Svatba pod širým nebem jižní čechy

Ahoj, jsem na samém počátku plánování. Budeme mít česko-rakousko svatbu cca 70-90 lidí. Chtěla bych obřad,hostiu i nocleh na jednom mítě. Máte někdo typ? Nejlépe nějaké romantické přírodní prostředí jako je Martinský mlýn,nebo nějaký statek.. Děkuji za návrhy... Líbí se mi i Kleť,kde výborě vaří,jenže tam není taková kapacita
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, zkus kouknout na fórum, je tam víc diskusí na téma "statek" v jižních Čechách. Např. http://www.beremese.cz/forum/misto-sv... Jen si myslím, že ty opravdu krásná místa už budou víceméně na celý příští rok zamluvená, minimálně na "svatební sezónu".
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, take jsme hledali, nase tipy byly krome Martinskeho mlyna jeste Borovansky mlyn, Bozi oko, Jihoceska salas, Statek Kloubek, Svachova Lhota a Knezinek. Nakonec mame svatbu na Knezinku, na ostatnich mistech byl opravdu problem s terminy, jak pose Fanino. Zalezi kdy svatbu chcete...:-) treba cerven uz bude zabitej asi vsude..
Odpovědět
Profilova fotka
Take jsem shanela... Jihoceska Salas je nadherna, ale pro max. 35 lidi na obed, alespon, tak mi to rikala pani majitelka. Co se tyce Statku Kloubek, je tez nadherny, ale jak jsem zjistila, pani si necha zaplatit i za vzduch, tak nevim... My to nakonec mame na Schwarzenberskem statku v obci Cernice u Ceskeho Krumlova. Zatim nemuzu hodnotit, ale dosavadni pristup hodnotim jako super, zatim fajn domluva, ale terminy na ceskokrumlovske radnici uz v lete byl problem ... Tak drzim palce, aby si neco sehnala
Odpovědět
Profilova fotka
V Cernici meli sousedi raut a byli moc spokojeni, obrad meli ve Zlate Korune... Jinak ta ostatni mista jak jsem psala.. je to taky dost o penezich.. u nas byla prvni volna Svachovka, bohuzel terminy na zacatek leta byly dost obsazene a skloubit to s jejich golfovymi akcemi jsme nezvladli.. Mame ten Knezinek, maji 2 restaurace, jednu mensi, jednu vetsi patrovou, nad 80 lidi Vam areal uzavrou... kamaradka se tam vdavala letos a byla moc spokojena... tak my taky snad budeme. Hodne stesti pri hledani..
Odpovědět
Ahojky, my měli svatbu v Terčině Údolí, Penzion Tereziiny Lázničky a nemůžu si vynachválit a doporučuji. Vše super, ubytování skvělé, jídlo pecka, penzion a okolí romantika a nádhera, personál bezkonkurenčně skvělý, my jsme si to moc užili :) (jestli chceš, koukni do alba). Kapacitu na hostinu mají 100 míst (možná více?), na spaní ale tuším, že cca 45 (nás bylo kolem 50 a obsadili jsme to všechno), ale mají i další penzion asi 3 km odtud, kde by mohli ubytovat zbytek, popř. 5 km odtud ve Městě Nové Hrady se dá ubytovat zbytek. Obřady dělají i u nich, my ho měli na hradě ve městě (naše srdcová záležitost).
Odpovědět
@leeena222 Tam je to fajn. Ale hlavně případně nedělejte obřad u vodopádu. :-D Zrovna nedávno jsem tu někde popisovala svou zkušenost (jako hosta) s obřadem přímo pod vodopádem - bylo to strašné. Jak pro nás hosty, tak pro několik desítek turistů - po téměř půl hodině už značně nas..ných.
Odpovědět
No, nám se ta představa líbila taky, mít to u vodopádu, ale svatba byla v září, počasí nezaručeno a hlavně, babičky a mého špatně chodícího brášku bychom pěšky po hliněné cestičce kilometr daleko od penzionu fakt netahali :D Ale my se tam s manželem po obědě fotit šli :)
Odpovědět
Ahoj vsem a moc dekuji za reakce.Koukla jsem jeste na dalsi a o vikendu chceme vse okouknout a ochutnat osobne 😁 Nevim jak to stihnem.U mne vedou ta romanticka prirodni mista jako je Martinsky mlyn a Tereziny Laznicky.Pote wellness hotel Bozi oko,Svachovka,Jihoceska Salas a hotel Leyla Frymburk,ale to mi vse prijde uz trosku..nove vybudovane pro svatby..krasne zahrady,ale takove modernejsi.Libi se mi proste u toho Mlyna a v Tercine udoli prirodni les,skala,rybnik,vodopad..to co je tam leta ☺ Nakonec jsme pocet zredukovali,ja budu mit cca 15lidi a pritel to prave zredukoval na 35,tak to bude lepsi kvuli ubytku.
