Svatba v Benicich 2017

Ahoj, rada bych otevrela diskuzi pro nevesty, ktere letos budou mit svatbu na statku v Benicich. Muzeme si zde sverovat sve postrehy a tipy.
Odpovědět
Ahoj, také máme svatbu na statku v Benicích...máme tam tedy jen hostinu a obřad na Konopišti. :-) Jaký termín to máte? Jak jste spokojený s prostředím, meny, cenami? My máme termín na začátku července. :-) Doufám, že nám vyjde i počasí, aby si to tam měli šanci užít i děti a udělat hezké fotky po celém statku. Prostředí se nám na první pohled moc líbilo,. Zatím toho nemáme moc domluvené.... vše budeme teprve domlouvat. Chceme tam dojet začátkem dubna a vše tam dojednat. :-)
Odpovědět
Ahoj holky, my máme také svatbu v Benicich a to 10.6.2017. Prostory a celkové okolí je nadherne a rozhodli jsme se pro místo ihned. Bohužel jsem malinko od zacatku byla zklamana komunikací a přístupem:( Svatbu mame pro 72 lidí. Využíváme jejich služeb (což je vlastně i jejich podminka) a za jídlo a pronajem to mame kolem 130 tisic. Neni to vůbec malá částka a čekala jsem vstřícnost z jejich strany alespoň v oblasti vlastniho alkoholu - chtěli jsme pouze jeden si přinést, zbytek bychom měli samozřejmě od nich. Budeme odebirat pivo, vino, nealko, kava a caj. Jelikož mam třičtvrtě hostů ze Slovenska, chtěli jsme vlastní slivovici. Na prvotni schůzce nám řekli, ze není problém, ale nerekli cenu korkovneho, ze se to jeste nevi?!?! Svatbu tam dělají dle jejich slov několik let, tak jsem myslela, ze mají korkovne nejak nacenene. No to nam bylp jedno, alespon je moznost vlastního alkoholu. Obratem jsme tedy zaplatili zálohu a začali plánovat. Asi pred necelým měsícem jsme byli opět na schůzce, abychom doladili menu a obed. Naraz paní řekla, ze vlastní alkohol zrušili..... Přišlo mi to nefér, protože před uhrazenim zálohy a podepsáním smlouvy to problém nebyl. Začali jsme diskutovat a nakonec se to pokusi pry ještě domluvit, když od nich odebereme zbyle piti ( pokud bychom podle mě jine alko nechteli, tak by nam to ani nedovolili). Nakonec nám tedy dali korkovne na 1 litr 400,- kc. Dalším zklamanim bylo ochutnání oběda - svickova a hovězí vyvar. Jídlo bylp vynikající, krásne naservirovane a meli jsme mit ochutnávku zdarma. Přijeli jsme do Benic hladoví jak vlci a usedli jsme. Prisla pani koordinatorka a my uz měli objednano, jelikož jsme na ochutnávku cekat nechtěli a raději jsme si každý ( byli jsme tam ve čtyřech), dali jak polevku tak hlavni chod. Sdělila nám, ze ochutnávka je jenom malinka jedna porce pro oba a ze jestli máme hlad at si normálně objedname. Určitě jsem po nich nechtěla, abychom kazdy dostali zdarma porci, ale když už jsme si davali kazdy hl.chod a polévku, bylo by od nich hezké, kdyby nam dali jedno jidlo zadarmo, když ani ochutnávku jsme nevyužili a objednali jsme si to stejne jidlo. Bohužel poslední co me opět zklamalo, ze došlo ke změně napojoveho listku. Ceny vína jsou naprosto odlišne od těch, co jsme měli ukázáno pri podpisu smlouvy a domluvy. U nejlevnější lahve je to naprd. 28 kc, mozna se to nezda moc, ale kdyz budeme odebirat asi 40 lahví od červeného i bílého, tak se to nascita. Snažíme se urgovat dodání kompletniho napojaku, abychom si to mohli případně vydiskutovat, jelikož mi to nepřijde adekvátní, aby se po podpisu smlouvy a po uložení zalohy, dva měsíce pred svatbou, měnili jakkoliv ceny, na kterých jsme byli domluveni. Bohužel tato negativa nas postihla, ale jak jsem jiz psala, jidlo i misto jsou prenadherne.
Odpovědět
@chris12 Za mě bych byla velmi nespokojená. 400Kč za litr tvrdého? To mě přijde strašně moc. Nevím, co je vše ve smlouvě napsáno, ale určitě by měli být ceny takové, jaké jste si domluvili a jsou ve smlouvě. V případě, že by se to změnil, tak by vám, podle mě, měli hnedka zavolal, seznámit vás s novými cenami a domluvit se na dalším postupu.
Odpovědět
@noterka přesně to me taky nejvíce rozcarovalo. Prozatím nám dali vinny lístek, vyckame na zbytek, doufam, ze bude v průběhu tydne a zacneme to resit. Ve smlouve neni napsáno, ze si mohou vyhradit změny v ramci cen, tak snad se s tím bude moci něco dělat. Hlavně nam tuto změnu oznamili az ve chvíli, kdy se jiz počítaji procenta za případně zrušení rezervace. Holt s tim vlastním alkoholem nic neuděláme.. Ta slivovice k večeru patří, jen za 20 litrů dáme 8000,- jenom jim, přičemž platíme ještě za pálení a materiál :-( Takze to bude pres 10 tisíc, což je úplně příšerné.
Odpovědět
@chris12 Pokud to tam nemají napsané, tak byste s tím mohli argumentovat. Tak to mi přijde hodně divný, že vám to oznámili v době počítání procent za zrušení rezervace. Jestli se s nimi nedohodnete, tak by možná bylo lepší pouvažovat o jiném místě, ač byste zaplatili procenta za zrušení a záloha by se vám asi nevrátila. Ale zase chápu, vše znova zařizovat, oznámení a ty nervy ...
Odpovědět
@noterka Omlouvam se za mylnou informaci, procenta ze počítaji az 7 dni pred danou akci, ale jiz bychom neměli vratnou zalohu. Špatně jsem to napsala. Rozhodnutí pro jiné misto je jiz pro nas nerealne ;( vsechno pripraveno, nakoupeno, domluvene terminy s fotografy, zaplacene dorty.. To by nás vyšlo všechno pěkně draho :D a terminy na 10.6 jsou bezmezne všechny jiz obsazene :D Pro nás jsou Benice nejlepsi volbou pro misto, jiz z duvodu ubytování hostů, krásného a nám blízkého prostředí, tak budeme muset tohle nejak hodit za hlavu a přát si, ať se nic neudeje v nás den ;) Možná je to jenom tím, ze tam paní koordinatorka je prvnim rokem, tak nenabrala moc zkušenosti :) a do dalších let to vylepší pro další nevěsty:)
Odpovědět
@chris12 To chápu, vše nejde zrušit a zamluvit jinak :-) Ale zase jestli je to pro vás nejlepší místo, i s tím ubytováním, tak snad vás celý den vynahradí tohle trápení :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@chris12 Chtěla jsem také svatbu v Benicích. Ale nakonec ji máme jinde. Na jejich stránkách www.svatbanastatku.cz mají svatebního průvodce s cenami stejnými jako v loňském roce a mají tam i možnost donášky vlastního alkoholu, tak se na to zkuste zeptat, pokud to mají na stránkách zveřejněné mělo by to být za ty ceny a podmínky které propagují. Přeji hodně štěstí v dohadování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?