Svatba v jížních Čechách

Ahoj holky, dlouho jsme přemýšlela, zda se s vámi podělit o mé zkušenosti či nikoliv. V létě jsem se vdávala v jižních Čechách a svatba byla jak jinak než úžasná. Myslím, že všichni zúčastnění si to moc užili. Samozřejmě byli tam nějaké věci co bych dnes již udělala jinak, ale hlavní co bych dnes zvolila jinak, by bylo místo... S dnes již manželem, jsme si vybrali pro místo konání svatby statek Jedraž, který se nachází v blízkosti jistě všem dobře známých Hoštic (Slunce seno...), jelikož z blízkosti pocházím. Prostředí nás totálně dostalo a byli jsme hned rozhodnutý. Jednání s majiteli před konáním svatby bylo super. Nic nebyl problém. Horší byl teda samotný svatební den. Ačkoliv se nám majitelé dušovali, jak výborně vaří, tak hlavní chod se opravdu nezdařil (maso na talíři tuhé a neočištěné). Takže pro nás dost zklamání, zvlášť když nám na jídle hodně záleželo. Další nepříjemné překvapení přišlo při pohledu na vyúčtování, kdy se na účtu objevili položky na kterých jsme nebyli domluveni (půjčení brány, úklid). Kvalita odvedených služeb ani zdaleka neodpovídala vyúčtované ceně. Sečteno a podtrženo, prostředí kolem statku tam je úžasné a pokud vám nevadí, že vás tam neskutečně oberou tak doporučuji. Jinak bych se přikláněla hledat někde jinde. Bohužel až po svatbě jsem zjistili, že jsme zdaleka nebyli první s takovouto zkušeností. Holky vás co svatba ještě čeká tak přeji, abyste si to moc užily. Je to nádherný pocit, když ten váš vyvolený ve vás vidí tu nejkrásnější nevěstu. ;-)
Odpovědět
Dulezite je, ze jste si svatbu uzili i pres ty nesrovnalosti. Urcite radim mit smlouvu, kde bude uvedeno, co vsechno hradite a co ne. A take doporucuji restauraci/kuchare nekolikrat pred svatbou vyzkouset ;-)
Odpovědět
Bohužel, zde nebyla možnost předem vyzkoušet kuchaře...:( Statek je otevřen jen na soukromé příležitosti.. Ale jinak jsme to měli samozřejmě v plánu ;) V tomto případě by muselo být vše rozepsáno do hodně velkých detailů a vše před svatbou přesně vyčísleno. Měli jsme přesný seznam večerního rautu co by měl obsahovat a ve skutečnosti neobsahoval. Domluveno doplňování a nebylo... Díky lidem co se svatby účastnili jsme si ten náš velký svatební den užili a to je opravnu to hlavní. Chtěla jsem jen, aby si případně budoucí novomanželé dali větší pozor než jsme si dali my a nenaletěli.
Odpovědět
@1janule Myslim, ze v dnesni dobe by mela byt samozrejmost udelat vam ochutnavku i kompletni smlouvu/cenovou nabidku. Ale to spis pouceni pro priste a pro ostatni.
