Svatba v Brně 20.7.2013, kde se vzít? Kolik stojí DJ?

Ahoj holky, potřebovala bych trošku poradit od zkušenějších nevěst :-) řeším několik "svatebních problémů". Za A: řeším místo obřadu. moc bych si ho přála venku (ale počasí je nejisté v jakémkoliv dni), takže nevím, jestli je to dobrý nápad.. a pokud ano, tak kde se vzít? Denisovy sady? Špilberk? musí se to vše zajišťovat přes agenturu, nebo to zvládnu vyběhat i sama? (hostina/raut bude v restauraci na přehradě-ale tam se mi to na obřad moc nepozdává) Za B: ráda bych hudbu na odpolední raut a "párty", ale vůbec netuším, kolik by tak DJ/jukebox měl stát a kde je případně sehnat.... (živou hubu nechci, u nás se tančit prakticky nebude) Za C: jak moc je atypický, abych měla obřad odpoledne a pak "párty" ale žádný oběd???? (popravdě chci ušetřit a taky pozvat všechny mě blízké, ale to bych finančně neunesla, kdyby s náma i všici obědvali :-) ) má někdo nějaký typ? zjistila jsem, že se všechno musí zařizovat docela solidně dopředu.... říkala jsem si, že to začnu řešit tak v květnu, ale zjistila jsem, že chyba lávky, měla bych pohnout kostrou.... proto jakékoliv nápady uvítám ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Elekthro, pomáhám s přípravou svatby pro mojí kamarádku a miluju svatby,tak ráda pomáhám... :-) začnu od konce - tvůj dotaz na C - my měli obřad až v 17:45hod. a žádný oběd,ani společnou večeři jsme neměli...bylo to formou rautu, měla jsem zajištěnou obsluhu (která byla mimo jiné i sladěná oblečením :) ) a myslím,že to lidi v létě uvítali, než se cpát hutnou svíčkovou ve vedrech :) takhle si dali na co měli chuť, protože tam bylo prakticky skoro vše...od guláše, po řízky, kančí a vepřové na mramoru jako steak...zelenina atd :) takže být tebou, vůbec bych si nad tím nelámala hlavu...věř mi, že u naší svatby byly velké ohlasy a proto ti to radím ze své zkušenosti :) B - pokud se u vás tančit nebude, tak popros třeba nějakého kamaráda, který trošku rozumí hudbě a zkusit si sehnat (půjčit) k tomu aparaturu...věř mi, že stačí nějaký kvalitní přehrávač, bedny a je to :) A -pokud chceš ušetřit, tak bych volila spíš, že si to oběháš sama...já osobně nevím, jak vypadají ty sady, ale nebála bych se zase tak toho počasí...je dobrý mít třeba altán, pro případ, že bude deštivo, ale pokud tě láká svatba venku, jdi do toho :) my měli taky svatbu v červenci a bylo celý den 32 stupňů, což bylo super, ale stejně večer po obřadu byla bouřka jako blázen a pršelo...takže s tím fakt nic neuděláš :) rozhudnutí, kde to chceš mít, musíš vědět ty :) a rozhodně bych začala prvně tím, že si zajisti co nejdříve datum svatby ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@elekthra Dobrý den,kalkulaci na svatebního DJ rád zašlu dle zadání a nebo Vám připravím hud.produkce dle Vašeho fin.limitu.Kostolnik
Odpovědět
Profilova fotka
@brosovka.l Dobrý den,musím reagovat na Vaši odpověď B. S touto hloupostí jsem se již setkal, kamarád a půjčená technika. Jak to dopadlo? Neschody mezi lidma ohl. repertoáru a hlasiosti, technický problémy při zapojení a obsluze,........atd. DJ nebo živá muzika hraje určitě již nějakou dobu - má zkušenosti, pro svatbu dokáže zvolit vhodné skladby ze svého hudebního archivu, umí otypovat lidi, a................a je toho mraky. Doufám, že se tazatelka nebude Vašeho doporučení B držet. Kostolnik
Odpovědět
Profilova fotka
Musím v tomhle souhlasit s kolegou. Hudbu by mě zajištovať hlavně ten, kdo má zkušenosti s hraním na svatbě. Dokonce v mnoha případech nestačí ani diskžokej z diskotéky. Který nemá potřebné hudební znalosti napříč všemi repertoáry. :-) Jelikož budou hosté jistě všech věkových skupin je potřeba mít velké hudební znalosti. Dále Vám jistě kamarád neodmoderuje srozumitelně celý průběh svatby. A v neposlední řadě nebude mít technické znalosti. Vědět jak zapojit techniku, jak ji používat....nebo případně vyřešit nějaký problém, který může nastat. Opravdu to tak jednoduché není :-)
Odpovědět
Pripravy svatby se daji vyridit, zalezi kolik casu tomu venujte a jestli je to pro vas uspora a nebylo by lepsi zustat v praci a setrit si dovolenou na libanky, tedy pokud mate benevoletniho zamestnavatele, kteremu nevadi ze misto prace surfujete po netu a hledate dodavatele. Horsi je to pak s realizaci v den svatby, doporucuji rozhodne venkovni obrad sverit agenture, ktera vam vse pripravi a uklidi, nez si chystat zidle na obrad sama.....
