Svatba v Pensionu Jízdárna, Morávka. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahoj, vsechny. Mate, prosim, nekdo primou svatebni zkusenost s timto penzionem. Byli jsme se tam vcera podivat a moc se nam tam libi. Zkousela jsem projet diskuse, ale vetsinou tam neni nic konkretniho, jen takova obecna doporuceni "je to tam moc hezke" apod. Uvitala bych konkretni zkusenosti, jaka je obsluha, pristup, apod. Diky
Odpovědět
Profilova fotka
Posunuju nahoru, uvitam jakekoli reference.
Odpovědět
Ahoj Leni, svatbu na Morávce v pensionu Jízdárna mám 12.9., takže pokud ses ještě nerozhodla, reference po svatbě ti ráda napíšu. pokud máš zájem, prosím pisni mi do IP.
Odpovědět
byli jsme se tam také podívat, prostředí pěkné, Morávku a okolí znám a mám ráda. Mínusy jsme viděli v:kolem chodí lidi, vede tam stezka, někomu může vadit "vůně"koní, a pokoje nic moc. Vybrali jsme si nakonec Autoclub Morávka, ale nebyli jsme spokojeni s provozním...
Odpovědět
Profilova fotka
Diky, holky, za reakce. Kaci, zrovna jsem ti napsala mail. TP3, to je sice pravda, ale rikali jsme si, ze to bude cele uzavrene, i terasa oddelena a ta hospoda zas neni tak velka, takze tam snad tolik lidi nebude. V Autoclubu jsme byli, ale ani jsme nesli dovnitr, priteli se nelibilo, ze je to tak u cesty. Byli jsme i na Celadne u Holubu, ale taky nas to nenadchlo, resp. venku krasne, uzasny altanek, ale vevnitr se nam to moc nelibilo. Je to po nejake rekonstrukci, v podstate hezke, ale na zemi maji hodne svetly koberec, ktery je priserne spinavy, jak tam hoste chodi v botech. Tak uvidime, Jizdarna se nam fakt hodne libi, ale jsem z toho jeste trochu rozpacita (predbezny rozpocet se mimoc nezdal). Momentalne cekam na vyjadreno p. provozniho, mozna se to vysvetli.
Odpovědět
Já jsem tam taky původně plánovala svatbu, vlastně už jsem byla pro ně rozhodnutá, ale nakonec jsem to přehodnotila. Byla jsem tam mrknout s kámoškou někdy loni v létě nebo na podzim, už nevím přesně. Daly jsme si jídlo (výborné), obsluha taky moc milá a potom jsme si od číšnice nechaly ukázat místo, kde se svatby odehrávají a všechno mě to nadchlo. Majitel tam nebyl, takže jsem na sebe nechala kontakt. Mluvili jsme pak spolu asi 2 x telefonem, chtěl si se mnou smluvit schůzku, ale mě vždycky do toho něc vlezlo, nebylo auto, pak zkoušky ve škole, no prostě jsme se do Vánoc nesetkali. Proto mě docela překvapilo, když mi 4 dny před Vánocemi přišel velmi stručný mail se zálohovou fakturou na 20.000,-. Vzhledem k tomu, že jsme se do té doby ani nesetkali, nikdo nevěděl kolik nás bude, co si představuju nebo cokoli jiného, přišlo mi to docela drsné. Kdyby mi napsali, že termín má někdo jiný, protože jsem nebyla schopná přijet se podívat, neřeknu ani slovo. Ale faktura mě dostala :-D Napsala jsem majiteli mail, že se mi to nelíbí, že ani tolik najednou nemám....Nemůžu říct, majitel mi vyšel vstříc s placením po částech, já bych snad tu zálohu zaplatila, ale přítel už nechtěl ani slyšet o hospodě, kde člověka ani nevidí a už chtějí takovou zálohu. Takže nakonec jsme se brali jinde a byli jsme hrozně spokojení. Jinak se tam braly dvě moje známé a obě byly moc spokojené, takže je v žádném případě nechci pomlouvat.
