Svatba okolí Olomouce

Ahoj, sháníme ideálně místo, kde by se odehrálo celé dění svatebního dne. Předběžně jsme napočítali okolo 100 lidí a představovali jsme si klidně nějaký statek popř. stodolu. Nemáte někdo nějaké tipy? Díky
Odpovědět
my budeme mit vse v byvalem klastere frantisek v ujezde u unicova. budeme mit cca 40 lidi ale pred nami je tam svatba, ktera bude mit 100. je tam stodola, velka zahrada, maly sklipek.. muzes tam zajistit i prespani
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, pokud chcete vidět jaká svatební místa máme zpracované, tak koukněte na LOKALITY amaka, na našem webu. Odkaz najdete zde na našem profilu. V lokalitách máme naše postřehy ke každému místu, máme tam ukázkové fotografie přímo ze svatby, kde je vidět prostředí a jak obřad vypadá a máme tam občas i malou kritiku, co se nám nelíbilo na daném místě, jaké jsou nevýhody místa apod. Vše pak jen záleží na tom, kolik vás je, jaký je termín a čas svatby atd. Tj. některá lokalita může být na podzim úžasná a v létě naprostá katastrofa. Mluvím teď z pohledu fotografa :-). Tak šťastnou volbu přeje tým AMAKA Olomouc.
Odpovědět
@vesna_a otázka co je pro vás "okolí Olomouce". Výborné je Fojtství na Svatém Kopečku, tam vám zajistí i přespání. Pak je jeden velký statek za Prostějovem, myslím směr Blansko, ale to už je pro vás asi z ruky. Pak ještě hotel Bouzov, tam se taky 100 lidí vleze, je tam i možnost přespání, ale to je už asi taky daleko.
Odpovědět
Profilova fotka
A v Dubu na Moravě, tam je prej úžasná fara, že to tam vypadá krásně a dá se to spojit s obřad v tom krásným kostele-pokud jej chcete :)
Odpovědět
@nervoznizevseho Ahoj, o jaký statek prosím jde? Taky hledám nějaké prostory pro více lidí, kde se dobře vaří, je možný jak vnitřní prostor tak venkovní, lze upéct třeba prase....Co se týče okruhu kolem OL - spíše Prostějovsko, Blanensko, Boskovice. Děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
V Olomouci toho moc není. Možná jen to Fojtství, ale to nás moc nelákalo.
Odpovědět
Ano, v Olomouci najít nějaké romantické selské stavení pro svatební hostinu je snad nemožné :-S liliana86 Které místo to nakonec u vás vyhrálo?
Odpovědět
@nervoznizevseho mohu se zeptat také o jaký statek za Prostějovem se jedná? Moc děkují :) my zase sháníme směrem na Blansko,Boskovice větší prostory k pronájmu kde bychom si mohly donést vlastní jídlo a už jsem zoufalá :-|
Odpovědět
Doporučuju Sluňákov (kousek od Olomouce , Horka nad Moravou), ale není to stodola teda. Je to nizkoenergetická stavba "zapasovaná" do kopce.... Obřad, jídlo, ubytování všechno na jednom místě. Pak se nám ještě líbil Statek Samsara u Blanska, ale to je spíše jakoby hotel a restaurace. Tam vám jídlo a pití vlastní nedovolí....
Odpovědět
Profilova fotka
@danulav Dobrý den, mohu se prosím zeptat, zda jste našla nějaký ten statek v okolí Olomouce? Děkují Vám. A.
Odpovědět
Profilova fotka
@k_klarca Fort Křelov je málo romantické místo? :) Případně pak směrem na Odry je Švamlův mlýn, kde je krásná stodola.
Odpovědět
@mafoto moc děkuji! :-))
Odpovědět
Článek se načítá
@alcahr bohužel jsem žádné takové místečko nenašla a stále hledám :(
Odpovědět
Takže zde posílám několik tipů na svatbu v okolí Olomouce, na všech uvedených místech jsme min. na jedné svatbě byli: Fort - Křelov, Sluňákov - Horka nad Moravou. Hospůdka ve stodole - Zábeštní Lhota (doporučuji navštívit facebookové stránky), také Holický dvůr je vyhlášený. Ale vzhledem k požadavkům doporučuji tu Zábeštní Lhotu, nabízí i dvě varianty venkovního svatebního obřadu, součástí je i restaurace ve mlýně, v té jsme měli svatební oběd my a byli jsme maximálně spokojení, výborné jídlo, krásná výzdoba, doporučuji. :)
Odpovědět
@ivule4 ahoj, ta hospůdka ve stodole vypadá úžasně! Jakou tam mají kapacitu hostů ke svatební tabuli? Je ve stejném sále hostina i taneční prostor? děkuji :-)
Odpovědět
Jej tak přesnou kapacitu nepovím. Jinak jedná se o jeden prostor, součástí je i bar, krb a možné je i menší venkovní posezení. Doporučuji se telefonicky zkontaktovat případně je osobně navštívit. A na ten facebook už ses dívala?