Odpovědět
Profilova fotka
@elekthra Ahoj, co se týče hudby, tak souhlasím s názorem profesionála - na laikovi bych to nenechávala. Jinak to jestli bude nebo nebude oběd je čistě na Vás a svatebčané se přizpůsobí. A co se týče místa, tak nevím, jak je to s Denisovými sady, ale na Špilberku je nutná agentura, mám to potvrzeno i od kastelána a obávám se aby to na sadech nebylo to samé. Pokud bys chtěla svatbu na Brno středu, tak přeji pevné nervy s matrikou - moc "milé" úřednice a termíny dává max. půl roku předem. Měj se pěkně, Veronika.
Odpovědět
Profilova fotka
@veroniquecz Muzu jen souhlasit s tou casti o matrice. Nam takhle kvuli nim bouchlo vse, co jsme naplanovali. Zijeme v zahranici, takze proste bohuzel nemuzu na matriku osobne. Volala jsem tam poprve uz nekdy v rijnu minuleho roku, coz mi rekli, ze proste termin na cerven vypisou az v lednu. Pak jsem tam volala znovu v prosinci, protoze jsme byli od 15. do 27.12. v Brne u nasich. Snazila jsem se s nimi nejak domluvit, jestli muzu nejak prijit proste tech par dni predem, ze by si me nekam zapsali.. Ne, poslete si v lednu nekoho z rodiny a at nehystercim, ze casu dost. No, mamka tam sla v lednu druhy uredni den po Novem roce. Samozrejme, nas termin beznadejne plny a v podstate na cervenec v sobotu uz byly jen dva terminy, jeden ale ve stejnem hotelu, tzn. neproveditelne, druhy se nam nehodil. A jeste se ji posmesne ptali, proc to jde dceri vyrizovat ona. Radost s nimi jednat opravdu. Svatba bude nakonec uplne mimo Brno!
Odpovědět
@werryjane tak to je docela síla... toho se opravdu bojím... mám jasně daný termín, se kterým nemůžu a už ani hýbat nechci... tak přemýšlím, že bych to nechala na agentuře-otázka je, jestli zmůžou něco víc, než já... a na druhé straně, pokud s tím bude spojen nějaký dobrý servis (vyzdobení místa, příprava a podobně), tak bych to i brala... jenže otázka: za kolik? @dinner : rozumím, co chcete říct, ale bohužel peníze světem vládnou a dát 5000,- za večer za hudbu je pro mě bohužel moc :-( kamarádi tam budou tak jako tak, takže by se toho snad i ujali... a na druhé straně přítel naprosto odmítá a nenávidí tanec... takže huba pro nás opravdu asi bude spíše okrajovou záležitostí... ale je pravda, že já bych zase někoho zkušenějšího uvítala-ráda bych, aby hudba podbarvovala atmosféru a zahrála nám na první tanec... tak tak... asi bohužel bude rozhodovat cena :-( bohužel. @veroniquecz : wow, to jsi mě nepotěšila :-( co ale nadělám.... nemáš tip na jiné místo, aby bylo opravdu v Brně a dobře dostupné? na druhé straně, pokud to bude někde jinde než ve středu Brna, stejně budu potřebovat oddávacího z matriky Brno-střed, že? jaj.. opravdu jsem netušila, že to bude takový problém :-(
Odpovědět
Teď mě napadá: měli jste všichni na svatbě děti? máme v okolí jen velmi málo a navíc velmi malých dětí ( holčička 3 roky, 3 děti asi jeden rok)... tak nevím... svatba s dětmi nebo bez? na druhé straně, pokud bez dětí, tak kam s nimi? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kjlb já jsem jenom napsala názor a dala tip, nikoli, že to tak má být.. A nezlobte se zase Vy na mě, ale já osobně znám a měla jsem tu příležitost u toho být, když na svatbě hrál ,,KAMARÁD,, který měl aparaturu apod. a samozřejmě hudbě rozuměl, takže dokázal odhadnout, co se kdy jak hodí zahrát...Logický je, že tam nemůže být někdo, kdo jenom rád poslouchá muziku!!! A i tu osobu mám skoro v rodině, hraje po různých akcích a rozumí tomu.... A navíc, nevěsta elekthra jasně napsala,že většina lidí tanec odmítá a nechce za muziku dát majlant...Záleží na tom, koho si vybere...Já jsem živou hudbu měla, protože většina ráda i já tančí a živá je prostě živá..
