Svatba v okolí Hradce Králové nebo Pardubic, máte tip?

Plánujeme na rok 2014 svatbu a jsme v první fázi výběru místa :-) Máte v okolí Hradce nebo Pardubic nějaký super tip na pěkné místo? Nechci jen "klasický" obřad na radnici. Zatím vyhrává zámek Slatiňany - ale jen podle obrázků na netu. Díky za rady :-)
Odpovědět
1
2
Chlumec nad Cidlinou nebo Kostelec nad Orlicí, případně Litomyšl :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojda. Já bych ráda svatbu nebo alespoň svatební hostinu někde u vody. Taky někde na Pardubicku. Neví někdo o něčem? :-) :-)
Odpovědět
@luj89 Díky :-)
Odpovědět
@gruntovat - Ve Slatiňanech na zámku oddávají i venku u rybníčku - mají i pár fotek ve fotogalerii. Jinak nevím, tím, že venku svatbu radši kvůli počasí nechci, tak jsem to neřešila.
Odpovědět
@gruntovat My jsme se sice brali v zahraničí, ale party jsme měli pro rodinu v letní restauraci Macháč u písáku mezi Stéblovou a Čeperkou. Všichni z toho byli nadšení, místo je to super. Děti se koupaly, jezdily na šlapadle, hrál se nohejbal, plážák, petangue (chtěli jsme to trochu akční). Je tam velká krytá terasa, prostor je to prostě super. Ale...byla jsem z toho trochu nervní, komunikace s paní majitelkou je dost zvláštní, stále prosazovala svoje, moc nechtěli poslouchat mé návrhy. Fotky, které jsem jí poslala, vůbec neukázala provoznímu ani kuchaři. Nakonec si to udělali po svém. Ale to samozřejmě hosté nevidí, ti byli spokojení...A my nakonec taky, protože to dopadlo dobře, všichni se bavili a to bylo hlavní. Jídlo si moc chválili, akorát servis trochu vázl, mnohokrát jsem byla upozorňovat, že někde něco chybí, což by mě asi jako nevěstu dost otravovalo, tady už to přeci jen bylo neformální...Takže prostor super, komunikace to trochu kazila, ale výsledný dojem a ohlasy byly pozitivní. Kdybys chtěla vědět něco konkrétního, piš do IP.
Odpovědět
Jinak, kdyby byla svatba tady, byla by na zámečku v Klokočově a oslava v přilehlém hostinci - vše na jednom místě. Je to kousek za Sečí.
Odpovědět
Profilova fotka
co Kuňka?
Odpovědět
@koldovam Kuňka byla první, kterou jsem chtěla, ale pak jsem tady na foru četla, jak je to tam hloupě vyřešený s výjezdem nahoru - dokud neodjede první svatba, tak tam další nemohou - takže není ani moc čas na focení, aby se nezdržovali ostatní :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym tak ještě zkus Pardubický zámek, Jiráskovy sady v HK - altán, růžový sad nebo soutok, kaple ve Smiřicích, zámek v Myštěvsi, Hrádek u Nechanic, Potštejn, Česká Skalice, Humprecht, Pecka, Chlumec nad Cidlinou.... Záleží, kam to máš blíž - aby to zase nebylo moc daleko.... Kuks se rekonstruuje, takže tam neoddávají.
Odpovědět
Doporučuju Cartellone Pardubice - jak obřad, tak hostinu! Nádherné!
Odpovědět
Profilova fotka
Hrad Potštejn, úplně pohádkové místo. Mrkni do mého alba :-)
Odpovědět
JO a ještě se podívej na zámeček Staré Čívice, tam se nám to původně taky líbilo. Nebo loď Arnošt v Pardubicích :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Doporučuji zámek Pardubice - vlastní zkušenost. Další dobré zkušenosti mají kamarádky ze Zámečku ve Starých Čivicích a i ze Slatiňan.
Odpovědět
@koldovam Juu, to je nápadů - spousta mě ani nenapadla a např. zámek v Myštěvsi vůbec neznám- moooc díky :-)
Odpovědět
@kersenilla Hmm, tak to také vůbec neznám - díky, podívám se :-)
Odpovědět
@misule86 Fotečky nádherné - moc blahopřeju a na Potštejn se také podívám :-). Díky
Odpovědět
@hhhhanka Na zámku v Pardubicích i zámečku v Čivicích jsem byla na svatbě kamarádům a moc mě to neohromilo - a hlavně, co si budeme povídat, chtěla bych něco maličko jiného - tak jen doufám, že nepřeberu :-D Ty jsi byla jako svatební host ve Slatiňanech? Zajímalo by mě nějaké nezainteresované info :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme se brali v Hradci v Domě u Špuláků, to je sice obyč, ale pak máme hezké fotky na náměstí s kostelem za zády a spoustu času jsme strávili na pivovarských hradbách. Jinak jak jste zmiňovali Kuňku, kamarád se ženil poblíž v tom golfovém resortu. bylo to teda finančně náročnější, ale o nic se nemuseli starat. A na focení si půjčili i golfová vozítka ;)
Odpovědět
@funnym a co je to něco jiného? Kdys byla na svatbě v Čivicích?
