Svatba v Beskydech - osobní zkušenosti

Milé nevěsty, pročetla jsem už snad všechny diskuze a informace jsou buď hodně staré nebo nekompletní... Prosím vás, podělíte se o místo, kde plánujete svatbu v Beskydech a okolí - nejlépe někde v horách/s výhledem na hory a kolik máte hostů, zda i s ubytováním, a na kolik to vychází? Hrozně se nám líbí "U Holubů" ale přečetla jsem si, že tu někdo psal o 93.000 za 40lidí, což je pro nás přece jen dost... Moc díky a omlouvám se za opakované téma, Adéla
Odpovědět
@shigella my budeme mít na Ostravici hotel Odra
Odpovědět
@marketamarek moc díky, Odru vlastně taky znám. :-) a jak to tam vychází cenově prosím? Dali vám už nějakou nabídku nebo předběžnou kalkulaci? Na jejich stránkách o svatbách nic nepíší... Klidně i do zprávy.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme svatbu v Mostech u Jablunkova na turistické chatě Skalka, je to sice z ruky, ale nádherné místo. Z jídelny je výhled na Malou Fatru a kousek od chaty je krasný výhled na Lomnou a okolí :-) A vlastně obřad v Bystřici, taky krásné místo :-)
Odpovědět
@martinau5 teda, ta chata je suprová ... :-) dá se tam dostat autem vůbec? A to je jenom pronájem chaty a zbytek si zařizujete sami?
Odpovědět
Profilova fotka
Dá se tam dostat autem, sice poslední kilometr je trošku horší, ale není zas tak hrozné. Je to normálně s obsluhou, jídlo zařídí na chatě. Své můžeš mít alkohol, sladké, ovoce. Cenově to není vůbec drahé, provozní je hodně vstřícný a ochotný, nic není problém :-D Pronájem chaty vyjde kolem 8000 a je to i s přespáním a druhý den na snídaní jsou ,,zbytky" z rautu :-) A den předem si tam taky můžeš nachystat výzdobu a dovést věci....Jinak chata je pro 48 lidí, ale kdyby vás bylo více, tak je možnost ubytování na vedlejší chatě. :-) To je vše co mě napadá :-)
Odpovědět
@martinau5 jé, díky moc. :-) víc než 40 nás určitě nebude... To zní fakt dobře. Akorát my máme dost starých lidí, co chtějí spát doma ve svém a jít třeba jen na oběd. To bychom museli udělat asi oběd ve městě a pak se tam přesunout jen s kamarády a "outdoorovou" částí příbuzenstva.
Odpovědět
jéje, mám stejný problém :-( a ještě ke všemu nejsem z Beskyd, takže můžu spoléhat pouze na info z netu a co kde splaším na diskuzích.. měla jsem stejnou představu, nicméně zatím jsem nic kloudného nenašla.. proto jsme uvažovali o areálu Horečky u/ve Frenštátě, je to s výhledem na Javorník, nad můstkem.. ale otevírat mají až teď.. a taky zvažujeme Hukvaldskou oboru, ale ne rozhodně hrad nebo něco podobného, to by mě kleplo.. a viděla jsem v jednom svatebním videu, že měli všechno na Skalce v Ondřejníkách.
Odpovědět
@prekri no my jsme z Prahy, takže většinou nemám možnost ani zajet na místa osobně... Trochu jsem si na sebe upletla bič se svatbou v rodném kraji. ]-(
Odpovědět
@shigella tak to s tebou soucítím, protože já jsem vyrostla v Praze, tudíž absolutně nemám o nějakých místech šajna.. přítel je sice původem z Beskyd a jezdíme domů poměrně často, většinou 1 za 3 týdny, ale stejně je toho času tak málo, abych někde bloumala po pěkných zákoutích:-( taky jsem zvědavá na dodavatele, jak to budu řešit:-D úplně si neumím představit, že bych měla všechno vyřizovat v Praze a pak to přemisťovat (na to bych asi musela vyhrát sportku), ale zase nevím úplně přesně, na koho se v Ostravě a okolí obrátit, i když tam by to mohlo vyjít levněji :-D no bude to hit:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@prekri @shigella Tak já to mám úplně stejně, bydlíme s přítelem v Praze, přítel pochází z Beskyd kde také chystáme svatbu :-D Místa jsem si vytipovala předem, za jeden víkend jsme to objeli a hned vybrali a zarezervovali. Jinak všechny dodavatele jsem sehnala místní, a to poměrně rychle a bez obtíží (svatba se ještě nekonala, tudíž logicky nemohu referovat). Hledala jsem inspiraci zde ve fotoblozích a diskuzích, v něčem pomohl přítel a jeho kontakty/kamarádi a také jeho maminka. Volno jsme si brali ve všední den akorát jednou na vyřízení matriky, jinak nebyl problém se zastavit u vybraných dodavatelů o víkendu nebo drobnosti doladit mailem.
Odpovědět
@poinsettia paráda, tak budu čekat na referát:-) a mohu se zeptat, jaká místa Vás napadla a které jste nakonec zvolili? čistě pro inspiraci:-) Já věřím, že komunikace v dnešní době snad nebude problém:-) taky se spíš kloním k tomu využít co nejvíce místních dodavatelů, pouze kytky budou pražské:-)
Odpovědět
:-) :-) já jsem rodilá (a hrdá) ostravačka, muž je ze Zlína a už 6let žijeme v Praze. :-D celá rodina je z Moravy, tak je nechceme tahat "k nám" a navíc mě představa svatby kdesi na Staromáku moc neláká. Ale to zařizování na dálku je vtipné - já mám aspoň výhodu rodinného zázemí, ale čas mám jen přes víkendy, tak se to dojíždění i prodraží... Navíc jsem se rozhodla, že kytku chci z Brna, takže můj nastávající má už ze mě pomalu šediny... =-)
Odpovědět
Článek se načítá
Mne nejvic bavi moje skvela kamaradka a zaroven moje kvetinarka v jedne osobe, ktera mi na muj dotaz, zda zvladne dopravit kytky 400km daleko odpovedela hele, kdyz jsou prachy,jde vsechno:)Tak ji budu muset vysvetlit, ze prachy nejsou, ale takhle to chci:D
Odpovědět
Taky to budu řešit a taky pocházím z Beskyd a taky teď žiju v Praze. Hrozně se mi líbí chata Kamenitý nebo Kolářova chata Slavíč, ale netuším jak s jídlem, jen vím, že majitelka na Slavíči je hrozně vstřícná a ve všem se snaží vyjít vstříc. Skalka vypadá taky moc hezky, to určitě zvážím. Poté jsou dost svatby v okolí Čeladné, ale tam je to na mě moc luxusní. Kamarádka se vdávala kousek za kopcem v Polsku a nemohla si to vynachválit- http://www.podtulem.pl/ Jinak jak tak na to Polsko koukám, asi to budu zvažovat, protože míst je tam spoustu krásných, velké sály pro spousta lidí i ubytování.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Svatba v Beskydech může být vskutku krásná, najde se zde spousta romantických míst a koutečků, kde se vám dostane občerstvení..a když už uspořádáte svatbu v Beskydech, tak proč zde nezůstat i na svatební cestu? https://www.venkazdyden.cz/tipy-na-vy...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
|Zdravím, tip na svatbu - chata-liptov.cz na Ostravici ,nádherný výhled na celé údolí Ostravice, dohoda na všem, pohoda....
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?