak se jmenuje tvůj brácha? možná ho znám. Tebe znám jen od vidění, ze kterého jsi ročníku? Možná, že bys mě taky poznala, prý si na těch fotkách nejsem moc podobná a koneckonců mám od maturity přes sedm let :-)
Odpovědět
Len aha. JInak brácha je Míra Pavlik. sedm let je sice sedm let ale myslím, že člověk se od toho osmnáctého roku moc nemění. Ale zkoumala jsem Tvoje fotky celkem pozorně a nenašla nikoho mne známého :-( asi už jsem z Kralup moc dlouho pryč, že lidi nepoznávám nebo nevím. Tak víš co, vy mrňata v té době jste mě jaksi nezajímaly, že :-D :-D Já jsem končila jako 4B v roce 94, třídní Iva Brysová. a váš třídní byl kdo?
Odpovědět
Jéje, paní profesorka Brysová, díky ní jsem už skoro měla přihlášku na mikrobiologii :-D Jenomže pak odešla na rizikové těhotenství, my "vyfasovali" pár úděsných kantorek na biologii, a tak je ze mě stavař. Asi před rokem jsem ji potkala a nechtěla mi věřit, na jakou školu jsem se to dala :-) Naší třídní byla Marcela Kaňková. Chystáš se 26.11. na absolventský ples do Vltavy?
Odpovědět
Len já o žádném nevím. ]-( ;-( dík žes informovala. budu se muset popídit po dalších info o spolužácích kdo jde a nejde a tak. hmhmhmhm že bych šla. zkusím nadhodit doma, zalanařím, mohla bych navštívit kamarádku ( s fotkama se stejně ještě nepochlubím ještě je nemám :-( ). No zatím nechystám jak vidiš. nejsme informovaná. Musím ale teď jít zas něco pracovat v práci. takže bude odmlka. ale zas se ozvu. Eva
Odpovědět
Tak jo, ozvi se :-) Jinak ples je ve Vltavě 26.11. a lístky už se nějakou dobu prodávají v Kralupech ve foto u Tylšarů.
Odpovědět
Profilova fotka
tedy tady se misto svatby resi absolventske plesy, to je uroven :-) nevite holky ceny v trojboji Veltrusy/Nelahozeves/Roztoky? Nekde jsem cetla, ze v N. chteji za obrad snad 5000? :-o
Odpovědět
Jo, tak já ti můžu říct leda Roztoky. Tam je to v pátek za 2000 a v sobotu za 3000. V Nelahozevsi jsme to nechtěli, ale vzhledem k tomu, že je to soukromé a Lobkowiczové se to snaží držet tzv. "na úrovni", těm 5000 a víc bych se ani nedivila :-| No a ve Veltrusech se neoddávalo, tak jsem se pochopitelně na cenu ani neptala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
len dik. Roztoky vypadaji rozumne. Nevim, jeslti vydrzim cekat do ledna na Veltrusy, nebo si to booknu rovnou tam :-)
Odpovědět
No, chceš-li určité datum, my si to v Roztokách blokovali půl roku předem a moc jsme si vybírat nemohli :-( Navíc tam prý termíny nerezervují, musíš přímo přijít podepsat papíry :-( . Na druhou stranu je naše paní matrikářka moc rozumná ženská, tak bys ji třeba ukecala :-| Zkus jí zavolat nebo napsat mail, mně vždycky odpověděla hned a je vážně milá a ochotná.
Odpovědět
Len, tak jsem se včera dozvěděla , že o výkendu 26.+27. máme zde v robotě inventuru :-o :-( ]-( a já jako nepostradatelná organizační pracovnice zde musím být ]-( :-| :-S Takže ples budu muset letos zase vynechat
Odpovědět
:-( Škoda :-( Já jsem na to sama zvědavá, tváří se, že by to mělo být něco speciálního. No nevím, plesy ve Vltavě jsou si hodně podobné, i když musím přiznat, že jim dávám přednost před navenek nazdobenou, vespod napůl rozpadlou, přecpanou a předraženou pražskou Lucernou :-D Budu referovat ;-)
Odpovědět
len já vlastně byla jen na pár maturitních plesech tam a jednom pyjama-plesu ( myslím, že v té době jsi byla buď v secunda nebo tercie ). Lucernu neznám vůbec, jen z televize. Jediné co ty plesy odlišuje je předtančení a popřípadě masky, pokdu by byl maškarní. JInak kapel na výběr asi moc není, takže se sahá po osvědčených jménech. možná ještě trochu by to mohla osvěžit tombola. Nevím jak vKralupech ale tady je třeba myslivecký bál s mysliveckou tombolou( divočák celý, divočák -půlka, zajíc, bažanti) nebo ples zemědělky ( třeba kupa hnoje, pytel brambor, krmení pro slepice ). Mylím, že tohle v Kralupech moc není. Zatím ani nevím jestli mne to mrzí nebo ne. Zatím totiž nevím, že bych tam potkala toho a toho a tamtu s tímhle. Ale až se to dozvím tak budu co ? ;-( ;-( ;-(
Odpovědět
My dělali na hodně plesech předtančení, takže jsem jich ve Vltavě zažila spoustu. Nejhorší byl ples podnikatelů, tam byly samé kyselé ksichty, podnikatelské manželky nacpané do lesklých šatů, no hrůza. Malé město. Ale jinak je to fajn, chodím tam hlavně taky kvůli lidem. Ale myslivecké plesy tu tedy nemáme (aspoň o žádných nevím). Co jsem v Roztokách, občas se dostanu hlavně do té Lucerny, ale nemám to ráda. Všechno se to tváří děsně nóbl, rádobydřevěné obložení stěn (plastové výlisky), padající omítka, záchody smrdí, prodávají šíleně předražené hnusné víno... ]-( A přitom je to "velký ples". Kdepak, já si radši zajdu do té Vltavy, jen už ne na ples kralupských podnikatelů, kteří si hrají v 17000 městě na velkou Prahu, ale moc jim to nejde :-D
Odpovědět
Zdravim, bydlim ve Slanem kousek od Kladna a take jsme se rozhodovali mezi Veltrusy/Nelahozeves a Roztoky [pripadne i zahrady v Praze, urcite ne Liben]. Nakonec jsme zvolili Roztoky, hodne v tom pomohla Lenka/len - diky za tvoje prispevky! Vcera [2.1.06] jsme byli na matrice zaplatit termin - srpen 2006 [nastesti je zatim mozne si vybirat]. Zajimala jsem se i o obrad v zahrade, ale pani matrikarka nam to trochu rozmlouvala - hluk projizdejicich vlaku a za spatneho pocasi se musi zustat venku. Podle fotek se mi zda obradni sin trochu tmava a neutulna, len co myslis? Melas to venku nebo vevnitr?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?