Svatba v okolí Ostravy

Profilova fotka
Milé kolegyně nevěsty, hledám nějaké tipy na krásné místo pro svatbu v okolí Ostravy. Ideálně místo kde může být obřad i hostina jak za pěkného tak škaredého počasí, asi tak pro 40 lidí. Ještě nemáme s přítelem jasnou představu jak bychom to chtěli, tak ocením všechny tipy ;-) Líbilo by se mi místo v hezké přírodě, ať je kde se vyfotit. Děkuji moc za Vaše tipy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud byste chtěla svatbu venku, tak nejhezčí je to U vodníka slámy v Háji ve Slezsku, ale ten bývá dost obsazený. Možná i Sanatoria Klimkovice, moc dobře tam vaří, i když nevím, jak by se řešil obřad, když by pršelo. To byste se asi museli poptat. Nebo nějaký zámek, třeba Porubský zámeček, tam jsem fotila v sobotu tatínkovu svatbu, uvnitř je to moc hezké a do restaurace člověk sejde jen dolů po schodech (je tam řecká restaurace). Ohledně kapacity byste se museli asi poptat. Každopádně je to pohodové místo, jediné, co mi trošku vadilo bylo, že jsem musela u obřadu fotit z 1 místa, které mi určili, prý jim tam nějaký fotograf šťouchal do oddávajícího, který se pak dost namíchl, no, ale to byste neřešili vy, ale fotograf. :-) Pak je také krásný zámek Kunín, ohledně restaurace, ta tam také je, kapacitu si už ale pamatuji mlhavě. Hrozně se mi tam ale líbila kuželna, taková podlouhlá místnost uprostřed parku, kde by obřad mohl být opravdu krásný :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Máme přibližně stejně hostů a taky jsem z Ostravy tak už mám nastudováno. Sice svatbu chceme spíše na Opavsku odkud je obří přítelovic rodina, ale ono je to pak prakticky stejně všechno v okolí Ostravy. :) Tak Vodník Sláma je téměř zabraný na celý příští rok. Jinak přímo v Ostravě se nabízí Slezskoostravský hrad, ale ten asi nesplňuje podmínku hezké přírody. Nádherný je zámek Šilheřovice (bohužel taky si to nechají zaplatit). Se 40 lidmi se vejdete i na Kunínský zámek - ten je opravdu nádherný a tváří se i cenově přijatelný. Hradec nad Moravicí. Štáblovice. Zámeček Linhartovy nebo Kocharowsky v Loděnici. Zámek v Litultovicích. Zapomněla bych na Kravařský zámek. V Ostravě je ještě pěkné místo Třebovický mlýn. Zámek v Ova-zábřeh, ale tam nevím jak to se špatným počasím. Pokud ti nevadí tmavá obřadní síň (ale velice hezká) - tak zámek Bartošovice - četla jsem na ně jenom chválu a hlavně prý mají krásné ceny. Prostě kolem Ostravy je toho hodně. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem ještě narazila na penzion Setina mezi Ostravou a Opavou tváří se to, že to je uprostřed lesů. :) Škoda, že chystáme zimní svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/blog/iwanka_19...
Odpovědět
Profilova fotka
@andromedastoupajici O Hradci nad Moravicí jsem uvažovala, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Byli jsme se tam nedávno podívat v sobotu a když jsem viděla kolik svateb se tam vystřídá, že je to jak na běžícím pásu, tak mě to nějak odradilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@iwanka_1992 Tolik tipů, super. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, za Ostravou je Bohumín a za Bohumínem je zámeček Chalupki, fakt krásný prostředí a slyšela jsem jen samou chválu :)
Odpovědět
Chalupki jsou bezva, ale... Obřad musíte mít jinde. Na polské straně, by byl komplikovaný (pokud jste češi). Termíny jsou 1,5-2 roky dopředu zarezervované. Někdy však můžete mít štěstí, když si jiný pár termín rozmyslí. Jako velké mínus vnímám, že svatby dělají až od 70, osob. Tzn pokud chcete mít jen 40 osob není to pro ně problém, ale za těch 30 si pak musíte doplatit (30x 1200= 36 000 Kč). Samozřejmostí je, že jídlo pro těch nepřítomných 30 osob Vám zabalí a můžete si odnést domů :-). Na závěr poplatek za pronájem zámečku cca 20 000 Kč (z něčeho se musí zaplatit zahradník a údržba zámečku). Pro Vás to je 56 000 navíc = to už je hezká dovolená. Personál je velice ochotný a profesionální! Prostředí hezké a jídlo dobré!
Odpovědět
@alsae Ja doporucuji Penzion Maják (Yacht klub) - nebudete litovat. Priroda, jidlo, personal...uzasne vse!!!