Odpovědět
tak jsem lidi naprsto v -píp- ... právě jsem volala na matriku Brno-střed, aby mi řekli, že mají všechny, ale opravdu všechny termíny v létě obsazené... jsem opravdu v loji :-( co dělat? napadá Vás někoho jiné místo? (btw, církevní obřad nechci-kvůli příteli)
Odpovědět
Profilova fotka
v loji nejsi, udelejte to v jine mestske casti.. U prehrady treba..
Odpovědět
Článek se načítá
wow, to jsem opravdu nečekala, ale zachránila mě agentura.... sice se to asi prodraží, ale jdu do toho... našli termín v mém datu (hodinu si nemohu vybrat ani náhodou, takže se musím spokojit s 13,00)... teď už jen čekám, kolik si za to řeknou.... nemá někdo zkušenosti? kolik si za co agentura řekne? a jaká je s nimi domluva?
Odpovědět
@elekthra to záleží na agentuře. Projdi si jejich weby, tam jsou i ceníky. Jinak venkovní oddací místa Brna střed zajišťují agentury. To půjde nejspíš jen přes nějakou.
Odpovědět
Profilova fotka
B: Ačkoliv to tak nevypadá, tak pouštění hudby na svatbě je také umění. Dobrý DJ má zásobu všech žánrů a nasazuje je podle momentální situace a nálady. Samozřejmě potěší svatebčany, když si někdo přeje konkrétní písničku a on ji má. C: Zažil jsem mnoho svateb, které byly odpoledne a po nich raut. Oficiální oběd nebyl. A nebo se dělá oběd jen pro úzkou rodinu 10–12 lidí a pro ostatní raut. Svatebčanům to zdůvodníte, že chcete mít oběd v intimní atmosféře.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Řešila jsem s matrikou ten samý problém. V lednu už nebyl jediný volný termín pro Brno-střed na květen. Nakonec jsme si to vyřešili tak, že máme evangelický církevní obřad. Já jsem církevní chtěla vždy, ale kvůli příteli jsem se přizpůsobila a nakonec to stejně dopadlo jinak. Netušila jsem, že můžu mít evangelický a je to skvělý. Do katolického (jsem pokřtěná katolička) bych asi nešla a raději bych změnila místo svatby, ale ten evangelický je úplně o něčem jiném. Co se týče bystrcké matriky, tak ta je prý ještě horší než tam na Breně-střed. Jinak malé děti taky řeším. Bude jich tam několik ve věku 4-6 let. A tři jsou do 1 roku, ale ty budou asi muset nechat na hlídání, protože obřad je na střešní terase a s kočárkama by se tam si nikdo nevešel. To samý u hostiny. Leda tak sedačky, ale fakt nevím. Právě to taky řešíme.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@werryjane To s emi taky nelíbí, jak dávají termíny 5 měsícu předem, volal jsem tam, prootže svatbu chceme v červnu přístí rok a překla mi, že v lednu nejdřív, jenže nemůžu se vším čekat tak dlouho,nebo si něco zařídit kolem hostiny a tak a pak zjistit, že termín, který jsem si naplánovala neotevřou nebo bude najednou plný...tohle chování nechápu...co by jim udělalo ty termíny otevřít dřív..a pokud máš ješte navíc ty takovou zkušenost, tak to riskovat určitě nebudu
Odpovědět
Souhlasím s tím, že bystrcká matrika je snad ještě horší než brno-střed. Chtěli jsme taky mít obřad u přehrady, jenže pak jsem se tu dočetla, jaké problémy s tím nevěsty měly a že v lednu vypíšou jen pár termínů, mají problémy dělat obřad v jiné dny.. :-| Nechápu to.. Nakonec jsme se rozhodli, že si usetříme nervy, napsali jsme na matriku u nás na vesnici a koukali jsme jak joja když nám paní matrikářka mile odepsala, že už nám termín zamluvila - rok dopředu.. A šlo to bez problémů, nevím proč v Brně to nejde..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?