Svatba v přírodě svépomocí

Ahoj, není tu někdo se zkušeností se svatbou v přírodě, kterou si zařizoval zcela sám? Představuji si nějaké krásné místo v přírodě, kde si dáme vlastní oblouk, židle atd. a proběhne tam svatba.. Nevíte, jak je to s možností uspořádání svatby na veřejném místě? Musí se nějak kontaktovat obecní úřad, případně platí se něco? Jsou oddávající ochotní takovou svatbu oddat? děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu můžeš mít v podstatě kdekoliv, každopádně to musíš nahlásit na matriku a oni ti sdělí termíny, kdy mají volné úředníky, kteří by tam dorazili. Pokud by to bylo mimo jejich termín, pravděpodobně si připlatíte (jako my:D). Jinak je poplatek 1.000,- Kč matrice obecně při svatbě.
Odpovědět
Děkuji za odpověď. Zajímalo by mě, zda už někdo měl takovou svatbu na nějakém veřejném místě v Praze, případně kde? Abych se inspirovala... Také z toho důvodu, že by bylo příjemnější, kdyby s tímto již daná matrika měla zkušenosti..
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem dnes četla, že jestli je to na nějakém místě, jako například louce, tak musí být prvni povolení od majitele, který místo vlastní, a s jeho písemným souhlasem jít na matriku, která spadá pod dané místo. Majitel za to nemusí nic chtít, ale také může :)
Odpovědět
U nás na matrice chtějí krom písemného souhlasu od majitele pozemků i fotografie místa. Asi aby posoudili, jestli se jim tam chce vláčet, nebo co :) Vyřídit žádost musí nejpozději měsíc před termínem svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, nemám sice přímou zkušenost s úřady jaké chtějí dokumenty a odsouhlasení. myslím že to bude taky záležet na tom o jaké místo se jedná. My jsme například zařizovali svatby v arboretu a dokumenty jsme sice přímo my nevyřizovali ale vím, že s tímto problém nebyl. Možná i proto, že je to místo, které úředníci znají a jezdí tam častěji. Taxa se určitě platí. Takže to třeba není úplně k tématu, ale já osobně doporučuji arboretum jako místo svatby - klid, všude spousta stromů, kytek, rybník, krásné prostředí následně luxusní fotky prostě všechno na jednom místě ...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?