Svatba v sálu Gorlice na Vyšehradě. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Chci se zeptat, nemáte někdo zkušenosti se svatbou na Vyšehradě? S přítelem o tomto místě docela uvažujeme.
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Pokud máte rádi tajemno a hodně zvláštní prostory, tak je to asi dobrá volba. Moc pěkné je prostředí před Gorlicí, zejména na fotky. Já osobně jsem se tam nevdávala, ale hrála jsem tam na jedné svatbě - byla tam docela zima.
Odpovědět
mon, cell se v gorlici vdavala a myslim, ze byla spokojena ;-) http://www.beremese.cz/album/album.ph...
Odpovědět
montonik: zkušenosti mám, celkem čerstvé, jsem Ti k dispozici, chceš-li ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
cell, určitě budu ráda za jakékoliv info, nikde jsem toho totiž moc nenašla :-( Už jsem i zjištovala info po telefonu, ale taky nic moc. S kym jste to tedy domlouvali? A ten obřad stojí tedy kolem 2OOO ? A nemáš nějaké podrobnější fotky zevnitř?
Odpovědět
informace podá příjemná paní Bryndová, http://www.praha-vysehrad.cz/ v sekci kontakty je na ní spojení, cena je tato+dph ..... kdo vás bude oddávat? jinak kompletní fotky z naší svatby jsou na manželových stránkách: tomasbalik, v sekci naše svatba
Odpovědět
Profilova fotka
cell děkuji za info, dnes přítel volal paní Bryndové a je fakt velmi ochotná. Akorát říkala tedy, že občas mívají problémy s matrikou, tak jsem zvědavá. A na termín od matriky je prý ještě brzo, tak nevim :-|
Odpovědět
problém s matrikou (=Praha 2) je takový, že oni nechtějí v tato neoficiální místa oddávat v pátek a v sobotu, z toho důvodu my jsme měli svatbu ve čtvrtek a to jsme byli ještě rádi, protože paní na matrice nám cpala jenom úterý a hrozně se divila, že to nechceme. Dneska bych to udělala trošku jinak - vydupala bych si ten páteční nebo sobotní termín, i přes vedoucího nebo co já vím koho, příp. využila České unitarie. Jinak myslím že je tam někde fotka - nasvítili jsme kasematy po obou stranách čajovými svíčkami, padlo jich tam přes 500 a mělo to kouzelnou atmosféru. Hudba tam není - kamarád tam nainstaloval svou aparaturu, měli jsme hudbu z Pána prstenů, což se tam výborně hodilo. Hmm, ráda na to vzpomínám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no tak to my teda chcem v sobotu, takže si to prostě vydupu, jestli bude mít paní nějaký problém ]-( Doufám, že to ale půjde v klidu, i když jak to od Tebe slyšim a když to říkala i ta paní Bryndová ;-( Jo s těma svíčkama a tou hudbou to muselo být nádherný :-)
Odpovědět
my jsme v tom směru byli měkcí .... nechápu, proč by na obřad v sobotu měla nárok jen ta oficiální místa .... notabene když si to stejně platíš .... každopádně držím palce jinak v Gorlici jsou k dispozici stolky a i rozkládací židle, které se tam celkem hodí (pořádjí se tam koncerty), ale my jsme v zásadě posadili jen ty nejbližší, kamarádi postáli a nevadilo jim to
Odpovědět
Profilova fotka
No právě platíš za to, tak to fakt nechápu. No uvidíme, jak s námi budou jednat, ale chcem to fakt v sobotu a vymýšlet jiné místo nechci...
Odpovědět
určitě, místo je to skutečně neobvyklé, s úchvatnou atmosférou :-) .... hodně štěstí, sama jsem zvědavá, jak pochodíte
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to vypadá, že fakt budem muset vymyslet jiné místo, volala jsem na matriku a paní je tedy opravdu velmi neochotná, sobota prý nepřipadá absolutně v úvahu. Tk jsem z toho fakt zklamaná.
Odpovědět
Článek se načítá
já vím, zažili jsme to taky .... asi bych byla víc urputná, poptala se po vedoucím a prudila bych a prudila, pořád se mi to nějak nezdá, proč by to nešlo. A kdyby fakt ne, oddává kdosi z České Unitarie, holky si je tady dost chválily, ale bližší podrobnosti fakt nevím
Odpovědět
Profilova fotka
tak to vypadá, že se teda necháme asi oddat reverendem z unitářů. Holky si ho tady fakt dost chválí a nám vlastě nic jinýho nezbývá, pokud to chcem mít v Gorlici. I paní Bryndová nám ho vlastně doporučila. Tak snad v tom nebude žádný problém :-|
Odpovědět
já myslím, že je to dobrá volba. Dnes už bych to udělala taky tak. Jednání s matrikou na dvojce bylo hrozné, oddávala nás postarší dáma, jež jsme hned pokřtili na "suchou větěv", projev rovněž suchý, zoufale neosobní, hlvně úsměvná byla pasáž o tom, jak máme být vděční rodičům, což je sice většinou hezké, leč v našem případě naprosto nepravdivé a všichni svatebčané věděli, co jsme si užili s tchýní ... pak nám ještě zvorali příjmení na dokladu, který jsem nutně potřebovala pro školu, aby mi vystavili na už na nové příjmení diplom .... a ve finiši mě seřvala paní z matriky, že jsme se ve svatební den na ten list všichni podepsali jenom příjmeníma že se musí celým jménem. Já byla tak konsternovaná, že jsem jí ani neoponovala, proč tam ta žena z matriky teda je, ona to má kontrolovat a je to její práce. Držím palce, aby vás takové komplikace nečekaly a užili jste si krásnou svatbu na nádherném mystickém místě, my rozhodně nelitujeme! :-)
Odpovědět
montonik: tak co nového? ;-) ozvala se mi jiná nevěsta, co se velmi pravděpodobně v květnu bude taky vdávat v Gorlici .... takový zájem mě těší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my budem mít nakonec svatbu na Chodovský Tvrzi. Sice jsme strašně moc chtěli v Gorlici, ale prostě to nějak nevyšlo. Zkoušeli jsme i ty unitáře, ale nějak tam vázla komunikace a prostě jsme se nemohli s oddávajícím nikdy shodnout, kdy se sejdem, abychom to probrali. Tak jsme to nakonec tedy vzdali no. Ale mrzí mě to. Gorlice je fakt pěkný místo. Co se dá ale dělat, ted už chci fakt začít plánovat.
