Svatba v Mariánském kostelíku v Opočně

Je tady někdo,kdo měl obřad v Mariánském kostelíku v Opočně? Za 2 měsíce tam máme mít svatbu,tak bych chtěla vědět jaký to tam je.
Odpovědět
Dle toho, co vím, jde o dost frekventované a oblíbené místo pro svatební obřad. Minulý měsíc se tam vdávala jedna naše nevěsta, výzdobu však zajiš'tovala tamní matrika, takže bližší info bohužel nemám. Několik fotografií z dané svatby, jež nám nevěsta poskytla, najdete na našem webu blog-svatby-Alena a Tomáš
Odpovědět
http://www.beremese.cz/forum/misto-sv... případně http://www.beremese.cz/forum/misto-sv... My chceme obřad v Opočně také, ale v Děkanském kostele.
Odpovědět
@aurinko My taky chtěli v Děkanským kostele,jenže tam dělají pouze církevní svatby :-(
Odpovědět
Ahoj, v kosteliku jsme byli na jedne svatbe. Prostredi je krasne, ale bohuzel je tam opravdu jedna svatba za druhou, coz trosku kazi svatebni atmosferu. Jeste me prekvapilo, ze hudbu pousteji z CD...obrad i s pisnikami trval cca 10 - 15 minut.
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Neb jsem z Opočna, tak místní Mariánský kostelík znám dokonale. Jde o to, co Vás přesně zajímá. Je pravdou, že o frekventovaných termínech se tam skutečně potkáte s velkou pravděpodobností s jinou nevěstou, která bude před Vámi nebo po Vás. Ale tak to chodí na mnoha svatebních místech, kde úředně oddává město. Co se týče hudby, co tady někde nademnou padlo, není to pravda. Letos jsem tam např. měl svatbu, kdy hrál varhaník na tamější varhany. Tj. hudba logicky na domluvě. Obecně je to fajn místo, neb máte blízko k zámku a parku pro případné focení. Letos je i novinkou oddávání v zámeckých prostorách (dle mého už to funguje, ale nemohu to říci s naprostou jistotou - ideálně se při zájmu přeptat na městě) - o čemž málokterá nevěsta ví. Pokud byste měla k Opočnu, Mariánskému kostelíku a danému okolí nějaké dotazy, klidně mi písněte zprávu. S pozdravem H.
Odpovědět
@88renca88 Chápu, nám to ale právě vyhovuje. Ale viděla jsem tu už dost fotek z Mariánského kostelíka.
Odpovědět
@honzajezdik_photography My máme taky objednaného varhaníka :-) Já z Opočna taky jsem,ale nějak nevím jak tam svatby chodí. Mě teď dost zarazilo,jak tady jedna píše že obřad trvá jen 10 minut :-( A zajímá mě,jestli je povolené před kostelíkem házení růžových lístků...
Odpovědět
@88renca88 Našla jsem pár svateb v kostelíku http://www.beremese.cz/blog/kostner/a... http://www.beremese.cz/blog/bonynka/a... http://www.beremese.cz/blog/veryn/alb... http://www.beremese.cz/blog/renie/alb...
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Obřad skutečně trvá necelých 15 minut. Tedy matrikářka svatebčany poinformuje o průběhu, posadí, Vy přijdete, přijde starosta či místostarostka, uvítá vás, pronese řeč, vy si dáte prstýnky, polibek a jste oddáni. Do 20 min jste z kostelíku venku, záleží na počtu hostů - tj. gratulantů. Svatby se tam asi střídají skutečně co 30 minut, když je plný den. Co se týče růžových lístků - když se tam smí házet rýže, tak dle mého lístky taky. Předpokládám, že mluvíte o umělých .. asi by bylo seriozní, je po sobě uklidit. :) Ale dle mého je vše na domluvě. Matrika v Opočně by Vám měla na toto umět odpovědět, rychle a klidně mailem. Tak či tak, mohu potvrdit, že pokud máte svatbu na frekventovaném místě, které je hlavním oddávacím místem pro dané město, točí se ty svatby touto rychlostí vesměs všude. Tj. i délka obřadu. Není to nic prapodivného, spíš zcela běžného - klasický obřad do 15 min.
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Jinak nějaké fotky kostelíku a okolí najdete na mém blogu.
Odpovědět
@honzajezdik_photography moc krásná práce :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?