Svatba v Přerově nebo Kroměříži, máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahojky, plánujeme svatbu v Přerově v Michalově, nevíte někdo jak je to s domluvou s městem, ohledně obřadu v parku? Svatba by měla být 18.5.2013. Nebo nějaké jiné hezké místo, radnici moc nechceme. Dívali jsme si i na Velehradě,ale je to trošku z ruky.Popřípadě nějaké hlavní rady nebo upozornění k tomuto významnému dni a zařizováníí. Děkuji všem. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alvicek ahoj, já jsem z Víceměřic, přítel z Prostějova...taky bych chtěla svatbu venku a líbí se mi právě kaplička v Modré (kousek od Velehradu právě)...zatím se to doma zdá všem moc daleko, tak ještě jako hledám...ale kdyžtak budou mít smůlu a trošku se projedeme :)
Odpovědět
Profilova fotka
i když to zrovna není venkovní svatba teda v té kapličce, ale je moc hezká :) případně mám v záloze taky krapet vzdálenější Helfštýn, nebo zámek v Tovačově - ale využili bychom jejich zahradu :)
Odpovědět
Profilova fotka
Případně jsou moc hezké obřady v prostoru Kaple sv. Kříže v hotelu Octárna. Měli jsme tam jednu z posledních svateb letošní sezóny a přístup hotelu si nemůžu vynachválit.
Odpovědět
Profilova fotka
@alvicek ahojky byla jsem ted v srpnu na svatbe kamarádky v parku Michalov, obřad byl venku, hostina v restauraci a ubytování měly na Labu´ti a svatba byla nádherná. Musíš si zavolat na město a oni ti řeknou,které termíny mají volny a které termíny dělají svatby venku. V restauraci Michalov je provozní slečna Lucka a zařizuje od květin až po výzdobu, nebo dorty, myslím,že se sní dá dobře domluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
@alvicek Ahoj my budeme mít svatbu na zámku v Chropyňi 18.5.2013 :)
Odpovědět
Profilova fotka
Marusi @marusiam Taky jsme se byli podívat na Velehradě v té restauraci u Mlýna, oddávají přímo v ní, personál velmi ochotný, všechno nám ukázal, zaslal cenovou nabídku, takže když by nevyšel top Michalov, tak tady chybu asi taky neuděláme.
Odpovědět
Profilova fotka
@eleganceindetail ...JJ taky sem se na to včera zrovna dívala, sice jen pdole fotek,ale před KM jezdím denně, tak v nejbližší době tak zabrouzdám sobně, mají to tam opravdu krásné. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@olsanskalenka ..Město sem práve psala a oni mi řekli, že termíny se rozhodnou až po novém roku, tak mám trochu strach, aby pak byla ještě vůbec možnost sehnat obřad venku. V restauraci jsme se podívat byli, i když ten servír neměl asi svůj den, tak prostory byly hezké a ubytování sem neřešila,ale Labuť je opravdu hezká, tak ubytovávám své šéfy většino, když zabrouzdají sem k nám :-) Děkuji za informaci
Odpovědět
Profilova fotka
@dashenka87 ....nebyly žádné komentáře, že svatba v květnu není zrovna to pravé :-) Ale už se s tím smiřují, sice trošku problémy má starší generace. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alvicek U nás to bylo taky... Svatba v máji - nevěsta na máry... Ale naši ideu jsme si vzít nenechali :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dashenka87 ..Vidím, že už máš všechno připravené, už jen aby byl ten květen, já bohužel pokud nevím místo, tak se nemůžu odpichnout dál:-(Ale to všechno nastane po novém roce, už se na to těším....Nad šatama pemýšlím nad salonem v Týncu u Olomouce, to je snad největší co znám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alvicek Salon Caxa dispounuje opravdu neuvěřitelným množství svatebních šatů, lépe asi zvolit nemůžete. Občas sem vozíme nevěsty i z Prahy. :-) A dámy, se svatbou v květnu si opravdu hlavu nelámejte. Zatím všem párům, které znám a měli svatbu v květnu, to naprosto klape (nejstarší pár, který znám, měl svatbu v roce 1992), pověra, která dříve smysl dávala, už je v dnešní době naprosto pasé! 8-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
přesně, tato pověra se tadovala proto, že pokud nevěsta brzy po svatbě otěhotněla, tak při většině sezónních pracích, hlavně žních, třeba ještě nevěděla že čeká mimi a dřela se, a často se ztrhala. No a potomek pak vycházel na zimu, což bývalo těžké období a byla vysoká úmrtnost, což zace zamává se psychikou. A od toho vznikla tato pověra. Taky je to měsíc zasvěcený Panně Marii, takže se světily pany, proto sňatky a nasledna svatební noc moc neprobíhaly. Aspoň tak mě to učila babička.
Odpovědět
Profilova fotka
já budu mít obřad v rotundě v květné zahradě,a je to tam nádherné :-) Paní co to má na starost je hrozně ochotná,a dá se s ní domluvit na všeličem...
Odpovědět
Ta pověra o květnu je stejně jen v česku, možná na slovensku. žiju v Německu a tady na mě koukali, co to povídám. Tady je to žádaný měsíc.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@olsanskalenka jak je to prosím tě v restauraci v michalově s možností přinést si vlastní víno a nealko? Když je svatba v létě, vypije se toho poměrně dost a ty džusy ve skle jsou dost drahý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?