Odpovědět
Profilova fotka
Penzion Švamlův Mlýn u Oder. Je to trochu dál,ale splňuje to Vaši představu i počet lidí. Hledali jsme letos pro klienty a bylo to jediné, co jsme našli. Fojtství není statek ani stodola , Sluňákov také ne, Zábeštní Lhota myslím kapacitně ne na 100 lidí,ale také dobrá, Hlobilův Dvůr pro 100 lidí malý . Jinak doufáme, že nás navštívíte ohledně výběru šatů ve Svatebním centru CAXA :-)
Odpovědět
Další doporučení z našich bádání: penzion Majolka, Penzion a restaurace U Bláhů v Dolanech, Restaurace Na Vyhlídce v Pasekách u Olomouce, Moravský Grunt v Topolanech :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Moravský Grunt, Olomouc-Topolany - nedoporučujeme: této restauraci s velkým tanečním sálem ve vesnickém stylu jsme dali přednost před hotelem Akademie Hrubá Voda, a bohužel jsme neudělali vůbec dobře. Domnívali jsme, že na rozdíl od hotelu nám Grunt nabídne soukromí a přátelský a individuální přístup. Byli jsme zde několikrát na obědě a jídlo i servis byl perfektní, stejně tak několik osobních setkání s panem majitelem-provozním. Nicméně den před svatbou se všechno otočilo - číšníci i majitel byli neochotní, nešetřili znuděnými a otrávenými pohledy, ironickými poznámkami... - Na mou otázku, jestli mi mohou dát dort a cukroví do lednice, odpověď "nemám místo" - cukroví tedy nebylo po celou dobu v lednici, na dort jsme si u nich sami zapnuli chladničku na nápoje a uložili ho do ní. Také jsme se od pana majitele dozvěděli, že "cukroví mě se*e, protože z něho nic nemám". - špinavé okna, parapety, zásuvky, neupravený venkovní dvůr s posezením - co jsme mohli, uklízeli jsme si sami. - obsluha ve složení 3 číšníků na 52 lidí - dlouhé čekání na pití, dokonce i před barem, když si hosté pro ně sami došli. Na prosbu babičky o kávu po obědě odpověď "teď ne, až k dortu".. Na moji otázku, jak a kdy budou hostům servírovat víno odpověď "asi z kapsy", poté bez jediného slova položili hostům na stůl džánek bílého vína. Číšník převzal krájení dortu se slovy "no to je strašný" a zaúkoloval moji svědkyni, ať dort roznáší. Cukroví nebylo vybaleno všechno a ani na stolech doplňováno - museli si to nachystat sami naši hosté.... Servis tedy nezvládnutý a vystupování personálu velice nepříjemné. Bohužel díky obsluze vládla špatná atmosféra při hostině, my jsme se neustále o něco dohadovali s personálem i majitelem a řešením nevhodného chování obsluhy byla až důrazná rozmluva našeho hosta s majitelem - aby se alespoň tvářili a chovali normálně a dělali, co dělat mají. V Moravském gruntu si zkrátka "odkroutili" svou 41. svatbu, zatímco náš jeden a jediný svatební den si uchováme ve znamení nepříjemných dohad a zklamání, že jsme našim hostům nedopřáli lepší služby. Abychom byli spravedliví, musíme pochválit jídlo, které bylo opravdu vynikající, a férový přístup majitele k finančnímu vypořádání.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Musím zaktualizovat recenzi na Moravský grunt v Olomouci-Topolanech, protože naše svatební hostina na tomto místě v srpnu 2020 byla PERFEKTNÍ. My i našich cca 50 hostů bylo maximálně spokojeno. Pan majitel a personál (hlavně pan Williams) byli vstřícní a ochotní během celého zařizování akce. Měli jsme možnost nachystat si sál a jeho výzdobu sami podle našich představ, ale kdo by nechtěl, rádi vyzdobí vše oni podle vašich požadavků. Uvnitř jsou nádherné prostory, kam se dobře vejde vše, co dnešní svatby obnáší - fotokoutek, stoly na raut i sladký bar, podium pro hudbu, prostor pro tancování atd. Zvenčí přímo k sálu přiléhá i menší terasa a před restaurací je krásný travnatý plac s posezením i s vyžitím pro děti včetně ohrady s kozami. Personál se o všechny a o všechno po celý den skvěle staral a veškeré jídlo bylo naprosto perfektní. Všichni ho jen chválili od svíčkové k obědu, přes raut z grilu až po večerní gulášek, který přišel vhod ještě ráno všem s kocovinou 🙂 Navíc nebyl vůbec žádný problém s vegetariány mezi našimi hosty a vlastní polévku i hlavní chod si pochvalovali i oni. Navíc je zde možné také příjemné ubytování, které je sice třeba zařizovat zvlášť, ale také s jeho majitelkou nebyl problém se na čemkoli flexibilně domluvit.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@strmiska psát recenze za druhé je trošku pod úroveň...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?