Svatba v Pavilonu v Havlíčkových sadech. Doporučuji

Ahoj, ráda bych se podělila o nádherné místo na pořádání svatebního obřadu, popř. i svatební hostiny. Jedná se o nově zrestaurovaný novorenesanční Pavilon v Havlíčkových sadech v Praze 2. Pavilon je ve tvaru písmene U a stojí hned vedle Grebeho vily uprostřed zeleně parku Grebovka. Jen pár kroků od jeho zadního vchodu se rozkládá vinice a vyhlídka na Prahu. V pravém křídle zůstal zachován historický kuželník, v novém levém křídle je kavárna. V hlavní části jsme měli svatební obřad. Po všech útrapách s hledáním místa obřadu, jsme našli to nejkrásnější, které jsme si mohli přát. Doufám, že toto téma poslouží jako cenná inspirace, my jsme byli první a asi trochu zkušební svatba a byli jsem naprosto spokojení a nadšení.
Odpovědět
Ahoj, a nechceš přidat nějaké fotky?
Odpovědět
fotky ze svatby ještě namáme, ale můžeš se mrknout na http://www.vieraevents.cz/blog/index..... jsou tam fotky Pavilonu těsně před kolaudací.
Odpovědět
Zajímavé, pro mě asi příliš velké :-)
Odpovědět
poppaea, nevim, kolik vas bude, nas bylo na obrad asi 60. urcite by se tam jeste dalsi lide vesli, ale prazdne to rozhodne nevypadalo, naopak. pocasi bylo trochu nejiste, tak jsme byli radi, ze se nam dovnitr vesli i dva stoly s pripitkem a jednohubkami :-) jinak obrad se da konat i venku, tvar Pavilonu do U s pesinkou uprostred k tomu uplne vybizi... ;-)
Odpovědět
Viniční altán je za "rohem" a pro mě osobně je mnohem romantičtější a hezčí...
Odpovědět
No právě, nás bude na raut jen asi 25. A obřad bude někde úplně jinde :-)
Odpovědět
poppaea - pokud hledas misto jen na raut, tak by treba bylo pekne to nove leve kridlo Pavilonu, ktere by velikosti odpovidalo, je tam kavarna s barem a sezeni, ale asi nejlip posoudis sama, kdyz se tam zajdes mrknout, pokud tedy tu moznost mas. ladie - to je samozrejme veci nazoru a pokud se tobe zda altan hezci a romantictejsi, tak je to naprosto v poradku. jen bych si byt tebou potvrdila, ze v datum vasi svatby tam nebude mit nejaka svatba pred vami i hostinu. (viz diskuze vinicni altan 4. a 5. srpna 2009). my jsme tam meli puvodne mit obrad i hostinu, ale kvuli naprosto nehoraznemu a neserioznimu chovani provozovatele jsme to zrusili. zbyvalo 7 tydnu do svatby, tak jsme zariskovali, na MC a na marice Prahy 2 nam vysli maximalne vstric a i kdyz restauratorske prace v Pavilonu nebyly jeste hotove, rozhodli jsme se doufat, ze vse stihnout v terminu a kolaudace probehne bez problemu. a nas risk se nam vyplatil, protoze nam se mnohem hezci a romantictejsi zda Pavilon. co clovek to nazor a vkus... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No ja doufam, ze davaji hostinu pouze poslednim parum a jsem celkem klidna . Hostinu budeme mit jinde, tak muzu klidne spat, jestli se tam nesejdeme s dalsi svatbou :-D navic mame obrad relativne brzo, tak si nedokazu predstavit, ze by v tu dobu uz nekdo zvladnul foceni a vsechno a uz obedval . Na ten pavilon jsem koukala, byli sjem tam kratce pred tim nez to otvirali. Je to moc pekne, jen bych se bala cen... V jake cenove relaci se pohybuji? A jak vari?