Odpovědět
@nnnadja máš osobní zkušenost? Popřípadě k dispozici nějaké fotky? Slyšela jsem na maják jen samé pozitivní ohlasy
Odpovědět
Profilova fotka
Taky doporučuji Maják (yacht club) my jsme tam měli svatbu ted v červnu a nemůžu vynachválit jídlo, personál, prostě všechno, bylo to velmi profesionální, žádný problém, fakt super a novomanželský pokoj je úžasný :)
Odpovědět
Profilova fotka
@persida dík za tip, ale platit navíc za 30 lidí, to se mi zdá docela hodně. A asi bych chtěla mít obřad i svatbu na jednom místě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bublinka2008 máte moc hezké fotky. O Majáku jsem už slyšela, právě že se to tam docela zamlouvá příteli, tak ráda slyším, že jste tam byli spokojení. Jak dlouho dopředu jste měli rezervovaný termín? Jsou tam i prostory pro obřad když není pěkně?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Tak my jsme to meli U vodnika Slamy - ano soboty jsou plne (jeste se zkuste podivat na kalendar akci na jejich strankach tam maji vypsane volne terminy), ale pokud by vam nevadila svatba ve ctvrtek tak urcite sezenete jako my minuly rok take touto dobou :) svatebcane by si museli brat volno v praci nebo presunout smeny (pokud by to nevyslo treba na nejaky statni svatek), u nas s tim nemel problem nikdo, naopak ti s kovovinou si ten prodlouzeny vikend velmi pochvalovali :D Vse na jednom miste, vcetne foceni, zadarmo muzeum pro hosty, pristup majitele a hlavne obsluhy na 1*, jidla tuna a perfektniho :) veskere zbytky zabali, nic (krome vypousteni lampionu do vzduchu - kompenzovano lampiony na vodu) neni problem, pokoje nadherne a vonave :) cena stejna jako napriklad Zamek Zabreh v Ostrave vcetne neomezene konzumace piva, vina, nealka. Tvrde si muzete donest sve po zakoupeni ( pri 40ti hostech 4 litry ;-) ) nejakych jejich flasek. No mohla bych tu vychvalovat cely den :D
Odpovědět
Profilova fotka
@iwanka_1992 Na vodníka Slámu jsem už slyšela samou chválu. Svatbu bych raději o víkendu, ale určitě nebudu čekat 2 roky na termín :-) takže i přes týden by se to nějak domluvilo. Fotili jste se na místě? okolí je pěkné?
Odpovědět
my v září budeme mít v Hotelu Fridrich na Těrlicku..klidně koukni ke mně na profil (mám tam fotky místa, kde můžře být obřad a sálu). Ze strany hotelu zatím vše bez problémů, s paní provozní se velmi dobře komunikuje...kdy Tě cokoliv zajímalo, tak napiš, ráda upřesním :)
Odpovědět
Profilova fotka
Krásná svatba je v Jakartovicích Penzion nad stájí... dělá se tam i obřad, hostina, nocleh... je to tam kouzelné :) Byli jsem tam tento víkend na svatbě a moooc povedené, romantické
Odpovědět
Profilova fotka
@alsae děkuji :) termín jsme rezervovali loni v srpnu, ale chtěli jsme mít jistotu, že bude volno, proto tak dlouho dopředu a navíc je to oblíbené místo. Místo pro obřad, když není pěkně to nevím, asi ne, ale je tam vždy stan, takže na snoubence neprší, my jsme to riskli, ale zas musím říct, že ten den jsme měli hodně slušné počasí, sprchlo jen pár kapek a to až po obědě pak opět svítilo sluníčko, navíc máme moc krásné fotky na jejich mole, které ještě nemám, ale dodám :)
Odpovědět
Profilova fotka
@alsae Ale zase je tam stříška, kdyby pršelo svatebčani můžou stát pod ní
Odpovědět
@alsae To nebyl tip. To bylo varování!
Odpovědět
@persida Maják je opravdu uzasny. My meli svatbu v patek a abych pravdu rekla - prijela jsem, oblekla se do satu a o nic se az do rana nestarala. Bylo to tam opravdu hodne pohodove a lavne nadherne -cast rodiny tam dokonce planuje nejaky vikend, vsichni byli z mista nadseni:) a ceny - podle me, jak je to tam hezke a dobre uplne v pohode!
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinka2008 my bychom chtěli svatbu asi v září příštího roku, ale myslím, že je lepší mít místo rezervované raději dlouho dopředu. S počasím je to vždycky risk, takže snad budeme mít taky štěstí. Můžu se zeptat kolik jste měli hostů? Výzdobu jste si zajišťovali sami?
Odpovědět
Profilova fotka
@nnnadja můžu se zeptat jestli to vevnitř není takové hodně tmavé? Na některých fotkách co jsem viděla, to tak vypadalo, takže jestli je to fotkami nebo i ve skutečnosti?
Odpovědět
Profilova fotka
@alsae my jsme měli celkem 40 hostů, výzdobu jsem nechala na nich a nelituju, holčina co to dělá je neskutečně šikovná, pouze jsem jí řekla, že to nechci přezdobené a bylo to opravdu vkusné a krásné. Co se ceny týče jsem byla překvapená jak skvěle to vyšlo na to jak to všechn bylo profesionální a krásné, čekala jsem že budeme platit víc, byla jsem hodně spokojená a nejen já. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinka2008 taky počítáme zhruba se 40 hosty. Určitě se tam chceme zajet v nejbližší době podívat. Tak to je super, že výzdobu udělají pěknou na místě, a nemusela sis to zajišťovat sama. Měli jste to i s přespáním pro svatebčany?
Odpovědět
Profilova fotka
@adriii Děkuji za tip, o tomto hotelu slyším poprvé. Na fotkách, ale vypadá moc hezky. Budete to mít v tom sále s terasou? Jak to vypadá v okolí hotelu? Jsou tam pěkná místa pro focení? díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alsae Ano měla jsem to tak, mám rodinu z daleka, tak jsem je tam ubytovala, ubytování je moc krásné, všechny pokoje jsou prostorné a je u nich krásná koupelna. Opravdu si nemůžu na nic stěžovat, majitel je velmi ochotný, určitě stojí za to se tam minimálně jít zeptat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinka2008 Už plánujeme kdy se tam zajdeme podívat :-) moc děkuji za všechny informace, měla jsi krásnou svatbu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě ještě napadá zámecká restaurace štáblovice, penzion ovečka nebo rodný dům Mendela ve Vrážné. ... :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?