Odpovědět
A pokud chcete pobavit,budu tam mit dvou mesicniho kojence 😂 Ale nenecham se odradit,vubec mi to nevadi.Svatbu zamluvim a naplanuji do te dobyv klidu,jen nevim jak se saty..Ale ty asi obstaram ted a pripadne se doupravi..Pri prvnim jsem mela do mesice jeste min nez pred porodem,doufam,ze ti bude stejne.A uklidnuju se,ze staci kazde tri hodky nakojit a tak male dite bude chrnet ve dne v noc,narozdil od rocniho.Bude to vtipny,snad pak nezapomenu napsat jak to probihalo 😂
Odpovědět
@leeena222 Take se mi ta predstava libi..ale asi byla zima,nebo nebylo slyset..nebo byli lidi mokry?😂 Ja bych to videla budto primo v miste,nebo u toho svatebniho stromu..
Odpovědět
@terisnovakova Nevěsta s ženichem si neuvědomili, že na svatbě nebudou jen mladí lidé, takže si ten nejblbější úsek cesty muselo projít i několik babiček a dědečků (věkově cca 80 let) - protože někteří z nich dostatečně remcali, už to kazilo atmosféru. Kvůli vodopádu nebylo slyšet jediné slovo ani hudbu, takže většina lidí se neskutečně nudila. Než obřad začal a skončil, trvalo to cca půl hodiny. A protože byl krásný letní den a ještě víkend k tomu, proudily tudy davy turistů. Samozřejmě všichni chtěli k vodopádu - případně alespoň pokračovat stezkou dál. Většina z nich se opravdu snažila svatbu nekazit a nelézt fotografovi do záběru, takže trpělivě čekali a čekali...nicméně když už se chýlilo ke konci obřadu a skupina se zvětšila natolik, že jich bylo více než nás a zároveň byla značně nas..ná, utrhlo se pár jednotlivců a zbylé stádo je následovalo. Takže fotky s předáváním prstýnků a prvním polibkem jsou plné neznámých lidí s batohy v outdoor oblečení. K původní představě romantiky pod vodopádem to bohužel mělo hodně daleko.
Odpovědět
@terisnovakova @tymothy Jo, přesně, holky, to jsem si říkala, že by to tak bylo. Plahočení k vodopádu, remcání, zabahněný nohy a šaty, kdyby pršelo (jo, taky jsme čekovali předpověď měsíc dopředu a mělo být 18 stupňů a chcanec a nakonec jsme měli 33 stupňů, slunce a vedro k zalknutí, že jsem měla upocený camfoury připláclý na hlavě hned, jak jsem vylezla na místo obřadu..o mém muži ve vestičce a kvádru nemluvě) :-D a ve finále by u vodopádu bylo milion turistů, slyšet by bylo bídně (sice vodopád moc nezurčí, ale i tak). Ale pro nás byla srdcovka hrad, takže my měli místo obřadu jasné..i s ohledem na mokrou variantu svatby to bylo fajn..fakt si nedovedu představit brát se v dešti někde na louce nebo u vodopádu. Ale přímo v Lázničkách je to fajn, když to máš venku a je hezky, už jsem viděla pár nafocených obřadů u nich a paráda..ale když prší, tak tě asi oddají pod deštníkem nebo vevnitř v restauraci, no :-D Jinak na Salaši měla svatbu kamarádka 14 dní po nás. A jako restaurace parádní, příjemná, okolo zvířátka, bylo to fajn, ale vešlo se nás tam na hostinu tuším 25 a víc kapacitu neměli. A na spaní asi 50 lidí taky pochybuju. Takže tam byste se nevešli :( A Martinský mlýn se nám líbil taky, byla to naše druhá varianta (třetí byl Kamínek, ale ten jsme zavrhli kvůli kolejím, kudy projíždí dost často vlaky a ty koleje jsou hned u restaurace). A jinak...pokud chcete o víkendu objíždět, mám na fb Tereziiny Lázničky a mají zavřeno až do 26.12., tak abyste tam nejeli zbytečně. Leda pokud byste chtěli jen do údolí..ale zase když tam budete, doporučuju si tam zajít na jídlo (my jsem s mužem na jídlo psi a tady nás to přesvědčilo, že je to to nej) :-D A když se vrátím k údolí, pokud byste o tom místě fakt přemýšleli, tak poradím - bylo fajn se jít fotit po obědě (cca od 16 hod)..to už tam turisti nebyli a my šli stezkou k vodopádu úplně sami jen my dva, fotograf a svědkyně. Asi jak jsme měli uzavřenou společnosti a lidi viděli, že si tam pak nedaji kafe a zákusek nebo oběd, tak údolí opustili dřív, tak to bylo fajn :-) Kdybys chtěla třeba info o cenách nebo o čemkoliv, tak mi klidně napiš zprávu. A s dvouměsíčním kojencem..tyjo, to budeš mít zajímavý :-D Ale tak kamarádka s takhle malý miminkem zvládla mojí rozlučku se svobodou a jak to Matýsek parádně zvládl ;-) Věřím, že se vám vše povede jak má a užijete si to minimálně tak, jako jsme si to užili my s mužem ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?