Odpovědět
nuuna - co se hostiny V Pavilonu tyce, bohuzel prehled nemam, protoze my jsme v tam meli pouze obrad. Provozovatel Pavilonu byl vybran az pozdeji, takze jsme o teto moznosti puvodne nevedeli a zamluvili jsme si hostinu v Park Restaurantu hned pod Grebovkou (mimochodem velmi pekne misto, vyborna kuchyne a skvely personal i domluva). Po obradu jsme meli v Pavilonu pouze pripitek pro vsechny svatebcany s malym pohostenim. Informaci, ze hostinu v Altanu muze mit jen posledni svatba, jsme puvodne meli taky a to byl prave ten kamen urazu. Bohuzel to provozovatel altanu v nasem terminu nedodrzel a na muj rozhorceny dotaz, jak je to mozne, se mi dostalo odpovedi, ze matrika si muze rikat, co chce, ze provozovatele altanu jsou oni a oni si tedy muzou delat co chteji a dve hostiny za den tam pry bezne delaji. Zvlastni, ze nas o tom neinformovali, kdyz jsme si u nich pri osobni schuzce termin i s hostinou pri osobni schuzce zamlouvali. Druha svatba uz tam totiz obrad od 12hod i s hostinou zamluveny meli. Na matrice nam pak potvrdili, ze uz se to nekolika parum pred nami taky stalo.
Odpovědět
Ahojky my tam mame svatbu 26.6 2010 tak jsem na to zvedava jake to bude vypada to tam moc pekne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
muphi: Musím potvrdit, že je to moc krásné místo. Byli jsme se tam podívat asi před měsícem a i když byl už podzim v plném proudu, moc se mi tam líbilo. U nás je ale problém, že matrika ještě neví přesné termíny v září kvůli vinobraní a bude jej vědět až v březnu, což je v Praze pozdě, pokud si musíš zajistit hostinu. Takže jsme šli do Viničního altánu, kde ještě 3. 9. je termín vypsaný. Kdyby byl v Pavilónu, šli bysme asi do Pavilónu už kvůli mnohonásobně lepší přístupnosti.
Odpovědět
martah: tak to jsem rada, ze se Pavilon libi a budou tam dalsi svatby. Pavilon je opravdu krasny a vysli nam ve vsem vstrict. doufam, ze i vam se zadari! martja_sgcz: co se terminu tyce, jak uz jsem tu psala, my jsme to meli trochu na divoko, kvuli uz popsanym zadrhelum a navic zadost o ruku probehla v cervnu a v zari jsme se brali. i tak jsme ale v podstate s nicim dalsim nemeli problem, hostinu jsme rezervovali dokonce az v srpnu. navic dokud neslozis zalohu (a tu po nas vsude chteli maximalne 3 nedele pred svatbou - krome mych satu - , v restauraci dokonce jen tyden predem) tak plany menit muzes. kazdopadne ale vim velmi dobre, co to je nemit jistotu a oznameni by se taky mela poslat s nejakym predstihem ;-) a co se vinobrani tyce, co ja si pamatuju, tak vetsinou byva az v druhe pulce zari. nakazdopad drzim palce at se vam vsem svatba vyvede stejne jako nam, at uz ji budete mit kdekoliv a at mate nezapomenutene vzpominky na VAS DEN D!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ahoj. My take uvazujeme o Pavilonu. Honde zvazujeme poradat tam i hostinu. Nemate nekdo reference, jak tam hostiny ci jine spolecenske akce s jidlem probihaji? A jak tam chutna?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Ráda bych obnovila tohle téma. Někde nějaké zkušenosti z loňska, či z příprav na letošní "sezonu" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
V Pavilonu budu mít svatbu letos 27.8.2011, zatím zjištuji možnosti výzdoby, tak se uvidí :) vypadá to tam moc pěkně :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my tam máte obřad a hostinu 13.8.2011 :))) Vše potřebné domlouvám s panem provozním. Pokud nebude pršet, budeme mít obřad venku. V Galerii na jejich webových stránkách jsou fotky jak to při obřadu vypadá. Stolek pro oddávajícího, bílé židle pro svatebčany, koberec a oblouk je k pronajmutí. Zatím si ho vždy někde půjčovali, ale na letošní sezónu si ho chtějí koupit a mít pak potom pořád k dispozici. Co se týče výzdoby svatební tabule, tak jí tam přivezu den předem a personál to tam ve svatební den dopoledne sám nazdobí :)
Odpovědět