Odpovědět
Tak to je moc škoda, Chodovská tvrz je pěkná, jen ty paneláky kolem .... hodně štěstí!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my už máme zaplacený pronájem za Gorlici :-) dnes jsme byli jseště i za reverendem Samojským z Unitářů a už jsme dali i zálohu za hostinu, taže všechno je zařízeno, dokonce i prstýnky ;-)
Odpovědět
armvdd: blahopřeju .... byli jste na prohlídce? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo na prohlídce jsme byli a ta nás ještě víc utvrdila v tom, že Gorlici chceme. Ještě jsme se předtím byli podívat na několik jiných míst, ale žádné z nich se s atmosférou a vůbec se vším, co má Gorlice nedalo srovnat,hrozně se nám to líbilo :-) Ještě jsem se Tě chtěla zeptat, jak to bylo s organizací ve svatební den? Nám na sekretariátu řekli, ať se domluvíme pak s průvodci.
Odpovědět
bylo to tak, že hned co skončila prohlídka v celou (poslední před naší zaplacenou hodinou), průvodci pustili kamarádky do kasemat a ty tam nasvěcovaly svíčky, paní průvodkyně byla s nimi a i pomáhala (však jich bylo x-) ), tedy vlastně je tam pustila skoro 40 min. před naší zaplacenou hodinou, kluci s aparaturou dojeli už v poledne a dali ji tam přes poeldní pauzu, svatební kolona dojela v celou, svědkové a spol. tam dali jen stolek s ubrusem a květinou a židličky (což netrvalo dlouho) a bylo hotovo :-) . Problém s rýží není absolutně žádný, bylo jí hromada, ale ptáčci se asi postarali
Odpovědět
Profilova fotka
A průvodkyně o tom věděla nebo jste se tam ještě přijeli pár dní předem pro jistotu "nahlásit"? Já totiž nějak nevěřím domluvě, radši bych si to ještě pojistila ;-)
Odpovědět
věděla, byli jsme domluvení ... ale fakt tam není sebemenší problém, byli moc rádi, že jsme si vybrali právě tohle místo a snažili se pomoci ze všech sil .... dokonce potom nás prosili, jestli bychom tam ty svíčky v kasematech nechali vyhořet, že je to nádherný a že jim to ozvláštní prohlídky. My byli samozřejmě rádi, oni to pak uklidili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fajn :-) tak snad všechno vyjde. Tak to s vámi tam asi byla ta průvodkyně, co nám Gorlici před nedávnem ukazovala, ta byla moc milá :-) Říkala jsi, žes tam měla kytku na stůl, zdobili jste to ještě nějak potom? Třeba židle a tak? Já pořád přemýšlím, jak to udělat. Na kolik Tě ta kytka vyšla?
Odpovědět
měli jsme břečťanový věnec na dveřích, kudy se vstupuje do kasemat ... to aby lidi, kteří čekali na obřad a neznali to tam věděli, kdeže to je :-) . kytka na stůl byla jako ty, co byly posléze na svatební tabuli a tato byla převezena do restaurace a dodána na svatební stůl (chytrý nápad mojí floristky. Stejně tak ona říkala, že nemá tento prostor ve své velikosti jakkoli zdobit /měla jsem původně plán dát tam závoje s břečťanem - že si toho stejně nikdo nevšimne, navíc instalace by byla složitá a měla svatou pravdu!/), takže celková výzdoba Gorlice byl stolek, na něm ubrus a kytička. Židle jsme bnezdobili, bylo jich jen 6 pro rodiče a nejbližší příbuzné, kamarádi postáli (ono je to fakt chvilka). Kontakt na paní květinářku i na báječné fotografy je v mém svatebním albu :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Já jsem přemýšlela, že ozdobíme trochu právě židle, ale nijak velce, jenom nějakou stuhu a případně myrtu nebo tak něco.. Fotografy jsem už kontaktovala a jsme předběžně domluvení. Hrozně se mi ty vaše fotky líbily, hezčí jsem tu snad ani neviděla (ale pššš ;-) ), takže v tom, kdo nám to celé nafotí bylo ihned jasno :-) A s focením jste to řešili jak? Já jsem nejdřív přemýšlela, že svatebčany pošleme na hostinu a my se mezitím vyfotíme, aby na nás nemuseli čekat, ale zas jsem chtěla jet v koloně no... :-) tak nevim...
Odpovědět
Ok, myslím, že ty židle můžete klidně nazdobit i předem, stejně je nikdo (asi) používat v ten den nebude. Jinak děkuji za pochvalu fotek, Potůčkovi jsou fakt super a je s nimi legrace. Jinak nám svatebčani čekali, aspoň se pobavili mezi sebou .... brblala jenom moje babi, ale pak si chrupla v autě a byl klid :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?