Odpovědět
Profilova fotka
Ivanka, diky za reakci. Jen okrajove, muzu vedet, kde jste se nakonec brali. Ja uz jsem dostala odpoved na mail tykajici se nejasnosti v rozpoctu a uprimne, porad jsem dost rozpacita. Slo o to, ze v rozpoctu, ktery nam byl poskytnut (byl to rozpocet uz probehnuvsi svatby, ktera zhruba odpovidala velikostne a pozadavkove te nasi), byly nektere castky, ktere se mi nezdaly. V rozpoctu byla vzdy uvedena cena za porci, pocet porci a celkova gramaz objednanych porci. U polozky pecivo (k rautu) bylo objednano pro 30 osob 50 porci o celkove hmotnosti 20kg =-), uctovana cena 1750kc (35 korun za porci), tj. celkova hmotnost zhruba odpovida 65 vekám, nebo 400 rohlíkum, coz se mi teda zdalo dost pro 30 lidi. Takze jsem se ptala o jake konkretne pecivo se jedna + jsem chtela vedet uctovanou cenu za kus peciva. Pan provozni mi odpovedel, ze celkova hmotnost je asi chybna, ze davaji cca 6ks peciva na osobu (chleba, tmave a bile pecivo) tj. asi 10kc za 1ks peciva (coz se mi zda dost, ale je pravda, se v restauraci si chleba nedavam, takze nevim, jestli je ta prirazka normalni nebo uz prehnana). Dalsi vec se tykala ceny za vyzdobu (3500kc) a to uz se mi teda zda opravdu hodne (kdyz pripoctu dalsi 4000 za pronajem) vzhledem k tomu, ze v cene je jen zakladni zalozeni na tabuli s ubrusy a barevnou stolou dle domluvy, bezny inventar vcetne skla (pokud bych chtela masle na zidle, tak dalsich 500) + co budu chtit dalsiho, musim si dokoupit. A posledni polozka, na kterou jsem se ale uz neptala, je povinny odber alkoholu (170kc/osobu), ktery byl pocitan i na deti (alespon z toho rozpoctu to tak vyplyvalo). Vzhledem k tomu, ze deti bylo 5, tak to dela slusnych 850kc navic. Tak nevim. Ale prostredi je krasne, jen nevim, jestli nam to stoji za to.
Odpovědět
lena.k: Brali jsme se nakonec v hostinci U sv.Jána v Horních Bludovicích, i s obřadem, kde nám vyšli maximálně se vším vztříc a rozhodně nechcou peníze za všechno možné i nemožné ;-)
Odpovědět
LENA.K - navrhuju zajet znovu za majitelem panem Volným a pořádně se domluvte. Mailem to moc nemá cenu, s námi jednal moc pěkně, takže jsme jasně věděli kolik budeme platit a za co.To se nedá říct o Autoclubu, tam nám naúčtovali za raut např. 350Kč na osobu a bylo to strašné, skoro žádné jídlo, řízečky, kuřecí bylo studené.
Odpovědět
Ahoj, mám naprosto stejnou zkušenost s "účtováním" položek, tvrdého alkoholu, přemrštěnou cenou za dekoraci a vůbec s dalšími "nedorozuměními" zejména při placení. :-S (a z reakcí známých a diskuzí na netu nabývám dojmu, že je to spíše záměr, než fakt nevinný omyl (?)) Sestra se vdávala v září letošního roku a nejsem si zcela jist, že porovnání nabídka vs. reálná cena a zpětné handrkování se o "nedorozumění" (které není ovšem jedno, ale třeba 5...??!) Vám vykompenzuje to "pěkné prostředí" Bohužel... :-(
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Článek se načítá
My jsme se v Penzionu Jízdárna na Morávce brali v září 2010,moc se nám tam líbilo,romantický obřad s nádherným výhledem na hory,výborné jídlo a milá obsluha a hezké ubytování.Vřele doporučujeme!
