Svatba v místě bydliště nebo v místě bydliště hostů?

Ahoj všem, nemůžu se rozhodnout, zda místo svatby zvolit v okolí našeho bydliště (Střední Čechy) nebo tam odkud pocházíme a je tam tudíž většina svatebčanů (Severní Morava). Pro Severní Moravu je, že nebudeme muset ubytovávat tolik hostů = menší výdaje, proti zase, že zařizovat něco 400km daleko bude fakt dřina a nevím, jestli to nebude moc o nervy a na úkor kvality a naší spokojenosti :-/. Jak byste to řešili, nebo jste už vyřešili vy? děkuju :-)
Odpovědět
ta tvém místě bych byla pro severní Moravu My budeme mít stavbu cca 50km od bydliště všech, prostě jsme chtěli do hor do hotelu, stejně většinu věcí zařizuju po mailu, takže ve vzdálenosti bych takový problém neviděla
Odpovědět
Profilova fotka
Morava .-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych byla pro Moravu!
Odpovědět
Tam kde se cítíte příjemněji a pohodlněji. Poud je to na Moravě - jděte do Moravy. Obřad bude jen o 1.000,- dražší než kdyby to bylo v místě vašeho trvalého bydliště - což s porovnáním cen ubytování je zanedbatelná částka :-)
Odpovědět
Profilova fotka
S manzelem bydlime v Praze, ale ja se vzdycky chtela vdavat tam u nas na Morave, takze jsme zvolili Bouzov a vetsinu veci jsem zaridila pres maily. Kdyz jsme se sli poprve podivat na hrad, rovnou jsme podepsali smlouvu a pak jsme zasli i na matriku a tam vyplnili potrebne papiry. Pri druhe navsteve hradu jsme se seznamili i s nasim fotografem a s pani z hradu jsme se predbezne domluvili na pronajmu cajovny. Mailem jsem pak doresili vsechny detaily. Fakt bych se toho zarizovani na dalku tolik nebala ;-)
Odpovědět
tak ja to mam naopak - bydlime v Praze a pochazime oba z Moravy, a svatbu delame v Praze.. podle me je to o tom, kde se vy v soucasne dobe citite lepe a 'doma', a u nas to bylo taky z toho hlediska, ze kdyby to bylo na Morave, tak by vetsi cas priprav padla na moji mamku a dalsi pribuzne, a nechtela jsem je do toho vseho moc zatahovat, aby proste pak prijeli a uzili si svatbu a nemuseli resit pripravu ani nic dalsiho. A v Praze je to takove 'nase', jsme tu ted doma a i z hlediska zarizovani nam to pripadalo mnohem jednodussi. Takze podle me fakt zalezi na vas.
Odpovědět
Taky jsme zařizovali všechno víceméně na dálku a na žádný problém jsme nenarazili. Svatba probíhala v mém rodišti a jeden z důvodů byl i ten, že většina hostů byla z mojí strany, takže odpadly starosti s ubytováním a vůbec to pro nás bylo takhle praktičtější.
Odpovědět
Máme to stejně, na Moravě rodiny a většinu kamarádů, ale chceme to v Praze, už z důvodu místa konání, výběru, zařizování atp. Ano, cenově by se nám to spíš vyplatilo na Moravě kvůli pronájmu místa, to nelze popírat, ale myslím, že je důležitější udělat svatbu tam, kde se to hlavně líbí Vám. A myslím, že rodina a kamarádi si to nenechají ujít. Navíc ČR není zas "taak" veliká a s "taaakovými" rozdíly v cenách, že by to byl extra problém.
Odpovědět
Já být Vámi, taky se rozhoduju podle toho, kde se více cítíte jako doma. Pocházíme se snoubencem ze Severní Moravy, ale bydlíme v Brně a svatba bude určitě na Jižní Moravě i za tu cenu, že budeme muset rodiny z obou stran ubytovávat. Máme JM rádi a podle mě je zde i více krásných míst pro konání svatby. ;) Takže volte podle srdce ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?