Odpovědět
přesně tak jak píšeš.. je to spíš rada pro ty co je jejich velký den teprve čeká :) já věřím, že je to napořád :)
Odpovědět
Hezký den Musím se zastat ranče Jedraž za který mluví především spokojenost hostu fakt že zde ochutnali hosté jako je Zdenek Troška,Petr Čtvrtníček,paní Holubová vdávala se na ranči dcera paní Košanové dále Václav Noid Bárta a další hosté kteří s kuchyní byli naprosto spokjeni. Dále jako dukaz uvádím že organizátoři svateb jako je např.slečna Prokopová nebo DJ-Vráta u nás také pořádají svatbu protože s námi mají zušenosti a několikrát ochunali jakmezinárodní raut který obsahuje vybrané speciality tak i hlavní slavnostní menu. Smlouvě se samozřejmě nebráníme nic netajíme naopak nedojde po akci k dohadum. Nevěsta která psala z hora uvedené řádky pochybovala o vyučtování z jiného duvodu a to spotřeba nápoju.Nápoje se vydavají jak si kdo z hostu přeje a je ontolváno inventurou.Smozejmě hosté nšetří nechávají pití stát a když j teplé jdou si pro nové to je poblém který je znám naštěstí to nedělá každy.Dále se do vyučtování počíta rozbité sklo ale vše je ve vyučtování uvedeno. Svatba na ranči vychází v pruměru na 1300,-kč/osoba za slavnostní menu,večerní raut kde nechybí kýta na medu,steay,gril,buček,do.uzeniny,saláty,spargel se šunkou,frikadele,gril.sýry,vídenský br.salát,kuřecí mar.paličky gril.pstruh,pečená kruta,plněn vajíčka,sýrové plato a mnoho dalšího. Na rautu se mění 4-6 položek v případě že se u nás berou v sezoně příbuzní svatebčanu což se nám stává často mají poté příjmé překvapení to opět dokazuj vysokou valit služeb na ranči. Děkuji všem co tento muj román dočetli a přeji krásné vánoce a žádnou srážku s .........víte s kým. Ahoj Petr Zíka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Dobrý den pane Zíko, Přeci jen je to rok a půl co svatba proběhla, každopádně na našem postoji to nic nemění a na základě vašeho komentáře bych chtěla nějaké věci uvést na pravou míru. Z naší strany proběhla snaha řešit to nejprve přímo s vámi, což jste zazdil a přestal s námi komunikovat, což jistě víte. Pokud jste četl můj komentář, nezmiňovala jsem se tam nikde o ceně za pití, o které jsme se NIKDY s vámi nedohadovali (pravděpodobně si nás pletete s jinou svatbou), ale mluvila jsem o položkách na kterých jsme nebyli domluveni: 1) zapůjčení brány v hodnotě 700,- (s tím, že výzdoba brány proběhla v naši režii), 2) úklid - kdy před konáním svatby jsme tam sami zametali stodolu a bylo nám po skončení akce řečeno, že ve srovnání s jinými svatbami tam byl klid a uklizeno proto si účtujete jen 2.000,-, 3)špuntovné, kdy jsme měli všechno víno přímo od vás. Další nepříjemná věc, kterou jste s námi nedořešil bylo, že Váš zaměstnanec si jen tak mimochodem vzal část peněz ze svatebního daru. Byl jste o tom informován e-mailem a slíbil jste, že to prověříte, avšak žádné odpovědi jsme se již nedočkali. Na jídle si opravdu potrpíme a rádi si zajdeme do dobrých restaurací/mimochodem manžel je executive chef v jedné luxusní restauraci v Praze/ a NIKDY jsme se nesetkali, že telecí líčka by se servírovala nakrájená na talíři což jsme s vámi komunikovali již během svatby. U telecích líček to totiž NENÍ možné. Telecí líčka jsou již tak malá, že není třeba při servírování na talíř krájet a hlavně to jejich struktura (pokud jsou správně připravená) ani nedovoluje. Co se týče rautu: kýta nebyla součástí ( přímo jste nám ji nedoporučoval ačkoliv jsme se na ni ptali, vnucoval jste nám vepřová kolena o která jsme neměli zájem), žádné steaky, pstruh, krůta, vajíčka. Ohledně průměrné ceny za osobu, tak jsme ji z Vás nemohli dostat ačkoliv jsme se na to při každé naši schůzce ptali (abychom podle toho kdyžtak upravili menu a složení rautu), jediné co tak jste nám řekl, že se nemusíme bát ceny, že můžeme počítat že se vejdeme max do 1.200Kč/osoba což není běžné, že na tuto částku jste se dostali jen u jedné svatby, kde se pilo ve velmi velkém což na běžné svatbě není možné. Složení rautu jsme z Vás také nemohli předem dostat, tak jste nám dal 3 týdny před svatbou alespoň nějaký seznam, který rozhodně nesouhlasil se skutečným složením večerního rautu. Jelikož už uběhla delší doba od konání akce, tak se tím dále nechceme vůbec zabívat. O té Vaší srážce s ........... víte kým, bych rozhodně pomlčela, jelikož nechtějte znát můj názor. S pozdravem Szeliga
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?