Odpovědět
Milé nevěsty, já bohužel také nedoporučuji! Pension Jízdárna na Morávce má opravdu krásné prostředí, což byl i hlavní důvod výběru tohot místa pro naší svatbu, ale při domluvách, placení i samotné realizaci bylo tolik háčků, které bych zpětně raději vyměnila za jiné místo. První schůzka s panem Volným proběhla skvěle. Byli jsem s manželem nadšeni z jeho přístupu a ochoty, což se změnilo v momentě zaplacení nemalé zálohy. Majtel nám ne vždy odpovídal na e-mail. Když jsem mu napsali o nějaké změny v objednávce, změnil třeba jen část. Což vás nebaví, stále hlídat. Navíc jsme si s manželem brzy všimli, že naše ceny nesedí s jídelním lístkem. Samozřejmě jsme měli téměř vše dražší třeba i o 20%. Oficiálně ani nikde ceny svatebního menu nenaleznete, takže si to nemáte ani kde zkontrolovat. A věřte tomu, že ty částky nejsou malé! Za hlavní jídlo dáte téměř 200Kč a porce to není příliš velká. Po té, co jsme na špatné ceny upozornili se v naši objednávce opět upravila jen část!!! Trochu jsme čekali i nějakou omluvu, ale pan Volný neřekl ani slovo. Asi 4dny pře svatbou mi z Jízdárny někdo volal, že potřebují něco na zatížení ubrousku. Věřte tomu, že 4dny před svatbou máte úplně jiné starosti než ještě shánět těžítka. Navíc pokud člověk platí téměř 4000Kč za výzdobu, čekal by že to je se vším i s novýma svíčkama. Navíc jsme se domluvili na krémových květinách tak jak to mají krásně na fotkách. A jelikož zřejmě chtěli ušetřit k šampáň výzdobě jsme měli všude růžové růže (zřejmě z jejich zahrady). Jelikož jsme se nechtěli v náš svatební den s nikým hádat, šel vše zaplatit tatínek, který si v objednávce nevšiml, že jsme se domluvili na plném odběru alkoholu z Jízdárny. Protože jsme měli na Jízdárně jen rodinný oběd a večer se pokračovalo jinde, alkoholu se mnoho nevypilo. Pan Volný nám do toho zaúčtoval ještě nemalý poplatek za vlastní alkoho, který jsme ale vůbec neměli! :-| Před svatbou má člověk jiné starosti než se s někým dohadovat o tom proč nechce čokoládovou fontánu, miniřízečky a jiné a jiné. Vše byl po zaplacení zálohy problém! :-( Pokud vás krásné okolí i přes to nepustí, pak doporučuji chtít vidět ceny všeho před tím, než objednávku vůbec začnete sepisovat. Ještě bych se poptala i na ten pronájem, který také není malý a neslyšela jsem o tom, že by se někde platil. Svatbu hold člověk domlouvá jen jednou, takže neví jak to chodí. Kdybychom se měli rozhodovat s manželem podruhé, tak jdeme jinam!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Rada bych obnovila tuto diskusi :) nejake nove info ? Planujeme svatbu na zari 2014 a navic zijeme v zahranici. Za jakekoliv komentare budu rada. Dekuji :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Zdravim damy, 8-) tak ja Vam nevim. Nemuzu zaprit, ze jsem z techto recenzi nemela uplne klidny spanek, kazdopadne jsem do toho sla a 5.7. jsem se zde vdala. Zcela uprimne rikam, ze jsme byli vsichni velmi spokojeni, byla to svatba sice mala, ale zato prijemna a ve spolecnosti nejblizsi rodiny. Nehlede na to, ze jak ja tak rodice jsme z oboru a take mame ubytovaci a stravovaci zarizeni, takze jsme vedeli, na co si dat pozor, zde ale zadna kontrola nebyla zapotrebi, vse fungovalo - od chvile, kdy obrad zacal az do posledni vypite slivovice :-) Takze, pokud nejste extremni rejpalove a umite si veci uzit, nebudete mit s timto mistem ani s manzely Volnymi zadny problem :)
Odpovědět
@lena.k My měli nedávno svatbu v Yacht Clubu, Soběšovice a nádhera. Pardon, nevšimla jsem si data :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?