Odpovědět
@anyik U Špuláků se vdávala klegyně z práce a taky mají krásné fotečky :-) O nic se nestarat by sice bylo moc fajn, ale finance jsou pro nás dost důležité :-( Nechci sice šetřit za každou cenu, ale zbytečně rozhazovat taky nechci.
Odpovědět
Profilova fotka
@funnym Tomu rozumím :-) My jsme měli hostinu (jen pro nejbližší rodinu) v restauraci U růže (naprostá spokojenost) a oslavu jsme měli u fotbalového hřiště :-D
Odpovědět
@kersenilla Už to bude rok. Něco jiného - místo, kde neměla svatbu většina známých :-)
Odpovědět
@anyik Takhle bych to také chtěla - oběd pro nejbližší rodinu a pak večer i pro kamarády. Stejně je to šílené práce, vymýšlení a peněz za jediný den 8-) Ale když člověk doufá, že to bude poprvé a naposld, tak co by do toho neinvestoval :-D
Odpovědět
@funnym No a přesně to jsme si říkali my. Tak jsme ty peníze vrazili do dovolené a vzali se tam. S tím rozdílem, že jsme to neměli na den, ale na 11 dní, všichni se starali jen o nás (a to luxusně), vše bylo bez nervů, neuvěřitelně intenzivní, protože jste tam byli opravdu jen my dva a maximálně romantické. Navíc je to místo, kde se nebere většina přátel:-) Já to doporučuju, kudy chodím, protože to fakt byl úplně neuvěřitelný zážitek a moc jsme si to užili. Samozřejmě to není pro každého, naše rodiny se s tím smířily poměrně jednoduše a ještě nás v tom podporovaly. Následně jsme měli retro-piknik party s rodinou a přáteli právě na Macháči a bylo to super, protože to bylo neformální a všichni si to užili, řekla bych, mnohem víc, než kdyby se "škrtili v kravatě". Já sama za sebe vím, že bych si svatbu tady tolik neužila, protože bych neustále řešila, jestli všichni mají kde sedět, jestli mají všichni co jíst, jestli se všichni baví...Takhle to bylo jen o nás dvou...
Odpovědět
Tak dneska jsem byla na prohlídce zámku Slatiňany a asi je jasno - mooooc se mě tam líbilo :-)
Odpovědět
U mě vyhrává zámek Karlova koruna v Chlumci, sice mě také odrazuje, že se tam lidé berou čím dál častěji, ale na druhou stranu je to praktické s restaurací přímo na místě i focením. Během focení novomanželů se můžou svatebčané zabavit prohlídkou zámku... A mě přijde moc kouzelná Oranžérie, tam bych chtěla obřad. Ještě se tam pojedeme s přítelem podívat a utvrdit se v rozhodnutí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xchacy v Oranžerii je to moc krásné - pokud byste chtěli obřad v zámku v takové té kruhové místnosti, tak tam je hrozně nepříjemná akustika (tak si to tam pořádně omrkněte:)
Odpovědět
Všichni známí mi říkají, že je to zbytečné, ať se vezmeme na radnici, že ušetříme peníze... Docela mě to od nich mrzí, kam se poděla ta radost rodičů a prarodičů, že jejich holčička vyrostla a bude se vdávat? Je to můj sen, mít svatbu někde u zámku, focení u jezírka, kašny, v zahradách, s koňmi... Myslím, že litovat nebudu. Další mě mají za blázna, když svatbu plánuju už teď, protože se chceme vzít jaro/léto 2014, ale umíte si představit, jít obhlížet zámek a zahradu v zimě, když bude pod sněhem? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@xchacy Vezměte se tam, kde se to líbí vám. My vybrali Sychrov a myslím, že nikdy nebudeme litovat - bylo to jak z pohádky a takovouhle atmosféru si myslím, že na radnici nebo v obřadní síni nemáš moc šanci zažít:)
Odpovědět
@xchacy splň si svůj sen. Chlumec nestojí zas tolik, ne? Myslím pokud to není 10, 15, 20 tisíc :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?