Ahoj, nikde nemohu dohledat kolik se platí za pronájem Pavilonu? Jedná se mi jen o svatební obřad. Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
3500 Kč venku a 3000 Kč uvnitř :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Holky a zažila jste tam některá z vás svatbu v deštivém a podobně ošklivém počasí? Nedokážu si moc předsatvit tu cestu k altánu :-D
Odpovědět
No tak se vám moc omlouvám, nejdřív jsem byla na foru o Altánu, takže jsem to trochu popletla :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 letech
My měli svatbu u Pavilonu v Grébovce letos ve 2019. Je to krásné místo, jsme z Vinohrad a byla to jasná volba. Ovšem přístup a jednání s radnicí a lidmi zaštiťujícími obřad nás nepříjemně překvapil. Domnívám se, že spoléhat na to, že jsou lidé na svatbě v euforii a tak nad vším mávnout rukou, není vhodné. My jsme se naštěstí nenechali moc rozhodit a snažili jsme si to užít, ale věřím, že mnozí by to neustáli a to úplně zbytečně. Měli by na tomto rozhodně zapracovat! Po domluvě obřadu na radnici, kde odevzdáte dokumenty Vám řeknou, ať zavoláte jistému správci Pavilonu a s ním domluvíte veškeré podrobnosti. Od toho jsme se dozvěděli jen to, že svatebčané mají dorazit 20min. před obřadem a nevěsta těsně před, hudbu si máme donést na vlastním médiu a pokud chceme nějakou výzdobu, máme kontaktovat další paní. Musím podotknout, že ta jediná všechno zachránila, byla milá, ochotná, vstřícná a hlavně empatická a poskytla nám na poslední chvíli veškeré důležité info (jako třeba kde nevěsta čeká, kudy půjde apod.). První svatebčané dorazili půl hodiny před obřadem a na místě nebylo vůbec nic nachystáno! Židle, stolek atd. začali chystat těch 20min. předem. Z důvodu rozkopaných ulic jsem měla jako nevěsta bohužel malé zpoždění, než ale zapnuli hudbu atd., obřad celkově začal s 15 min. zpožděním. Oddávající byl však značně nervozní a nepříjemný, asi spěchal na oběd. Chtěli jsme předem znát obsah proslovu oddávajícího, což nám na radnici předem zamítli a odmítli. Byly ale pasáže o kterých jsme věděli, že je nechceme a tak kamarádka zajistila těsně před obřadem alespoň vyškrtání některých pasáží. Paní z matriky neměla pochopení "že to prostě nejde". Nakonec šlo a proslov se zkrátil. Největší trapas nastal ale chvíli, kdy si máte říct ano, vyměnit prstýnky k čemuž všemu dostanete pokyn a pak čekáte na ten poslední "polibte se" a on nikdo nic..když všichni koukali co jako bude a nebude dodala matrikářka za oddávajícího rychle "no, tak pusu"... Za obřad a pronájem prostoru Pavilonu Grébovka zaplatíte celkem 4.000,- a máte pro sebe 60minut. Když jsme začali pořizovat fotky, dámy z Café Pavilonu začaly najednou bez varování všechnu výzdobu sklízet a to jsme i se zpožděním byly na 40minutách. Když jsme je požádali, zda by s tím ještě mohly počkat, odvětily "že se máme rychle dofotit" protože mají další akci, na kterou to musí připravit. Byli jsme však jediní, kdo tam měl v ten den svatbu a nějakou akci - zjistili jsme si to, nechtěla jsem stát frontu mezi nevěstami, takže dámy lhaly. A vlastně si to neumím ani představit, kdyby to skutečně měly chystat hned na další, to asi uděláte jen pár fotek s rodinou a už musíte vypadnout. Den, který máte prožit jen 1x za život si chcete užít, takže jsme si to nenechali zkazit, ale dovedla bych si to představit i mnohem lépe, bez těchto zbytečností, kdy si vysloveně musíte prosazovat svou a s někým bojovat... A ještě poslední věc, není tam vůbec kde parkovat (pokud náhodou nenarazíte tedy na volné místo) a nelze k tomu získat žádné povolení. Naštěstí byl alespoň ochotný pan správce u vstupu do Grébovky, kterému jsme vysvětlili, že máme invalidního dědu na vozíku, pro kterého auto potřebujeme a tak nám dovolil na tu hodinu zaparkovat na volném místě vyhrazeném pro zaměstnance ÚMČ Praha 2 bez hrozby odtahu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?